Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Realia Polskiego Szkolnictwa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=222443)

domin3x 12-10-2009 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2665244)
głodnemu chleb na mysli?

głodny głodnemu wypomina

Lechista 12-10-2009 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kele (Post 2664946)
Jestem ciekaw, skąd ten stereotyp o amerykanach-idiotach...

No dokładnie, przeciętny amerykanin to debil, ale nie ma się co dziwić rządowi też na tym nie zależy i im mniej ludzie kumaja tym lepiej i łatwiej jest im wcisnąć, ze to co robią jest dla nich dobre.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mohammed (Post 2665157)
Nie wyjeżdżajcie mi tu z tekstami że Amerykanie to same głąby, głupki itp.
Skąd pochodzi większość obecnych wynalazków ?
Z USA i Japonii właśnie...
Jeżeli amerykanie to takie głupki to dlaczego stworzyli jedne z największych mocarstw świata, które ludzie kochają za to co im daje a nie tylko dlatego że się tam urodzili, lub dlatego że im partia kazała (jak np. dzieje się w Chinach (partia) czy w Polsce (urodzenie)...

Kontynent oddzielony oceanem od reszty, duzo surowców mineralnych, kasa z wojny św, duży naród-wielkie możliwości, nowoczesne laboratoria i uczelnia sprzyjające rozwojowi

Wielkimanitu 12-10-2009 20:27

Czy Lechista wie co pisze? Czy tylko podłapał temat i robi za klakiera?

(Polecam przejrzeć stronę zalinkowaną przeze mnie).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2665270)
No dokładnie, przeciętny amerykanin to debil

Przeciętny przedstawiciel gatunku homo sapiens sapiens to debil. Amerykanie debilami nie są, co zawdzięczają m.in systemowi szkolnictwa (nastawionego na pojęte jednostki, a nie na "zrównanie szans"... do dołu).

Lechista 12-10-2009 20:28

@Up
A co ma piernik do wiatraka ??

Ashlon 12-10-2009 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2665278)
@Up

To, ze odpowiedni system promuje jednostki wybitne, a nie slabiakow. Przez co maja tam mniejszy odsetek ludzi inteligentnych, ale calkiem duzy osob wybitnych.

Juzefek 12-10-2009 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2665278)
@Up

Piernik i wiatrak mają po 7 liter!

janek@ 12-10-2009 21:11

Ja codziennie jakiś sprawdzian, klasówkę czy kartkówkę mam. xD

I co? I narzekam, bo już na to sił nie mam...
Jeżlei tak ma wyglądać zachęcanie do nauki to dzięki stary idę do domu. Ciesze się że nie chodzę do technikum bo to byłby już horror, idziesz o 7:30 i wracasz o 16. Nic dodać nic ująć. ;)

Ale mimo to jestem zadowolony z naszego systemu, na pozimie jest nie powiem i jak życia uczy (szczególnie jak dostaniesz po mordzie i będziesz zagrożony z 3 przedmiotów xD).

@up
www.twojastarasiedziwkiblu.pl

@down
Dawaj go zhuńcmy na harmoni to mu się odechce wyzywania od starych. ;D

Lechista 12-10-2009 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2665289)
To, ze odpowiedni system promuje jednostki wybitne, a nie slabiakow. Przez co maja tam mniejszy odsetek ludzi inteligentnych, ale calkiem duzy osob wybitnych.

Czyli przeciętny Amerykanin to debil : D

Albertus 12-10-2009 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2665378)

ja bym raczej dodał ze przeciętny człowiek z zachodu (Ameryka i Europa Zachodnia) to debil ;D Widziałem poziom w Belgijskich szkołach , słyszałem od kolegów jaki jest w Niemczech i we Francji , wiec takie mam o tym zdanie.

Beh0lder 12-10-2009 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2665378)

Tak.za to przecietny polak to zlodziej ;d!(tak lubie ugolniac , szczegolnie polakuff ;P)

Albertus 12-10-2009 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2665391)
Tak.za to przecietny polak to zlodziej ;d!(tak lubie ugolniac , szczegolnie polakuff ;P)

no z moich NAJBLIŻSZYCH kolegów to z 60-70 % kradło kiedyś. a takich najbliższych mam z 12

CytrynowySorbet 12-10-2009 22:35

Nie ma to jak porównywać poziom szkolnictwa w USA do tego w Polsce ROTFL. Do dalej, zaczniecie porównywać zarobki? Jacy amerykanie to idioci, nic nie robią i zarabiają tyle co moi rodzice łącznie!!!1X(X(

Aaaa cześć Albinosek, co bajeczkami miota w nosek.

Kem3s 12-10-2009 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2665262)
Nie wszystkich zadowala taka srednia kiedy np. w USA kretyni mają znacznie lepsze oceny przy 0 nauce... i zerowej frustracji

Nie zadowala cię? To się UCZ.

kołbaś 12-10-2009 22:49

i ja tu nie wiem czym sie tu chwalic albertus...

Albertus 12-10-2009 22:54

nie chwale się , po prostu potwierdzam ten stereotyp ;D

cytrusiu jak myślisz ze to bajeczka to proponuje ci 2 rozwiązania ;

1. Wejdź w akta spraw za kradzieże w sadzie w Bielsku Podlaskim , a jak już tam będziesz to zadzwonisz do mnie a ja ci podam nazwiska (paru miało sprawę za to ) Wstyd się przyznać ale ja tez ;D

2. przyjedz do nas i wejdź z którymś do sklepu , nawet nie zobaczysz kiedy a będzie już coś miał ;D

kołbaś 12-10-2009 23:06

Albertus, to choc pojedziemy do ameryki i pojdziemy do zakladu dla psychicznie chorych i udowodnie ci ze amerykanie to debile... znajdz mi miejsce ja ci znajde stereotyp...

Gonzo 12-10-2009 23:08

Tak btw, śmieszna sprawa - dzisiaj mój nauczyciel WOS'u powiedział nam, że tak na prawdę na większości kierunków (studia) poziom jest niższy lub taki sam jak w średniego poziomu liceum, więc...

... patrząc na liczbę studentów w Polsce to jest to bardzo prawdopodobne :p.

Otakuma 12-10-2009 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2665440)
Tak btw, śmieszna sprawa - dzisiaj mój nauczyciel WOS'u powiedział nam, że tak na prawdę na większości kierunków (studia) poziom jest niższy lub taki sam jak w średniego poziomu liceum, więc...

HAHAHHAHAHAHAHA!! Może na humanie tak jest, ale studia techniczne to inna bajka. Liceum każdy lightowo przejdzie nawet jeśli książki nie dotknie, tu bez własnego wkładu w naukę szanse masz raczej nikłe.

Albertus 12-10-2009 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2665439)
Albertus, to choc pojedziemy do ameryki i pojdziemy do zakladu dla psychicznie chorych i udowodnie ci ze amerykanie to debile... znajdz mi miejsce ja ci znajde stereotyp...

ale ja i tak wiem ze większość z nich są na poziomie naszej podstawówki (Amerykanie , Belgowie itp itd.)

Xagar 13-10-2009 07:19

Dla pewnego swego i chcącego nic trudnego.

Jeżeli ktoś jest choć odrobinę inteligenty, bez żadnej nauki można mieć spokojnie ~3.0. Z niewielkim wkładem (Powiedzmy te 0.5-1h dziennie) 4.0 to nie problem. W pdst i gim miałem zawsze ~5.0 w LO uczę się tylko tego na czym mi zależy (Biol, Chem, Fiz) i w pierwszej klasie miałem 4.1. Zdarza się, że jest po kilka spr dziennie ale nie do wszystkiego się trzeba uczyć... A teraz spipczam naumieć się fizyki ; )

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2665462)
ale ja i tak wiem ze większość z nich są na poziomie naszej podstawówki (Amerykanie , Belgowie itp itd.)

Trzymasz ich poziom -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:03.