Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Sesja na forum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2242)

jagiellon 06-02-2004 18:42

ja bardzo chentnie :]

Garvalox 17-03-2004 22:17

na wszysto sie do qr** musze spóznic. jak byscie grali w worhamera i bym mogl sie do was przylaczyc to podajcie nomer gg pod ktory mam sie zglosic albo cos (mi sie gg z deka kaszani i wiadomosci niezawsze dochodza). w d&d tez bym mogl zagrac chociaz nie bardzo to czaje.

Caspius 22-03-2004 19:36

ja tez sie pisze jak na warhamca :] gralem w to juz +kilka systemow autorskich kumpli + kilka prowizorek :D

St. Patrick 24-03-2004 13:20

ja bardzo chetnie zagram, ale moze w cos innego niz stary, oklepany, zuzyty warhammer? moze np. w L5K albo Cyberpunka ?

Adaras 24-03-2004 17:46

Jestem za - bardzo chętnie zagram. ;)

Linek 27-03-2004 00:36

Ja grałem tylko w DnD ale jeśli udałoby się mi jakoś nauczyć Warhammera to się zgłoszę bo jestem chętny ale nie chcę być zielony i tylko przeszkadzać w sesji.

Grubbasek 27-03-2004 05:58

Bardzo chetnie zagram jak cos kontakt na gg 4251148

Drexer 28-03-2004 14:23

Bardzo chętnie zgram w Warhammer'a . Ale jedno dla mnie nie jasne : jak zastąpić rzuty kostkami tak żeby nikt nie miał wątpliwości ?

Caspius 28-03-2004 16:57

jakbys przeczytal uwaznie ten temat to bys wiedzial, ale powiem jeszcze raz, mianowicie jest bot od rzutow

a tak a propo, chtnych jest od groma, tlyko jakos nie mona si zorganizowac :D

Drexer 29-03-2004 22:12

A jak tu jest z postaciami - też się je robi na kartce ewentualnie kazdy gracz ma swoją kartkę a MG (lub ta osoba tworząca te postacie) podaje tylko cechy poszczególnyh postaci graczom zeby je wpisal na karte sam mając ''kopię'' cech postaci pilnując żeby ktoś nie dodał sobie czegoś ? Jeśli tak to MG mógłby zrobić kilka postaci i na sesji ustaloną na normalną godzinę w weekend lub inny pasujący wszytskim lub większości dzień porozdzielać je między obecnych graczy.

Ithelios 08-04-2004 19:59

Czy już zaczeliście?I jeśli tak to w jakim systemie?Można dołączyć??

MatKus 08-04-2004 20:21

No dobra. W sumie, to gry nadal nie zaczęto. Teraz jednak mam 2 tygodnie wolne i chętnie bym w coś zagrał lub poprowadził coś na IRCu. Jeśli ja mam prowadzić, to D&D, włazić na irca i pytać, trza postacie zrobić. Jesli ktoś inny, to jestem otwarty, mogę grać we wszystko, ale najlepiej w klimacie fantasy. Jak by byli chętni, to w weekend można poprowadzić pierwszą sesję.

Zaglada 08-04-2004 22:29

Jak już mówiłem, to chętnie bym zagrał zawsze i wszędzie. Akurat mamy ferie wielkanocne wieć nasza sesja może trwać w nieskończoność...

Grubbasek 09-04-2004 04:52

Nom ale proponował bym aby sesje zrobic na gg albo na czacie irca, będzie szybciej i bo gra na forum to poprostu nabijanie postów.
Admin up ja napewno bym zagral jak cos kontakt gg 4251148.

edit:

Właśnie potrzebne są zdecydowane ruchy a nie gadanie, musimy ustalić termin i miejsce kto przyjdzie bedzie grał kto nie i koniec, jeżeli pierwsze spotkanie okaże się nie odbędzie z powodu braku graczy to...
ustalimy datę następnego, a jak to nie pokutkuje to znaczy że nie chcecie grać:)

MatKus 09-04-2004 11:39

No dobra. Kto zna zasady D&D, zapraszam na IRC. Dziś (to jest w piątek) od godziny 16 robimy postacie(choć wcześniej tez chyba bede, jak by ktoś chciał szybciej robić). Jutro od tej samej godziny gramy, pasuje?
Jak ktoś nie grał w D&D, to może chociaż w Temple of Elemental Evil? A jak nie, to chociaż Neverwintera? to są gry bazowane na D&D i w miarę dokładnie go odwzorowujące (choć oczywiście są pewne różnice).
Rasy tylko standardowe, klasy tez (choć jak ktoś się uprze, to możemy pogadać).

Vemlekos 11-04-2004 20:11

Ja grałem w d&d i warhammera

grałem w oba i D&D rOx
może dla tego że gm lepszy :D :D :D :D :D :D

Ale sie podlizuje :D

ja moge dać mojom postać
Imie Wiliam
Rasa pułork
klasa barbarzyńca

a nie chce mi sie przepisywać :D

Caspius 11-04-2004 20:31

Heheheh, wszystko by bylo swietnie, tylko ze wiele luda wyjezzdalo na ten weekend, tak jak np ja.....
Dlatego nie moglem grac :(

P.S. zasady D&D chyba sie nie roznie zqa bardzo od innych gier FRP?

Vemlekos 12-04-2004 15:55

Zasady takie jak w neverwinter tylko że:

na wszystkie umiejętności żuca sie K20
na atak żuca sie K20
Nie ma takiego czegoś jak rzut na obrone
ale są rzyty obronne przeciw magii

jak znajde w necie po krutce zasady to dam link :D

Caspius 12-04-2004 18:09

hehe, neverwinter.... jedynie gralem w wercje cRPG, wiec aczej nie znam zasad :P raczej mi chodzileo o to czy sie rozni od warhamca

MatKus 12-04-2004 19:35

Neverwinter to gra komputerowa oparta na zasadach D&D 3ed.
A jak ktoś grał w Temple of Elemental Evil, to już wogole dość dużo o D&D powinien wiedzieć.

BTW: Pierwsza sesja odbyła się już w sobotę. W sumie, to nie najgorzej było, ale jakoś tak chaotycznie. Jednak IRC to nie RL. Po za tym pisze sie jednak wolniej, niż mówi, i często kilka osób na raz coś pisze :/
Ale ogólnie chyba nie było najgorzej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:53.