![]() |
A ja tam mogę powiedzieć, żem po trochu jest grubasek - zwłaszcza po 3 tygodniowej chorobie w okresie świątecznym. Ale za to trzeba przyznać, że jak jest forma, to ten grubasek potrafi zaskoczyć szybkością, wytrzymałością i gibkością.
Dzisiaj właśnie zacząłem na nowo ćwiczyć. Korki na nogi i do lasu biegać. Cinszko, bo cinszko, ale co robić ; p. |
Cytuj:
|
Cytuj:
U kobiet to oczywiście więcej tych procentów będzie :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
Jedynym efektem ubocznym (jezeli mozna to tak nazwac) jaki odczulem po cyklu z kreatyna to ,lekka utrata mocy ,ale bylo to zwiazane z tym ,ze zbytnio przywiazalem sie do niej i dawno na sucho nie robilem nic ,ale po tygodniu minelo. Tyle z mojej strony |
Moim zdaniem w wieku rozwojowym zadne odzywki nie sa WYMAGANE zeby mieć progres.
edit : trenuje bez suplementow , jedynie witaminy , aminokwasy biore glukozamine na stawy i nie mam problemow z "zanikiem" powera , czasami sa gorsze dni to wiadomo ze slabiej ale nie wiem skad sie wziela moda na b . szybkie efekty. Jezeli nie robisz wyczynowki 20 + to po co sie meczyc? |
Jak czesto chodzicie na silke / trenujecie sobie sami? Ja ostatnio zaczalem hantlami, ale cwiczac kilka dni z rzedu to rzeczywiscie jak ktos napisal zamiast oczekiwanego efektu to raczej stale zakwasy ;)
Ile razy i jak dlugo? |
Jak masz zakwasy o dobrze, znaczy że mięśnie mocno pracują. Z czasem zakwasy znikną i wtedy będziesz mógł zwiększać ciężar hantli.
|
To jak mam zakwasy to powinienem rzadziej cwiczyc czy moze nadal moge sobie codziennie dzwigac? :p
|
zamiast tych siłowni idźcie porąbać drzewo albo odśnieżyć pod domem =]
|
Cytuj:
btw jesli masz silne zakwasy to zrob sobie 1 dzien odpoczynku |
3x w tygodniu, typowo trojbojowa rozpiska, czyli dzien wyciskania, dzien przysiadu i dzien martwego ciagu.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie bardzo mam jak nogi robić (robię co w mojej mocy xd) choć bardzo lubię, to dopiero w czerwcu po operacji zacznę przysiady i biegać w terenie :P |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Olejcie martwy ciąg, bo tak jak powiedział Ashlon, ciężko to zrobić poprawie a robienie tego nie poprawnie skutkuje w przyszłości problemami z kręgosłupem i korzonkami. Tak samo z przysiadami ze sztangą. U mnie na siłowni był taki przyrząd, że sztanga chodziła tylko w górę i dól, także na tym bez obawy można było przysiady robić, bo te ze sztangą w powietrzu to zazwyczaj pracuje również kręgosłup a nie powinien.
|
Cytuj:
Co do SQ i MC to można je robić, jeżeli ktoś robi poprawnie, nie będzie miał w przyszłości żadnych problemów. Po prostu trzeba ostrożnie do SQ asekurację, a do MC stopniowo. Wiele osób robi tak, że ciągnie na chama jak najwięcej a to błąd bo im więcej tym ciężej utrzymać dobrą technikę. Dlatego z reguły na początku powinno się ciągać troszkę mniej, nawet jeśli czujesz że serią być dał radę nawet te 10-15kg więcej. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:44. |