Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ban za język polski? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=231508)

DodiekPower 28-06-2010 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gro3veS (Post 2768639)
LUDZIE !!! Brak mi słów ! O czym wy tu piszecie ? Myślicie, że każdy Polak będzie uczył się języka angielskiego aby pograć w grę ?! RASIZM RASIZM i jeszcze raz RASIZM... Czytałem wiele komentarzy związanych z tym postem i powiem, że jestem sparaliżowany waszymi odpowiedziami ! Zacytuję jeden z komentarzy... "jak najbardziej popieram " No to już przesada.... Ciekawe, czy byli byście szczęśliwi, z grania w grę która jest po Angielsku a tego języka nie znacie, a co gorsza nie możecie pogadać na publicznym bo jesteśmy OGRANICZENI ! Tak jak na wojnie.... My psy oni pany o.o

jakos nikomu dotychczas nie przeszkadzalo ze nie mozna gadac po polsku na publicznych kanalach tj trade etc. a moze tworcy gry poprostu chca nas rozumiec zeby nie bylo ze ktos przeklina a oni nie wiedzia co kto mowi i maja to gdzies...

zamrok777 28-06-2010 23:52

Co by tu napisać...? Po pierwsze - ja rozumiem , że regulamin Tibii nakazuje pisać na tych kanałach publicznych po angielsku , ale jak ktoś napisze w języku ojczystym to nic Ci się nie stanie , nie musisz tego czytać. A jak Ci to tak bardzo przeszkadza ,to życzę , abyś miał tylko takie problemy w życiu. Po drugie - jeżeli ktoś nie zna angielskiego , to nie oznacza od razu ,że jest debilem (nauka języka to jedna z prostszych nauk , debile raczej szybko powinny załapać). Jak już ktoś zna ten angielski i się tym szczyci , to niech sobie gada z obcokrajowcami , ale niech nie zabrania innym posługiwać się w języku polskim...
Po trzecie - nie mogliby by po prostu zrobić dwóch kanałów - jeden , w którym można pisać tylko po angielsku , a drugi dla takiego marginesu społecznego jak ja (czyt. nie znających angielskiego) i na tym drugim kanale dogadywał by się margines.

P.S - Jeśli ta zasada wejdzie w życie ,to stracą tylko graczy ( już widzę jak tysiące graczy bierze kurs angielskiego).

Lasooch 28-06-2010 23:58

Cytuj:

Ciekawe, czy byli byście szczęśliwi, z grania w grę która jest po Angielsku a tego języka nie znacie

TO NIE GRAJ. W regulaminie (który zaakceptowałeś) jest punkt tego dotyczący. Nie przeczytałeś? Nie powinieneś grać. Abstrahując, Jeśli granie w grę czyni cię szczęśliwym, to zastanawiam się czy współczuć prymitywizmu, czy też jego zazdrościć.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zamrok777 (Post 2768644)
jeżeli ktoś nie zna angielskiego , to nie oznacza od razu ,że jest debilem

Owszem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zamrok777 (Post 2768644)
P.S - Jeśli ta zasada wejdzie w życie ,to stracą tylko graczy ( już widzę jak tysiące graczy bierze kurs angielskiego).

Ta zasada od dawna istnieje. Tylko, że nikt jej nie przestrzega i rzadko kiedy ktoś ją egzekwuje.

Ufocznik 29-06-2010 00:18

Cytuj:

LUDZIE !!! Brak mi słów ! O czym wy tu piszecie ? Myślicie, że każdy Polak będzie uczył się języka angielskiego aby pograć w grę ?! RASIZM RASIZM i jeszcze raz RASIZM... Czytałem wiele komentarzy związanych z tym postem i powiem, że jestem sparaliżowany waszymi odpowiedziami ! Zacytuję jeden z komentarzy... "jak najbardziej popieram " No to już przesada.... Ciekawe, czy byli byście szczęśliwi, z grania w grę która jest po Angielsku a tego języka nie znacie, a co gorsza nie możecie pogadać na publicznym bo jesteśmy OGRANICZENI ! Tak jak na wojnie.... My psy oni pany o.o

A myślisz, że cipsoft będzie pozwalał Polakom na robienie burdelu na game/trade chacie, bo nie chce im się uczyć angielskiego? A skoro nie jesteś szczęśliwy to nie musisz grać i tyle. To nie gra cię wybrała i nakazała "graj we mnie!", to ty sobie wybrałeś tę grę. Nikt ci grać nie każe.

W ogóle co wy tak walczycie o możliwość gadania po polsku, skoro bardzo często nawet w tym języku nie potraficie się porozumieć? Jebani patrioci za dychę, pierdoleni hipokryci, którzy nie potrafią choćby jednego poprawnego zdania w swoim ojczystym języku skleić.

SkateElement 29-06-2010 00:20

Cytuj:

Ciekawe co byś powiedział gdyby ludzie mówili po brazylijsku i byś nic nie rozumiał? Jak nie umieją angielskiego (nic) to niech nie piszą na trade itp.

lolkens 29-06-2010 00:32

nie mam zdania na ten temat patrioci za zlotoweczke mysla ze wszystko wolno nie podoba sie to nie grac

gro3veS 29-06-2010 00:36

A czy w Tibie grają tylko Brazylijczycy ? : D Chyba nie

Aha... Do Ufocznika... Widać że raczej polakiem nie jesteś -.^

DodiekPower 29-06-2010 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gro3veS (Post 2768655)

nie uciekaj od tematu... po brazylijsku tez bys nie mowil
angielski jest podstawowym jezykiem w szkolach wiec nie narzekaj xd latwo sie go nauczyc... praktycznie za darmo...

R0bCi0 29-06-2010 01:32

Aha.

A co do tematu, to... wali mnie to, i tak nie gram.

Ufocznik 29-06-2010 01:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gro3veS (Post 2768655)

Aha... Do Ufocznika... Widać że raczej polakiem nie jesteś -.^

No, nie jestem polakiem, tak jak ty i bardzo się z tego cieszę. Jestem Polakiem. :(

hip-hop.pl 29-06-2010 07:17

wysztkie dzieci placzace o rasizm sa pierdolnie** w glowe, przeczytajcie sobie najpierw definicje tego slowa

co za problem znac 10 slow zeby moc sie swobodnie wymieniac? RASIZM RASIZM polacy nie moga spamowac na trade!temat zeby to uwidocznic byl potrzebny bo niestety tylko dzieci ktore nie nauczyly sie jeszcze myslec graja

Orzech1818 29-06-2010 07:31

Bezsens !

A Brazole to Co? X( Jesli chcecie żeby używano tylko języka Angielskiego to każcie wszystkich Brazoli,Niemców itp a Nie Tylko Polaków !!

--- Orzech1818 dodał 3 minut i 40 sekund później ---

hip-hop.pl zgadzam sie co do tych dzieci ! Naprawde To jest wkurzające jak Podejdzie do Ciebie postać z lvl 6 i bedzie Cię Trapowac w dp albo bedzie Ci zarzucać Depozyt !:baby::baby:

Deeptak 29-06-2010 08:34

Nie dziwię się, że niektórzy gracze mogą mieć dość Polaczków jeśli przyszło im grać z takim np. kretynkiem o nicku "babazjajem111".

Po co się tak gotujecie. To nie rasizm, tylko prawda o zachowaniach polskich graczy, a że zdominowane są przez nas prawie wszystkie serwery, więc staje się to uciążliwe. Czy naprawdę tak ciężko przestrzegać regulaminu? Tam jak byk stoi, że na kanałach publicznych obowiązuje jęz.angielski, tylko trzeba takowy regulamin najpierw przeczytać ... Jakoś dla wielu graczy nie stanowi to żadnego problemu. Może rzeczywiście pewnym rozwiązaniem byłoby przetłumaczenie regulaminu, ale zdaję sobie sprawę, że to dopiero podniosłoby krzyk o "rasizmie";p

Matesh 29-06-2010 08:56

Mam dla tych co nie potrafią angielskiego wyjście ...
1. translator http://translate.google.pl/#
2. słownik języka angielskiego
3. korepetycje z angielskiego

Jeśli żaden wariant z wymienionych [up] ci nie odpowiada lub nie potrafisz z nich korzystać to wyłącz to grę.
A nie utrudniaj gry normalnym gracza ...

Myślę że 99,3% czytających to zdecyduje się na jakiś wariant :cup:

@Edit
#Deeptak
Cała strona tibia.com została przetłumaczona na język polski łącznie z regulaminem gry ; )

BuRcZy 29-06-2010 09:05

Oni maja na bani :D Co nie możemy gadać w ojczyzny języku... PFFF a ci co od 1 klasy uczą się niemca? On nie ma mózgu a on by chciał żeby nie można było gadać w CS-sie po angielsku i pisać albo cuś?

Azjateczka 29-06-2010 09:10

Bzduuura ....
gram na Azurze i jedynie co jest na kanaach pisane po polsku to
" Sprzedam gp / sprzedam pacca za sms ... www.xxx.pl " pisane regularnie
przez bota co 2 minuty
a co do transkacji po miedzy graczami to zauwazylem racz\ej inna sytuacje

- Sell Small stone
* Offer
- Br??
* no
- bb

-_-

Lizakowaty 29-06-2010 09:17

... Lipa totalna :D

Vil 29-06-2010 09:51

widać nie tylko znajomość języków obcych, ale i czytanie ze zrozumieniem we własnym dalej u was kuleje.

i jeszcze mały cytat zasługujący na uwagę:

Cytuj:

Po drugie - jeżeli ktoś nie zna angielskiego , to nie oznacza od razu ,że jest debilem (nauka języka to jedna z prostszych nauk , debile raczej szybko powinny załapać)
Jeśli ktoś nie zna i nie próbuje poznać angielskiego w stopniu przynajmniej podstawowym - to w kwestii internacjonalizacji plasuje się na poziomie (lub poniżej) 8-10 letnich europejczyków, czy nawet młodych mieszkańców niektórych rejonów krajów Trzeciego Świata. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie byłoby to uwłaczające godności.

Nevizus 29-06-2010 10:36

br

a br na lunarze to co? ich to nie na 7 dni a na 70...

K.Jay 29-06-2010 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2768714)
Jeśli ktoś nie zna i nie próbuje poznać angielskiego w stopniu przynajmniej podstawowym - to w kwestii internacjonalizacji plasuje się na poziomie (lub poniżej) 8-10 letnich europejczyków, czy nawet młodych mieszkańców niektórych rejonów krajów Trzeciego Świata. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie byłoby to uwłaczające godności.

Cudze chwalicie, swego nie znacie, huh?

K.Jay

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:52.