![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A co sądzicie o metalcore, jednym z bardziej znanych przedstawicieli tego gatunku jest Bullet For My Valentine napiszcie też co myślicie o tym zespole.
|
@up
Ja może lepiej nie będę się wypowiadał na temat tego gatunku (a zwłaszcza zespołu), bo mam dość skrajną opinię na jego temat. Jeszcze bym bana za wulgaryzmy dostał albo coś… No powiem tylko tyle: ani gatunek, ani ww. zespół nie podoba mi się. Bardzo. |
Cytuj:
|
czemu jak slucham behemotha to nie moge zrozumiec o czym ,,spiewaja''?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Może i masz rację, ale i tak raczej się nie przekonam. Zresztą, wydaje mi się, że wokalista pasowałbym bardziej do zespołu o "mocniejszym" brzmieniu, bo teraz wg mnie średnio jego wokal pasuje do muzyki. |
Cytuj:
Od dzisiaj ignoruję każdego, kto powie mi, że słucha j-rocka lub glam metalu :p |
Cytuj:
Słucha ktoś Yngwie Malmsteena? Jak dla mnie za młodu narobił sporo fajnych kawałków. Weźmy np. "Your ships are burned" z 1szej płyty. Chyba wtedy nikt poza nim tak nie grał. I na koniec mojego posta: http://www.youtube.com/watch?v=azuqy...ext=1&index=44 Może Vai dużo metalu nie nagrał, ale ten kawałek to dla mnie metalowy masterpiece. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Zresztą nie powiedziałbym, żeby w warstwie muzycznej były identyczne. Jak posłuchasz Motley Crue, a zaraz potem Black Sabbath, to poczujesz różnicę. |
Cytuj:
I nie ignoruj mnie, bo nie słucham glamu, bo ssie. :p |
Cytuj:
|
Cytuj:
Tak w ogóle, to zgłębiał się ktoś z was w depresyjny black? Mam na myśli kapele takie jak Shining, czy Lifelover. Całkiem ciekawe granie, szczególnie w przypadku Shininga. ^^ |
Uch, trochę mam do powiedzenia...
@Lotress: Jeśli chodzi o GLAM Metal a HEAVY Metal, wszystko to ma swoje drobne różnice, jeśli chodzi o teksty piosenek, klimat w jakim były tworzone, miejsce (!) oraz przede wszystkim każdy taki osobny "gatunek" metalu ma swój kawał historii. Jeśli dalej nie ogarniasz, za mało Ci napisałem, albo coś - polecam film Sama Dunn'a p.t. METAL: A Headbanger's Journey. @Metalcore: KTO KURWA NAZYWA BULLET FOR MY VALENTINE METALEM!? POKAŻCIE MI GO! @topic: GIRLSCHOOL! Pierwszy kobiecy zespół heavy metalowy, dziewczyny często grywały z Motorheadem [polecam znaleźć na youtube coś, co zwało się "Motor Headgirl School" ;)], i jako kapela są zaliczane do pionierów NWOBHM, obok chociażby Iron Maiden. Osobiście ich wokalistkę/gitarzystę - ś.p. Kelly Johnson, uważam za pierwszą damę Heavy Metalu. Polecam, warto przesłuchać! @Polski metal: TSA & Turbo! @Lasooch Do Wrocławia gorąco zapraszam! ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:02. |