![]() |
moze wyliczyl ktos wzor na zadawane obrazenia dana bronia z danymi skillami? sam nad tym myslalem ale to chyba ponad moje mozliwosci:P
|
Cytuj:
@topic: To w zasadzie nie jest takie trudne do wyprowadzenia(z kolegą w trakcie roku wyprowadziliśmy), ale jest wyprowadzone pożądnie i estetycznie. Jednak jeśli mamy ochotę tworzyć tabelkę expa ręcznie, to nie zalecam liczenia wszystkiego ze wzoru tylko tak(pewnie nikt metody nie skapi, ale trudno :P): 100 100 | 200 100 | 200 | 400 200 | 400 | 800 300 | 700 | 1500 400 | 1100 | 2600 500 | 1600 | 4200 600 | 2200 | 6400 Niby początkowel levele będziemy liczyć dłużej, ale zabawa z np. 184 do sześcianu zajmie troche czasu, a dodawanie 2 liczb trwa chwile |
Cytuj:
|
Wszystko ładnie pięknie tylko nie wiem jak to połączyć z moim "programem", który oblicza ilość potworków do zabicia (http://tibia.irg.pl)
potrzebował bym jeszcze wzór na obliczenie lvlu z podaneych punktów doświadczenia :) PS. Moja mata jest na dość "podstawowym" poziomie :baby: |
Omg
ide do gimka i z tego poradnika zrozumialem tylko to o c++. (bo sam w nim pisze). chyba jestes po studiach matematycznych, bo to troche wykracza poza program podstawowki (LOL)
|
Mam problem, poniewaz ta funkcja c++ nie dziala. Obliczenia sa zle. Wie ktos jak zdobyc wzor zeby dzialal w programowaniu? bo nie wiem jak to do konca jest ale te 50/3 to chyba ulamek, a komp to odrazu dzieli.
|
Całkowity szacun dla Ciebie! Troszkę trwało za nim zrozumiałem... Ale szcun, łatwiej tego już napisać nie można było i dlatego Wielkie Brawa!
|
Cytuj:
|
Ehh
Troszkę za ciężkie jak dla mnie(tera dopiero 6 kl. szk. podstawowej :P)Większości nie zrozumiałem, ale kolega mówi, że dobry poradnik...
...to dam 10/10 :] |
zrozumiałe, to będzie, dla tych, co mieli kontakt z różniczkami i całkami :) o wielomianach nie wspomnę ;)
zdecydowanie ładnie napisane, ale to wszystko masło maślane... nie chciałbym się wymądrzać, ale zapewne da się to napisać w krótszy i bardziej przejrzysty spodób :) |
trochę sie gubię mimo że do technikum już ide ale wydaje mi sie że wszystko jest bardzo dobrze policzone
|
Bardzo ładny poradnik, chociaz wątpie żeby duża liczba graczy z niego korzystała.
|
Cytuj:
Szczerze gratuluje. Ze ci sie chcialo i to zapisales ;P. Nawet w mozliwie przejrzysty sposob. Tylko niestety, juz to wszystko jest znane (liczba exp). Dziwne ze cip chcial sie bawic z taka matematyka...:P |
Szczerze???
To nic nie rozumiem. I myśle że nie ja jeden. Ale jeśli jest w tym jakaś racje, to podziwiam, że chciało Ci się to pisać, |
ta no eee...
Przetlumacz mi to na polski bo polski chyba lepoiej znam xd wlasnie koncze 6 podstawówke to moze za jakies 5 lat bede mogl to rozszyfrowac xdd |
Bardzo Dobry Poradnik!!
|
Ach ta matma
Ciekawe ale dość skomplikowane :p
|
więc podsumowując
1. robisz temat w którym wypisujesz same liczby 2. pisałaś to na wykładzie/lekcji zamiast sie "naukować" xD 3. myslisz że powypisujesz same cyferki ktore układają się w logiczną całość i odrazu jestes taka cool ?? 4. jesteś dobra z matmy ?? 5. nic nie rozumiem 6. podziwiam cie za to i olej pozostałe punkty bo to tylko by zachować się tak jak to zawsze robie xD 7. dalej nic nie rozumiem :baby: ;( 8. widać z tego co napisałaś że jesteś inteligentna więc Masz Talent ! xD i super kawał roboty a 1/2 mojego postu, sorki 3/4 mojego postu to gowno ktore w ogóle nie nawiązuje do tematu Trzeba przyznać że to zadziwiające jak to wygląda, wszystko jest dokładnie i logicznie ułożone ale jak na to wpadłaś ?? Moja główka tego nie obejmuje sorki :( |
@up
Po co odswiezasz temat... widzisz z ktorego to roku? Gl |
Btw jaki to byl adres tej stronki co pokazywała ile expa dziennie tygodniowo i miesiecznie sie stracilo lub zyskalo ??!!??!! Bo zapomnialem po dluugiej przerwie w grze :):) PLX niech ktos podrzuci linka :) THX
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:39. |