Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Wszystko jest do zdobycia O_o (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24078)

Elitar 24-09-2006 23:14

Jak raportowalem jednego typka na Calmera za oszustwa na noob'kach to zapytalem sie Gm o rare itemy, a ten odpowiedzial, ze na wszystkie itemy sa questy ale nic nie moze mi powiedziec, powiedzial bye i teleportowal sie gdzies ...

Mat_Kajfuszki 01-10-2006 23:33

Nie poddawajcie sie!

Wracając do tego kto co wylootował z czego to ja znalazłem w cave racie baga a w nim meata (nie tak że szłem leżał sobie trupek rata a ja go otworzyłem).

Myśle że jak mówili że wszystkie itemy są dostępne to chodziło o to że nie są wymyślone ale nie można je mieć z żadnych questów itp. tylko można je dostać od GM'a lub kogoś innego z tym związanym.

Napewno są takie rzeczy co myślicie że nie da sie je mieć a lecą z np. orsha albo ferumbrasa i nikt ich jeszcze nie wylootował (bo te potwory trudno spotkać).

Więc na zakończenie moge powiedzieć: Bierzcie potrzebne runy, sprzęt i ruszajcie czytać książki i gadać z NPC!
Życze powodzenia wszystkim poszukiwaczom nowych nieodkrytych przedmiotów itp.:cup: . I dobrze by jeszcze bylo jak byście nie rozpowiadali wszystkim swoich odkryć i zostawili je tylko dla siebie wtedy gra będzie ciekawsza X( a odkryte itemy bedą cenniejsze i dobrze dla was :) .

Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne i stylistyczne (nie sądze żeby byłyB) )

Ilus Thor 09-10-2006 16:46

a teraz można coś jeszcze powiedzieć. Z Orshabaala wypada niemal zawsze t hammer. A co, jeśli jest z niego jakiś "niewiarygodnie żadki" loot? Co wtedy? Trzeba by sporo ich zabić. Poza tym jest jeszcze Morguthis czy Morgaroth, zawsze mi się mylą, z którego loot też może być niezły. Na Antice prawie go zabili, ale był błąd i padli wszyscy. P.S., Mor~ to boss orschabaalów, który przyzywa orsche, a orsche przyzywają demony. Z tego co pamiętam, wali około 2k-2,5k obrażeń na turę, plus demony. Mor~ jest podczas rajdów na Liberty Bay, na wyspie z wulkanem, gdzie są normalnie demony. Z tego co słyszałem, przy najbliższym updacie, jeśli nie zostanie stworzona nowa ziemia, to przynajmniej będzie jakaś mała lokacja, z demonami. Prawdopodobnie też, nowe demony (Apok~, Infernius czy jakoś tak i jeszcze masa innych, więcej na tibia.wiki) może się spawnować na edron demonach oraz w wulkanie.

MuChaCz 11-10-2006 21:47

Shadowthorn i skrzynka za magic wallami

http://img513.imageshack.us/img513/587/uo0107fj6.jpg
ciekawe jak sie tam dostac a dzwignie pod desertem nie dzialaja bo sprawdzalem z kolezanka :P(owa skrzynka w lewym dolnym rogu:P)

kukaki 15-10-2006 18:35

przepraszam ale ktos mówił że na northport jest jakas dziura ktora trzeba rozkopac kilofem,akurat jestem taki glupi ze chcę przekopać northport tylko prosilbym o podpowiedż czy ta dziura jest na powierzchni czy pod ziemia?
z góry dziękuję

Macia 18-10-2006 18:12

Szukaj az znajdziesz :)

Xzonixek 18-10-2006 19:40

@Ilus Thor:
Morgaroth...
Damage: 5000 hp per turn
Widać nie przylożyłeś sie do zadania domowego:P
A co do szczegółów:
Summonuje 6 Demków z łapy wali do 2k na ture ma exori paraliżuje gfb za 1.2k geb za 1.3k nutki takie jak banshie utani gran hur i oczywiscie ue za 900:P
Może wykonać wszystkie ataki naraz:D
Widziałem screnshoot na ktorym bloker dostaje 1.3k+ z łapy a to tylko częśc jego możliwości:D
Na celeście też był kto schodził umierał:D
Nie wiadomo co z niego spada:P Może WInged Helmet??:D

Lord Arturs 18-10-2006 19:56

Kumpel na nim padł, 110 ek:P

..::QRAS::.. 18-10-2006 20:50

Chcialbym jeszcze dodac ze na ank na tych skalach gdzie sa smoki po lewej stronie jest wejscie (trzeba przejsc przez dragi i uzyc destroy fielda) wchodzi sie up , jest z 5 Fe ubijamy i i widzimy Dzwignie oraz M walla za ktorym jest jakby miejsce na ktore trzeba ustac?! lecz nie odkryl tego chyba nikt jak to odblokowac.

BazileK 05-12-2006 23:16

CHłopak ma jaja i mówi z sęsem ;D

Biore kilow i do pracy rodacy XD

Tengo 06-12-2006 15:26

Prawdziwie Niewiarygodne

Mozecie mi niewierzyc ale to jest szczera prawda z 1 demona polecial mi demon shield , mms ,golden legi i Mpa - To jest prawda

Piotrek Marycha 06-12-2006 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek (Post 1037253)
@Ilus Thor:
Morgaroth...
Damage: 5000 hp per turn
Widać nie przylożyłeś sie do zadania domowego:P
A co do szczegółów:
Summonuje 6 Demków z łapy wali do 2k na ture ma exori paraliżuje gfb za 1.2k geb za 1.3k nutki takie jak banshie utani gran hur i oczywiscie ue za 900:P
Może wykonać wszystkie ataki naraz:D
Widziałem screnshoot na ktorym bloker dostaje 1.3k+ z łapy a to tylko częśc jego możliwości:D
Na celeście też był kto schodził umierał:D
Nie wiadomo co z niego spada:P Może WInged Helmet??:D

taktaktaktak to wtedy EO by mial takie szanse na przezycie jak ja moim palkiem
<-------------------
stojąc na wprost demona...

kukaki 23-12-2006 14:29

moglibysmy zebrac jakas wielka druzyne i przekopac jakis swiatt w tibii XD

Morius najt 25-03-2007 11:11

a czy ktoś rozmawiał z queen eloise??
10:07 Cecras [14]: mission
10:07 Queen Eloise: I will call for heroes as soon as the need arises again.
10:07 Cecras [14]: reward
10:07 Queen Eloise: If you want a reward, go and bring me something this silly King Tibianus wants dearly!

megaaalex14 25-03-2007 13:08

Czy Zalatwi Ktos

Czy ZaŁatwiŁ KtoŚ By Mi Spike Sworda Na Elerze W Venore Prosze[char][/char]

megaaalex14 25-03-2007 13:09

Nick

Verbero Casa

Pandorian technomancer 27-03-2007 15:30

[quote=Gremlin;996280]1. Ten npc jest tam moze od 4 updatow (2 lata), zwoje wycofano ~5 lat temu.
2. Gildie bylo od poczatku, zwoje to byly takie dodatkowe bajery dzieki ktorym mozna bylo sie nauczyc wlasnie czarow innych profesji.
3. Knight UE nie bedzie mogl rzucac i tak bo nie zdobedzie odpowiedniego lvl.
.... QUOTE]

@3. 1200 mp = +240 lvl knighta odkad niema wymaganego mlvl na uzywanie czarów nauczenie sie go ze zwoj było by mozliwe.

@.1 Lorie jest nad jeziorem odkad gram w Tibie a to juz wiecej niz 6 updatów i 3 lata... :)

Vantem 27-03-2007 16:18

Mi wypadł kiedyś Poison dagger z Orca Warriora :) Nie w bagu!

Nyksus 27-03-2007 17:18

Re:

@up
O ile mi się zdaje, to nienormalne;p
@topic
Szukajcie, szukajcie, mnie to nie bawi, bo jestem na 100% pewien że nic nie znajdę:D
@down
Ok, zapamiętam

boorex 27-03-2007 17:31

@up
Bronie/tarcze leca w bagu. Armory/legsy/amulety/buty/helmety prosto z ciala. Wyjatkiem jest jezeli np. z takiego gsa leci k arm i p arm. Jezeli masz szczescie trafia ci sie oba w jednym gsie to jeden armor moze byc w ciele a drugi w bagu...Rzadko dwa obok siebie. Czasami sa wyjatki ze cos "z baga" leci w ciele, ale to b rzadko.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:40.