Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Gdzie najlepiej afkowac? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24367)

Szmatex 28-05-2005 20:59

Wyspa druidow, tylko mozecie miec problemy z dojsceim tam. Oczywiscie sam z tego miejsca nie korzystam.

Dalio 28-05-2005 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Be happy :)
Z czego wynika ze afk jest zabronione? Bo ja nie rozumiem. Afk jest czescia gry tak samo jak skule i pk. Ja mam ochote pkowac to to robie jak afkowac to tez to robie ale bana mi za to nikt nie da.
A co do miejsc do afk to chyba najlepszy jest dach domku z parcelami(ale oczywiscie niedoskonaly i deda zawsze mozna zaliczyc), ale najlepiej to chyba samemu sobie znalezc takie miejsce gdzie malo kto chodzi i czujesz sie bezpiecznie :)

WOOT... w jaki sposób niby?? :p przecież na dach otoczony parcelami nie da się dostac... :]

Sozemego 28-05-2005 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Motoko
Jesli juz chcesz bezpiecznie AFKowac to najlepiej na swiatach z systemem Non-pvp gdzie nie mozna sie bic i tam mozesz normalnie stac nie bojac sie ze cie zabija ;) ale nie polecam stac w samym centrum miasta ... poniewaz jesli chodzi ci o Thais jest tam latwa mozliwosc zlurowania Dragon przy depo ;)

Jak draga pod depo w thais ? -.-

Dwik 28-05-2005 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dalio
WOOT... w jaki sposób niby?? :p przecież na dach otoczony parcelami nie da się dostac... :]

Exani hur up wtedy działa, facc się nie dostanie.
Najlepsze miejsca do afk to tam gdzie się ciezko dostac np. mintwalin. Ogolnie malo noobow.

Kenseji 28-05-2005 22:08

Jakbym powiedzial miejsce gdzie najlepiej afkowac to nagle to miejsce staloby sie miejscem gdzie lepiej nie afkowac ;P Zawsze znajdzie sie ktos ktos cie znajdzie nawet gdybys byl pod ziemia zakopany...a afkowanie pod depo to juz chyba trzeba byc totalnym kretynem ( skad ja znam te fire fieldy pod drzwiami w carlin)
:evul: :evul: :evul:

Serex 28-05-2005 22:39

...

Jesli chodzi ci o Tibie siute i zostawic nacalyczas zeby ci uh/hmm itp. tonił to ci nie pomoge a tak pozatym senja mało ludu ja mam tam gh z gildi wiec wiesz :P

Kenseji 28-05-2005 22:46

na afka polecam takze wybrzerza na 3 cyplu od dolu na lewo od poh ...czesto tam lazilem pkujac moim palem i zarobilem w ten sposob jakies 30 k w runach
(czasem h lvl zostawiaja loot w worku na srodku a mozna tam znalezc knight set ja w ten sposob zyskalem warior helmet i k legsy)

Deythwen 28-05-2005 23:21

Nawet nie czytam tematu... wystarczy mi post twórcy (ten pierwszy) i odpowiedź aż ciśnie się na usta: NIE AFKUJ!! Nie będe mówił że to chamskie, czy cokolwiek... Poporstu: AFKując masz olbrzymią szanse smierci! A pozatym jest to chamskie :P

kilerkuba 29-05-2005 00:38

popieram poprzednika labo nie afkuj albo kolo depo

Ojczul 29-05-2005 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kilerkuba
popieram poprzednika labo nie afkuj albo kolo depo

taa kolo depot odrazu go zabija

Wordos 29-05-2005 11:00

Ja za to mam fajny sposób na bycie AFK i jednocześnie nie bycie, no wiecie, coś takiego pomiędzy :P otóż zwykle gdy sobie stoje moim sorciem przy domku w Alai Flats w Thais (mam invita), a jednocześnie czytam forum itd, tylko że mam strone podciągniętą do góry, tak żebym widział default chat, no i jak ktoś podejdzie i coś napisze, to zawsze zobacze (np teraz jestem tak niby AFK). W ogóle Alai Flats są super na to moje AFKowanie. Akurat takie afkowanie raczej jest legalne, no bo nawet jakby ten GM przyszedł to będziesz. A w ogóle nie rozumiem ludzi którzy używają Tibia Suite itd. Przecież to najwięszke ciule na całym Tibijskim świecie, a potem szpanują "ooo ja mam takie eq, a ty nie masz" albo "ale ja mam dupny magic lvl", no coś takiego mnie dobija. O wiele przyjmniej (nie mówie, że łatwiej) jest zrobić coś samemu. I do tego teraz palkowie niedługo będą mieli nieziemskie skille, bo w Tibia Suite jest opcja podnoszenia spearów... A wnioskując, z pytania twórcy tematu, on na 100 % szuka miejsca na Tibia Suite. Przecież każdy który chce sobie normalnie poafkować (np. jak ja) zawsze znajdzie miejsce, byle nie przed dp, zawsze sie jakieś n00by uczepią.

next great sorcerer 29-05-2005 11:32

Ech... przez takich "inteligętnyh" ludzi dałem sobie spokój z tibią...
Afk- jest legalne. Nielegalny jest afk training i macro. koniec chyba, nie?
Swoją drogą cały czas jest za karą śmierci w rl za każdy przejaw głupoty w rl i w internecie- tam tez uprzykrza to innym zycie!

krzysiu13 29-05-2005 21:50

bordzo dobre miejsce do afkowania to Isle of Kings. tyle ze to nie jest obok thais (ale za to blisko carlin)

emilok 30-05-2005 00:10

o najlepszych miejscach sie niemowi :=]

Bartek1391 30-05-2005 07:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sherber
Niewiedziałem gdzie umieścić tego posta, wiec wcisnąłem go tutaj...Chciałem się zapytać gdzie jest najbezpieczniej afkować, żeby nie zabili mnie pk ani nic innego poprostu rzeby było bezpiecznie ( chodzi mi o thais, bo stamtąd jestem :p ale każdy może pisać co chce, może to się przyda także innym osobom). Pozdruffkaa!! :]

-----------------------------------------------
No comment:D Jaki koleś z ciebie..... Jak będzie cie chciał pk znaleźć to znajdzie ... Nie ma sposobu na afk bez ryzyka chyba że światy non pvp :\

Kirkos 30-05-2005 18:47

A ja afkuje na miejscach po których sie wchodzi po schodach i o nic sie nie martwie. Gram na Harmonii więc nie ma PK. Ale trzeba uważać bo niektórzy mogą ci ropnąć minotaura guarda. :)

Kirkos 30-05-2005 18:51

A dla graczy na światach PVP radzę mimo wszystko jednym okiem zerkać na postać. Nigdy nie wiadomo co sie zdarzy....

dixi wojownik 30-05-2005 23:09

ehh jeżeli już chcesz być chetrem dobrym to nie używaj programów jak tibia suite to jest nic przeciwienstiw to tbi(tibia black ice) ten program jest dobry nie nalegam abyś woguel używał programów w tibia (srry jak zmieniłem temat) :]

Caer 31-05-2005 10:03

No to chyba najlepsze sa wierze w Ankrahmun. Na terenie dla PACC jest jedno fajne miejsce, ale nie bede go zdradzal, gdyz wtedy nie bedzie mozna juz tam afkowac ;]

Watto 31-05-2005 15:42

Podawajcie więcej takich kryjówek, z chęcią powybijam wszystkich afkujących.... :/

Dajcie sobie spokój...

Ludzie grają normalnie po 1-3 godziny, a wy sobie ustawiacie swojego gościa i po 8.

Bardzo uczciwe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:35.