Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Pacc karta platnicza (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26661)

Ashlon 19-04-2005 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibia Service
Credit Card (Visa, Mastercard, American Express, JCB and Diners Club)
This is the fastest and easiest way to make your payment. Within the next day after submitting your credit card information the payment will be processed and the Premium Account will be assigned.

@UP : Niestety, nie mozna.

@Blos Tius : Nie mozna placic w dolarach, tylko w euro. Za 3miechy pacca wyjdzie ok. 80zl

Wielki MarIuSzzo 19-04-2005 19:00

A czy mozna placic karta Visa Electro?? Bo mozna zwykla Visa. Czy jak zamawiam karta to pobierane sa jakies dodatkowe oplaty tak jak np. przy przelewie bankowym??

Ashlon 19-04-2005 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo
A czy mozna placic karta Visa Electro?? Bo mozna zwykla Visa. Czy jak zamawiam karta to pobierane sa jakies dodatkowe oplaty tak jak np. przy przelewie bankowym??

1. Visa Electron nie zaplacisz.
2. Nie ma dodatkowych oplat (w kazdym razie u mnie nie bylo).

Wielki MarIuSzzo 19-04-2005 19:11

To gorzej. Bede musial troche pokombinowac. A mozesz mi odpowiedziec na to co ci napisalem na PW??

fegeve 19-04-2005 22:26

Czy są wogóle jakieś karty "młodziezowe" ktorymi da sie kupic PACC???

Ashlon 20-04-2005 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fegeve
Czy są wogóle jakieś karty "młodziezowe" ktorymi da sie kupic PACC???

O ile mi sie wydaje, to nie :/

Frigull 28-04-2005 04:03

Dzieki Ziomus za ten opis wreszci bedzie PACC ye ye :D :evul:

Dragonius 29-04-2005 09:53

Pytanie

thx musialem temat przejżeć

-calmerian- 03-05-2005 19:24

pomocy :P

Mam pewną wątpliwosc dotyczacą kupna paccka kartą platniczą bo tak nie wiem czy trzeba cos zmieniac na koncie karty wplacac jakies pieniadze i tam gdzie trzeba zaznaczyc Euro to mozna zaznaczyc zl i czy trzeba tam cos wpisac prosze o pomoc bo za jakis tydzien pacca kupuje i nie wiem czy sie nie rozloze na stronce opiszcie mi dokladnie czy <jeśli trzeba >cos robic z pieniedzmi na koncie karty z góry thx sory za noob post ale to dl mnie wazne i musze wiedziec wszystko doslownie wszystko a wkoncu po to jest forum :D

Medium 03-05-2005 20:27

narescie:D

no narescie ktos zrobil fajny poradnik :D <<Ogor dzieki za info:]>> no to tylko teraz czekamy do kieszonkowego......:D:D:D

Diego of the Honor 07-05-2005 20:23

Mam jedno pytanko.
Gdy bym przekazem pocztowym wysyłał.To jeszcze trzeba zrobić coś z numerem REF.
I właściwie to tylko tego nie wiem.

Dragu 17-05-2005 17:30

mam pytanie oco chodzi w tym expiry date (data wygasniecia) co tam trza wpisac

a tak wogule swietny poradnik

Ashlon 18-05-2005 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragu
mam pytanie oco chodzi w tym expiry date (data wygasniecia) co tam trza wpisac

a tak wogule swietny poradnik

http://img.photobucket.com/albums/v4...-kredytowa.jpg
W koleczku jest zaznaczone :) Jest to data wygasniecia karty, np. 10/05 - pazdziernik 2005 roku.

Shardzik 18-05-2005 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Ocena:10/10
+Przejżyście napisany
+Opisu tego sposobu płatnośći za pacc brakowało

OMG dwimenor przejrzyście nie przejŻyście
@topic Cudowny poradnik :)

Baxter 18-05-2005 20:34

Ja kiedys kupowałem PACCa kata kredytowąi miałem mały problem. Ale w końcu sam go rozwiązałem bo na forum nikt mi nie pomógł. A teraz z tym poradnikiem to już chyba nikt nie zabłądzi :]

Nuku Hiva 21-05-2005 09:09

może to będzie głupie pytanko ale jak mam na karcie PLN to jak mi pobierze EUR ? zamieni mi PLN na EUR zgodnie z kursem walut ?

Ashlon 21-05-2005 10:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nuku Hiva
może to będzie głupie pytanko ale jak mam na karcie PLN to jak mi pobierze EUR ? zamieni mi PLN na EUR zgodnie z kursem walut ?

Powinno zamienic :)

szurgocik 25-05-2005 20:13

xD

extra napisane wielkie gz xD

Piomos 29-05-2005 17:14

CIP Soft zmienił swojego partnera w sprawach bankowych. Teraz mamy doczynienia z Element 5.
Chciałbym na początku zaznaczyć, że Element 5 to chyba jakaś pomyłka, a nie firma. Na ich stronie jest napisane, iż akceptują "te ważniejsze" karty kredytowe (VISA, MasterCard itd.). Jak sie okazuje - g**** prawda.

Od 3 dni próbuje bezskutecznie założyć premium account. Wypełniam wszystkie pola, wybieram MasterCard i okazuje się być ok. Dostaję maila od Element 5, że weryfikują moją kartę i zajmie to od 12 do 24 godzin. Przeważnie po godzinie dostaję kolejnego maila, którego temat brzmi:

"Payment for your order failed (..., "Tibia Premium Account for 3 months (90 days)""

Na początku myślalem, że coś źle zrobiłem. Następnie powtórzyłem czynności... Po 3 podobnych próbach zadzwoniłem do siedziby MasterCard i powiedzieli mi, że oni dostają od Element 5 informacje na temat weryfikowania mojej karty. MasterCard potwierdza, że wszystko jest ok, więc pozostaje jedynie Element 5 skontaktowanie się z CIP Softem. I tutaj sie wszystko urywa!

Czytałem na forum.tibia.com, że kilkoro ludzi ma podobne problemy jak ja. Teraz to już nie wiem co mam robić. 6 raz probowałem założyć pacca - jak sie okazuje, bezskutecznie.

Btw. O e-mailu do Element 5 możecie zapomnieć! Podają jakieś durne FAQ, które w ogóle nie ma związku z podobnym problemem. A jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, to można wybrać z listy temat, który jest związany z problemem. Tylko jest jeden szkopuł. Oni wysyłają auto-responder i g**** ci to wszystko pomaga.

Jestem strasznie rozgoryczony na Element 5. Jedyna sensowna droga kontaktu z nimi to telefon. Naprawdę, tym ludziom chyba coś odbija... Mieć problemy z MasterCard...?! Ech...

olonor 29-05-2005 19:52

ile czekac... ??

Ja wysłałem rachunek za paca do niemiec do dziatka ile mam czekac bo w srode mija 2 tygodnie niepokoje sie.
Muj dziadek muwi mi że już zapłacił lecz ja nadal niemam paca co mam robic ??
:o ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:40.