Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Bazyliszek !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30191)

Metrozz 14-07-2005 12:57

A ja sondze jak kolega ze trzeba wykopac dziore kilofem bo to jest najbardziej prawdopodobne a nie wiem czy ktos biegal po powierzchni i tlukl kilofem w kazdom kratke B) hehe ja sobie chyba poprubuje tak dla jaj a nuz sie uda :p

Hadi 16-07-2005 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szczelec Szypka Szczała
Mój kolega 110 elite knight doszedł 2 kratki do bazyliszka i jak napisał "hi" to on napisał take cos: If you get me my fafourite item i get you your fafourite item.

niewiem czy dobrze przetłumaczyłem ale to napewno bendzie jakoś tak :
,,Jeśli ty wezmiesz mój ulubiony przedmiot ja wezme twuj ulbiony przedmiot"

TO NIEJEST NA 100% DOBRZE PRZETŁUMACZONE!!!
hmmmm.... chyba trzeba mu zabrać/dać jego ulubiony przedmiot , niewiem.
EDIT:na to na jakieś 50% dobrze przetłumaczone :p

Cziki 16-07-2005 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abonn
WIELKIE THX (Już zapędzam do Kaz żeby zrobić fotke)

:) :) :) :) :) :) :) :)

Podobno Bazyliszek jest 4x silniejszy od Demona
ALE BAJER

BĘDE SIĘ MIAŁ CZYM POCHWALIĆ !!!!!!!!!

THX THX THX THX

nie zapomnij wzioc lusterka bo jak rzucisz przwed niego wspomniane wczensiej lustro to sie zamieni w kamien (bedzie siwy :D:D)

-.- zenada

Deythwen 17-07-2005 00:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hadi
niewiem czy dobrze przetłumaczyłem ale to napewno bendzie jakoś tak :
,,Jeśli ty wezmiesz muj ulubiony przedmiot ja wezme twuj ulbiony przedmiot"

TO NIEJEST NA 100% DOBRZE PRZETŁUMACZONE!!!
hmmmm.... chyba trzeba mu zabrać/dać jego ulubiony przedmiot , niewiem.

Lol? :P To jest na 100% źle przetłumaczone! Prawidłowo zdanie "If you get me my fafourite item i get you your fafourite item." powinno brzmieć (plus kilka literówek): "If u get for me my favourite item, i will get for you your favourite item." i znaczy to: "Jeśli zdobędziesz dla mnie mój ulubiony przedmiot, ja zdobędę dla ciebie twój ulubiony przedmiot." :] Uważam że cała historia o tej wypowiedzi bazyliszka jest troche bez sensu... bo nie ma jak do bazyla dojść :) Zdanie chyba większości jest naprawdopodobniejsze: Kolejny mit tibijski, żadnego questa nie ma.
ps. Historia o kluczu do skarbca kazoo mnie załamała... Pamiętajcie że przedmioty co reset serva się respawnowały by... Czyli byłby to kluczyk do codziennego ~1000k :P (jak nie lepiej................)
ps2. Podobają mi się tekie rozważania jak w tym topicu.... Wszyscy wiemy że dopuki nie zbierze się z 10 ludzi 100+lvl i nie przekopią całej okolicy Pickami itak nie poznamy odpowiedzi.... (a jak nie znajdą nic, to itak nie poznamy odpowiedzi :P) Ale cieszy mnie że ta gra tak pobudza ludzką wyobraźnie :) Uważam że takie "bazyliszki" czy "anihilator miśki" są wspaniałymi legendami i mimo że nie będą rozwiązane daja tibia smak :]

Nuper 16-08-2005 01:41

Coz,sam skarbiec w kazo wyglada na atrape-itemy nie maja wagi.Fajnie byloby gdyby quest z bazyliszkiem istnial.Ale chyba nie mozna na to liczyc.tworcy tibii zrobili questy istniejace i nieistniejace,dla poczatkujacego gracza quest z bazyliszkiem chyba nie rozni sie wiele od jakiegos innego questa.Roznice zauwaza sie z czasem-polega na tym ze questa z bazyliszkiem nie ma a wiele innych istanieje.Ale pamietajmy o tym ze Cip Soft musi myslec o grywalnosci,przypomnijmy sobie takze strajki.Polaczmy te fakty.Wiecie juz co trzeba robic?Duzo szumu o tym quescie,pisanie na miedzynarodowych forach,szukanie rozwiazania w duzych grupach.Wtedy w jakims update nagle ten quest sie pojawi( :D ),bo Cip Soft wyciagnie reke do rzesz graczy zafascynowanych tym,wlasnie zeby zwiekszyc grywalnosc.Jesli tego nie zrobia w koncu,to zniecheceni ludzie przestana w koncu szukac rozwiazania,przypuszczalnie nawet tibia im sie znudzi.

Sim Gardth 16-08-2005 10:04

Zagadka Bazyliszka

Musimy pomyśleć co bazyliszek lubi i to znalezć.Zagadka według mnie jest w Kazordoon.Tylko co może lubić waż?

Klikowski 16-08-2005 11:43

bazyliszek to cos jak waz, weze jedza miedzy innymi myszy, wiec moze przyniesc trzeba mu kilka martwych ratow/cave ratow ? :> Ale raty to nie przedmiot ;), i sadze ze jesli juz, to trzeba potraktowac go lusterkiem.

Hieyan 16-08-2005 11:52

@up
Napewno nie...

@topic
Po udpdate zmieniła się animacja węża... ...i doszła inna wężopodobna! Może to będzie bazyliszek?

!!
http://i7.photobucket.com/albums/y28...bazyliszek.png

Legenda:
S - stara wersja węża
N - nowa wersja węża

Chyba, że to jest jakiś nowy potwór, np. anakonda...

Dzid_91 16-08-2005 13:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nuper
Coz,sam skarbiec w kazo wyglada na atrape-itemy nie maja wagi.

Przeciez zeby zobaczyc wage przedmiotu trzeba stac krartke obok niego, wiec jak moglbys zobaczyc wage to zarazzem moglbys wziasc item. Zrozumiano?

Gromnjir 16-08-2005 13:41

W każdym razie wygląd bazyliszka po update jest taki jak wygląd snake'a po update.

tymon samuraj 17-08-2005 17:41

moze bazyliszkowi zalezy na lustrze????
use witch?
myliłem się ;[

Filarel 18-08-2005 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tymon samuraj
moze bazyliszkowi zalezy na lustrze????
use witch?
obok jest quest na guardian ahlabard czy cos takeigo

. z tego forum gówniarzu nie dość że cały czas spamujesz i robisz tysiące błędów to jescze nie mylisz angielskie słowa.To napewno jakiś 10 latek czyli "noob"

Shein Silvershadow 18-08-2005 18:54

@up
Spokojnie, nie ma powodu do używania wulgaryzmów, bo zrównujesz się z nim poziomem, twierdząc, że wiek świadczy o tym, że jest się noobem-nie noobem!

@down
Jemu chodziło, że chciałeś użyć wiedźmę:)

Dedzik sall 18-08-2005 19:12

A ja go zabilem hahahaha zartuje ten bazyliszek to jeden wielki wal niemozna go zabic :D

tymon samuraj 18-08-2005 19:24

jak mówiłem,prawdopodobnie Npc

tymon samuraj 18-08-2005 19:30

--------------------------------------------------------------------------
@up
Spokojnie, nie ma powodu do używania wulgaryzmów, bo zrównujesz się z nim poziomem, twierdząc, że wiek świadczy o tym, że jest się noobem-nie noobem!

@down
Jemu chodziło, że chciałeś użyć wiedźmę
--------------------------------------------------------------------------
ej czy ja powiedzialem cos zle?prosze mnie nie porównywać z tym wulgarnym człowiekiem
jak chcesz sie pokłucić to na priv ja nie mam zamiaru pisac tego w temacie ,,bazyliszek''

aha i jaką wiedzmę?

Elder Macio 19-08-2005 02:29

LoL

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragu
bazyliszek to bujda ,chociaz moze,ale ,raczej to bujda ,bajka dla grzecznych tibijczykow grzeczniej mowiac sam bym chcial zeby to prawda byla

Nie ja bazyliszka widzialem to taki zielony z 3 glowami i jagby smok.Jest Kolo Dwarf Geomancer Niedaleko kazo!!!!!!!!!!!!!!!! zobaczcie
sami.!.!.!.!

Yasio 19-08-2005 08:29

Potwór, którego opisałeś to hydra.

bl@di 19-08-2005 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filarel
S*******aj z tego forum gówniarzu nie dość że cały czas spamujesz i robisz tysiące błędów to jescze nie mylisz angielskie słowa.To napewno jakiś 10 latek czyli "noob"

15 lat.........no comment

Mopsmaster 19-08-2005 11:02

Kumpel zrobil quest trzeba miec itemek z anii zeby roz***ac pewien kamien blokujacy wejscie magic sword stone cuter axe wiecej nei powiem bo mi nikt nie mowi papa : D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:27.