Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nowy Papież (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32706)

Ghost Nieudany 19-04-2005 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez roland
Koniec Świata... Niemiec papieżem...
Zostaje zamachowcem

O jejku, wielka mi rzecz - Niemiec papieżem. To już siódmy niemiecki biskup Rzymu...

Tak, zostań zamachowcem, i się najlepiej zabij wjeżdżając zaminowaną ciężarówką w śmietnik.

A co do tematu... Hmm. Osobiście myślałem chwilami, że papieżem zostanie ten "ukryty" kardynał. I że tym ukrytym kardynałem będzie arcybiskup Dziwisz... Ale cóż - Ratzinger w sumie to dobry kandydat. Nie przeżyje co prawda 26 lat pontyfikatu, ale może przeżyje Jana Pawła II-ego wiekiem. W każdym razie, Ratzinger wygląda na nieco zdrowszego niż 78-letni Karol Wojtyła.

spider-bialystok 19-04-2005 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero
, on powiedział, że będzie nim Słowianin, tylko, że ówczesny teren Słowacji pokrywał Wadowice..).

Buehhehee... Nie chodzi o Słowację jako kraj, ale o Słowian jako narody słowackie (Polacy, Czesi, Słowacy, Litwini itd.).

Shanhaevel 19-04-2005 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez roland
Koniec Świata... Niemiec papieżem...
Zostaje zamachowcem

Na początku proponuję zabić czas licząc zęby (i to nie tylko swoje!). Wiedziałeś ile można upchnąć między trzonowcami? =.=

I nie zapomnij jak się trzyma broni.

Nightwalker 19-04-2005 21:01

Ja siecieszę, ze papieżem został Benedykt XVI
To dobry człowiek (chodź miał parę w padek np. z nazwaniem Kościoła anglikańskiego... zresztą sami zobaczcie ;])

Co do przepowiedni:
Czarny papież nie musi oznaczać koloru skóry, tylko "kolor" duszy.....

Thimburd 19-04-2005 21:20

Pozatym to nie było powiedziane "Czarny papież" tylko coś z oliwkami. :)

A nowy papież... hmm... nie wiem czy go polubię. Wydawał mi się nie sympatyczny, co prawda po wybraniu się uśmiechał. Nie jestem jeszcze przekonany. Niemców ogólnie nie lubię...

I trochę głupio że nie nazwał siebie Karol I lub Jan Paweł III :P Ale to takie drobne gdybanie.

Adamsik 19-04-2005 21:47

Przepowiednia się jeszcze nie wypełniła. Chodzi o to ze koniec świata ma być w czasie panowania papieza który nastanie po papiezu Gałązka Oliwna(Czyli właśnie po Ratzingerze). Mają wtedy wybuchnąć wojny muzułmańsko-chrześcijańskie, a w azji ma dojsć do władzy przywódca antychryst który ma czynić rózne "cuda". To drobne streszczenie przepowiedni. ;)
Strone gdzies zgubilem.

hoomik 19-04-2005 21:50

Cytuj:

Mają wtedy wybuchnąć wojny muzułmańsko-chrześcijańskie
a w iraku od kilku lat to niby co sie dzieje...?

Adamsik 19-04-2005 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik
a w iraku od kilku lat to niby co sie dzieje...?

To jest wojna na niewielka skale...

Shanhaevel 19-04-2005 21:57

Ręka w górę kto się z tym zgadza!

A tak w ogóle to ile już miało być końców świata?

Swoją drogą... nie straszmy się końcami świata i nie czekajmy na nie, bo:

"Ci którzy nie czekają, nie będą rozczarowani."

Chyba tak to szło...

Dan the Automator 19-04-2005 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AdAmSiK
To jest wojna na niewielka skale...

Powiedz to ludziom którzy potracili domy, rodzine, ogólnie dorobek całego życia.

Cytuj:

Czarny papież nie musi oznaczać koloru skóry, tylko "kolor" duszy.....
A potem będzie oznaczać kolor buta? Łolaboga!

salata2005 19-04-2005 23:51

Hitlerjugend papieżem -.-

$corcerer 20-04-2005 00:39

@up
No i ? To chyba raczej dobrze, wie co to zanczy faszyzm (jakoś dziwnym trafem PRZEMILCZASZ to, że wcielono go siłą). Wie, czym była dla ludzkości II Wś.

A to że jest Niemcem? A to, że mówiąc tak jesteś nacjonalistą.

Thero 20-04-2005 07:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Ratzinger wygląda na nieco zdrowszego niż 78-letni Karol Wojtyła.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego jak chory był nasz poprzedni Papież.

Gunir 20-04-2005 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez salata2005

Ja mam drugie "no i?" mianowicie, w tamtych czasach kazdy musial walczyc w Hitlerjugend. Poza tym Ratzinger mial wtedy 11lat, nie byl swiadomy co robi...

Thero 20-04-2005 14:08

@Up
Nie prawda chłopcze. Myślisz, że 11 letni chłopiec powiedziałby "nie" i robiłby to co uważa za słuszne?...

Gunir 20-04-2005 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero
@Up
Nie prawda chłopcze. Myślisz, że 11 letni chłopiec powiedziałby "nie" i robiłby to co uważa za słuszne?...

Częsciowo, chodzilo mi tez oto, że sie bał...

Anaconde 20-04-2005 14:29

Joseph Ratzinger. Benedykt XVI. Też myślałem, że będzie Papieżem. Jakoś mi najbardziej pasował. I tak słowo ciałem sięstało ;) .

Matheous 20-04-2005 14:59

Tak! Mamy Papieza! Yeah! L33T! Ph34r t3h B3n3d1ct! Habemus Papam, ustawmy sobie takie statusy bo to trendy i leet, jeh, ui rulah plxplxplx!
I co kogo to?
Zauwazcie, ze jak umarl ś. p. Jan Paweł II, to nagle wszyscy zaczeli mowic ze oni go tak kochali, blaaa blaaa blaaa. A teraz jest nowy papiez to znowu sami jasnowidze 'Wiedzialem ze on!' albo sami zapaleni chrzescijanie 'Mamy papieza, nareszcie, ach jak my go kochamy' a o Karolu juz nikt nie pamieta. Czy naprawde dla was 'trendy' albo 'cool' jest wpisanie gdzies 'UWIELBIAM PAPIEZA' gdy jest o nim glosno? Przeciez na codzien ludziom zwisa, czy w Watykanie siedzi Jan Pawel, Benedykt, Kunegunda czy inny Ebenezer Wojtaszko. Tylko jak zaczyna byc o czyms glosno w prasie-czy to zamach, smierc, choroba, nowy pontyfikat, pielgrzymka-to nagle wszyscy zaczynaja go kochac nad zycie. Niedobrze sie, qrna, robi.
Czy to jest NAPRAWDE taki wazny temat? Juz to widze, ze budzicie sie rano i pierwsza mysl 'Ojej, mamy nowego papieza'. I co z tego? Ani jeszcze nic nie zrobil, ani nic, po prostu JEST. Czy to, ze JEST od razu oznacza ze zasluguje na hold? Poczekajmy co zrobi, w koncu z niego moze byc drugie wcielenie Hitlera ktory wykorzysta kardynalow do masowych mordow. A taki temat jest imo kompletnie niepotrzebny-tylko sie nooby powpisuja, jak to one kochaja papieza. Niezaleznie jakiej jest narodowosci, co zrobil i jak sie nazywa.

Chopkers 20-04-2005 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez salata2005

w tamtych czasach to bylo tak, ze podszedl do ciebie hitler i powiedzial: "Idziesz do hitlerjugend?"

miales dwa wyjscia
1) idziesz i pomagasz niemiaszkom
2) mowisz "nie" i kulka w leb ^^

co do tych przepowiedni o koncu swiata.....
ehh, ja to nie wiem. moim zdaniem przecietny chrzescijanin nie powinien wierzyc w "zabobony i wrozby"

ja tam jestem nastawiony na slowa "nie znasz dnia ani godziny" - dlatego jak ktos bedzie myslal non-stop, tzn. bedzie pewien ze jak wybiora murzyna to bedzie koniec swiata, tego konca nie bedzie ^^

a jak ma byc ten koniec swiata, to niech bedzie, a jak nie to bedziemy sie cieszyc ^^

Shanhaevel 20-04-2005 15:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matheous
Tak! Mamy Papieza! Yeah! L33T! Ph34r t3h B3n3d1ct! Habemus Papam, ustawmy sobie takie statusy bo to trendy i leet, jeh, ui rulah plxplxplx!
I co kogo to?
Zauwazcie, ze jak umarl ś. p. Jan Paweł II, to nagle wszyscy zaczeli mowic ze oni go tak kochali, blaaa blaaa blaaa. A teraz jest nowy papiez to znowu sami jasnowidze 'Wiedzialem ze on!' albo sami zapaleni chrzescijanie 'Mamy papieza, nareszcie, ach jak my go kochamy' a o Karolu juz nikt nie pamieta. Czy naprawde dla was 'trendy' albo 'cool' jest wpisanie gdzies 'UWIELBIAM PAPIEZA' gdy jest o nim glosno? Przeciez na codzien ludziom zwisa, czy w Watykanie siedzi Jan Pawel, Benedykt, Kunegunda czy inny Ebenezer Wojtaszko. Tylko jak zaczyna byc o czyms glosno w prasie-czy to zamach, smierc, choroba, nowy pontyfikat, pielgrzymka-to nagle wszyscy zaczynaja go kochac nad zycie. Niedobrze sie, qrna, robi.
Czy to jest NAPRAWDE taki wazny temat? Juz to widze, ze budzicie sie rano i pierwsza mysl 'Ojej, mamy nowego papieza'. I co z tego? Ani jeszcze nic nie zrobil, ani nic, po prostu JEST. Czy to, ze JEST od razu oznacza ze zasluguje na hold? Poczekajmy co zrobi, w koncu z niego moze byc drugie wcielenie Hitlera ktory wykorzysta kardynalow do masowych mordow. A taki temat jest imo kompletnie niepotrzebny-tylko sie nooby powpisuja, jak to one kochaja papieza. Niezaleznie jakiej jest narodowosci, co zrobil i jak sie nazywa.

Tak samo jak czytałem w "Angorze" różne przydomki dla ś.p. Karola Wojtyły m.in.:
Ogrodnik Pana Boga, Pierwszy Taternik, Prezydent Prezydentów, Bramkarz Jezusa (rotfl) i inne nie do końca gustowne...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:52.