Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Program do pisania czcionki Tibijskiej. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32806)

Radek 666 23-04-2005 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
OKi, otrzymałem kody źródłowe.
W kodach nic niebezpiecznego nie widze, natomiast, jeśli pozwolisz, to małą uwagę na temat ilości wstukanego przez ciebie kodu. Strasznie duzo pisania, a nic z tego nie wynika :)

Zamiast pisać
Kod:

edit1.text:=copy(memo1.text,1,1);
edit2.text:=copy(memo1.text,2,1);
edit3.text:=copy(memo1.text,3,1);
edit4.text:=copy(memo1.text,4,1);
edit5.text:=copy(memo1.text,5,1);
edit6.text:=copy(memo1.text,6,1);
edit7.text:=copy(memo1.text,7,1);
edit8.text:=copy(memo1.text,8,1);
edit9.text:=copy(memo1.text,9,1);

i task dalej

Można to przecież łatwiej rozbić. Skorzystaj z objektowości samego Delphi :)
Każdemu editowi nadaj TAG odpowiadający jego pozycji w tekście (edit dla pierwszej litery =1, dla drugiej=2 itd) i teraz tak:
Kod:

for x:=1 to Form1.ControlCount do // jedziemy przez wszystko co jest na forumie (edity, buttony itp. itd.)
begin
  if Form1.Controls[x] is TEdit then // czy to, co akurat mamy, to Edit?
  begin
    with Form1.Controls[x] as TEdit do  // mniej pisania :) Po za tym "ogólnie" kontrolkę zaczynamy traktować jako Edit
    begin
      d:=length(name);
      if d>=5 then  // żeby przypadkiem za krótka nazwa nie wyszła i sie nie wysypało :P
      begin  // wpisz odpowiednią literę do tego edita. Jeśli pole nazywa cię
              //  XXXXbX, na przykład Editb4, to wpisz tam z memo2, itd.
          if name[5]='b' then text:=memo2.Text[tag] else
          if name[5]='c' then text:=memo3.Text[tag] else
          if name[5]='d' then text:=memo4.Text[tag] else
          if name[5]='e' then text:=memo5.Text[tag] else
          text:=memo1.Text[tag];
      end;
    end;
  end;
end;

Mam nadzieję, że błędu nie zrobiłem, bo pisałem z pamięci.

Wyślę ci to też mailem.

Po za tym jeszcze 2 uwagi : Po pierwsze, czy tyle tych Images i Editów jest potrzebne? Strasznie długo się to przez to kompiluje, a i zasoby systemu nieźle zżera.
A po drugie, czy nie lepiej by było te wszystkie obrazk wrzycić do jednego i skorzystać z copyrect ?

Można było tak zrobić, ale domyślił się dopiero kiedy została tylko jedna czcionka, to już skończył tak :P . Przez to strasznie dużo pisania zajmuje troche, ale mi to tam nie przeszkadza. Już mu się chyba nie chce editować tego programiku i robić go inaczej jak działa ;) .

Arco 23-04-2005 14:16

Jedno pytanko

Oco łazi z tym schowkiem ;/ klikam i co nic sie nie dzieje heh....

Gniew Mroku 23-04-2005 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arco
Jedno pytanko

Oco łazi z tym schowkiem ;/ klikam i co nic sie nie dzieje heh....

Slyszales o opcjach Wytnij, Kopiuj, Wklej(ctrl+x, ctrl+c, ctrl+v). Wytnij i kopiuj przenosza do schowka z którego można potem "wkleic" np. do painta. Nie mów, że nigdy o tym nie słyszałeś.

@topic: Głównymi atutami tego programu są istnienie i działanie. Gdyby nie te 2 rzeczy program byłby kiepski(zwłaszcza gdyby nie istniał). W tym miejscu pokaże główne rzeczy niedopracowane:
http://gniew_mroku.w.interia.pl/fakemaker.GIF
Wiem, że interia sux i nie pisać o tym postów bo i tak nie zmienie serva!

Avager 23-04-2005 15:00

Więc, czytałem jeden post że nie chce śie ściągnąć, więc mówie że mój DAP nie znajduje pliku (tak tak miałem czysty link do ściągania -.-) poprostu pliku tam nie ma ? Włóż na inny serwer ... . Chyba że jakiś limit ? .

Arco 23-04-2005 15:05

A mi sciągneło...

Avager 23-04-2005 15:09

:/ , to weź daj na inny serwer może... coś mi się nabrało ochoty na zrobienie fake'a ...a nie chce mi się kopiować z gry ^^ (z gry literek ^^ ). OK ?

Arco 23-04-2005 15:11

@Avager

http://rapidshare.de/files/1388615/Fake*****.html

To link do ściągnięcia udanych fake'i

Acha zrobiłem fake'i comment :P (fake jest nadole tzn. pod tym tematem lub up) xD

Avager 23-04-2005 15:24

Dobra, mam programik i jednak mam pozytywne zdanie, widze że nooby i tak go nie umieją używać (chwała :D ). Więc gratuluje ci udanej roboty, dam cie w creditsach moich fake'ów ^^ .

YAYUUU 23-04-2005 15:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
Można to przecież łatwiej rozbić. Skorzystaj z objektowości samego Delphi :)
Każdemu editowi nadaj TAG odpowiadający jego pozycji w tekście (edit dla pierwszej litery =1, dla drugiej=2 itd) i teraz tak:
Kod:

for x:=1 to Form1.ControlCount do // jedziemy przez wszystko co jest na forumie (edity, buttony itp. itd.)
begin
  if Form1.Controls[x] is TEdit then // czy to, co akurat mamy, to Edit?
  begin
    with Form1.Controls[x] as TEdit do  // mniej pisania :) Po za tym "ogólnie" kontrolkę zaczynamy traktować jako Edit
    begin
      d:=length(name);
      if d>=5 then  // żeby przypadkiem za krótka nazwa nie wyszła i sie nie wysypało :P
      begin  // wpisz odpowiednią literę do tego edita. Jeśli pole nazywa cię
              //  XXXXbX, na przykład Editb4, to wpisz tam z memo2, itd.
          if name[5]='b' then text:=memo2.Text[tag] else
          if name[5]='c' then text:=memo3.Text[tag] else
          if name[5]='d' then text:=memo4.Text[tag] else
          if name[5]='e' then text:=memo5.Text[tag] else
          text:=memo1.Text[tag];
      end;
    end;
  end;
end;

Mam nadzieję, że błędu nie zrobiłem, bo pisałem z pamięci.

Wyślę ci to też mailem.

Po za tym jeszcze 2 uwagi : Po pierwsze, czy tyle tych Images i Editów jest potrzebne? Strasznie długo się to przez to kompiluje, a i zasoby systemu nieźle zżera.
A po drugie, czy nie lepiej by było te wszystkie obrazk wrzycić do jednego i skorzystać z copyrect ?

Szczeże powiedziawszy o tym 1 nie wiedziałem a tego drugiego się za późno domyśliłem.

Elvan Darkito 23-04-2005 16:36

no nie jak to ściągnąć, z jego strony jak klikam przenosi mnie na ta inną "Ra..."coś tam czy jakoś tak ale z tamtąd jak to ściągnąć?

Avager 23-04-2005 16:42

na dole masz "Free" i "premium" ... daj free, i poczekaj 35 sekund (będzie odliczane).

Jheus Xedras 23-04-2005 16:59

A nie lepiej by było żeby jakiś modek wrzucił to na stronę?
Łatwiej by było itp., poza tym pewnie niektórzy cos się boja o keylogera :p, a jak by było na www.tibia.pl to by uwierzyli i by ten program więcej ludzi miało. Pozdrowinia :)

Jheus Xedras 23-04-2005 17:16

No fajny jest ten programik :p,
teraz tylko wymysle jakaś fabułe i robie mój pierwszy fake w życiu :p,
A może mi ktoś podsunie jakaś fabułe?
Jak coś to na priv pisac. ;)

blakes 24-04-2005 00:10

Heh wpadlo dwóch braci na forum i zrobili zamieszanie, nie chce mi sie o tym gadac :P (gz pomyslu i wykonania)

YAYUUU 24-04-2005 00:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blakes
Heh wpadlo dwóch braci na forum i zrobili zamieszanie, nie chce mi sie o tym gadac :P (gz pomyslu i wykonania)

Co masz przez to na myśli?

Radek 666 24-04-2005 11:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YAYUUU
Co masz przez to na myśli?

No właśnie co masz przez to an myśli? :P

AnElKa 24-04-2005 13:23

gz

fajny programik i gz pomyslu :) w koncu dla wielu ludzi uprosci sie robei fakeów ale mimo wszystko powinni sami robic te trzcionki bo wtedy jest wieksza satysfakcja a nie zrobi cos i tutaj wpsize i bach :P

K@mik@dze 25-04-2005 11:22

Jak jest to juz skończone to dasz mi link do tego programu ;)
Bo nie hce mi sie grzebać

Matizz 26-04-2005 15:23

;p

hmm, mi sie pomysl podoba nawet bardzo każdy ma problemy z czcionka...mi tez sie przyda ale czy to nie będzie keylogger?:P:P:P::P:P:P ;)

Radek 666 26-04-2005 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matizz
hmm, mi sie pomysl podoba nawet bardzo każdy ma problemy z czcionka...mi tez sie przyda ale czy to nie będzie keylogger?:P:P:P::P:P:P ;)

Raczej nie, przynajmniej narazie nie jest :P . Teraz 3/4 fake'ów są robione za pomocą tego programiku, a jeszcze nikt kto go używał nie skarżył się na hacka ;) . Pozatym źródło było sprawdzone przez MatKusa (admin jakby ktoś nie wiedział :) ). Programik można ściągnąć z www.yayuuu.prv.pl w dziale Downloads>>>Własne>>>Fake font converter.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:03.