Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Lodowe wyspy(Folda, Senja, Vega) - co, gdzie, jak? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32963)

Jeterek 29-07-2005 14:08

Pomocy

Pierwszy raz wybrałem się na lodową wyspe (Senje).Chciałbym was poprosic abyscie napisali mi co trzeba napisac do Andersona żeby przyplynac do Nelsona.
Prosze o szybką odpowiedz,ponieważ stoje tu juz 2 dni i niewiem co robic.

Burakou 29-07-2005 14:18

Trzeba napisać "hi", a potem nazwę wyspy, na której npc Nelson się znajduje, a potem "yes".

Rider death 30-07-2005 19:24

Yeti!!!!!!!!!!

HEH Yeti to wielka tajemnica. Niezwykle rzadki i dosyć mocny potwór. Ja bym chciał tylko powiedzieć ze kilka razy udało mi sie z mojimi kolegami spotkać go było dość ciekawie.............. lecz nikt z nas nie przeżył. Spotkaliśmy go blisku punktu E. Tam gdzieś chodzi sobie ale to nie oznacza że jest tam jego resp może byc na każdej części wyspy. X( teraz to bym go zabił z kolesiami ale już mamy problem ze znalezieniem go X(

karmiel 31-07-2005 04:31

co do pkeruw ja gram na non-pvp ;) poradnik zrobiony jest dobze mapki tez ladne brawo (mam nadzieje ze nie opiszesz mojego expowiska) :p

jogurt0 01-08-2005 10:48

spox poradnik dla tych co nie znaja respu na lodowych wyspach. przydatna rzecz.

TuRaN 02-08-2005 00:38

Fajnie, zawsze mnie ciekawily podziemia Foldy balem sie tam chociaz na niskim lvl gdy tam expilem a jak mialem wysoki nie mialem czasu :p
Thx za mapke fajna rzecz i pzyteczna miej osub dzieki tobie padnie ;)

Level :32
Vocaction: Royal Paladin
Skills: 68.52
Swiat: Astera

Skille slabe bo non pvp narska !

Bake Romkant 02-08-2005 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamos
może lepiej "przepłynie on z nami na..."

@druga usterka

Tam przy opisie Senji moglas napisac, ze w tym zamku mozna spotkac mino maga i minosy.

@ogólem

OMG! Nice poradnik, huh tekstowo moglas wiecej opowiedziec o tych wyspach (bardziej szczegolowo), do ilustracji nic nie mam - pochwała za nie :)

Koles czepiasz sie szczegolow wane ze jest taki poradnik jak ci cos niepasi to rusz tyłek zaprzeproszeniem i zrob sam :) bo jak bytego poradnika nikt nik nie zrobil to bys niewiedzial ze takie wyspy pewnie istnieja na tibi :D

loony93 03-08-2005 12:58

Komentarz

Ogólnie rzecz biorąc 9/10. Można by było dodać jeszcze kilka szczegółow (np. co znajduje się w Senja Castle), pozatym wszystko jest git. ;)

parada 09-08-2005 14:46

eee...

dobry poradnik

Jerkov Thundersword 12-08-2005 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcania
Czy na lodowych wyspachjest depo? :)

Nie ma, ale dla wielbicieli lootbagów są skrzynki poczowe. :)

@re: Kamos

A komu by się chciało to czytać? Napewno nie mnie... obrazki plax :)

pukacz 17-08-2005 11:53

Co mam napisac zeby wrocic z Foldy? Nie piszcie "napisz gdize chcesz poplynac" albo "hi i nazwa wyspy" Napiszcie DOKLADNIE to co mam powiedziec bo i ja i pewnie pare osob nie wie co napisac.. probowalem: carlin, main, home, go back, kazodroon.. i nic..

Xyrius 17-08-2005 17:36

Wpisz TIBIA.

Hi
tibia
yes

i już jesteś w domku ;) (tzn. na mainie)

Skrabiii 30-08-2005 10:05

czy jest inne wyjście z -3 poziomu prucz tego w podziemiach zamku senji ?

Byrekpl 03-09-2005 11:27

teraz byłem na wyspach i niewiedziałem jak wrócić :D:D próbowałem powiedzieć : Carlin, mainland, nielson etc i nie wiedziałem co zrobić :/ spytałem się tutora a tu trza powiedzieć hi tibia yes....

ups nie przeczytałem całego tematu hyhy

Andrea 03-09-2005 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrabiii
czy jest inne wyjście z -3 poziomu prucz tego w podziemiach zamku senji ?

Z poziomu -3 możliwe jest tylko wyjście przez zamek na Senji.

kryzys 17-09-2005 00:07

tylnie wejscie

Mój pierwszy post :baby: witam wszystkich :]

no więc postaram się odpowiedzieć na kilka pytań
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukiner
SPYTAM JESZCZE RAZ:

Czy w tych podziemiach ( pod zamkiem na Senji - poziom -3 na mapce) gdzie jest duzo mino i ten BH jest jakis klucz lub jakaś ostra nagroda (bo np. klucz przydalby sie do skarbca pod zamkiem [jeśli ktoś wie o co chodzi :] ]). Zrobiłem wlaśnie Bp Hmm, UH i Gfb i nie wiem czy zejscie do tych podziemi i wybijanie wszytskiego ma sens (musze wiedziec czy cos tam jest ciekawego, bo jak nie to szprzedam to wysztko [bp]) moje skile i lv. są w podpisie. Sprzęt mam całkiem niezły (no przynajmniej broń i tarcza [nie powiem jakie bo jeszcze ktos mnie skosi na Titani] ale mam p-seta i stell helmet i leather bootsy :p ).

Mam nadzieje że ten post nie będzie uznany jako QS.

Po pierwsze potrzebny jest klucz z poziomu -1 podpowiem ze znajduje sie w skrzynkach kolo fire fildów. Gdy go mamy udajemy sie w miejsce gdzie na tym poziomie jest mino archer uzywamy klucza zabijamy archera na koncu korytarza uzywamy kilka destroy fildow i między dwoma kamieniami kopiemy dziure kilofem i magicznym sposobem jestesmy na -3
UWAGA to droga bez powrotu!!!
wiecej nie powiem bo by mnie ktos o QS posadził :P
na -3 znajduja sie dwa klucze jeden z nich jest do dzwi w zamku senji
Do skarbca dostac sie nie mozna. Chyba :P

sry za bledy ale moge mam na to papiery :evul:

Knight of Bhall 17-09-2005 00:55

Grazt

Świety podręcznik tylko jedno mnie zastanawia jak długo bym musiał chodzić po foldzie żeby spotkać Yeti?? 8o

Lord Rad 06-10-2005 21:39

Czy lodowe wyspy są też dla facc, czy tylko dla Pacc (chce poskilować dista)

caveki 09-10-2005 19:58

Lodowe wyspy są dla wszystkich ;p

JEŚLI KTOŚ ZNA DOBRE EXPOWISKA DLA 15-20LVL (KNIGHTA) TO NIECH PISZE

;) !!! Gratuluje dobrego poradnika !!! ;)

Pietru 11-10-2005 17:31

Niedlugo wyruszam na te wyspy

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:02.