Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Premium account (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35950)

Realm 10-07-2005 12:32

Czesc. mam takie pytanko: kolega kupił mi pacc'a kartą kredytową. kase mu zabrało z karty i wszystko było ładnie wypełnione itp. no i czekam juz 2 godziny i PACC'a ne ma. powie mi ktos czemu?

Memphis 10-07-2005 14:27

@Up
Albo musisz poczekać do sesji wysyłkowej
Albo kolega wpisał źle dane(w co wątpie)

Realm 10-07-2005 16:29

"Albo musisz poczekać do sesji wysyłkowej"

jakiej sesji ? :P

Asieks 11-07-2005 19:52

@Dwimenor
Ja placilam karta i pacc doszedl po max 5 min :P

Dwimenor 11-07-2005 20:05

Po prostu zaokrąglałem. Sam miałem już po kilkunastu sekundach. Czasami jest tak, że zlecenia są zapisywane i realizowane wszystkie na raz po jakimś czasie...albo gdzieś tam po drodze jakiś server się zawiesił i działa awaryjny na łączu 32 kb/s

Btw wszystkim nie dogodzę
Napiszę: do 5 minut
Ktoś dopisze: A ja miałem po 10 minutach.
Zostawiłem sobie (spory) margines.

Rzez'nik 12-07-2005 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crowned
Mam pewna sprawe.

Poprosilem kumpla zeby kupil mi pacc. Tyle ze pomylil moje dwa acc i wyslal na nie tego co potzrebuje pacc. Czy jesli odrzuce pacca to kasa do niego wroci ponownie?? Czy można Coś zrobić aby pacc przeszedl na inny acc po zakupieniu?

Tak, musisz odrzucic pacc na ten account na ktory jest w tej chwili zalozony ale nie mozesz go przyjac w zadnym wypadku. Potem kolega dostanie info od CipSoftu ze platnosc zostala odrzucona. Wtedy trzeba napisac prosbe " e'maila " do CipSoftu aby podpieli pacc pod inny "Nick" i oni to zrobia - operacja trwa 2-3dni od momentu infa. ze jest "Reyect premium account". Sam kupowalem kilkanascie pacc-ow i kilku ludkow pomylilo sie zamiast accept dali reyect. Wszystkie prosby o ponowne podpiecie rozpatrzono pozytywnie.

pilkarzyk10 16-07-2005 21:29

Mam Takie pytanie......czy moge przerzuci pacc z jednego accounta na drugi..prosze o szybką odpowiedz...jezeli mozna prosze o wytlumaczenie jak to sie robi...POZDRWAIAM!! :) 8o

Raul 17-07-2005 15:12

@up..
Nie..

Bubusiek 18-07-2005 12:03

Ja jeszcze chcialbym dodac ze jak sie kupuje kilka paccow naraz to tylko 1 dojdzie musisz je kupywac chyba co 2 lub 4 godziny :evul:

Warmendes 19-07-2005 09:24

Najlepiej jest kupić pacca za pośrednictwem naszej szanownej stronki tibia.pl lub poprzez allegro. Na 100% bedziesz miał pacca, nie martwisz sie ;]

Lucifer 19-07-2005 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Warmendes
Najlepiej jest kupić pacca za pośrednictwem naszej szanownej stronki tibia.pl lub poprzez allegro. Na 100% bedziesz miał pacca, nie martwisz sie ;]

Na 100% to jest jedynie przez tibia.com

Death'arrow 20-07-2005 22:57

Aktywacja a dezaktywacja...

A ja mam takie pytanko: można aktywować pacc, a można go dezaktywować? Otórz chciałbym pograć na pacc już zanim wyjade do Łodzi na wakacje a więc kupiłbym sobie pacc, aktywował i czy gdybym już wyjeżdżał mógłbym go dezaktywować po to, aby nie marnować miesiąca pacca? Chciałbym poprostu zapytać czy można zatrzymać pacc.

Warmendes 21-07-2005 01:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Death'arrow
A ja mam takie pytanko: można aktywować pacc, a można go dezaktywować? Otórz chciałbym pograć na pacc już zanim wyjade do Łodzi na wakacje a więc kupiłbym sobie pacc, aktywował i czy gdybym już wyjeżdżał mógłbym go dezaktywować po to, aby nie marnować miesiąca pacca? Chciałbym poprostu zapytać czy można zatrzymać pacc.

Nie ma takiego czegoś jak dezaktywowanie. Jeśli masz już pacca na swoim koncie to masz 2 tygodnie czasu na aktywowanie go. Więc pacc moze ci sie zmarnować :/

4. Right of Withdrawal
Payments may be revoked within 14 days after receipt unless the corresponding Premium Account has already been used. The revocation must be announced via email to "[email protected]". Revoked payments will be refunded to the payer. Any costs resulting from refunding the payment must be borne by the payer.

Własnie kupilem pacca i przeczytaj sobie co tu pisze. Pisze dokladnie ze masz 2 tygodnie czasu na zaaktywowanie go.

Marek Tibioman 01-08-2005 17:36

rec-key

Kilka pytań:
1. Jesli kupie pierwszego pacc-a, zaloguje sie na tibi.com to pojawi się coś takiego jak "Note: ble ble ble, personalizacja konta", to czy jak pacc sie juz skonczy, a ja nie skorzystam z personalizacji konta to ono przepadnie, czy zostanie tak długo, az w koncu spersonalizuje konto???
2. Jeśli zgubię mój rec-key to on przepada, czy jakos moge załatwić nowego? Jeśli tak, to napiszcie dokładnie, jak to zrobic plx

Pplx o szybka odpowiedz! ;)

Dwimenor 01-08-2005 18:10

1. Po zalogowaniu się będziesz miał przycisk "Personalize account" gdzieś w okolicach zmiany hasła i maila.
2.poszukaj w poradnikach tematu "Jak zdobyć nowy recovery key"

WF_ 20-08-2005 21:20

Gdy mam jeszcze pacca, a zamówię nowego to zostanie on dopisany do starego pacca (np. gdy zostało 30 dni pacca, to gdy zamówię na 90, to będzie 120?)

Marek Tibioman 21-08-2005 13:11

oczywiscie, ze TAK :)

dzony91 28-08-2005 00:48

Mam wielki problem!
Pacca mam od 15 dni lecz dopiero dzis ustawilem recovery.
I dzis Hack zmieniony mejl a na tamtego co byl nie pamietam pasow.
A gdy chce odzyskac konto przez recka to nie moge poniewaz mam takie samo okienko w lost account jak dla facca;p
Co mam robic?
Czy jest jakis czas ktory trzeba czekac aby rec byl aktywny?
Prosze o pomoc

Ronin Devastation 11-09-2005 21:23

Domek

W czoraj znalazlem swietny domek. Do konca aukcji zostalo 6 dni, wiec zalicytowalem, ale do konca pacca 2 dni, a nie wiem kiedy bede mial nowego pacca. I mam problem nie wiem czy moge kupic domek. Np, dam 30 k za domek i nikt mnie nie przelicytuje, to kupie domek czy nie?
Prosze o szybka odpowiedz

Sozemego 12-09-2005 00:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ronin Devastation
W czoraj znalazlem swietny domek. Do konca aukcji zostalo 6 dni, wiec zalicytowalem, ale do konca pacca 2 dni, a nie wiem kiedy bede mial nowego pacca. I mam problem nie wiem czy moge kupic domek. Np, dam 30 k za domek i nikt mnie nie przelicytuje, to kupie domek czy nie?
Prosze o szybka odpowiedz

nie kupisz domku

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:50.