Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Niusy z World of Valyia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=39900)

Ghost Nieudany 30-06-2005 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kolutib/liado
zaacentowanie słowa stronie, ten kto powie w jakiej grze [wydanej całkiem nieadwno i spolonizowanej, niestety, przez Cenegę] tak było dostanie notke :D).

Westerner. +P

Jagoodek - tyle to i ja potrafię zrobić. Słuchaj, rysunek to żaden dowód na to, że chcesz się poważnie brać za ten projekt... Najpierw coś NAPRAWDĘ zrób. -.-

TheNatoorat 30-06-2005 13:52

Cytuj:

chcieliscie screeney to macie, mowilem ze nei bede zamieszzcal, bo ie ma co to nie!
Mówiłeś, że nie będziesz zamieszczać - w takim razie co robi w twoim poście mapka?

Cytuj:

tak nie postawilem przecinka przed ze i w wielu innych miejscach, narobilem bledow,
To fakt.

Cytuj:

(...) ze ja cie pierdziele i w ogole czekam na za***iscie ostra krytyke
Krytykę musisz przyjmować - chociażby najmocniejszą, biczującą twoją duszę, bo do niczego w życiu nie dojdziesz.
Nie korygujesz błędów - odpadasz.

Aaa... i powiem jeszcze jedno. Nie istnieją programy do automatycznego tworzenia gier RPG z mapki zrobionej w Paincie, Corelu, Photoshopie czy jakimś programie ciągnącym RPGistę za rączkę i nigdy nie powstaną.
Mapka należy tylko do sfery marzeń nad grą.

Cytuj:

-dziekuje
np

Baron Kaldrick 30-06-2005 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jagoodek
Baron-to nei paint! to w ogole nie jest program graficzny LoL, to juz jest robione w rpgm, wielkie L()L

*łup*
Spadłem z krzesła. Po pierwsze, widać powalającą pracę grafików w twoim teamie - zapewne cały sztab pracował nad tym non stop. Poza tym, już po samym screenie (o_0) można odnieść wrażenie, że gra będzie super wciągająca i innowacyjna, co dobrze świadczy o grupie programistów, zapewne harujących dzień i noc by uzyskać taki efekt. O, nie masz programistów? Grafików takoż niet?
Chłopie, w rpg makerze, afair, 'grę' robi się góra tydzień. Bo to gówno nie program jest. Chcesz zrobić na szybko grę mmo, zrób ją - jak już ktoś powiedział - w byondzie. Bo ma o wiele większe możliwości niż rpg maker. Ale i tam nie licz na coś, co ma szansę konkurować choćby z najgorszymi mmorpgami tworzonymi w visual basicu. Bo naucz się , że nie wystarczy to, że jesteś polakiem, masz mapę i 'super-tru-kewl-za***isty-pomysł' na powalającego rpg, żeby osiągnąć sukces.

Caer 30-06-2005 18:49

No nie wygląda to zachwycająco... parę rzeczek na krzyż, "potężne góry"... Nie wiem czy coś z tego będzie...

Jagoodek 06-07-2005 20:43

pierwsze grafiki

ruszyly prace nad grafikami przedmiotow (konkretnie zbroi i tarcz) do Valyi. Nasi ludzie pracuja w pocie czola by gra byla warta co najmniej tyle co Tibia.
Najlepszym tego przykladem jest pawepek:) Dzieki, teraz mozecie dalej mnie smarowac-jesli jeszcze wam sie chce LoL :P

Ashlon 06-07-2005 20:48

Czekamy na screeny ;)

Kuna 06-07-2005 20:49

Jagooodek jak byś mógł wrzuć interfejs walki...

Vanhelsen 06-07-2005 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jagoodek
ruszyly prace nad grafikami przedmiotow (konkretnie zbroi i tarcz) do Valyi. Nasi ludzie pracuja w pocie czola by gra byla warta co najmniej tyle co Tibia.
Najlepszym tego przykladem jest pawepek:) Dzieki, teraz mozecie dalej mnie smarowac-jesli jeszcze wam sie chce LoL :P

No to pokaż te prace waszych grafików ;) jesteśmy rządni krwi 8o i przy okazji chcemy zobaczyć co z tego wyjdzie ;)

pawepek 06-07-2005 21:00

:) Tak!

Tak jak wyżej napisałe Jagoodek, jestem "zamieszany" w Valyię. Narazie pracujemy nad grafikami i mapą... Projekt jak narazie opracowują 4 osoby!

@edit
Grafiki pokazemu, jak wszystki bedą skończone (kiedy wszystko bedzie juz na bank dobrze zrobione, bo narazie grafiki są tylko wstępne, przynajmniej armorów)

Pacek 06-07-2005 22:49

"pracują nad tym nasi ludzie" zabrzmiało to co najmniej tak jak byś mial do syspozycji legiony programistów i grafików gotowych do wszelkich poświęceń, nie a tak na serio to czekam na produkt końcowy, cóż to sie ukaże na światlo dzinne, poczekamy zobaczymy

Tasior 07-07-2005 01:26

Ten człowiek to masochista, zamiast siedzieć cicho i udawać że tego tematu nie było to ten go odśieża i na gygy ludzi męczy. Daj sobie spokój. Moge autograf?

pawepek 07-07-2005 10:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tasior
Ten człowiek to masochista, zamiast siedzieć cicho i udawać że tego tematu nie było to ten go odśieża i na gygy ludzi męczy. Daj sobie spokój. Moge autograf?

Sam siedź cicho... To że ci skrzywdzili w dzieciństwie to nie oznacza ze inni ludzie nie mają praw do tworzenia czegoś samemu ( w tym wypadku do tworzenia Valy' i), jak myślisz, jak zaczynała tibia? Też na początku grupa ludzi sie zebrała i coś skrobała. inna sprawa, ze oni byli (i są) profesjonalistami, a my amatorami. Kiedy gra będzie gotowa, wtedy ją ocenisz... A autograf dostaniesz, wystarczy ładnie poprosić!

Baron Kaldrick 07-07-2005 10:26

Z Cipów tacy profesjonaliści, jak ze mnie baletnica... Ale przynajmniej wiedzieli,że w shit językach programowania, jak vb, czy shit programach do tworzenia gier, jak rpg maker daleko nie zajadą...

pawepek 07-07-2005 15:17

http://img73.imageshack.us/img73/3743/robe7me.gif

Oto jedna (z wielu) ukończonych grafik. Domagaliscie sie dowódów na to że pracujemy nad grą - prosze. Grafiki nie są jakieś super, wymyślne, bo wszyscy wiemy ze w tego typu grach najważniejszy jest klimat, który staramy sie stworzyć. Mam nadzieje ze wan sie podoba...

Afinor 07-07-2005 15:21

Troche podobna do blue robe. W jakim programie to robicie? Chyba nie paint?:P Ja nadal prosze Jagoodka zeby pokazal te gry wczesniejsze ktore stworzyl.

spider-bialystok 07-07-2005 15:22

Blah, wyglada jak blue robe ino niewycieniowane i kanciaste..
Byscie przynajmniej te grafiki sami od podstaw zrobili..
Grafiki do tej gry tworzycie w paincie?

@down
Czemu grafiki do tej gry tworzycie w takim samym wymiarze jak w tibii?

pawepek 07-07-2005 15:27

ekhem... ja wiem ze kazdy płasz wam sie kojarzy z blue robe, ale ta grafika jest zrobiona od początku do końca, samodzielnie, nic nie kopiowalismy, nie ma tu plagiatu. Czy każdy płasz to kopia blue robe? porówaj blue robe i ten płaszczyk, widzisz zasadnicza różnice? Kształt inny i kolory. A jeżeli uważasz ze zabronione jest uzywanie płaszczyków bo blue robe to płasz to respect dla ciebie...

@Afinor Grafiki tworzone są głównie w programie Gimp 2. Jak juz wcześniej wspomniałem (i nie tylko ja) stawiamy na klimat, a nie na grafikę (oczywiscie do grafik też sie przykładamy)

Afinor 07-07-2005 15:31

To jest plaszcz? Szpoko..

pawepek 07-07-2005 15:32

Jejq, nie płaszcz (do narzucenia na siebie) tylko płaszcz w sensie pelerynka... rozumiesz juz o co mi chodzi? :p

TheNatoorat 07-07-2005 15:34

Ta grafika przekonuje mnie, że 99% gry jest ukończonej!!!1!11
Jeśli ukończycie swoją suppa grę, na pewno będzie suppa!
Wiem już o niej dość dużo, żeby powiedzieć, czy będzie w niej możliwość siuśkania za krzaczkami czy ścielenia łóżka na 3 sposoby.

Droga wataho programistów, grafików, pisarzy i beta-testerów - powiedzcie nam, ile przedmiotów już udało wam się naszkicować? Na razie widzę jeden, co z resztą?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:30.