Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zagadki: Tajemnicza Ksiazka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41487)

Pan Klocek 25-01-2006 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez karcio 1212
Ze Starskim i Hutchem? Taaaa... B) Uwielbiam ten film.

ale to i tak nie o to chodzi.

Oto moja diagnoza:

Większość "nicków" z tej książki występuje jako postacie. Większość z nich jest na Antice. Mają ponad 30 i nigdy nie zostali zabici.

Dotychczas nie zostali...

A skad ty ta informacje wytrzasnales?? Jakie postacie na Antice?? To sa zwykli NPC na mainie, od kiedy ty grasz w tibie? od tygodnia? Wez sie dziecko lepiej zastanawiaj zanim cos napiszesz.

To jest pamietnik, czesc questa, trzeba zaniesc do takiego NPC (kobieta) ona daje jeszcze jeden inny quest (nie za pamietnik :P). Gwiazdki to pewnie wrazenia po randkach :> tylko co ona ma wspolnego z psem krola Tibianusa :O
I to nie jest Starski i Hutch tylko Harski i Stuch :)

dr zlo 25-01-2006 14:50

to jest notebook taki quest

Kornake 25-01-2006 18:00

LOOOOOOL
to jest do short sword questa a ty tak głupio gadasz...?X( Może bardziej zastanów się do czego jest książka u Lily bo to jest nie rozwiązane -.- albo pokop trochę po rooku to znajdziesz może tunel na maine...LOL...

Immortalus 25-01-2006 18:49

Powiem wam tylko jedno:
ZAPYTAJCIE HARDKA O AMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Yqq 26-01-2006 11:15

Ludzie!!!

Na forum istnieje taki post (prawie 1 w kolejce) Cała prawda o Amber! Wezcie i to przeczytajcie to wszystko zrozumiecie! Post oczywiscie mój!!!

PS: Co powiedział Hardek po powiedzeniu do niego Amber??? I gdzie on??? Odp PLX! :o

Lumpus12 07-03-2006 21:32

:p

tez ogladalem ten film :faceoff:

Legolas De'Shadow 08-03-2006 09:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lumpus12
tez ogladalem ten film :faceoff:

No i poco odswiezales temat?!!??!!? tylko dlatego ze chciales napisac ze ogladales film!? dostajesz reporta -,^

Ravenst 08-03-2006 18:57

lol

To jest pamiętnik :P. To samo było w grze "Harvest Moon" - dziewczyny miały swoje pamiętniki, były w nich imiona, a ilość gwiazdek oznaczała jak bardzo dziewczyna lubi tą osobę. I to jest na 95% to samo :P. Jednych lubi bardziej innych mniej. Ta książka służy jedynie do questu i do niczego innego. Macie rozwiązanie :P.

Kajt 09-03-2006 19:37

Jezu chryste jqq skąd ty sie wzieles( bez obrazy o wiem żeś wielki wojownik rooka) . Hardek jest na południe od thais , szlaja się po łące po jednej lub po drugiej stronie mostka. Jak wyjdziesz południowo zachodnią bramą i pójdziesz na północ w strone minoguardów powinieneś go po drodze spotkać. Sam go popytam i zdam relację(chyba że ktoś to zrobi szybciej.

Horgar 10-03-2006 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajt
Jezu chryste jqq skąd ty sie wzieles( bez obrazy o wiem żeś wielki wojownik rooka) . Hardek jest na północ od thais , szlaja się po łące po jednej lub po drugiej stronie mostka. Jak wyjdziesz południowo zachodnią bramą i pójdziesz na północ w strone minoguardów powinieneś go po drodze spotkać. Sam go popytam i zdam relację(chyba że ktoś to zrobi szybciej.

Też jestes geniusz. Hardek jest na południe od Thais, a nie na północ.

Kraon 10-03-2006 22:39

Hardek nie ma okreslonego miejsca, on se lazi po pokolicach thais

Kajt 11-03-2006 06:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Horgar
Też jestes geniusz. Hardek jest na południe od Thais, a nie na północ.

Sry błąd ale tylko dlatego że mi sie słowa pomyliły hehe LOL.NIżej już napisałem żeby wyjsc południowo zachodną bramą a na północy 1 tylko jest.

Sir Astral 11-03-2006 19:47

A sprubujcie zrobic cos takiego:
1) wejdzcie na strone glowna tibia.pl
2)zakladka questy
3)i macie takie cos (kopia ze strony z questami)
Notebook
lvl ---
Rookgaard
Short Sword
Oddaj Notatnik, który znajduje się poza miastem (pomost)właścicielce.

I juz wiesz ze to quest teraz szukaj "wlascicielki" bo o tym juz ani slowa ;]

Kazno 12-03-2006 18:01

jeny to jest quest =P
zdradze tylko ze nagroda to short sword ^^
wymieniasz to u NPC ale jakiego to nie powiem =P
i te gwiazdki wedlug mnie oznaczaja na ile lubi ta osobe dany NPC ktoremu trzeba to dac.
na nastepny raz szukaj ok?
Enjoy.

Kajt 13-03-2006 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Astral
A sprubujcie zrobic cos takiego:
1) wejdzcie na strone glowna tibia.pl
2)zakladka questy
3)i macie takie cos (kopia ze strony z questami)
Notebook
lvl ---
Rookgaard
Short Sword
Oddaj Notatnik, który znajduje się poza miastem (pomost)właścicielce.

I juz wiesz ze to quest teraz szukaj "wlascicielki" bo o tym juz ani slowa ;]

Człowieku patrz co piszesz. O queście na short sworda wie karzdy(już napisali o tym z50 postów) a my chcemy rozwiązać coś bardziej skomplikowanego . Co jeszcze nie udało się chyba nikomu. Czyli wszystkie sekrety rooka( mino mag, ghoul, sof, scale lub brass armor, pokój toma, itd) a nie qquest który można zrobić na 1 levelu.

Jakbyś nie zauważył to jest tu kilku ambitnych rookstayerów którzy brną ostro do celu i już odkryli więcej niż przeciętna osoba, obalili wiele plot , mitów i teorii i mogą do czegoś dojśc(mam nadzieję))).

Koter 13-03-2006 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajt
Człowieku patrz co piszesz. O queście na short sworda wie karzdy(już napisali o tym z50 postów) a my chcemy rozwiązać coś bardziej skomplikowanego . Co jeszcze nie udało się chyba nikomu. Czyli wszystkie sekrety rooka( mino mag, ghoul, sof, scale lub brass armor, pokój toma, itd) a nie qquest który można zrobić na 1 levelu.

Jakbyś nie zauważył to jest tu kilku ambitnych rookstayerów którzy brną ostro do celu i już odkryli więcej niż przeciętna osoba, obalili wiele plot , mitów i teorii i mogą do czegoś dojśc(mam nadzieję))).

Tu się mylisz bo można go wykonać dopiero na 2 lvlu chyba że ktoś ci tą ksążkę da.
A skoro jesteśmy znowu przy tych waszych "Sekretach":
sof, moni mag, ghul, bras armor, pokój toma - są na roku po to aby nadać Tibi bardziej RPGowego klimatu. NIE DA się do nich dostać.

Pan Klocek 13-03-2006 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koter
Tu się mylisz bo można go wykonać dopiero na 2 lvlu chyba że ktoś ci tą ksążkę da.
A skoro jesteśmy znowu przy tych waszych "Sekretach":
sof, moni mag, ghul, bras armor, pokój toma - są na roku po to aby nadać Tibi bardziej RPGowego klimatu. NIE DA się do nich dostać.

Kolejny specjalista, znawca, prorok i wyrocznia w jednym -.-;
Ten quest mozna zrobic na 1lvl co wie kazdy rookstayer, jesli ty nie wiesz jak, nie oznacza to ze sie nie da, a co do reszty wypowiedzi to wole juz nic nie mowic bo zacznie sie potok bezsensownych postow.

Kajt 13-03-2006 20:08

A ja uzupełnie klocka słowami: Z MIASTA DA SIĘ WYJŚĆ NA 1 LEVELU!!! Możesz przeczytać o tym choćby w przyklejonym temacie w tym dziale, co prawda z 1 levelem nie jest to łatwe i samemu nie radze wychodzić ale z małą pomocą spokojnie można wyjśc i zrobić prawie wszystkie quest rooka(ja ostatnio z 1 levelem robilem questy( z carlin swordem , chain armem , cooper shieldem , kataną, i banana sobie wziełem)

Co do tego że mino mag itd to tylko bayerki to po części się zgadzam i też tak myśle ale wierze chwilami ze może rozwiąże quest i wciąż szukam wskazówek na rooku i mainie.A czy da czy nie da się tam dostać to tego niemów bo to NA PEWNO wie tylko chuck norris bo on zdobył sof na 1 levelu zabil minomaga 20 razy i ma na rooku MPA, a ty tego wiedzieć nie możesz(Instynkt też chyba tego nie wie chodź ma mega soooper level. I GZ dla niej)

Poprostu Pitbul 14-03-2006 14:35

Powiem tylko tyle: Głęboko wtajemniczony tematB)

Hallanox 25-12-2006 23:55

ej FERumbras TO Npc ??? -.- ??? NIE PISZe ze w ciekawostkach ze ferumbras byl kierowany przez cipy chyba tak ale niewiem
:baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:12.