![]() |
Zaraz włamie sie do Alana Rickmana i go zmaorduje;)
|
11 latek chce zabić aktora...=,="...Eh...
|
Tak dla tych co czytali książkę: Jeżeli Harry jest Horcruxem to sam musi zginąć, żeby Voldemort mógł być zniszczony.
|
Też myśle że Harry to horo~(za trudne:P). Ale jeśli tak jest, to po zniszczeniu reszty kawałków duszy voldemorta Vold zabije Hrryego, to koniec z jego nieśmiertelnością. Chyba że potter zabije go pierwszy to wychodzi na to że Voldemort w nim siedzi :P.
|
Tu też jest książka po polsku www.hp6.friko.pl.
|
Cytuj:
że zostały jeszcze 4. Tak BTW dziwna ma być ta 7 część jeżeli trio nie zamierza pojechać do szkoły. :P @up: No i jak tu nie narzekać na Medie jak grupie takich ludzi tłumaczenie zajęło kilka dni? Dlatego najlepiej przeczytać wersję angielską xD. |
Nie jestem maniakiem serii HP i... ale zawsze przeczytam książkę Rowling (dopiero jak będzie w bibliotece, ale zawsze coś). Wciągą, interesująca, ale nie uważam że powinno się latać z różdżką i wykrzykiwać zaklęcia. To jest chore. Czekam na polską wersję...
|
Ja ksiazke przeczytalem i musze powiedziec ze mnie zaskoczyla. A Ci co sa zli, ze sobie zepsuli premiere, to nie maja sie o co martwic, poniewaz inne watki tez ich wciagna. A jak ktos nie zdazyl przeczytac 6 tomu bo usuneli strone, to zapraszam na http://inthisshit.friko.pl/
PS. Ciekawe ile osób powie, że to gejlogger... |
Odkopie temat, bo nie ma sensu zakladac nowego.
Czekalem specjalnie na polska premiere VI czesci HP, bo czytanie takich dlugich ksiazek na komputerze to dla mnie meczarnia ;) Przede wszystkim w tej czesci o wiele bardziej niz w poprzednich wyczuwa sie ciezki klimat. Ksiazka w wielu miejscach jest naprawde ponura. Czasami moze przynudzac zwlaszcza, kiedy Harry odwiedza wspomnienia w myslodsiewni. Bardzo dobrze, ze autorka pisze wszystko tak jak to sobie zaplanowala i nie kieruje sie zyczeniami czytelnikow (zabij tego a nie tamtego). Teraz nie pozostaje nic innego jak czekac na czesc VII i dalszy przebieg wydarzen:) Btw. Slyszalem, ze planowane jest powstanie VIII czesci HP. Wie ktos cos na ten temat? |
Książkę się przyjemnie czyta. Prócz tego, że jest żałosną młodzieżówką.
Rowling próbowała wcisnąć rozważania Harry'ego na temat miłości (które są, bleh, na poziomie 13-latka) razem z pseudomrocznym klimatem. Nie wyszło. Dodatkowo, zrobiła z trójki głównych bohaterów rozwydrzonych gówniarzy, którzy ciągle klną. Błeh. |
Ksiązka mnie rozwaliła. Ghost ma racje, szczególnie Harry zachowuje sie jakby miał problemy z osobowościa i nie umiał panowac nad emocjami. Podobno życie go tak doswiadczyło, a on jest taki rozwydrzony...
I tak najlepsza jest trzecia część :P I mam cicha nadzieję, że Harry jednak umrze w VII części. Wreszcie jakieś ciekawe zakończenie by było, bo happy endingów mam juz dość. No cóż, przekonamy się za ok. 2 lata. |
Nie czytalem.. jedyne co moge powiedziec, to, ze Merlin.pl mnie wychvjal. Ksiazka miala przyjsc w sobote. Nie przyszla. Dzisiaj tez jeszcze nie ma. Aff..
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Hihi ja zamawiałem przez siostrę cioteczną i miałem w sierpniu^^ A co do książki to się właśnie zastanawiam czy kupić, czy nie.
//Edit Zamówiłem przez merlina:P @Wszyscy którym nie doszły A ja nie oszczędzałem na przesyłce i wybrałem kuriera - 2,5 złotego więcej i mam pewność że się "nie zgubi";P |
Cytuj:
Myślałem, że to przyczyna tego, że zamawiałem Artemisa Fowla 4 po angielsku, ale nie... paczka została wysłana 28.01 Nie mogli przecież wysłać wcześniej, to wina poczty, nie pierwszy raz mam z nią takiego problemy, każde CDA dochodzi z opóźnieniem. Co do merlina, to nie zawiódł mnie jeszcze do tej pory, a zamawiałem stamtąd już kilka razy. I HP6 w oryginale i RHCP - Live in Hyde Park dochodziły na czas. Cytuj:
|
;)
Hah, ktoś już tu powyżej narzekał na dostawę. Dlatego poszłam na premiere o północy. Co prawda, wątki miłosne nie były udane. No, ale podobała mi się. Szybko się z tą ksiażką uwinęłam ( 1.00 do 13.22 28.01 + 3,5 na spanie ). Wciągająca, ale nie ma zbyt duzo akcji. Rowling przygotowuje czytelników na 7 część.
Miłego Dnia. |
Książkę kupiłem w sobotę koło 14, skonczyłem jeszcze tego samego dnia.
Czyta się szybko, łatwo i przyjemnie- i to jej główna zaleta. Odnoszę wrażenie, że pani Rowling skończyły się pomysły- ten tom jest po prostu nudny. :/ Połowa książki to nużące wspomnienia z życia Voldemorta czy poszukiwanie horokruksów (debilna nazwa swoją drogą). I jeszcze problemy uczuciowe bohaterów- stoją mniej-więcej na poziomie idotycznych lekturek dla nAstoLatk00ff. |
Kolega mówił ,że najlepsze były 1,2,3,4 częsci. reszta nudna. A książe półkrwi to podobno już prawdziwa tragedia. Ja może i sobie kupie. zObacze. Lecz Wolę kupić specjalne wydanie Władcy Pierścieni. Polecam tą książkę. Całą serie (błednie nazwaną trylogią). Książka oddaje to co film nie. Polecam. A co do Harrego...Myślę że teraz Harry Potter i książe półkrwi powstał dzięi dobremu marketingowi. Książka nie jest rewelacją. Na poprzednie części był szał. A teraz jest już według mnie nudny. To wszystko marketing. Pani Rowling się "luzuje" za dużo. Chyba woda sodowa do głowy uderzyła. A mam takie pytanie. Ile ma stron?
|
Ja w nocy z piątku na sobotę pobiegłem do księgarni i kupiłem ; )
Byłem pewny, że księciem półkrwi będzie Horacy Slughorn xD |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:16. |