![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
I nie będe się rozpisywał na temat tego kto jest śmieszny. |
Hm, poczytajcie Kod Leonarda Da Vinci , Browna, tam jest sporo fikcji ale też trochę faktów, o których sie nie mówi.
A co ja myślę o Satanizmie/Szatanizmie? -Nic , nie spotkałem się z tym , nie potrafię ocenić czy to idioci którzy po nocy biegają po cmentarzach i wykopują trupy czy tacy sami jak większość ludzi (mają równo pod sufitem) ,tylko mają inną religię. |
Podzieliliście się na 3 grupy :
- Wierzący ( krytykujący Satanizm) - Wierzący or ateiści ( krytykujący Satanizm lub tacy którym to wisi) - Sataniści ( dokładnie 1 - Berials) Teraz każda strona chce pokazać , że ma rację. Nie mozna tego zrobić bez kłócenia się ,wywyższania , obrażania itp.? Dyskusja - rozmowa kilku osób na dany temat , w którym każda ze stron pokazuje swoje spostrzeżenia ew. mówi swoje zdanie na dany temat. @ Pogromca Pk Może i jest młodszy , ale prezentuje lepszy poziom niż ty. Nie stara się wmówić ludziom , że źle myślą. Stara się im wytłumaczyć - nic na siłe. @Berials Nie używaj ironii za często. Jeżeli ktoś się o coś pyta to normalnie odpowiadaj ( patrz. dziewice, koty, seks) @Baron Kaldrick Wybacz uwage. Nie daj się sprowokować @Gewof Nie obrażaj ludzi jeśli ich nie znasz. Chyba wszystko. |
Cytuj:
I jak to sie ma do prezentacji wyższego poziomu? |
@Berials
wierz mi, za pare lat bedziesz sie smial z wlasnych slow (cyt.: hail Satan!), to bzdura, lepiej byc czlowiekiem, nie trzeba sie w tym celu nazywac satanista. nie tzreba tez byc satanista i wyznawac te filozofie, aby np. korzystac z zycia (to juz wymyslono dawno temu), zeby nie ograniczac sie niepotrzebnie. wystarczy byc czlowiekiem laknacym zycia i umiejacym z niego krzystac. po co odnosic to do szatana. sama nazwa (przeciez nieprzypadkowa, a skoro przypadkowa, to wspolczuje autorowi owej filozofii - nazwa naparwde jest wazna) wskazuje na zwiazek z religia, na bunt (w koncu szatan buntowal sie przeciw bogu) to co wy tu bredzicie, ze to nie ma zwiazku. ma. satanizm jest jakas reakcja na chrzescijanstwo i kropka. a to ze jakos ewoluowal to inna sprawa, taka natura kazdej mysli. i zobaczysz, bedziesz sie smial z tego stwierdzenia. to glupota i tylko dzieci sie w to bawia. |
Cytuj:
matko jedyna, tyle piszecie, że jak człowiek tu wchodzi po jakimś czasie to widzi kilkadziesiąt postów, z czego ponad połowa się powtarza, bo ludziom się nie chce tego czytać ponad połowa popełnia głupie błędy, bo religioznastwo i sprawy kultury są im pobieżnie znane (chodzi tu o np. nazywanie satanizmu religią..) i niektórzy zaczynają sobie troszkę do gardeł skakać... :D nie ma to jak tematy z zakresu - 'kontrowersja i doktryna' d. Taube |
@Berials
Pójdziesz do piekła za to co robisz. Nie żal Ci? |
@Taube
Nie zauważyłem, ale zaraz przeczytam. Hmm... Przeczytałem i mogę powiedzieć, że Berials pisał gdzieś, że Szatanizm powstał właśnie w mrocznych wiekach Chrześcijaństwa... To chyba okolice 12 wieku eh? Albo i później, Próbuje przypomnieć sobie kiedy to było, bo czytałem dwa miesiące temu Rodzine Borgiów. nie to był chyba 15 wiek, ale 12 wiek jak mówi Berials był poczatkiem Szatanizmu, a Szatanizm i Satanizm to bodaj dwie rózne sprawy ;-))) |
@Berials
Weź wy*******aj :) @Gufat A siedze tu, od dluzszego czasu ;p Lubie to forum, mozna posmiac :) @Topic W zyciu jeszcze nie spotkalem zadnego satanisty, widocznie jest ich bardzo niewielu ;p Sam jestem ateista i jest fajnie ;) |
Nie chce mi sie tego wszystkiego czytac ale mam fajna stronke. Nie wiem czy ktos juz tu dal. http://szatanizm.prv.pl/
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Dulip Wracaj na Gery lepiej, tam trzeba z ciemnotą walczyć i wyśmiewać pewne... osoby :P |
@Gewof
Koleś! NIe zgadłeś! NIe jestem dresem... X( Ale jestem PRAWIE na łyso obcięty (3mm dokładnie). Sam drechów nie lubie, a pozatym jak koggoś nieznasz to nie oceniaj. A jaką subkulturę reprezentuje? Nieee, nie dresiarstwo. Jestem Skaterem :evul: (śmigam na rolkach sobie), nie myl ze Skejtem, bo to 2 różne światy. @ up ileś tam. Tak jestem w 2 grupie. Ateista... :D |
Cytuj:
re: Dulib Ty też idź się leczyć. re: Gezund Nie wierze w Piekło. Cytuj:
http://i23.photobucket.com/albums/b368/Berials/190.jpg |
re:up
Nie nie skanuj. Ale Twój avatar, a o nim mówie wygląda inaczej niż pieczęć Bafometa. Wygląda tak, ale mogę sie mylić: http://www.freewebs.com/666runes/SigilAstaroth.gif edit: Link coś kiepsko działa, więc proponuję go przekopiować do nowego okna, jeśli ktoś będzie4 miał problemy. |
postaram się wypowiedzieć to jak najłagodniej umiem:staniści cóż prawdziwych jest nie wielu,wyznają zdrajcę.najczęściej kiedy spotykają słabych ludzi przekomarzają ich na swoją stronę,czasem pranie mózgu.jeśli chrześcijanizm wg kogoś jest dla ludzi słabych to gratuluje-.-pozatym ile odłamów satanistów jest:|niektórzy robią czarne msze inni strugają się za bohaterów-.-
|
Katolicyzm wyznają ludzie słabi, jak już napisałem dla nich iść do kościoła czy pomodlić się przed snem to rutyna, nie ma w tym wiary. Prawdziwie wierzą może jeszcze takie babcie 70+ lat, co latają wszędzie z różańcem.
|
Gufat pierdzielisz głupoty.
mam 16 lat. Miałem taki okres w którym zwątpiłem . Wiele rzeczy jednak zrozumiałem i teraz modlitwa dla mnie nie jest rutyną. Nie modle się 2 x dziennie tylko wtedy gdy tego potrzebuje. Chrześcijanie są slabi, ale nie wszyscy. |
A gdzie ja napisałem że wszyscy? Oczywiście należy się sprostowanie bo nie napisałem też że są ludzie prtawdziwej wiary (poza tymi babciami).
Sprostowuję (tak sie pisze?) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:27. |