Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rodzice vs Tibia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=44588)

Norek Pogromca Troli 04-08-2005 18:09

A moi starzy nic niewiedzą :P Niewiedzą że gram także mam spokój. Niekiedy tylko słysze "Wyłączaj Komputer!!". Chciałem sobie kupic Pacc ale na wyższym levie. Teraz sie zastanawiam nad tym. Być może z jakieś 2-3 lata też powiem że Tibia to gowno itp. ale narazie traktuje ją jako moją rozrywke przed którą spędzam z 5-6h

Hakuoh 04-08-2005 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norek Pogromca Troli
ale narazie traktuje ją jako moją rozrywke przed którą spędzam z 5-6h

Ja czasami siedze przed Tibią całą noc...oczywiście jak chata jest wolna =,="

Descartes 04-08-2005 18:25

Lepiej za 10zł kupić sobie Fallouta w biedronce. :)
Albo wskoczyć na Allegro i kupić sobie kilka orginalnych gier z drugiej ręki. Dla amerykańca 20 baksów to nie jest problem, dla nas 100zł - tak.

MegaMan 04-08-2005 19:39

U mnie największy looz :p tylko pacc to strata pieniedzy X(

pawepek 04-08-2005 19:44

Średnio raz dziennie mam coś takiego...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tata (podczas wakacji)
Byś poszedł na podwórko w piłke z kolegami pograł?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mama (rok szkolny)
Byś sie troche pouczył co?

A co do pacca? Nawet ich nie prosiłem... Znaczy prosiłem, ale wiadomo jaka była odpowiedź!

kundzia666 04-08-2005 19:56

Avager, sory ze dzisiaj tak chamsko zaczołem najezdac ale mam złe dnie nie przez tibie, ona mi troche pomogła bo dostałem kosza od laski i wrocilem do tibi i bylem zbyt nia zainspirowany bo mi pomaga teraz gdy wroocilem z podwoorka zrozumialem ze popelnilem blad i niedaje mi on spokoju ;( sorry, wszystkich jezeli kogos urazilem, ale tak czy inaczej teraz tibia jest dla mnei wszystkim :cup:

pawepek 06-08-2005 19:35

dajcie spokój... tak gdzie ja mieszkam (mieszkam w białymstaoku) to przez ostatni tydzien tylko pada, pada, pda! co robic? mam isc z kolegami na deszczu moknąć? wybacz... wole w domku przed pc spedzic kilka milych chwil!

Avager 06-08-2005 19:44

Ja lubie deszcz...jest taki artystyczny... tyle mysli naraz przynosi...

To ja bym wolał se do kogość iść a nie siedzieć w domu -.-

S.P.M 06-08-2005 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawepek
dajcie spokój... tak gdzie ja mieszkam (mieszkam w białymstaoku) to przez ostatni tydzien tylko pada, pada, pda! co robic? mam isc z kolegami na deszczu moknąć? wybacz... wole w domku przed pc spedzic kilka milych chwil!

Co Ty pierdo.lisz?
Mieszkam w Białymstoku i wiem jaka jest pogoda :]
Jakoś 70% czasu spędzam na podwórku i w tym tygodniu tylko raz złapał mnie deszcz (oprócz dzisiejszego dnia bo mam szlaban i siedzę w domu ;))

Rupert 06-08-2005 20:24

@Avager
Święta racja... Ja mieszkam we Wrocławiu i dzisiaj pogoda nie była zbyt dobra (deszcz) na wyjście na dwór więc poszedłem do kolegi :D (Bynajmniej nie na tibie :p:) )

@topic

Moi rodzice z początku nie zajmowali jakiegoś stanowiska co do tibi... (Chcesz to graj...) ale potem gdy zobaczyli że to zaczyna być nałogiem to już troche ograniczyli mi czas który mogłem poświecić na gre w tibie.. O PACCku to nawet nie wspominałem.. Dla mnie to strata kasy.. Podejrzewam że dla moich rodiców także..

Teraz już nie gram w tibie.. Zrozumiałem że to strata czasu :p

Yoh Asakura 06-08-2005 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rupert
Teraz już nie gram w tibie.. Zrozumiałem że to strata czasu :p

Nie tylko strata czasu...Tibia "zamula" komputer oraz blokuje dostęp do internetu (bynajmniej nie tylko mi).Więc bardzo dobrze zrobiłeś przestając w nią grać ;)

Shardzik 06-08-2005 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Wy mówicie że szkoda kasy ale skoro wasi rodzice zarabiają przypuśćmy 500zł a taki Pacc to 90 zł, to jest praktycznie 1/5 zarobku miesięcznego. Wiecie, ile dni byście za to wyżyli? Więc nie przesadzać.

Chłopcze, 90 zł na jednoosobowy posiłek starczy na hmm... na wieeeelkim oczszczędzaniu starczy ci na z 5 dni

Rupert 06-08-2005 21:15

Heh... zapomniałem napisać o "muleniu" kompa :D i na dodatek opuściłem sie w nauce gdy grałem w tibie...Mój dzień kiedyś wyglądał tak

Pobudka====szkoła====>tibia===>trening===>tibia=== >kolacja===>tibia===>nauka(okolo 23 godziny) Nałóg plx ?

Teraz to na wszystko mam czas :D

Ashlon 06-08-2005 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lord shard
Chłopcze, 90 zł na jednoosobowy posiłek starczy na hmm... na wieeeelkim oczszczędzaniu starczy ci na z 5 dni

Chlopcze, czesto jest tak, ze 2 osoby zarabiaja po 600zl i musza utrzymac dziecko, lub jedna jest niepracujaca a druga zarabia np 1200zl. I co? Zalozmy, ze 90zl przy wielkim oszczedzaniu starczy na tydzien dla calej rodziny (co jest absurdem). 90 * 4 = 360. 1200 - 360 = 840? A kto oplaci prad, wode? Wtedy zazwyczaj ludzie nie wydaja kasy na net, nie wspominajac o tibi...Btw. jak to robia, ze kupujesz Guild Wars za 130zl i jest ok? Czasami na cala europe jest jakies 30 serwerow, nie wspominajac o Azji i Ameryce. I jak udaje im sie to utrzymac? Wiec stfu z wymowkami typu "musza utrzymac serwy". W porownaniu z mozliwosciami w GW (wstawic tu mozna tez WoW i Lineage) tibia wyglada...hmm..."skromnie"?

spider-bialystok 06-08-2005 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lord shard

To musisz bardzo duzo jesc bo wielu ludzi 90zl wydaje na zywnosc przez 2-3 tygodnie. Za 90zl mozna bez wielkiego oszczedzania jesc przez tydzien.

sebcio 07-08-2005 11:27

Ja mam spokoj, moja starsza mojego brata nie rozumiala (wyjechal do angli) dlaczego on moze w gre tekstowa calymi godzinami ciac (arkadia). Do mnie mowi, ze ta tibia jest juz lepsza od tego "chatu", Hrhrh.
~PeAcE~

Royal Drizt 07-08-2005 11:37

Stara mojego kumpla do niego.

"Ty to tylko br? Pl? no swe! No kill me potrafisz! Pouczyłbyś się trochę"

Wikt 07-08-2005 12:45

Ja nie gram w Tibię. Więc pokażę, jak rodzice ogólnie się odnoszą do tego.

Mój tata potępia to - od czasu do czasu pierwalnie jakąś wyjechaną akcję.. Raz miałem zakaz WoGle, ale już polazł w cholerę.

Moja mama jakoś szczególnie się nie przejmuje.

@down:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ViTuX
@Tata muwi: Tibia to gówno :(

Bo ma rację. ;)

Żartuję. Ja osobiście nie przepadam za Tibią - wolę GW, albo WoW. (WoW!!!!!!!!!!!!!!!!1111razrazjedenosiemwowowowo)

ViTuX 07-08-2005 13:14

U mnie jest podobnie X( . Jak cos sie stanie z kompem tata gada ze to wina TIBI !!!!! Wirusy to samo i tata muwi ze tibia to nie jest gra dla mnie a ja ją lubie :( .
I teraz przez pewen czas nie moge grac w tibie ;/ szkoda. No ale sobie troszke odpoczne od tibi :)

@Tata muwi: Tibia to gówno :(
A ja tak nie uwazam :P

Descartes 07-08-2005 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mejlun
Jakoś 70% czasu spędzam na podwórku i w tym tygodniu tylko raz złapał mnie deszcz (oprócz dzisiejszego dnia bo mam szlaban i siedzę w domu ;))

Człowieku, jak ja mam szlaban, to mnie na dwór wyganiają! 8o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:12.