Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Chlip :( Ferdek nas opuszcza... :( (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=46606)

Opuszczony 18-08-2005 18:49

Mam To W Dupie!

szczerze to mam to tam gdzie słońce nie dociera. . .

co mnie bochodzi jakiś fredek czy jak mu tam

mnie już bardziej interesuje "Na wspólnej" 8o

Mc macio 18-08-2005 20:31

kurde...szkoda fajny serial był.

@up jechac na Ferdka każden jeden by chcial, a robić nima komu

M@rcin 18-08-2005 23:28

To był serial ,który mnie bawił swoją prostotą i lekką treścią :P
Szkoda ,że Ferdek odszedł :P

djkuter 18-08-2005 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TiTuS
Wkońcu będzie spokój, bo Kiepscy już nudni się robili...

Nudne to były powtórki... a nie nowe odcinki!

Rabanbar 18-08-2005 23:53

Został mi tylko Jacek... ten serial przebijała tylko "Rodzina Zastępcza" jak ją zdejma to... ehh... wole nie myslec...

Dabek 19-08-2005 00:05

Biorąc pod uwagę tematy takie jak ten, można uznać że społeczność zyska na tym że dzieci nie będą już więcej oglądać tego serialu -.-

Yoh Asakura 19-08-2005 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
@Gohan : Wg mnie SWB to szmira ;) Nie podoba mi sie ten serial.

Arrghh !Ty zobaczyć !Ja Ci pokazać !Ty uważać na Tata Psychopata (odgłos strzału z dubeltówki ) ;)

Kurt 19-08-2005 13:25

I dobrze...
Jestem tylko ciekaw fenomenu tego serialu...
Ani on nie był smieszny ani fajny, totalne dno ; (

Pramus 19-08-2005 15:43

Eeej. Ale na Polsacie II Może ciagle będzie :P

Tasior 19-08-2005 16:24

http://www.joemonster.org/article.ph...thread&order=0
Dla fanów :P

- Witam państwa na zabawie pozwólcie że się przedstawię, jestem Waldek a wołają na mnie Cyc, lubię piłkę i browary i zupełnie jak mój stary siedzę sobie i nie robię kurna nic. Ojciec mój Ferdynand Wielki zdradza słabość do butelki no bo przecież jakąś słabość każdy ma, czy se stoi czy se leży, trzyma w ręce browar świeży
xD

Pramus 19-08-2005 16:41

@UP
Niezle :]

Halinka:
- Wiosna lato jesień zima, a u Ferdka kasy nima

Paździoch:
- ...a poza tym jestem kompadebilny.

- Co o tym sądzisz Waldsonie ?

I to moje ulubione. kiedys sobie to spiewalem nawet hyhy:
Kampania prezydencka:
- Kiełbasa, browary i inne towary ja tobie narodzie kochany dam. Opiekę lekarską i rentę wysoką, tylko mnie wybierz na prezydenta.

Thero 20-08-2005 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
50/50.

@Gohan : Wg mnie SWB to szmira ;) Nie podoba mi sie ten serial.

Cofinij to!!111

@Topic
DBZ, marzenia... pewnie puszczą jakiś inny "montry serjal" ;-((. Co do opcji w ankiecie zaznaczyłem "mam to w dupie".

Sorcerer Maciek 21-08-2005 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez profesorowie socjologii i inne takie
Zerwał też [serial Kiepscy] z telewizyjnym tabu. Kiepscy szydzili z ludzkiej głupoty, drwili z instytucji i polskiej drogi do kapitalizmu widzianej oczami szarego człowieka.
Twórcy Kiepskich posłużyli się bardzo bolesnym narzędziem. Satyrę na rzeczywistość ukryli pod powłoką prymitywnego języka i absurdalności.
Dla widzów „Świat według Kiepskich” to było samo życie. Głupota lejąca się z ekranu rozśmieszała do łez, denerwowała, ale jednocześnie skłaniała do refleksji. Funkcje dydaktyczne pełnił też prymitywny język, jakim posługiwali się bohaterowie sitcomu. – Kiepscy mówili brzydko, ale jednocześnie zwracali na to dobitnie uwagę.
Wymiar aktualności sprawiał, że odczytanie aluzji Kiepskich wymagało uważnej lektury bieżących wydarzeń. Kiepscy grali z widzem i wymagali od niego intelektualnej bystrości. Nic więc dziwnego, że blisko połowę widowni sitcomu stanowili ludzie z wyższym wykształceniem.

Tak wiec, stfu. Trzeba byc idiotą, zeby sie nie domyslic, ze to parodia, a nie nieumiejetnosc tworcow serialu. Widac kilku misiom "oh, nareszcie" oraz "to zalosne" tej inteligencji brakuje.
Slowa na dzisiaj: parodia, satyra. Nauczyc sie. Zapamietac. Zrozumiec.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gonzo von krenzel
Bez obrazy, ale nie wiem kto takie coś może oglądać.

m.in ludzie z wyzszym wyksztalceniem, inteligentni. Juz wiem, dlaczego uwazasz ze serial byl zenujący, oraz dlaczego go nie ogladales. :-)

Belvedor 21-08-2005 23:41

Kiepscy to byla mila odmiana po tych polsatowskich, dennych telenowelach, w ktorych jeden watek toczyl sie przez 50 odcinkow i dalej nie umial sie rozwiklac :F

Rybzor 21-08-2005 23:42

fajny serial byl, milo go wspominam ;)

Pogromca pk 22-08-2005 13:09

Serial, który był trafną satyrą życia codzienngo w Polsce, wymagał od widza inteligencji. Ci, którzy dostrzegali w nim tylko coś "żałosnego, żenującego" czy też "prymitywnego", po prostu tej inteligencji nie posiadali.

Elmer 22-08-2005 22:43

Jeden z lepszych seriali. Zdecydowanie wolałem pooglądać Kiepskich niż "M jak miłość". No cuź teraz zostaną nam telenowele :>

Hakuoh 24-08-2005 01:18

http://img354.imageshack.us/my.php?i...erxhtml8yf.jpg
Gdyby Lepper albo Giertych obejrzeli Kiepskich...może polityka by była troche inna...w co wątpie.

Yero 24-08-2005 22:17

****A!!!!!!!!!!!!!!!! NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mój ulubiony serial znika z anteny : (((((((((((((((((((((((((((((( myśłałem ,że tylko ferdek znika a tu cały serial wtf??? PO***BBBBBBBAAAAAAAAAANNNNYYYYYYY GRABARZ!!!!!!!!!!! X( X( X( X( X( X( X( Polsat SuX i tak zawsze wolałem tvn...

****A A ROBIĆ TO NIMA KOMU X(

niewidomy 25-08-2005 05:34

o o o nieee!!! qrdeee
dzisiaj sobota juz kolejnych dni zaloba ferdek kiepski z swa rodzinka znikly z polsatu rurociogiem expres szybko

ja nigdy nie zapomne tego serialu to byl moj ulubiony film najlepiszy najsmieszniejszy nie moge wytrzymac to muj byl ulubiony normalnie ukochany serial ja az plakalem ze smiechu przy nim przy nim zawsze po dedzie czulem sie lepiej tera to te stare odcinki z polsatu 2 moge pooglodac tylko (te stare odcinki sa najlepsze na szczescie ;D)
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

szkoda szkoda :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:38.