![]() |
O MatKus, w pierwszym pytaniu ja się pomyliłem, a reszta to dobrze miałem, a ty parę nie wiedziałeś. To pytanie jest bardzo błędne:
21. Kto mial najwiekszy kapelusz w czasach Kosciuszki? Bo mógł to być jakiś Japończyk i jak udowni mi ktoś, że to nieprawda? A w pytaniu: 25. Czy wszystkie koty spadaja na cztery lapy? Można posmarować kota dżemem na plecach (jak wiadomo kanapka z dżemem zawsze spada na posmarowaną stronę) i wtedy nie wiadomo co się stanie (z kolegami mamy to sprawdzić, ale narazie nie mamy kota). |
hahahahaha Dobre superman dobre!
Tylko spuszczajcie go z powyzej 3 pietra bo wtedy mu sie nic nie stanie i napewno spadnie na 4 lapy (sprawdzone na dk.Oetkerze Madzi :) |
SuPeRMAN : już odpowiedzialem na wszystkie (uzupełniłem)
A teraz może parę pytań, na które odpowiedzi nie są wcale tak oczywiste, jak sie moze wydawać? 1) Ile lat trwała wojna 100 letnia? 2) Z jakiego kraju pochodzi kapelusz typu panama? 3) W którym miesiącu Rosjanie obchodzą rocznicę Rewolucji Październikowej? 4) Jak miał na imię król Jerzy IV 5) Od jakiego zwierzęcia pochodzi nazwa Wysp Kanaryjskich? 6) Jakiego koloru jest czarna skrzynka w samolocie? 7) Skąd pochodzi chiński agrest? 8) Z włosów jakiego zwierzęcia robi się szczotkę wielbłądzią? 9) Z jakiego zwierzęcia robi się catgut? |
5)
O ile się nie mylę to od kanarka:P |
nope.
Podpowiem ci, że wszystkie odpowiedzi nie są takie, jak się może wydawać, gdy zasugerujesz się ich nazwą. |
Cytuj:
Odp: Ta wojna trwa do dziś :D . |
Emm. Nie bałdzo, skończyła się już dość dawno, to jest tak gdzieś w roku 1453 :P
|
Chyba trwała 97 lat czy coś takiego:P
Rewolucję Październikową Rosjanie obchodzą w październiku, ale według naszego kalendarza to listopad:D |
Wyspy Kanaryjskie to sa chyba Psie Wyspy :] .
Cytuj:
|
Co ma dwoje uszu, jedno oko, dwie nogi, 1200 glow, jeden grzbiet, jeden brzuch, pare rak i jedna szyje?
Jednooki handlarz czosnku, który ma do sprzedania jeszcze 1199 główek. Też czytałem tą książkę. RE DOWN Gdyby pomalować wnętrze samolotu na pomarończowo to czarna szkrzynka mogłaby być czarna:P |
Cytuj:
Re up. No w sumie to wszystko mozna :) Ale jakby sie pomaranczowy samolot spalil w katastrofie to by stal sie czarny... No i wracamy do punktu wyjscia :P Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Rzędy są rzędami tylko wtedy, kiedy są równoległe, nie zmieni tego żaden rolnik, nawet jak ułoży 12 drzewek w taki sposób:
O********O O O O O O O O O O********O RE DOWN: Wtedy nie zrobiłem niełamliwej spacji:P Zobacz: :P **********:P To forum łamie zwykład spację, gdyby tak nie było obie buźki by były tak samo daleko od brzegu czy czegoś tam. |
Cytuj:
Po 2 to nie wnikajmy w szczegoly. Jak nie rzedy to nie wiem... 6 odcinkow ... That's better? A teraz probuj rozwiazac :) EDIT: No, teraz jest dobrze :) *******Wiem, wiem, wiem. Przeciez mowie ze juz dobrze :P Cytuj:
|
No dobra. Teraz ja:
1.Są dwa kurki i zlew. Z jednego kurka leci woda o temperaturze +3stopnie, a z drugiego -3. Jaka jest temperatura w zlewie ? 2.Które zdanie jest poprawne: Żółtko jest biały Zółtko jest białe Zółtko jest biało 3. Jesteś w mieszkaniu. Widzisz otwarte na oścież okno, szkło...a na dywanie spostrzegasz - dwa ciała ! Co tu się wydarzyło ? 4. Jesteś w pomieszczeniu, są tylko cztery ściany i drzwi do następnego pokoju. Są tu także trzy wtyczki i trzy kontakty. W drugim pokoju znajduje się lampa. Jeden z kontaktów prowadzi do lampy. Jak sprawdzić, który kontakt prowadzi do lampy, jeśli możesz tylko raz wejść do drugiego pokoju? Może trochę prymitywne, ale co tam :) |
1) Ta zagadka już była.
2) Żadne, żółtko jest żółte. 3) Dwa gołębie wpadły do mieszkania przez okno i zbiły szybę, a ze zmęczenia upadły na dywan. Jeden na chwilę wstał i otworzył okno, bo śmierdziało. 4) Musisz zapalić pierwszy, poczekać minutę, zgasić, zapalić drugi i wejść. Jeżeli się pali to drugi włącza, jeśli to dotknij żarówki. Jeżeli ciepła to pierwszy włączą, jeżeli zimna to trzeci. |
@up
Z tymi ciałami...nawet blisko...ale podpowiem, że jest też dużo wody. |
No dobra, no to poprawne odpowiedzi :
1) Ile lat trwała wojna 100 letnia? 116 lat (1337 - 1453) (niby wychodzi 117, ale oficjalnie podaje sie 116. Może o miesiące chodzi, nie znam sie za dobrze historii) 2) Z jakiego kraju pochodzi kapelusz typu panama? Z ekwadoru 3) W którym miesiącu Rosjanie obchodzą rocznicę Rewolucji Październikowej? 7 listopada 4) Jak miał na imię król Jerzy IV Właściwe imię króla Georga IV brzmi Albert - zmienił je w 1936 5) Od jakiego zwierzęcia pochodzi nazwa Wysp Kanaryjskich? Od psa (łac. Canis - pies) 6) Jakiego koloru jest czarna skrzynka w samolocie? Pomarańczowe 7) Skąd pochodzi chiński agrest? Z Nowej Zelandi. 8) Z włosów jakiego zwierzęcia robi się szczotkę wielbłądzią? Z wiewiórki 9) Z jakiego zwierzęcia robi się catgut? Z Owiec i Koni |
Re up
No dobra, a co z tymi matematykami i kulami. Jesli chodzi o kule to powiedz tylko czy mamy rzeczywiscie tylko 2 ruchy? |
Co do ku : Inne forum, z którego to miałem, jest teraz down od 2 dni, więc o tych kulach na razie nie podam rozwiązania, a nie pamiętam, jak to szło (też mi coś nie pasi)
A na matematyków juz byla odpowiedz. |
no dobra...
teraz moja kolej Gościu jest palasiem ma 53 deady i raz go zookowali, ale gra dalej jak się nazywa ? (ruba) :D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:56. |