Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki inne, niezwiązane z Tibią (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=210)
-   -   WMV - The Movie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=49389)

Guriel 21-07-2006 11:39

Filmów z rozszerzeniem *.rec sie nie da wzucic do programu Windows Movie Maker, jak chcesztam wzucic jakis urywek z filmiku to mosisz go nagrac za pomoca innego programu, ja np uzywam do tego typu operacji programu o nazwie: "AutoScreenRecorder 1.0 Free" jest prosty w obludze (jak kazdy :P) i zajmuje niewiele :) ok , nara i pozdro

Pandaray 22-07-2006 21:19

Nagrac ???? ja niechce nagrywac od nowa... najlepsze kawalki mam na tibia.cam (rec.) :( i pragne zeby je przetwozyc w wmv. :( ale nie wiem jak :/

Edit!!
Spoko juz jest wszystko ok filmy robie za pomoca Snagita 8 ale martwi mnie to ,ze to jest tylko 30 dniowa wersja :/ ale w google sie wszystko znajdzie moze jakis crack :D albo cóś :)

Pozdro

Werner z Thais 27-09-2006 08:18

Help!!

A jeśli ma sie tylko windows movie makera??

d3m0drAss 28-09-2006 16:08

panie poradniku powiedz mi jak ustawic tak zeby film sie skonczyl wtedy kiedy ja chce bo jakos moj filmik trwa 10 sekund muzyczka jest i wogole git tylko ze jak juz sie skonczy moj obraz to film jakby nadal leci przez 6 minut (sama muzyka obrazu juz nie ma) wiec jak ustawic zakonczenie mego filmu wtedy kiedy chce zeby juz sie skonczyl?

Werner z Thais 29-09-2006 17:41

Ma ktoś...??

Na nowe programy juz nie mam miejsca bo mój PC tego nie wytrzyma, więc ma ktos program do kręcenia ktury nie filmuje "rec."??

Metoxis 13-10-2006 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guriel (Post 899796)
AutoScreenRecorder 1.0 Free" jest prosty w obludze (jak kazdy :P) i zajmuje niewiele

Oblookam go =] SnagIt oraz Fraps - 30 dniowa wesja a cracka się nie chce szukać B) :D

Hessoleya 18-10-2006 16:27

A ja mam pytanie.Jak przekształcić plik rec. na jakiś inny żebym mógł go włożyć do windows movie makek.? :help:

EDIT:

Może ktoś podrzuci małą instrukcje obsłgi Frapsa? :P

EDIT2:

Jak ktoś chce mieć snagita 8 ale nie na 30 dni to tu macie cd-keya :) - MHCAE-XSNM5-5FMC3-CNDMK-D8CF3 HCCPP-GVVKC-CSUMW-C2E8S-N4D5F Wszystko sie nie zmieści w tym okienku ale skopjujcie i wlkejcie i wejdzie.

Człowiek D 29-10-2006 22:16

Mam pytanko.Czemu jak chcę zapisać film na WMM to mi pisze "nie można zakończyć pracy kreatora filmu"?Jak temu zaradzić?A teraz drugie pytanie:na jakiej rozdzielczości nakręcać filmy Frapsem na klijęcie Tibii?
Z góry dzięki!

rangaros 01-11-2006 19:39

jejQ

prosze o szybko odpowiedz na moje gg :2504992 mam taki dylemat ze jak chce dodac mp3 lub jakies video do sciezki to mi sie nieoczekiwanie wylacza media maker:(:( mam media maker'a 2 jak to cos pomoze... prosze pomozcie!!:(:(:( tak to luzz jest tylko ta muza:(

Ri'Pablo 27-11-2006 23:14

Świetny poradnik. Bardzo mi pomogłeś ( chociaż, ja wcale nie szukałem instrukcji, tylko programów, które mi będą potrzebne do tworzenia)

Pozdro dla ciebie.

MagField 05-12-2006 18:22

pytanie

Jak ronbić przybliżenie ? I czy to to sie robi snagitem czy windows movie maker też sie da?Np. jest jakaś scena i chce zrobićtakie powolne zbliżenie chyba wiecie o co kaman?Jak to zrobić?

Jontrix 20-12-2006 18:56

Siemka, mam pytanie :
Jakie są sposoby na rozjaśnienie już zrobionego filmiku ( może jakieś programy do edycji ).

Gram w KalOnline , a tam gdy zapadnie noc jest naprawde dość ciemno. Jeśli nawet w grafice poprawie rozświetlenie na maxa to na filmie może być i tak za ciemno.

Mam nadzieję, że uzyskam szybką odpowiedź ;) Pozdro

MagField 21-12-2006 15:59

@up
Szybkiej odpowiedzi nie uzyskasz ja na swoją już czekam ładne pare tygodni ;) Zobacz sobie posty nad Twoją wypowiedzią ile już czekam...Odpowiedź zapewne będzię za pare miesięcy :D

Jontrix 22-12-2006 14:55

Taaa :( Wysłałem też pm do niego, ale nie odpowiada. Ten temat jest widocznie stary i nikt na niego nie patrzy X( to trudno ...

MagField 22-12-2006 18:19

Też wysłałem pm i nie odpowiada...Mówi sie trudno samemu musimy dojść...

Kapistar 26-12-2006 13:40

No cóż, poradnik mnie się przydał, ale jest tak napisany dla tych co trochę znają angielski czy też umią obsługiwać frapsa. Ale jednak mogłeś napisać jak dodać np. te efekty w WMM i w ogóle napisać ten poradnik bardziej dla newbie. A wystarczyło tylko trochę chęci - 4-/6
btw: zna ktoś może stronę(albo kilka) z filmami WMV traktujące o tibi? Preferuję także inne sieciówki, zależy mi na tym bo se potem pooglądam filmy na MP4

Silkov 26-12-2006 17:45

pytanie...

zrobiłem swój pierwszy wmv na WMM ale muzyka po zapisaniu wydaje się zmieniona, tzn słychać ją troche niewyraźnie albo jakieś echo :D
Czy ktoś wie co źle zrobiłem? A może to wina WMM ? A może to poprostu tak jest i nic mi do tego ? :p

tu macie ten sznyt z echem :/ ->Lol2

Waciany_Joe 27-12-2006 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Toowreck (Post 769175)
no wiec Hoomik podal linka do tego programu: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=913&t=76

jest to program lepszy od Frapsa, ma mozliwosc zaznaczenia interesujacego nas obszaru jaki chcemy zgrac, wspolpracuje z Tibia bez zadnego kombinowania.

Po zainstalowaniu wersji 30dniowej uruchamiamy program, wybieramy opcje "Region" (gdy chcemy zgrac sam ekran gry) nastepnie klikamy na strzalke przy "Capture" (duzy czerwony przycisk) i wybieramy opcje Video, potem majac pod oknem programu otwarte okno Tibii klikamy w programie na przycisk "Capture", pojawi nam sie okno Tibii, czekamy az kursor zmieni ksztalt i zaznaczamy interesujacy nas obszar okna, nastepnie klikamy "Start" w malym oknie programu ktore otworzy sie po wybraniu obszaru nagrywania... gdy nagramy to co chcielismy z paska zadan otwieramy to samo male okienko klikajac dwa razy na ikone kamerki i naciskamy "Stop". Pozostaje juz tylko zapisac nagranie i kliknac "Done". To tyle

A dla tych ktorzy mieli problem z jakoscia nagrania w WMM polecam przy zapisie wybrac opcje Others->Video for broadband film content (1500kbps total) - jakosc jest wtedy calkiem znosna i rozmiar pliku akceptowalny... a jak komus nie odpowiada to niech kombinuje z innymi opcjami zapisu filmu.

GL&HF

mam pelna versie tu jest klucz - jak ktos tam pisal wczesniej SnagIt'a.

Cytuj:

Jak ktoś chce mieć snagita 8 ale nie na 30 dni to tu macie cd-keya - MHCAE-XSNM5-5FMC3-CNDMK-D8CF3 HCCPP-GVVKC-CSUMW-C2E8S-N4D5F Wszystko sie nie zmieści w tym okienku ale skopjujcie i wlkejcie i wejdzie.
Wiec mam problem jak juz biore zaznaczam obraz to wyskakuje mi jakis Error
a mianowicie :
Unable to open temporary ACI file:
Cytuj:

C:\DOCUME~1\MICHA~1\USTAWI~1\Temp\_snagtmp.avi (8804406f)
A disk error occurred while openinc the file.
a gdy klikam potem Enter to :
Cytuj:

Unable to capture input.
o co w tym chodzi i co mam zrobic zeby tego nie bylo ??
prosze o szybka odpowiedz.

Metoxis 28-12-2006 09:31

@UP

A to mało jest stron z cr4ck'ami i serial'ami ?? :]

Krzemucha 10-01-2007 19:39

No dobra 'nakręciłem' filmik SnagIT'em no, ale chciałbym dodać muzyczkę dobra wsadziłem za pomocą WMM. Lecz jest jeden mały problem. Jak dodam muzykę jakąś to filmik staje się wtedy bardzo rozpikselowany i nawet nie widać nicku i żadnych napisów. Bez muzyki nie ma takiego czegoś, dopiero po dodaniu muzyki dzieje się cos takiego.... Mógłby mi ktoś jakoś pomóc? Albo podac link do jakiegoś innego programu...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:54.