Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Help in anni plx ;p (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=49677)

Titus Royal 20-09-2005 08:46

:(

;( ;( ;( Wzruszające ;( ;( ;(

Titus Royal 20-09-2005 08:47

:( ;( :o Wzruszające i smutne :p

AncienciQ 20-09-2005 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Titus Royal
:( ;( :o Wzruszające i smutne :p

n/c blx

daj se spokoj dziecko xD

AncienciQ 20-09-2005 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _thor
Na Harmoni quessta zakonczylo 2 najtow z burstami wlasnie (Ted i Nazgul, pozdrowienia dla nich)
Team skladal sie z 2 najtow i 2 pallkow, niestety 1 pallek padl na poczatku, drugi po okolo 3 minutach (mieli za male lvle bo pallkiem nawet z macro min 120 lvl lub mega fart). We dwoch zeszlo im to troszke czasu ale w koncu sie udalo i demon padl. Niestety prawda jest taka, ze solo nie dasz rady. Demon bedzie za szybko sie leczyl i nie bedzie ubywalo hp (lub bedzie ubywalo naprawde wolno).

Co do macro ?
Jestem temu w 100 % przeciwny i znam wiecej jak jedna osobe, ktora ukonczyla Anii bez wspomagaczy. Badzmy jednak powazni, pozniej 140 lvla naprawde trzeba miec lucky day aby zrobic bez macro.

Moja rada jest dosc prosta, mam nadzieje, ze profesjonalna takze.
Zakladasz na siebie sprzed sredniej klasy (c-armor,k-legs itd), blokujesz f-axem (ewn. k-axe zadna roznica).
Wchodzisz z ston skinem (pozwoli Ci na zapanowanie nad emocjami w pierwszych sekundach) oraz might ringiem.
Przy sobie masz pare elven amuletow i might ringow (zmieniasz w miare mozliwosci). Dodatkowo bierzesz z soba luk i okolo 300 burstow (mozna wiecej), reszta capa uhy.
W standardowej sytuacji uhasz sie uzywajac macro , chyba ze jestes ambitny i chcesz recznie (co osobiscie bardzo pochwalam). W wolnej sekundzie podmieniasz might ringi i elven amulety no i oczywiscie.........modlisz sie.......modlisz sie mocno aby pallki wytrzymaly :)
Jesli zostanie tylko 1 pallek przy zyciu sugeruje zrzucic tarcze i zalozyc luk - wspomagac burstami, zawsze parenascie sekund szybciej (mniejsze ryzyko padniecia). Gdy przypadkiem zostajesz solo zawsze mozesz powalczyc burstami, jednak tak naprawde nie masz wiekszych szans....umrzesz walczac dzielnie.

Zycze powodzenia
Thor

A co z pallami, czym maja bic p bolt czy burst, bo rózne wersje widzialem.
Osobiście preferuje ubic 1 demon z power boltów, 1 demon mniej zawsze moze oznaczac dluzsze przezycie, lub nawet wykonanie pomyslnie questa.

Lord-Jacko 09-10-2005 13:27

Pbolty obrazenia moga wyniesc czasami +200 wiec ogolnie z p boltow demon szybko padnie POWODZEnia zycze
@Fala ty robiles z arrisem aresem i z kim 4 najtow czy byl jakis pall?:D

Demon_2210 09-10-2005 18:06

Ja bym...

Ja bym ci radził walić najlepszym axem jaki masz czyli jak mniema to dragon lance :) i nawalać a nie szczypiesz sie ze swordem B) ze względu na skille
bo załuszmy że teraz masz ten skill swordem 70 i zadaż demonowi te 250 hita
ale przy skillu 90 z dragon lance zadaż nawet do 300 przy odrobinie szczęścia :]

Pioter Guards 16-01-2006 10:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xhacker
Nabijanie 70 sworda to totalna głupota,(jak dla mnie)
i tak nie zdąrzysz zamieniać Ice Rapiery :P:P
W tym czasie mógłbyć nabić z 5 sillka axe ;/

Jak padną pale to masz 4% szansy na zabicię jakiegokolwiek demona -.-
mojim zdaniem anni to poniekąd loteria... zależy od hitów demonów, :evul:

przy 90 axe napewnio nie poleci 4 axe w tym samym czasie co 70 sworda. BTW teraz jest 95 axe ;)

Rybix 16-01-2006 13:35

na tym skilu z ice rapiera walniesz 400~albo mniej jak spodlujesz :D

edit:
walczac na skilu 90 z axe walac d-lance max hit to 253 ;D

Herante 16-01-2006 21:32

...

..........

Sozemego 17-01-2006 02:27

Po co odswierzac nie aktualny temat, pozatym uha sie co 1~ sec a nie 2.

Walekifa 18-01-2006 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AncienciQ
A co z pallami, czym maja bic p bolt czy burst, bo rózne wersje widzialem.
Osobiście preferuje ubic 1 demon z power boltów, 1 demon mniej zawsze moze oznaczac dluzsze przezycie, lub nawet wykonanie pomyslnie questa.

Na tym forum za dużo cię osób nie pouczy,skoro większość tylko marzy o Anni,nie powinno się aż tak ich słuchać.Ale na moje jeśli dwuch pallów,to niech każdy bije z p boltów w innego demona(na mana shieldzie może zdołają wycelować)

Xulorin 18-01-2006 20:58

Ja nie wiem sam co mam myśleć, AncienciQ kupiłeś postać czy naprawde się nie znasz? :o

Walekifa 18-01-2006 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xulorin
Ja nie wiem sam co mam myśleć, AncienciQ kupiłeś postać czy naprawde się nie znasz? :o

NIe każdy jest mistrzem w teoriach,sam też poprosił bym o radę,wkońcu death na takim lvlu to...spora strata,lepiej nie ryzykować.Anni robimy tylko raz,i nikt nie jest na niego mocny.

Xan Arcanist 18-01-2006 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa
.Anni robimy tylko raz,i nikt nie jest na niego mocny.

Chyba że kotś deda załapie i próbuje znowu ;)

Texterus 19-01-2006 21:38

Pytanko

Może ktoś z was oglądał anni w wykonaniu 4............. sorców. Tak takj sorców wchodza wszyscy po 2 razy UE i demonki padają. 8o

Helixaw 20-01-2006 12:59

na harmonii to nie problem ...

Mastersasek 20-01-2006 13:25

Miałem gdzieś film jak anni zrobiły 4 sorce .Stone skiny might ringi i ue :)To była hiberna.

Texterus 20-01-2006 13:31

No więc mi się wydaje jak ma się zaufaną paczkę 4 sorców min. 150 lvl to spoko można isc na anii i nie jest tak strasznie bo wystarczy się zgrac i anni to nie meczarnia lecz 4 sekundy, tyle czasu zajmuje puszczenie 8 ue zgranej paczce.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:50.