Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   Regulamin forum.tibia.pl! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53789)

Tana 16-09-2008 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 2269627)
zbyt surowe. Niektórzy proszą o różne pliki z gier które mają błędne i crashują grę. Zazwyczaj uploaderzy pakują je w ***** i mają bana za pomaganie :o

Jeżeli chcesz aż tak pomóc i trzymać się regulaminu, to zawsze możesz takiej osobie wysłać prywatną wiadomość z linkiem. Poza tym takie tematy nie sa tu na porzadku dziennym :p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 2269627)
ta i zreportowany post czeka godzinami na usunięcie :o

Gah. Nie wymagaj żeby moderatorzy siedzieli tu 24/7. Jesteśmy tylko ludźmi (no... przynajmniej w wiekszosci), a i tak sprzątamy tu za dobre słowo... hmm... cholera. Gorzej. Nawet tego dobrego słowa nie ma :<

Duch Niespokojny 16-09-2008 19:29

Bo nie zasługujecie :p

Tana 16-09-2008 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2269910)
Bo nie zasługujecie :p

A właśnie, ze zaslugujemy! ;<

Bogowie tylko wiedza co by tu sie dzialo bez tanich zamiataczy jak my. Wy sie LHC boicie? Tibia.pl bez opieki modow - to dopiero zagrozenie dla swiata :P

Koniec offtopu plx ;)

@down

To raczej taki... hmm... czyn społeczny? Kazać nikt nie karze. W końcu odwalamy swoja robote. Policja też nie ma żadnych specjalnych premii za to, że są po jasnej stronie mocy ;)

Goners 17-09-2008 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tana (Post 2269821)
i tak sprzątamy tu za dobre słowo... hmm... cholera. Gorzej. Nawet tego dobrego słowa nie ma :<

lol,ktos wam karze byc modem ?
lepiej chyba nie miec pozycji modka niz zeby kazdy po tobie jechal ze sie obijacie itepe...

A_Legend_Who_Never_Die 23-09-2008 13:21

@UP:
lulz. Może trudno w to uwierzyć ale moderatorzy też mają rl life ;)

No tak, regulamin jak najbardziej :D

Szczegółowy, konkretny i gitara.

Xr3 24-09-2008 20:08

@Tompior & MPalar

Pozwolę sobie oznajmić, że moderatorzy z was mierni...

Rybzor 02-10-2008 16:16

Wyjaśnione
Ukryty tekst:

Jako, że jeden z moderatorów, który obiecał zająć się sprawą okazał się gołosłowny, wychodzę z zapytaniem odnośnie:

Cytuj:

Rodzaje upomnień
Rozpowszechnianie fałszywych informacji: 1 do 6 pkt.
Czy ten punkt odnosi się do usera, który chcę pomóc, jednak nie ma wystarczającej wiedzy i poda bardziej lub mniej przypadkowo błędne informacje, czy może do osoby celowo wprowadzającej w błąd? Prosiłbym o rozwinięcie tego punktu, jeśli ktoś "z góry" jest w stanie.

@down
lol ;\;\;\;\

Etemen 17-11-2008 16:41

Mam pytanie.
Czy ten post zasługuje na ostrzeżenie za 3 punkty karne?
Cytuj:

Niezły art 9+/10:)
P.S. Próbowałem sprawę załatwić z moderatorem na PW ale na moje argumenty nie odpowiada.

btw.Jest kara za ocenianie poradników/artykułów?

Duch Niespokojny 17-11-2008 17:14

Oceniać można w prawym górnym rogu. Nie ma sensu do tego pisać nowego posta, chyba że zamierzasz umieścić w nim jakieś dodatkowe uwagi (w przeciwnym razie podpada to pod punkt 2.10: spamować postami typu :"gratz", "jestem pierwszy", "ściągam, zaraz dam komenta", "bana mu", "zamknąć temat". Jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania - powstrzymaj sie. Posty tego typu będą usuwane, a ich autorzy upominani.)

Etemen 17-11-2008 17:22

No tak... ale skąd autor wie jak JA oceniam jego artykuł?
W prawym górnym rogu jest ocena zbiorowa...

Rybzor 17-11-2008 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etemen (Post 2339613)
No tak... ale skąd autor wie jak JA oceniam jego artykuł?
W prawym górnym rogu jest ocena zbiorowa...

No tak, on po prostu nie wie. Oceń pisemnie w poście, jak tak bardzo Ci zależy, jednak dodaj coś od siebie.

Exo2 12-12-2008 12:52

uwazacie, ze podanie linku do niekomerycjnego mp3 w temacie "jaka to piosenka?" jest podstawa do perma?

na spidiszare*

no tak, ale czy to podstawa do perma. ban-rozumiem , ale na stale ? wedlug mnie to troche zbyt ostro

Vasudanin 12-12-2008 13:06

@up
Cytuj:

Co więcej, do uploadowania plików zabronione jest używanie wszelakich serwerów ukrywających rozszerzenie pliku. Cała nazwa pliku - wraz z rozszerzeniem - musi być widoczna w URLu.
. .

Rybzor 12-12-2008 15:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exo2 (Post 2373125)
uwazacie, ze podanie linku do niekomerycjnego mp3 w temacie "jaka to piosenka?" jest podstawa do perma?

na spidiszare*

no tak, ale czy to podstawa do perma. ban-rozumiem , ale na stale ? wedlug mnie to troche zbyt ostro

W regulaminie jest jasno napisane. Nie czytając go nie powinieneś mieć nawet prawa utworzenia konta, a jeżeli już to zrobiłeś nie przeczytawszy, to nie dziw się, że masz perma.

Exo2 12-12-2008 16:21

No przeczytalem, punkt ktory mnie interesuje nawet kilka razy. I nic tam nie ma o tym, ze ukryty link = keylogger. A na pewno nie jest to jasno wyjasnione. Temat juz nieaktualny, wiec nie musicie odpisywac na ten post.

Askaral 13-12-2008 22:36

A ja podziwiam kazdego, komu sie chcialo ten regulamin czytac.

Shantirell 21-12-2008 18:16

Botterzy

Chciałbym poruszyć temat botterów, który, dla mnie, jest dosyć ważny.
A ściślej, chodzi mi o zdjęcia na których widać wszelkiego rodzaju wspomagacze.

Punkt 8 regulaminu tibia.pl mówi:
Cytuj:

chwalić się używaniem botów i namawiać do tego innych, jak również prosić o ich udostępnianie. [...] Wszelkie wypowiedzi typu 'A ja botuję XXX'em, nie muszę się męczyć' będą traktowane jako reklama nielegalnego oprogramowania i odpowiednio karane.
Nie mogę znaleźć nigdzie w ogólnym regulaminie, ani w regulaminie zdjęć, punktu, który by zabraniał użytkownikom umieszczać zdjęć z widoczną nazwą bota. Przecież to jest jak najprawdziwsza... reklama!
Ośmielę się także zacytować słowa administratora potym jak tibia.pl odeszła z programu supported fansites:
Cytuj:

Regulamin strony oraz forum NIE zmienia się.
Dalej NIE popieramy botów, a kary o rozmowach o nich dalej obowiązują! Poparcia dla czegoś takiego u nas, nie znajdziecie nigdy.

Kompletnie tego nie rozumiem i proszę kogoś o wyjaśnienie mi tego jeśli się mylę, że powinno się dodać nowy punkt regulaminu. Dziękuję.

Snagoth 21-12-2008 20:35

sam sobie odpowiedziales... to jest reklama/propaganda bota/botowania itd i dlatego wszelkiego rodzaju fotki z widocznym botem sa usuwane, proste.

Rybzor 21-12-2008 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shantirell (Post 2387332)
Chciałbym poruszyć temat botterów, który, dla mnie, jest dosyć ważny.
A ściślej, chodzi mi o zdjęcia na których widać wszelkiego rodzaju wspomagacze.

Punkt 8 regulaminu tibia.pl mówi:

Nie mogę znaleźć nigdzie w ogólnym regulaminie, ani w regulaminie zdjęć, punktu, który by zabraniał użytkownikom umieszczać zdjęć z widoczną nazwą bota. Przecież to jest jak najprawdziwsza... reklama!
Ośmielę się także zacytować słowa administratora potym jak tibia.pl odeszła z programu supported fansites:

Kompletnie tego nie rozumiem i proszę kogoś o wyjaśnienie mi tego jeśli się mylę, że powinno się dodać nowy punkt regulaminu. Dziękuję.

Regulamin tak jest skonstruowany, że niestety może zostać interpretowany przez 10 moderatorów na 10 różnych sposobów. Innymi słowy, jeśli zaraportujesz post ze zdjęciem bota, 6 modków może to olać, a szusty wlepi bana. Tak samo jeśli chodzi o rozmowy o bocie.

Podobnie jest zresztą z połową punktów w regulaminie.

Shantirell 21-12-2008 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snagoth (Post 2387580)
sam sobie odpowiedziales... to jest reklama/propaganda bota/botowania itd i dlatego wszelkiego rodzaju fotki z widocznym botem sa usuwane, proste.

Usuwane? Doprawdy? To proszę bardzo zajżeć do tematu, np. "Only Harmonia", albo do albumu z Rookgaardu.
Na prawdę, przykro mi się robi jak oglądam te wszystkie screenshoty z botami... 2 min. w dziale "Zdjęcia" i nie mogę już wytrzymać.

Jak wspomniał pan Ryba, regulamin powinien być napisany bardziej w prost, by nie było sytuacji jaką omówił. Bo nie widzę by tam gdzieś było wyraźnie napisane czy mogę zreportować post z takim zdjęciem. O zdjęciach nic nie pisze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:25.