Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Podziemia PoH...Tajemnicze Knight Watch Tower...... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5387)

Sante Mefisto 11-05-2006 17:31

Crystal key

Tez mam ten klucz (Crystal Key). Ja gram na Azurze i hlvle zabieraja na ten quest gdy ida na anihilatora;p oddajesz might ringa a reszta twoja. Do zabicia jest pare dragów i chyba z 2 DL . B)

PS: jest to Ornamet shield quest
8o .

styku 11-05-2006 21:15

Cytuj:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kerin Tale
Wiadomo co jest na Poh-u i wiadomo co jest pod nim......kiedys o malo tam nie zginelem wpadajac do dziury z Gs-em.....(to nie ta dziura kolo teleportu), wiem tez ze jest jeszcze jedna dziura w miejscu gdzie sie respawnuje smok, i tam mozna znalezc tego duuuuuzo wiecej...to dla niewtajemniczonych.....a ja mam pytanko bo wiele plotek chodzi o tym miejscu a kazda inna.....co jest w Knight Watch Tower.....jakie potworki i w jakiej ilosci......ten kto byl niech napisze albo zamiesci screena z wyprawy do KWT...

Jest tam pare dragon lorduw , kilka gs , oraz black knight i na samym dole (The old window)
ROTFL...
Ale old Window wymiata, czyżby Billa skazali na banicje? ^.^

@Parę up na poprzedniej stronie:
OMG, ile razy można pisać że Warlord Sword i Excalibug to nie to samo?-.-
Wystarczy przejść się i pogadać z Cycem w Ab', zapewniam, że widać różnice...

Z tego co wiem to tele z domku necro miał prowadzić do PoI, a przynajmniej necro CHCIAŁ żeby on tam prowadził...
Może po Up'ie coś się zmieni i teleport z Voidu będzie miał jakieś konkretniejsze przeznaczenie?

@down:
Tak, masz racje, idź na tibia.org.pl, nie mam nic do tego serwisu, ale jak masz TU takie posty pisać to naprawde...
BTW, KWT ma baaardzo duży związek z Ruthless Seven, w końcu to oni byli przyczyną powstania Knightmare Knights o ile się nie myle...

Nieugiety 11-05-2006 21:32

Darójcie sobie prowadzenie konwersacji tutaj, lepiej sie przenies na tibie.org.pl, raz, ze wiecej info dwa nie dostaniesz warnow za powiedzenie gdzie quest na dark helmeta.... A co do kwt, odrazu mowie ze nie ma powiązania z 7 nekromantami, rutless seven i z jakundaf desert...

Kali rookstayer 12-05-2006 21:44

Od jednego Npc slyszalem ze Knight Watch Tower znajduje sie excalibug.

Rivels 14-05-2006 17:21

Ja dawano dawno temu na antice z kilkoma kumplami byłem w tym synnym kwt i Tak jest quest tylko ,że go nie odkrylismy do końca Bo były 4 tele[porty
Mnie wyalilo na Fibule jedego na maintwiln do krola 3 na ab do cyca a 4 do deserta taki npc w swaityni jest.Prawdopodobnie Kwt to qest na exucalbruga lub winged helmet bądz great shield wiem bo vcYtałem ksiązki a moze to tak jak z aninhalatorem 1 zecz do wyboru. Ale tego nie wiemy a żeby dostac sie an kwt trzeba zabic 3 old widdowy i 1 demodrasa.A wiec probujcie Atica theard.

Knight mathoff 14-05-2006 19:59

Hmm... proponuję bany dla wszystkich tych, którzy jeszcze raz cokolwiek napiszą o kluczu do KWT.

Rivels... jak ty byłeś w KWT... to ja jestem jeszcze bardziej święty niż myślałem. Owszem, społeczność Polaków na Antice wielokrotnie interesowała się Pits of Inferno, co łączy się oczywiście z KWT i innymi zagadkami PoH. Sam mam około 30 książek zebranych na PoH, lecz jedynie 2 z nich wspominają o PoI... O KWT jest więcej, niemniej nic konkretnego. Ile razy ktoś z legendarnych postaci próbował tam dojść, albo ginął, albo... po prostu znikał i zostawiał tylko niedokończony pamiętnik-list.

Żadna ekipa z Antici (a już na pewno nie polska...) nigdy nie weszła do PoI ani KWT...

Dziękuję, dowidzenia.

Gagagigo 18-05-2006 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight mathoff
Hmm... proponuję bany dla wszystkich tych, którzy jeszcze raz cokolwiek napiszą o kluczu do KWT.

Rivels... jak ty byłeś w KWT... to ja jestem jeszcze bardziej święty niż myślałem. Owszem, społeczność Polaków na Antice wielokrotnie interesowała się Pits of Inferno, co łączy się oczywiście z KWT i innymi zagadkami PoH. Sam mam około 30 książek zebranych na PoH, lecz jedynie 2 z nich wspominają o PoI... O KWT jest więcej, niemniej nic konkretnego. Ile razy ktoś z legendarnych postaci próbował tam dojść, albo ginął, albo... po prostu znikał i zostawiał tylko niedokończony pamiętnik-list.

Żadna ekipa z Antici (a już na pewno nie polska...) nigdy nie weszła do PoI ani KWT...

Dziękuję, dowidzenia.

akurat Rivels mówi prawde, KWT było taki "centrum komunikacji" tibi,
a poza tym był tam quest , najpierw na MLS, potem na GS, ale uznano ze był zbyt prosty. Quest niezostał zamknięty, poprostu cipsoft usunął wejście ;p

Nieugiety 18-05-2006 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rivels
Ja dawano dawno temu na antice z kilkoma kumplami byłem

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rivels
trzeba zabic 3 old widdowy i 1 demodrasa

Aha, czyli byles daaawno temu, pare update'ow temu (mozliwe) i spotkales tam 3 old widowy i demodrasa?

Ehh... :
1) nie bylo wtedy takich potworów
2) jakbys tam byl to bys nie przezyl takich potworow
3)jakbys mial przezyc to bysbyl high lvle, a jakbys nim byl to napewno bys nic nie mowil na forum..a szczegolnie takich glupot.

Argest Fog 20-05-2006 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kyra destroyer
Klucz mozna zdobyc na ORNAMENT SHIELD QUEST

Potwierdzam.

Lebu 20-05-2006 15:15

mam kumpla 160lvl + gra na antice
razem z kolegami ida w srode na poh bo znalezli dziure z teleportem na poh
wbijasz tam otwierasz drzwi (120lvl+ - bramka) i zabierasz klucz
potem z tym kluczem idziesz pod old widow
w jedenym z drzew jest list
gdy go przeczytasz urochamia sie teleport pod pustynia obok veno
tam sie wbija a co dalej nie wiedza
o klescie dowiedzial sie od najwyzszych lvli nA ANTICE KTOrzy jeszcze sie mecza ze znalezieniem odpowiedniej drogi do czegos co tam jest
bo tam jest ogromny labirynt z potworami typu dl i gsy
ma podobno az 7 poziomow
co jest na samym dole niewiadowo...

Iska 22-05-2006 16:01

Hmmm ... napisze to tak zeby nikogo niezabolalo ^^
Czytam ten temat i prawie co drugi post zawiera tresc " nie da sie wejsc do knightwatch tower bo drzwi zostaly usuniete albo zamurowane " na takie cos jedno slowo mi sie cisnie na jezyk , a brzmi ono LOL . Po pierwsze ta wieza nienazywa sie knightwatch tower tylko Tower of Knightwatch . Po drugie drzwi niezostaly zamurowane lub usuniete , poprostu nigdy ich niebylo .
Jedynym sposobem na wejscie do tower of knightwatch jest przejscie przez teleport znajdujacy sie w domu Goshnara . Dom ten jest jednak zamkniety i klucz do niego mozna zdobyc z **** questa. A co do pits of inferno jak je nazywacie. Po pierwsze to sa Inferno Pits . Po drugie czytajcie ksiazki na poh to sie dowiecie gdzie jest wejscie .
Hmmm mysle ze na tym skoncze :P

Xybee 22-05-2006 16:34

Heh ludzie wypisujecie tu kompletne bzdury..
Po prostu moral z tego taki ze jesli nie znacie sie w danym temacie to nie piszcie nic.
Najpierw proponuje poczytac ksazki lezace w necrohouse moze czegos sie dowiecie... , lub poszukac tajemniczej dziury ktora mozna dosac sie do inferno pits :) , pobawcie sie tez pod pustyia napewno cos znajdziecie.
Sam w swoim zyciu dlugo szukalem ale przynioslo to rezultaty:)

styku 22-05-2006 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iska
Hmmm ... napisze to tak zeby nikogo niezabolalo ^^
Czytam ten temat i prawie co drugi post zawiera tresc " nie da sie wejsc do knightwatch tower bo drzwi zostaly usuniete albo zamurowane " na takie cos jedno slowo mi sie cisnie na jezyk , a brzmi ono LOL . Po pierwsze ta wieza nienazywa sie knightwatch tower tylko Tower of Knightwatch . Po drugie drzwi niezostaly zamurowane lub usuniete , poprostu nigdy ich niebylo .
Jedynym sposobem na wejscie do tower of knightwatch jest przejscie przez teleport znajdujacy sie w domu Goshnara . Dom ten jest jednak zamkniety i klucz do niego mozna zdobyc z **** questa. A co do pits of inferno jak je nazywacie. Po pierwsze to sa Inferno Pits . Po drugie czytajcie ksiazki na poh to sie dowiecie gdzie jest wejscie .
Hmmm mysle ze na tym skoncze :P

NIESTETY, Knightwatch Tower i Tower of Knightwatch znaczą DOKŁADNIE to samo. Poprostu składnia jest inna...
Inna sprawa, że nazwą wspominaną w Tibi jest Tower of Knightwatch
Inferno Pits, to samo co wyżej, ale tu skolei nazwą wspominaną w Tibii jest Pits of Inferno. Niewierzysz? Popytaj NPCów.
(niewykluczam że obydwie nazwy są w Tibii używane, ale ja spotkałem się tylko z tą)

Iska 22-05-2006 18:45

@up
to popytaj npcow o pojedyncze slowa takie jak pits albo inferno.

Lonteus 22-05-2006 23:14

a gdzie jest dom goshnara?;p

Iska 23-05-2006 13:42

Na lewo od tower of knightwach . Taki dom wokolo ktorego kreci sie kupa nieumarlych

Lonteus 23-05-2006 18:10

Bylem tam nieraz a ten teleport przenosi cie kolo questu na sd rune na poczatku PoH.

Rivels 24-05-2006 22:52

Myslicie ze ja nie mam racji wiec kurde sie zapytaj kilku wplywowych ludzi n a antice Ja nie bylem tam z polakami Bo wiekszosc to prawda istne nooby.Polski bloker nie przetrzyma kilku sekund przy old widow.A te potworki juz byly przed 4 updatami byly a bylismy 4 updaty temu.A wiec nie bede dokladniej opisywal co tam jest ale glowne Co tam jest.......tzn co ja widzialem z moimi kumplamito 3 oldy i 1 demodras.Poszukaj pod ziemia na PoHu a sie dowiesz
A napewno ten quest sie nie konczy na wyspach dla facca Nie gram juz na antice bo amm hunted 4ever

Pozdro dla Rembika YEYEYEY Opiekuj sie rivelsem

Hellraider 26-05-2006 15:48

Key key?

klucz do knightwatch tower? Jesli chodzi o crystal 3702 to tak, mam go;). Tylko char za slaby zeby na poh isc :D

Barnak 26-05-2006 18:39

:-)

Ja mam klucyk :-) kiedy udoskonale swa postac wyrusze w poszukiwania wejscia do tej wiezy :-)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:33.