Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sweaty cyclops (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55299)

lampka 25-11-2005 09:02

po update juz nie pamietam którym mozna bylo rozwalac broniom skrzynki i takie tam. Po rozwaleniu takiego duzego kwiata w doniczce robilo sie: You see stone rubbish. nie pamietam co trzeba było rozwalić żeby zrobiło się coś tam rubbish. Chyba posąg z goblinem czy tam minosem. Ja gram na rooku wiec sprubujcie te śmieci przynieść to spoconego.

Dawergo 26-11-2005 13:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lampka
Po rozwaleniu takiego duzego kwiata w doniczce robilo sie: You see stone rubbish.

To po angielsku znaczy kamienna śmieć ale wszystko jest możliwe :D

poreda 26-11-2005 14:52

Jezeli ktos moze, prosze o przetlumaczenie...
15:43 a sweaty cyclops: Manny kinds of. Like Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil
15:43 Neo Shoter: Like Mesh Kaha Rogh
15:43 a sweaty cyclops: Steel that is singing when forged. No one knows where find today.
15:44 Neo Shoter: Za'Kalortith
15:44 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.
15:44 Neo Shoter: Uth'Byth
15:44 a sweaty cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is.
15:50 Neo Shoter: Uth'Amon
15:50 a sweaty cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchant much.
15:51 Neo Shoter: Uth'Maer
15:51 a sweaty cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil ones fiercely defend. Not wanting to have it usedfor stuff but holy stuff.
15:51 Neo Shoter: Uth'Doon
15:51 a sweaty cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make.
15:51 Neo Shoter: Zatragil
15:51 a sweaty cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone. Most not know about.

styku 26-11-2005 20:30

Cytuj:

15:43 a sweaty cyclops: Steel that is singing when forged. No one knows where find today.
Stal która śpiewa kiedy jest skuwana. Nikt nie wie gdzie teraz można ją znaleźć.
Cytuj:

15:44 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt.
Jest zła. To stal demona. Dobre cyklopy nie chodzą tam gdzie można ją znaleźć i potrzeba złego ognia by ją stopić.
Cytuj:

15:44 a sweaty cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is.
Nie jest dobra do robienia z niej rzeczy. To zła stal(w sensie że złej jakości). Ale pochłania magię, więc jest użyteczna.
Cytuj:

15:50 a sweaty cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchant much.
To jasna\dająca światło stal. Wiele rzeczy jest z niej robione. Czarodzieje są zbyt leniwi i wystraszeni by bardziej ją zakląć.
Cytuj:

15:51 a sweaty cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil ones fiercely defend. Not wanting to have it usedfor stuff but holy stuff.
Żelazo z serca wielkiej starej góry, znajdywane bardzo głęboko. Nie używane w złykłym, lecz świętym ekwipunku.
Cytuj:

15:51 a sweaty cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make.
Nazywana stalą wyższą(wysokiej jakości?). Tylko mali(chyba chodzi o ludzi;]) wiedzą jak ją obrabiać.
Cytuj:

15:51 a sweaty cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone. Most not know about.
Większość starszych używa srebra z marzeń(może chodzi o płynne srebro, albo cuś takiego?) żeby uzyskać inne rzeczy. Teraz większość starożytnych odeszła. Większość nic nie wie.

Nie władam dobrze angielskim, więc na pewno pojawiły się tu jakieś błędy z mojej strony. Jak zauważycie to napiszcie.

bogdan1990 26-11-2005 21:20

No no......

No teraz to już mnie coraz bardziej pochłania ten temat...
Zaczynamy zchodzić coraz głębiej!
Niestety niemam zbyt wysokiego poziomu więc niemoge zbytnio szukać tej stali no ale mogę razem z wami próbować teoretycznie określić położenie tych stali/metali....
Ludziska robicie ze mnie coraz bardziej wieżącego że ten quest może jeszcze coś znaczyć :p

@Obu panów na dole
Wkoncu jakcyś inteligentni ludzie z inteligentnymi odpowiedziami nieskupiającymi się tylko na nabijaniu postów dla statystyk X(
Kuźwa dajcie mi 300 lvl z pacc a przejde całą tibie i inne wyspy ale znajde odpowiedź :cup:

styku 27-11-2005 07:33

@Gremlin:
Heh, dzięki ;]
Wciąż mnie jednak interesuje czym jest "dream silver", bo raczej nie jest to rtęć alchemiczna, jak wyżej przypuszczałem. Płynne srebro to by było chyba liquid silver no nie? W każdym razie jak ktoś ma jakiś pomysł co by to mogło być, niech pisze, bo jestem bardzo ciekawy^^

Jeszcze co do lil' lil' ones:
Na mapie góra nazwana była Kazardoon Hill. Może nie na tą mapę patrzyłem?
A tak na marginesie to zakres istot, które cyklopy mogą nazywać malutkimi jest całkiem spory;]

@Bogdan:
Mam ten sam problem co ty ;)
Moja posteć też nie jest najsilniejsza więc póki co zajmuje się wypytywaniem

Byłem ostatnio u Cyklopa i pytałem o różne rzeczy. Niestety nie uzyskałem żadnej statysfakcjonującej odpowiedzi. Pytałem m.in. o śrubokręt Kurika, ale nic nie odpowiadał.

poreda 27-11-2005 09:12

Pare zagadek sie rozwiazalo, wiadomo ze nie wszystkie stale sa dostepne, lecz niektore da sie zdobyc, dzisiaj poszukam broken sword-a i sproboje go wymienic na jakis inny miecz. Gdy napisze sie do cyclopa np: Fire Sword, on pyta sie czy chce sie wymienic za jakis "stuff"

Shoun Destroyed 27-11-2005 19:37

Sweaty cyclops

Ja słyszałem że musisz uzbierać 3000 kamyczków (te co wypadają z goblinów) idziesz do Sweaty Cyclps i wykuwa fire sworda :evul: :cup: 8o

syrion 28-11-2005 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bogdan1990
Kuźwa dajcie mi 300 lvl z pacc a przejde całą tibie i inne wyspy ale znajde odpowiedź :cup:

Ta jasne. Patrz ustawia się kolejka z passami do ciebie...
@up prosimy sprawdzone informacje a nie "słyszałem"
Wybaczcie, że mój post nie wnosi nic nowego :P

Silver Drag 28-11-2005 09:05

Zatrghril <--- skladnik do stworzenia warlord sworda czyli porzadnego przez wszystkich graczy Excalibura legendarnego miecza
Znajdzcie na tibia.de filmik PoH Greatest Secret Founed!!

styku 29-11-2005 06:30

Cytuj:

warlord sworda czyli porzadnego przez wszystkich graczy Excalibura
ehh... było już powiedziane, że warlord sword to nie excalibug...
Jak nie wierzysz to zapytaj Cyca o Warlorda i o Excalibuga. Odpowiedzi są takie:

08:26 Jaale Kardo: warlord sword
08:26 a sweaty cyclops: Do lil' one want to trade a warlord sword?

08:28 Jaale Kardo: excalibug
08:28 a sweaty cyclops: Me wish I could make weapon like it.

Więc Cyc raczej nie zrobi nam Excalibuga a raczej warlorda...

Edit:
Filmu niestety nie znalazłem. Byłbyś tak miły i podlinkował?

syrion 29-11-2005 08:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Silver Drag
Zatrghril <--- skladnik do stworzenia warlord sworda czyli porzadnego przez wszystkich graczy Excalibura legendarnego miecza
Znajdzcie na tibia.de filmik PoH Greatest Secret Founed!!

Prosiłbym o konkretny link

Beholder 30-11-2005 15:55

hej a wogule jak wejsc do sweaty cyca??
mieszkam w ab i zawsze zatrzymuje sie obok tej gory zeby se popatrzyc na warlord sword,fs'a itd. ale nie wiem jak tam dojsc zeby z cycem pogadac
moze mi ktos wytlumaczyc?

Bellatrix Vampirica 30-11-2005 17:38

potrzebne ci będzie: Scythe(kosa), Shovel(łopata), Rope(lina)

obok depo w Ab masz zboże, w zbożu znajduje się dziura, rozkopujesz dziurę, w środku masz ok. 2 rotwormów, idziesz korytarzykiem, wyskakujesz do góry i będziesz u tego Cyca

Czarna_Mamba 01-12-2005 18:10

;)

Ja tam uważam, że quest nadal jest czynny, i nagrodą jest potężny sword. Ale napewno nie trzeba przyniesc mu 100 pieces of iron, bo to by za proste bylo...

rainrider 15-12-2005 00:04

Lil ones = guardy ;]

Iastemnz 18-12-2005 09:05

Potwierdzenie? OK
Przeciez byl wywiad juz nie pamietam z ktorym z GMów, ale mówil On
ze Każdy przedmiot jest teraz aktualnie do zdobycia trzeba tylko umieć szukać.Zagadajcie do imperatora kazo on tez wam powie ze questy sa wszedzie trzeba tylko 'otwożyć oczy'.Więc ten MLS może byc np. dostępny u tego cyklopa ;) .Osobiscie zaczolem juz robic questa z DSL i nawet nizle idzie B) :] .

__________________________________________________ _

The Day has end,
The lights are off,
You are alone.
Believe in Yourself,
Believe in ME.

Walekifa 19-12-2005 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez styku
Stal która śpiewa kiedy jest skuwana. Nikt nie wie gdzie teraz można ją znaleźć.

Jest zła. To stal demona. Dobre cyklopy nie chodzą tam gdzie można ją znaleźć i potrzeba złego ognia by ją stopić.

Nie jest dobra do robienia z niej rzeczy. To zła stal(w sensie że złej jakości). Ale pochłania magię, więc jest użyteczna.

To jasna\dająca światło stal. Wiele rzeczy jest z niej robione. Czarodzieje są zbyt leniwi i wystraszeni by bardziej ją zakląć.

Żelazo z serca wielkiej starej góry, znajdywane bardzo głęboko. Nie używane w złykłym, lecz świętym ekwipunku.

Nazywana stalą wyższą(wysokiej jakości?). Tylko mali(chyba chodzi o ludzi;]) wiedzą jak ją obrabiać.

Większość starszych używa srebra z marzeń(może chodzi o płynne srebro, albo cuś takiego?) żeby uzyskać inne rzeczy. Teraz większość starożytnych odeszła. Większość nic nie wie.

Nie władam dobrze angielskim, więc na pewno pojawiły się tu jakieś błędy z mojej strony. Jak zauważycie to napiszcie.

Teraz tylko należy zgadnąć o co z czym chodzi,i mamy mieczyk :P .

Cytuj:

To może być bright sword ;) .bo mu trzeba przynieś odpowiedniego "staffa".

Cytuj:

Demon Helmet,shield??

Water Wolf 23-12-2005 09:52

ja wiem jak zdobyc warlord sworda !!!

kostooch 23-12-2005 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Water Wolf
ja wiem jak zdobyc warlord sworda !!!

Bebilon tez.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:16.