Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Światy - NoN pVp vs zwykłe... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59767)

Mar Cin 16-02-2006 13:54

Ja bym na non-pvp nie umiał grać, przyjdzie ci jakiś noobek, zabierze loota i co? Palcem mu pogrozisz? Ja gram na pvp i tylko raz zginąłem z ręki pk.

alz 16-02-2006 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suchyxxx
Na światach pvp w wojnie jak jesteś w gildii to cała twoja gildia i ty możecie dostać kasę od przeciwników za to że oni się poddadzą i wykupują się aby nie byli hunted.W dodatku jak zabijesz człowieka to loot jest ciekawy i masz satysfakcję a na non pvp można co najwyżej zlurować potwora i też jak przeciwnik zginie to nigdy nie wiadomo czy dostaniesz coś z jego ciała bo nooby ci zabiorą.Pvp nie jest taki groźny jeżeli jesteś miły.Można tu zarobić sporo kasy z wojen jak i mieć prawdziwych przyjaciół a nie takich co się okazują złodziejami na non pvp potem.Mogliby na non pvp wprowadzić opcję duel mode że jak dwie osoby zgodzą się na walkę ze sobą to mogą się bić i po problemie.Ale i tak większośc noobów by nie chciała z Toba walczyć tylko Cię powyzywać.

Ta tez o tym myslalem, duele na npvp bardzo by sie przydaly.. Hmm duele gildowe takze .. Moze ktos wyjdzie z ta inicjatywa na forum tibia.com:baby: ?

Co to @up
Na npvp graja tez normalni ludzi.. niestety newbie najczesciej tak postepuja, ze kradna. A przyjdzie taki czas, ze zlodziej dostanie za swoje (blok, trap, lur ;])

Tarny 16-02-2006 18:26

Na nonpvp możesz bardziej poznać się na człowieku. To tutaj dowiesz się jaki ktoś jest naprawdę, bo jak Ci się coś nie spodoba, to on nie będzie sie bał ze go zabijesz, nikt nie wchodzi Ci w dupe tylko dlatego że sie Ciebie boi. Tutaj można znaleźć prawdziwych przyjaciół, a nie takich, którzy chcą Ciebie mieć jako protektora.
Tutaj możesz zawierać ciekawe znajomości, bez fałszywych podtekstów, bo ja mam wrażenie, że właśnie o to chodzi w tibii. Żeby zawierać ciekawe znajomości z naszymi kolegami z innych krajów, owszem liczy się też lvl, skille czy eq ale czy to jest najważniejsze?

Nie będe oceniał stylu gry tych na pvp i na nonpvp, nie będe oceniał światów bo jeden jest dla jednych, inny dla drugich i każdy wybiera to, czego od tibii oczekuje.

Zeezowaty czzlek 16-02-2006 18:38

non pvp rulez!LOL na 8 levie lazisz na GSy z kumplami i nikt cie nie zatlucze.

Don Toro 16-02-2006 18:49

Co za głupoty tu wypisujecie! Na non-pvp nie da się skillować?! Congatulations you advanced in głupota. Nie twierdze, że nie natrafi się na chama, który perfidnie zabije potwora i jeszcze od noobów zwyzywa. Ale (przynajmniej mi) taki degenerat trafia się w stosunku 1:30 osób które przechodzą obok mnie skillującego. Jeżeli kulturalnie się popsi "no kill this slime/dwarf... because i train with him" w 90% przypadków to działa.

alz 17-02-2006 12:45

Ta ^_^ wystarczy grzecznie poprosic ;] tak samo jest z expowiskami x]

Falrir 17-02-2006 19:07

@up up Den toro
To masz szczęscie, bo ja bym tę proporcję zmienił na 1noob na 5 normalnych graczy.Z czego 60% noobów to polacy.

alz 17-02-2006 19:32

Yyy na Celescie to niestety noobkami sa br ;{:
a) Br?
b) no

No to kill jak trenisz ;]
No a polakow to mało takich "noobow" jedynie male lvl ..ale zadko ;)

Wychodzi ktos z inicjatywa tych dueli na npvp ?;(

Mar Cin 17-02-2006 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tarny
Na nonpvp możesz bardziej poznać się na człowieku. To tutaj dowiesz się jaki ktoś jest naprawdę, bo jak Ci się coś nie spodoba, to on nie będzie sie bał ze go zabijesz, nikt nie wchodzi Ci w dupe tylko dlatego że sie Ciebie boi. Tutaj można znaleźć prawdziwych przyjaciół, a nie takich, którzy chcą Ciebie mieć jako protektora.
Tutaj możesz zawierać ciekawe znajomości, bez fałszywych podtekstów, bo ja mam wrażenie, że właśnie o to chodzi w tibii. Żeby zawierać ciekawe znajomości z naszymi kolegami z innych krajów, owszem liczy się też lvl, skille czy eq ale czy to jest najważniejsze?.

Gdy różnica poziomów jest mała to i na pvp możesz zawrzeć znajmość bez podtekstów. Pvp to nie e-pvp, to tylko możliwość zabicia kogoś, a nie deathmatch.

Panicz 22-02-2006 13:07

A ja proponuje na non-pvp zrobic duel mode ALE TYLKO dla glidi w stanie wojny,zglaszasz do GM czy innej Cip`y wypowiedzenie wojny glidi takiej a takiej i oni przyjmuja wyzwanie i jazda.Oczywiscie na kilka godzin TYLKO bedac wczesniej uprzedzonym o terminie aktywnego duel mode.
Uniknie to wspolnego skilowania w pewnym stopniu,a i glidie staly by sie bardziej popularne na non-pvp.

Ja osobiscie zaczynalem z Tibia na Infernie,potem pvp i wrocilem na Inferne,bo ten serw mi najbardziej odpowiada,chociaz nieraz sie logne na Iridie.
Non-pvp dla mnie odpada,ale daje mozliwosc spokojnego(bez ataku PK :kat:) zwiedzenia swiata Tibi.
Tak mysle bo nigdy nie gralem na non-pvp.:)

Mathaar 22-02-2006 13:20

ja gram na świecie non-pvp, bo znudziły mi się już światy pvp...mianowicie co chwile strach o itemki ( jkaby jakis PK cie zaatakowal ), o to że lvl zjedzie...a na non-pvp jest l00z, tylko czasami wiara jest po****na bo wybija twojego respa, albo luruje ci potworki w czasie skillowania. Światy pvp na których grałem to : Danubia ( 9 pall ), Trimera ( 24 sorc i 12 knight )....aktualnie kisze ogóra na Calmerze 8o

Deaf Scream 22-02-2006 14:34

nie gralem wprawdzie na nonpvp ale kumpel mnie namawia na refugie..raczej sie nie skusze ale no o to chodzi. bardziej sensowny pomysl z tym duel modem chcialem powiedziec. a mianowicie wlaczenie na serwerach nonpvp tegoduel mode, ktory byl dosc dawno (ten bez tarcz). a mianowicie..wejscie w duel mode bedzie widoczne dla kazdego kto jest w tym systemie. nie ma ze kogos sie zaprasza, tylko albo sie wchodzi albo nie. i wojny guildii bylyby pestka:)
to tyle mam nadzieje ze dalem wam powod do kolejnych marzen :P bo i tak nierealne jest wprowadzenie tego :P

Glittor 23-02-2006 20:32

noob ??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kiniolx
Moim zdaniem świeaty Non-PvP są dla ludzi którzy boją się grać w tibie, bo będąc na 8 lvl i krzycząc w depo "fri ijtanz plax" naraziły się jakiemuś h-lvl.

No właśnie to jest zrobione po to aby nie móc trenić. Tylko w sumie po co skilowac na Non-PvP...

Masz stary pecha Moj Best Friend ma 113 lvl Scorp pozdro :] na non-pvp a na pvp jest wy***isty i tyle a ty sie chyba boisz ze na non-pvp bedziesz mial skille 40/40 na 60 lvl --.-- X( X( X(

Master19 24-02-2006 12:55

ja wole swiaty pvp

na non-vp grajanooby, gralemna non-pvp i co nawet grac sienieda nawet z olega skilowc nimozna

Okrutny 24-02-2006 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master19
ja wole swiaty pvp

na non-vp grajanooby, gralemna non-pvp i co nawet grac sienieda nawet z olega skilowc nimozna

Próbując zrozumieć sens twojego postu, pomijając liczne błędy, stwierdzam żeś sam jest noob :) Na non pvp nie grają same nooby. Na każdym świecie są nooby. Ja gram na non pvp. nie wiesz jak gram, ale odrazu wnioskujesz że jestem noob?:P

Goox 24-02-2006 14:06

pff
non pvp- fajne jestes szczesliwy ze cie nie zabijaja... masz 50 lvl teraz ty chcialbys zabijac...
pvp- no nie znowu padlem ... masz 50 lvl no nie znowu padlem... masz 100 lvl no nie znowu padlem.... masz 10 lvl zabilem i tak dalej to myśl dla madrych

imo powinienn byc taki system na non pvp ze np w kazdy pierwszy paietek miesiaca pvp on ;p

Duch Niespokojny 24-02-2006 15:05

Też kiedyś myślałem, że na non-pvp grają tylko nooby. Ale jak stwierdził mój brat, wielu porządnych graczy zmęczonych PA i poje**mi, którzy biją level grając w pięciu na jednej postaci i potem im się wydaje, że mogą wszystko, przenosi się na światy non-pvp, gdzie mogą w spokoju grać z przyjaciółmi i cieszyć się grą, nie martwiąc się o to, że wylecą z serwera, bo komuś się nie spodoba, że mają za wysoki level...

Piotrek Marycha 24-02-2006 20:49

ludzie czy wy nie widzicie??? granie na non pvp jest jak granie w GTA na cheat GOD !!!! to zmniejsza o połowe grywalność i przyjemnosc z gry!!! to takie pujscie na latwize:baby: i zgodze sie ze na non pvp graja takie noobki co sie boja ze na kazdym korku zginac moga, wyjatkiem sa ci ktorzy dla odmiany graja na non pvp bo normalne znudzily im sie

Gornis 07-04-2006 16:14

POwiem: Kto chce grac na no-pvp zapewne ma malo czasu na skilowanie boi sie PK i nie chce caly czas ginac i ginac (noob's=P) na PvP jest lepiej dla z kilku powodow:
1.Hundet ;D
2.Ktosa winny kase zabijash ;)
3.Latwo strashyc
a na no-pvp lepiej dla noobow ;P a dal h-lvl cienko nikomu nic nie zrobia gildje nie maja sensu po co komu przyjaciele ;) zeby sie pochwalic? nie ma akcji ze 20 knight ktory tylko skiluje rozwali z 60 lvl xD

Jak kto chce tak gra po to sa rozne serwery twoj wybor ;)

Pozdro:)

chesek 07-04-2006 16:38

Up@ Jesteś żałosny.

Może i n-pvp jest nudzniejsze, ale ma swój urok.
Ci co nie grają na pvp, nie oznacza, że się boją itp.
Może poprostu nie lubią pvp - można, prawda?
Takie osoby nie są noobami. A mówiąc tak sam nim jesteś.
Pvp - trudniejsze? Może, ale zalezy jak na to patrzeć? Jak ktoś na Ciebie wrzuca, klikasz na 1 przycisk i go nie ma. A my musimy się opanować i ignorować - co trudniejsze?
Nie ma czasu na skillowanie? Na n-pvp własnie trzeba mieć czas, nawet więcej niż na pvp.

btw: Idź po słownik. :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:22.