Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie znajdę danego potwora? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=600)

Dr. Omader 11-02-2004 17:02

Re: Stasiu: A może tak zobaczyć do takiego działu jak mapy na tej stronie???

Ogólna mapa Kazoo z kopalniami

A co do większych objaśnień to nie możesz liczyć że zawsze ktoś ci poda wszystko gotowe. Weź uhy, sdki, hmmy, kumpli i idź explorój...

Miej troche przyjemności z badania podziemi samemu i wyłącz Tibie GG czy co tam ci światło daje żeby mieć lepszy klimat na takiej wyprawie i zobaczysz że będziesz miał naprawde fajne wspomnienia nawet jak dedniesz to się czegoś nauczysz...

Khayne the dark elf 23-02-2004 10:05

Może to głupio zabrzmi ale na Securze w Carlin nie mogę znaleść rotów(jest ich bardzo mało)... ;(

Gremlin 24-02-2004 23:07

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Khayne the dark elf
Może to głupio zabrzmi ale na Securze w Carlin nie mogę znaleść rotów(jest ich bardzo mało)... ;(
Bo roty nie sa w samym Carlin :) (wiem o 1 spawnie w kanalach, ale to tyle co nic).
Albo idziesz na polnoc i tam na prawo obok tego malego miasteczka na polnocy jest zejscie w dol do duzych jaskin, poganiaj po pierwszych dwuch poziomach, znajdziesz tam sporo: troli. rotow, wilkow, ratow, kilka poison spiderow, wezy.

Ew mozesz pojechac na Folde i tam tez pierwsze 2 poziomy to roty, frost trole, wilki, minotaury na drugim poziomie troche slimow (wiecej niz troche), 1 miejsce z 5 minotaurami i 1 mino archerem + jakies tam mniejsze potwory, jesli zejdziesz w innym miejscu to orki (zwykly, sperman, warior), roty, slimy.
Na 3 poziomie fire elementale.

qazxc3 28-02-2004 12:12

czy ktoś moze mi powiedzieć gdzies jest od zaj*** dużo mino acrherów ? tak żeby spawn był z 5naraz....bo ja nie wiem ;( z góry thx :)

surbi 02-03-2004 00:26

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Dobo
(Cut)

Nie miałem czasu szukać na całym forum, ale proszę jeśli możecie powiedzcie mi od jakiego poziomu, z jakim sprzętem i na jakich skillach knight może wyskoczyć na beholdery. Co idzie z tym w parze odrazu mówie - mieszkam w Carlinie i chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę spotkać kilka tych żyjątek :) ( podajcie najbezpieczniejszą lokalizację gdzie jest ich kilka albo jeden, a nie 5 i sa razem z silnymi potworami ) - proszę o podanie konkretnej lokalizacji, najlepiej z dokładnym opisem i mapą ( wiem, że to wiele ale naprawdę bardzo ładnie proszę :P )
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi ...
GG: 3953343

------
Edit by Gremlin
Wycielem bardzo dlugi cytat zupelnie nie na temat.

Gremlin 02-03-2004 03:33

re: Surbi
Jak chcesz sie tylko sprobowac z jednym Beholderem to polecam wejscie do Kazordoon.

Z Carlin idziesz do kopalni (mam nadzieje ze wiesz gdzie to jest) i po prawej stronie jest gora a w jej zboczu jest rampa, wchodzisz do gory i idziesz czyms co przypomina tunel (po drodze pajak czy dwa), wchodzisz w pierwsza dziure w dol, idziesz okolo 2 ekranow na polnoc i skrecasz na wschod, jest tam wejscie wyzej do bardzo powolnego spawnu beholdera.

Co do lvl to wszystko ponad 10 lvl mozesz prubowac, zostan przy zejsciu w dol i jak bedzie zle szlo to dawaj nura w dol i nie zgrywaj bohatera.
Chodz na 10 lvl daje ci niewielka szanse na pokonanie go.

Misiek-Wariat 02-03-2004 12:27

Ja chce powiedziedz ze muj ulubiony stwur wild wariors jest jesccze przy kazz moge wam dac mapke.

Elyas 02-03-2004 15:44

Ja uwielbiam chodzi na ghule :) sa super szybko je sie bije polecam je Paladynom bo uiekasz i strzelasz :)

surbi 02-03-2004 17:34

Na jakim serwie jesteście? ( Misiek-Wariat i Gremlin )
Najlepiej jakby mnie ktoś tam zaprowadził, bo się zbytnio nie orientuje w tych waszych opisach :) ( jeśli można, dajcie mapke )
/ Czyli na 22 lvl knighta mogę spokojnie wyskoczyć na bh?
/Aha i przy okazji, jakie trzeba mieć skille na Demon Skeletona ?

Maciek 02-03-2004 20:25

Gdzie mogę expić jak mam 8 lvl jestem paladynem mam skile distance:26 defence:23? Jak narazie walczę na trollach i wale ze spirów.Czy ktoś zna dla mnie jakieś miejsce? ( Brat Maćka )

Qual 03-03-2004 16:51

Cytuj:

/Aha i przy okazji, jakie trzeba mieć skille na Demon Skeletona ?
Myśle, że tak 70/70 są optymalne, żeby malo uhów tracić.

Gremlin 03-03-2004 18:37

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Qual
Myśle, że tak 70/70 są optymalne, żeby malo uhów tracić.
A ja mysle ze 70/70 z dobrym sprzetem i 2 reczna bronia to jest dosc zeby zabic DS dla sportu przy urzyciu kilku UH, taniej (ale wciaz nieoplacalnie) przy skillach 70+ tarczy bedzie bicie na full defense z HMM (ew mozna uciekac i strzelac).

re: Surbi
Co do servera na ktorym gram to popatrz w podpisie.

Cerverius 04-03-2004 21:50

Cyce

Gdzie znajde cyce najblizej Venore ?

I jak tam trafić ?

Fanfi 05-03-2004 15:21

Cycki kolo Venore to poh. Zerknij sobie na mape tibi
mapa

Bilbo12 05-03-2004 21:54

a dokładniej gdzie moge znaleść same mino niedaleko ab :? prosze o mapke

Marcin? 11-03-2004 09:18

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Cerverius
Gdzie znajde cyce najblizej Venore ?

I jak tam trafić ?
3 cyclopy (razem z elfem scoutem) sa w jaskini na -2 kolo wejscia do wioski elfow. Po drodze spotkasz tylko weze i zwykle elfy (jak nie bedziesz wchodzil gleboko w fortece).
@surbi pojedynczy respawn Beholdera jest tez po drodze z Venore do wioski elfow (zobacz mapy, poszukaj w tematach). Bardzo malo tam ludzi jest i prawie zawsze spotkasz tam BH. W poblizu pelno rotow i wioska elfow, wiec miejsce do expowania dobre nawet do 30 levelu. Ponad to blisko jest do wioski elfow a tam sam expuje czasami (bywa ze 3 godziny jestem i nikogo nie spotkam :) )

Kahol 12-03-2004 19:00

NIe radze....

Nie radze patrzeć tylko ile dostaje sie expa i ile ma hp aby expic na danym potworze (np:with walnie z ff i część hp stracone)Jeśli idziesz na nowego potwora dowiedź się czy dasz radę. ;)

(przepraszam za błędy jeśli są)

Dan the Automator 14-03-2004 12:04

Kto jest w stanie, w podobnym stylu opisać wszystkie te nowe potwory[miejsce występowania]? Zgłosić się tutaj~
[Nieaktualne, juz to zrobiłem - Dobo :] ]

Piterkus 17-03-2004 22:16

Mam pytanie czy na ghostlandzie sa ghosty? nie którzy tak twierdza ale czy to prawda??

Gremlin 18-03-2004 07:42

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Piterkus
Mam pytanie czy na ghostlandzie sa ghosty? nie którzy tak twierdza ale czy to prawda??
Tak to prawda, wytlumaczenie gdzie to juz inna historia (latwo zginac po drodze).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:12.