Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Projekt - antynoob 2006 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60135)

Pacek 05-01-2006 20:05

topic.
i moi mili jak co jakiś czas ktoś na forum wpada na genialny pomysł pozbycia sie noobów z forum. ide słuszna ale lipna. tematy te zakładają ludzie którzy mają już jakiś pomysł na walke z noobami (przed założeniem konta na forum test z 20 pytaniami) co jest błędne poniewarz zablokowało by to dostęp do forum początkującym graczą pragnących wiedzy, albo tak jak tu gośc ma idee a reszta niech pracuje i wymyśla. ale zanim zaczniemy zwalczać tych nobów (między innymi założycieli takich tematów) zastanówmy sie kto zasługuje na określenie nooba i jakie są kryteria. głupi temat bo nooby zawsze były są i będą bo ludzie sie nie zmieniają zawsze sie trafi jakaś czarna owca i trzeba sie z tym pogodzić i zdać na łaske moderatorów.

Chessterr 06-01-2006 13:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa
@ Noobz

Noobostwo występuje wszędzie,na forach,w grach(nie tylko mmorpg) Bo taki camper w CS'ie to kim jest??Może nie noobem??Wszędzie znajdą się ludzie którzy psują grę porządnym ludziom,jakoś z tym trzeba wytrzymać.Niestety tinia jest grą,w któej nooby mają szczególnie dużo do gadania,naszczęście Cipowie coraz to bardziej ograniczają ich prawa(anty luring,bany za pk'owanie) i jakoś trzeba żyć...

Jesteś pewny? Może mały zakład ,że nie wszędzie są noob. Chyba ,że któryś z nas ma mylne pojęcie co to terminu NOOB. ( I jeszcze jedno. Bez obrazy i nie chce wyjśc na tego najgorszego. Ale albo próbujesz dawać WYKŁADY z zachowania [niestety chyba ci nie wychodzą] albo jak mówili inni userzy próbójesz zabłysnąć. Czy to nie cecha noobka:> Zresztą . Musiałem to powiedzieć. Jeśli Cię obraziłem to przepraszam) Pozdrawiam

MATI9630 06-01-2006 13:56

Nooby powinny być wyróżniane. Dlatego oglaszam plebiscyt. NAGRODY NOOBLA! Szczegóły w moim podpisie. A, i nie można mnie zglaszać, bo bym zdobyl wszystkie nagrody. Ha.

Walekifa 06-01-2006 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr
Jesteś pewny? Może mały zakład ,że nie wszędzie są noob. Chyba ,że któryś z nas ma mylne pojęcie co to terminu NOOB. ( I jeszcze jedno. Bez obrazy i nie chce wyjśc na tego najgorszego. Ale albo próbujesz dawać WYKŁADY z zachowania [niestety chyba ci nie wychodzą] albo jak mówili inni userzy próbójesz zabłysnąć. Czy to nie cecha noobka:> Zresztą . Musiałem to powiedzieć. Jeśli Cię obraziłem to przepraszam) Pozdrawiam

Niee :p Ja poprostu muwię to,co twierdzę.Nie próbuje uczyć innych,i nie próbuje tutaj zabłysnąć,bo nic mi to nie da.Co do nooba to chyba każdy zna ten termin,i nie potrzeba tego tłumaczyć. :p

Pozdro.

Chessterr 07-01-2006 11:15

Co o tym sądzicie?

...(11:41)
siema
Ja1 (11:42)
witam
czego chcesz?
...(11:42)
o
nic przywitać sie
po co chciałeś żebym cię odblokował?
ale to ty napisales pierwszy wiec ja powinienem o to zapytac nie?
...(11:43)
bo nielubie zyc ze swiadomoscia ze ktos ma mnie zablokowanego
mozna by pomyslec ze ten ktos mnie nie lubi
Ja1 (11:43)
to zaczni lubić
aha dziekuje
bardzo mi miło z tego powodu
Ja1 (11:44)
zaczni lubiźć świadomośc że ktoś cię zablokował!
...(11:44)
ale nie ja tego nigdy nie polubie
...(11:44)
a szczegolnie z tego powodu ze zablokował mnie ktoś kto podejmute takie ciekawe i madre inicjatywy
Ja1 (11:44)
to się zmień żeby cię nie blokowali i nie bądź noobem
...(11:45)
nigdy nie podlizuje sie adminom
nie spamuje na forum
itd
ja sie postanowilem zmienic
dzieki tobie
jestem 1 pozytywnym efektem twojego projektu
...(11:46)
zresocjalizowałeś mnie
Ja1 (11:46)
chcesz sie podlizać?
Ja1 (11:47)
jesli nie to super
...(11:47)
nie
no czemu bym mial to robic
poprostu mowie co ci zawdzieczam
twoj projekt odniusł jakis skutek

Chyba to powód do radości. Pozdrawiam. Jeśli to prawda...

koz-man 07-01-2006 11:24

No niestety nOOby tez są ludźmi i nie trzeba ich niszczyć tylko uczyć co i jak od początku!! :P pamiętam moje nOObostwo :D stare dobre czasy

Dark Sven 07-01-2006 11:51

kapuś

i po co maja raportować kapusiu ***any po co pytam sie?

PAn rolnik apokalipsy.
NA forum noobkow nienawidze ale w grze sa smieszni

Taube 07-01-2006 12:20

@__DARK_SVEN__
byłabym wdzięczna, abyś przybliżył mi twój tok rozumowania, gdyż twój post (z pominięciem tego, że nie lubisz noobów) jest dla mnie niczym labirynt - nie potrafię znaleźć wyjścia z twych zawiłości myślowych 8o

d.Taube

Dark Sven 07-01-2006 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taube
@__DARK_SVEN__
byłabym wdzięczna, abyś przybliżył mi twój tok rozumowania, gdyż twój post (z pominięciem tego, że nie lubisz noobów) jest dla mnie niczym labirynt - nie potrafię znaleźć wyjścia z twych zawiłości myślowych 8o

d.Taube

Hmmm....Chodzi mi o to że na forum noobkow nie trawie.
Ale w grze sa zabawni.Raz jeden latał (8lvl) ze mu ktos bochy ukradł.Ja go wysmiałem i oczywiscie ze Gm mnine zbanuje.Czasem sa smieszni...ale wszystko z umiarem

Walekifa 07-01-2006 17:32

@ Sven

Taube chodziło raczej o to:

Cytuj:

kapuś

i po co maja raportować kapusiu ***any po co pytam sie?

I ja sam nie wiem o co w tym chodzi,nie lubisz kapusiów??Gdyby nie oni to na 80% już byś nie żył......

Chessterr 07-01-2006 19:11

Cytuj:

@ Sven

Taube chodziło raczej o to:

I ja sam nie wiem o co w tym chodzi,nie lubisz kapusiów??Gdyby nie oni to na 80% już byś nie żył......

A teraz to ja juz nie rozumiem. Czemu na 80% by nie żył?:/

Taube 07-01-2006 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taube
(z pominięciem tego, że nie lubisz noobów)

to się nazywa czytanie ze zrozumieniem.... heh....:confused:

chyba trochę rozumiem to, co Walekifa chciał przez to powiedzieć (tak przynajmniej mi się wydaje :p).. ale dość zawiłe tłumaczenie - wszak często pod sąd wpada ktoś gdy ktoś jest 'kapusiem' (niektórzy uprzejmie zwani 'świadkami')
fakt faktem, że w naszym społeczeństwie jest multum idiotów, którzy z zawiści ślą bezsensowne donosy na swych sąsiadów, jak ci sobie np. kupią nowy samochód...
ale gdyby wszyscy milczeli to byłby to jeden wielki i czysty świat gangsterów, terroru i przemocy... a tak możemy mieć jakieś nadzieje na dobre jutro (wiem, że nadzieja matką głupich.. ale dzięki temu są jeszcze na świecie optymiści ;))

ten topic nie ma większej przyszłości, gdyż właściwie już w nim wątki chyba wyczerpano.. a jakaś walka z noobstwem trwa na forum od zawsze i mimo wszystko są tego widoczne jakieś skutki ;) gdyż jakiś poziom tutaj mimo wszystko panuje i ktoś go pilnuje.. (choć nie zawsze, ale często)
tak więc można się zastanowić, czy pisać tu dalej, czy już poprzestać :) bo to schodzi coraz bardziej na offtopy (widzę to też po swych postach XD)

d.Taube

Dark Sven 07-01-2006 20:14

eee.....Ja tam skopiowałem co dostałem na PW od rolnika apokalipsy

a tu nowosc
Napisane przez koczko

lolu
-------------------------------------------------------------------------
co o mnie ****a pisales na forum?

ehhh.....Modki zrobcie cos z tym nuupkiem

Chessterr 07-01-2006 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__
eee.....Ja tam skopiowałem co dostałem na PW od rolnika apokalipsy

a tu nowosc
Napisane przez koczko

lolu
-------------------------------------------------------------------------
co o mnie ****a pisales na forum?

ehhh.....Modki zrobcie cos z tym nuupkiem

A kiedy dostałeś tą wiadomość? Czyli wygląda na to ,że kolejna "noobowska" zagrywka.

Walekifa 07-01-2006 20:27

Cytuj:

A teraz to ja juz nie rozumiem. Czemu na 80% by nie żył?:/

A jaki wyobrażasz sobie świat bez kapusiów??Którzy zapoczątkowali takie coś jak "Policja".Gdyby nie to wszystko to po ulicy chodzili by ludzi którzy zabijali by bezkarnie,i na świecie panował by chaos.jestem zmęczony i nie mam ochoty ci teraz tego głębiej tłumaczyć,jutro dam edita.

Dark Sven 08-01-2006 10:44

Cytuj:

A kiedy dostałeś tą wiadomość? Czyli wygląda na to ,że kolejna "noobowska" zagrywka.

wczoraj o 17.01

Pixoholik 09-01-2006 04:20

Cytuj:

Witam!
Nie wiem czy byl ten temat jeśłi był to sorry.

Z nwoym 2006 roku dałem kilka postanowień. Zmienić się itp. Ale mam też pewien plan. Jako ,że jest nowy 2006 rok to co powiecie na projekt antynoob. Jest to idea likwidacji (chociaż w kilku %) zachowania noobowskiego. Brzmi narazie nowatorsko ale myślę ,że wspólnymi siłami może się udać. Narazie proszę o pomysły jak zwalczać noobów na forum. Myślę ,że będzie trzeba może czasem ich ignorować ,a czasem zwracać uwagę na ich zachowanie. A co wy o tym myślicie? Piszcie w tym temacie.

Pozdrawiam Paweł!

N00by to jak koty w wojsku na początku sponiewierane a pózniej jakoś leci.

Tasior 09-01-2006 14:06

Cytuj:

A jaki wyobrażasz sobie świat bez kapusiów??Którzy zapoczątkowali takie coś jak "Policja".Gdyby nie to wszystko to po ulicy chodzili by ludzi którzy zabijali by bezkarnie,i na świecie panował by chaos.jestem zmęczony i nie mam ochoty ci teraz tego głębiej tłumaczyć,jutro dam edita.

To nie kapusie zapocztkowali policje, tylko prawo. Kiedy nie byłospisanego prawa, mozna było poradzic sobie bez policji

@topic
Do walki z noobami wystarczy troche cierpliwosci. Jak cie taki wkurzy zamiast ripostowac odrazu, uspokuj sie. Takie fora maja to do siebie, ze nie trzeba odpowiedac zaraz po wypowiedzi debila. Nie daj sie sprowokowac i prowokuj.
Jak sie powtarzam po kims, to wybaczcie.

Chessterr 09-01-2006 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__
wczoraj o 17.01

Dziwne. Teraz się ten "koczko" tłumaczy ,że to brat wszystko pisał. Albo ma racje albo chce od siebie uwagę odwrócić i zrobić dobry image.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:29.