![]() |
RPG: D&D
cRPG: Saga Baldur's Gate Saga Gothic Icewind Dale I (w 2 nie grałem;( ) Planescape:Torment Morrowind |
Oprocz Tibi, Fallout i Fallout 2 <3
|
1) TES 3 - Morrowind
2) Icewind Dale I 3) Icewind Dale II 4) Sacred (Tak, wiem, to bardziej hack'n'slash, ale coś tam z RPG ma ;)) |
@up
Sorry stary, w Sacred niema za grosz RPG... ;) @topic Rozumiem że wymieniacie często Sage Gothic <tesh tą gre kocham :*> ale żeby zapomnieć o M&M ?! Toż to zbrodnia jest :p M&M rzadzi <wyjebisty klimat POLECAM :D Edit: Pomijając ostatnią część M&M (IX) która jest według mnie niewypałem |
Cytuj:
|
cRPG:
Planescape Torment Fallout 1 n 2 Cytuj:
|
Wizardry 8 (mimo systemu turowego, gra miała swój klimat) I oczywiście Gothic I oraz II (w III nie grałem)
|
Jeśli chodzi o owe gry...:
RPG: -Monastyr -Warhammer -Dzikie Pola -Mój setting B) cRPG -Arcanum -TES: Morrowind + Bloodmon + Tribunal :D -M&M -Diablo II + Expansion Pack MMORPG -Tibia :p -Everquest (nie grałem, ale swoje wiem ;() -Guild Wars (byle do Bożego Narodzenia B) ) -Ultima Onile ;) |
RPG:
Seria Final Fantasy Suikoden 1,2,3,4 cRPG: Diablo MMORPG: Tibia Silkroad Lineage |
1:Neverwinter Nights
2:Baldur Gate 3:Oblivion 4:Morrowind Reszty nie pamiętam xd |
KoToR 1 i 2<jedynka najbardziej>
Fable Guild Wars Gothic 1, 2 i 3 <jedynka najbardziej> |
Oczywiscie seria Final Fantasy. (X szczegolnie)
|
1.Tibia
2.World of Warcraft 3.Diablo 1 i 2 |
Hmmmm duzo mozliwosci.
Mysle ze tak 1. World of Warcraft 2. Diablo 2: Lord of Destruction 3. Knight Online-pod warunkiem ze servery nie byly by zalagowane i zapchane przez turkow. |
1: Gothic
2: KoToR 3: Gothic II |
Stara i zapomniana już niestety, ale wciąż wielka Betrayal at Krondor oraz Planescape: Torment. Nieco słabsze, ale również w ścisłej czołówce oba Fallouty. Te gry to dla mnie najlepsze z komputerowych RPG i wątpię, czy jakieś jeszcze są w stanie się z nimi równać, aczkolwiek jest jeszcze wiele cRPG, w które nie grałem, a bardzo chciałbym i możliwe, że namieszałyby nieco w tym rankingu (serie Gothic, Knights of the Old Republic, Final Fantasy i Might and Magic; Arcanum, Oblivion, Neverwinter Nights, Baldur's Gate 2 i pewnie wiele innych...).
|
@up
Z tego co wiem Oblivion jest niewart kupowania. Ogromny świat przeciąża komp i gra sama nudzi (dysponuję opiniami dwojga dobrych znajomych i na nich się opieram). Mój ranking? 1. Icewind Dale (nie wiem czemu, po prostu dobrze mi się grało) 2. Baldurs Gate - może dlatego na drugim miejscu, że nie przeszłam w całości. Ale o ile dobrze pamiętam to bardzo podobał mi się klimat i grafika. 3. Divine Divinity - Tez słabo już pamiętam, ale grafika przypadła mi do gustu Wogóle mało grałam w te klasyczne i najbardziej znane cRPG. Liczę, że koleżanka mi w końcu kiedyś pożyczy Planescape i KotOR'a. Grałam też w jedną część z serii M&M i powiem, że wydawała mi się przyjemna, pomijając trudności ze sterowaniem. Gothic wogóle mi się nie podobał, dlatego nawet nie sięgałam po kontynuację. Kombinuję czy nie zainwestować w Fable :) Pozdrowionka :) |
Nic nie przebije serii Final Fantasy !
|
Wszystko co związane z FFVII i parę innych tytułów.
WOW, GI,GII+NK,GIII, FABLE, Seria ELders Scrolls... iwwi. |
@Eileen
Chyba sama nie jestes warta kupowania;p. Jak bys pograla dluzej to by cie wciagnelo jak...Oblivion jest jak... po prostu super. Moj ranking: 1. TES IV: Oblivion 2. Final Fantasy (wszystkie czesci) 3. Gothic I,II,III (chociaz troche mnie przynudza):D i inne ;] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:34. |