Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   200 k expa dziennie :/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61584)

kris82 24-02-2006 11:38

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta:
Chyba, chlopcze, baje wciskasz. Skoro nabiles 60-80k, potem kolejne 90, to spokojnie mialbys ~30lvl. Chyba, ze nabiles 60k expa, padles 4 razy, potem znowu 60k i tak w kolo...

LOL nie wciskam kitow ja w 2 dni nabilem 20 lvl.Z tym że pierwszy dzien to przechodzenie roka glownie.Teraz moj master sorcerer ma 36 lvl,mialby wiekszy ale padlem nim sporo razy i gram innym charem teraz.A nabijanie takiego expa jest proste rano jak malo kto byl on obchodizlem 3 poziomy ze scarabami i larvami i ubijalem z wanda a jak sie zrobilo ostro to gfb+hmm.To prawda mialem kilka dedow.Do 20 lvla dedlem 3 razy raz bo jakis 50 pker z fe pkowal dostalem hita i ded,raz bo mnie kicknelo na tombie i mnie scarab dopadl a raz bo mnie zlagowalo i mnie 4 mumie dopadly ;/.A tak wogole jestem ciekawy jaki ty masz lvl :D

Bruno II 28-02-2006 13:24

No tak się wkręciłem że sprawdziłem!!

No i wczoraj z tego waszego gadania wziąłem mego knighta 39lvl - f-axe i pomaszerowalem sprawdzic czy da sie w godzine napstrykać 20K expa!
No i się pochwalę B) otóż w godzinę na terenie dla FACC nabilem 22K i uzbierałem 2.5K kasy w gotówce.
Nie zbierałem lootu bo nie bardzo jest jak go z tej miejscówki wynieść. Ale co chyba najważniejsze nie straciłem ani jednego UHa
Gdzie expiłem?? He he nie powiem! Ale zabijałem wyłącznie szkielety, rotwormy i ghoule.

Pozostaje powzdychć: "gdzie te czasy kiedy mogłem przy Tibii spędzić 10h/dzien" to bym se levelik uciułał a tymczasem pozostaje szlifowanie skili AFK i czekanie do soboty bo wtedy to i ze 4 godziny wykraść na Tibię mogę 8o

See You in game!

lukaszby 28-02-2006 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paior
Mam pytanie gdzie ludzie na 40 lvl knighci robia 200 k+ expa dziennie
ja mam 40 lvl i tez chce robic te 200 k + ale nie wiem gdzie moje jak ja expe
Katedra 13 h 100k -
cycopolis 9h 70 k + -2 poziom
Larvy 12h 100 k + lekko plux
kumpel mówil zebym szedl na tombe ale potem afk i nie wiem na jaka 8o
jest to nowy swiat a wic skile sa slabe ... ale duzo osob ma te slabe skile ;/
ja mam 65/61 bs g-shild p-legi cruz helmet i oto pytanie gdzie moge wbic te 200k+ tomba powiedzcie o która chodzilo ... lub inne miejsca gdzie wy bijecie 200 k + z góry thx

Dodaje przyklad 52 knight
16 Jan 2006 +621,991 9 57
ok next
http://www.erig.net/xphist.php?player=Baljong

http://www.erig.net/xphist.php?player=Aquerus

POmocy :/

Pozdro Dla Znajomych

:D. Kiedys ryckiem z takimi skilami i eq robiłem 18+k/h expiac na Ghoust Land kolo carlin:D

Silkov 28-02-2006 14:30

Rycem na hydry.. no niewiem.. można z d-lanc i hmm ale i tak trzeba blokera i shoterów... to na pewno najlepszy exp (według mnie )
200 k w dzień - tomb obok oazy, mój braciak ze skilami 72 sworda z gs w 12 h tyle nabil (troche uhów poszlo)

emilok 28-02-2006 14:32

a tomb pod riunami to jest na miekko 30k/h dla 75~ skilowego knighta

Browek 03-03-2006 13:16

Hmm wiec tak czym wyzszy lev tym szybciej expisz 200K to jest pestka (kolo 300 smokow na cycko tez sie da wbic bez zadnego sharingu kwestia poswieconego czasu) znam tomba w ktorym mozna robic okolo 100K na 1h na niezym respie czyli kolo 650 osobach na serwerze tylko pojawia sie pytanie czy to sie oplaca? Wydaje mi sie ze lepiej expowac tak zeby w koncowym rozrachunku wyjsc na + bo w koncu obudzisz sie kompletnie bz kaski i bedziesz smigal po rotach zeby zarobic na bp uhow

Malwin 03-03-2006 13:59

Ja swoim ryckiem 30 lvl i 83/82 skille jak chce szybko zrobić lvl to ide na guardy. Oczywiście nie do jakieś kopalni z jednym poziomem guardów i mała ich liczba tylko np. miejsce koło crusader helmet quest. W godzine spokojnie nabije 20k expa a jak zbieram loot i sprzedam to wychodze minimalnie na +. Czasem nawet używam tylko mfów i exura bo staram się bić je pojedynczo. A używanie mfów i exura owocuje szybszym zrobieniem mlvl ;P . Eq to royal helmet golden armor k legi steel boots giant sword no i oczywiście aol. Co do smoków jest to interes mniej opłacalny chociaż zdaża sie wyjśc na + ale żeby dobrze expić trzeba mnie około 50 lvl.

PLague 03-03-2006 14:42

Ja myślę, że wy trochę powariowaliście:faceoff:
można zrobić 200k expa w jeden dzień, ale ILE czsu na to trzeba poświęcić??:o trzeba być już uzależnionym, albo jakimś wyszutkiem społeczeństwa by siedzieć tyle przed kompoem:baby:

Stożek 03-03-2006 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PLague
Ja myślę, że wy trochę powariowaliście:faceoff:
można zrobić 200k expa w jeden dzień, ale ILE czsu na to trzeba poświęcić??:o trzeba być już uzależnionym, albo jakimś wyszutkiem społeczeństwa by siedzieć tyle przed kompoem:baby:

Aby wbic te 200k expa nalezy spędzić około 8-10h ( mówie o tych skilach i eq )
Dla niekórych może jest to dużo, ale są tacy co siedzą nawet po kilka dni prawie bez przerwy...
200k expa... nie jest to dużo, taki Seromontis robi spokojnie nawet 2kk dziennie ;)
A wogóle nie rozumiem co masz do tych co siedzą przy kompie tyle godzin... nie powinieneś ich potępiać, bo każdy ma wolną wole i robi co chce - jak lubi psuć sobie zdrowie, niech to robi ( wszystko wporzo doputy nie robi krzywdy ludzią&zwierzętom)

Kejw Rat 03-03-2006 23:44

omg ja lewa reka robie 200 milionow expa na godzine, co prawda na otsie, ale czy to az tak wielka roznica?

Vinnetou 12-03-2006 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kejw Rat
omg ja lewa reka robie 200 milionow expa na godzine, co prawda na otsie, ale czy to az tak wielka roznica?

Hhahaahah człowieku zastanów się co mówisz, OTS to coś innego od rl Tibii. Ja mogę nawet robić 999999999999k expa na godzinę na OTSie i powiedz mi czy to taka wielka różnica? Zastanów się człowieku.

poisoner 12-03-2006 19:56

omg knightem 200k expa dziennie zrobic nie potraficie? n/c widac ze czkawka sie odbija zbyt czeste robienie lootbagow przy expieniu na slabych potworach, idziesz na tomby tam masz spokojnie exp 30+k/h jesli samemu expisz i masz 200k w 6 godzin, wcale nie trzeba caly dzien w tibie grac jak niektorzy mysla -.-

Vinnetou 19-03-2006 00:30

Po prostu kup PACCa i siedź cały dzień na hydrach :P

Marcin Fresz 19-03-2006 20:38

A wiec tak. Knightem na niskim levelu ciezko jest zdobyc tyle expa gdyz ciezkie i meczace to. Ja mam kumpla co na guardach w 1 dzien wbil 200k na 65 levelu. High levele chodza na dragi, of. Tam wspomagaajac sie gfb (na ofie) i hmmami (eq explo na kilka) na dragach idzie za***iscie szybko, no ale znow wychodzi tutaj level by wiecej walic z czarow. Juz super wysokie levele expia na demonii czyli warlockach. Tam idzie po 140k / h knightem. No ale od takiego dopiero 130 levelu mozna tam siedziec gdyz nizszym i traci sie mniej hp oraz mozna ubic 2 wl naraz co czesto sie zdarza na demonii. Co do innych profesji to pall na dobrym lev i skillami na pohu kolo 80k / h wyciaga. A sorc i druid moze huncic na dl`ach hydrach demoanch czy wyzej wspomnianej demonii. Wl sa bardzo oplacalne maja mniej hp niz expa daja. A wiec za kazde 1 zadanego dostajesz ponad 1 expa :P TAki sredni sorc na 70 lev moze spokojnie lac je z sd oczywiscie z blokerem. I wtedy tez duzy expa a kasowo sie raczej zwraca.

Vil 19-03-2006 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin Fresz
Co do innych profesji to pall na dobrym lev i skillami na pohu kolo 80k / h wyciaga.

Niemozliwe.

Casteama 23-03-2006 12:21

dobra tomba scaraby 10h i wyjdzie 200k :) yyy.kazdro tam slimy guardy soldy i wychodzi 200k w 10h

ANDRE177 12-04-2006 23:59

Hehe moglibyśćie mi odpowiedzieć na pytanko?? Mam prawie identyczną sytuacje do zalożyciela tematu tylko niestety nieposiadam pacca gdzie i ile bym mugl zdobyc expa. Mam 40levelek skille70\67 k-arm,c-shield,fs,gs,plate legs,leather boots,i crusader helmecik.

Stożek 13-04-2006 00:13

@up
Duzo expa-Elfy obok Venore, ale nie zarobisz kasy prawie nic, a mozna nawet wyjsc na minusie

Exp+troche kaski-PoH, jak trafisz na sytuacje gdzie nie ma duzo ludzi na cycach i slimach exp jest dobry, a kase mozna zarobic oboklo 1-2k na godzine (jak sie poszczesci)

Kasa- Mintwail, Senja, ogolnie wszedzie gdzie sa mino
mozna probowac na soladach, ale tam ludzi jak w psiarni ;)

Oto co odpada i gdzie nie powinno sie expic:

Dragi -niskie skile i lvl to pewna strata kasy!
Dark Catedral -jest tam tyle ludzi ze mozna by zakladac gildie
Mount sternum- w godzinach szczytu po 2 osoby na jednego cyca

Ashlon 13-04-2006 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kris82
LOL nie wciskam kitow ja w 2 dni nabilem 20 lvl.Z tym że pierwszy dzien to przechodzenie roka glownie.Teraz moj master sorcerer ma 36 lvl,mialby wiekszy ale padlem nim sporo razy i gram innym charem teraz.A nabijanie takiego expa jest proste rano jak malo kto byl on obchodizlem 3 poziomy ze scarabami i larvami i ubijalem z wanda a jak sie zrobilo ostro to gfb+hmm.To prawda mialem kilka dedow.Do 20 lvla dedlem 3 razy raz bo jakis 50 pker z fe pkowal dostalem hita i ded,raz bo mnie kicknelo na tombie i mnie scarab dopadl a raz bo mnie zlagowalo i mnie 4 mumie dopadly ;/.A tak wogole jestem ciekawy jaki ty masz lvl :D

No to faktycznie, oplacalne expienie, z deadami ;) Najlepszym charem osiagnalem 62lvl.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stozek
@up
Duzo expa-Elfy obok Venore, ale nie zarobisz kasy prawie nic, a mozna nawet wyjsc na minusie

Jak sie juz pozna teren i odpowiednio opracuje drogi, to mozna nawet troche zarobic zbierajac longswordy, luki i strzaly, czasami z arcanisty cos ciekawego wypadnie.

Urgothiri 13-04-2006 09:53

08 Apr 2006 +192,918 183 55

to jest moje osiagniecie knightem na poziomie 55 :) ze skilami (sux)
duzo czasu sedzilame na scarabach/larvach wynioslem okolo 4-5bp z kasa 10 scarab coinsow 5 emeraldow i 7 ametystow :) wiec i loot dosc dobry :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:19.