Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Level
Nie korzystając z Google bojkotujesz ja,a jak zbojkotujesz ZUS? Jak widzisz znany jest sposób na bojkot Google,a na bojkot ZUS nie.
|
Weźmy olejmy ZUS! Nie płacimy! i co? Da to jakiś skutek? jedynie zostaniesz obarczony karami... tak samo masz z bojkotem Google, nie płacisz (nie korzystasz) masz karę (musisz bawić się innymi wyszukiwarkami, czasem gorszymi)
Cytuj:
Nie podoba mi sie hipokryzja,a nie samo dążenie do zysku.
|
Jaka hipokryzja? czy google walczy o wolność słowa i jej zarazem zabrania, czy google walczy o dostęp do informacji i ich zabrania? Fakt, zabrania ich ale czy walczy o nie? Nie, oni tylko oferują dostęp do informacji
Cytuj:
Pokazałem własne argumenty,ale wy je odrzucacie mówiąc "nie bo nie"
|
Gdzie?! Ciągle piszesz "skończyły się wam argumenty?" ale nic z twojej strony nie wyszło! My tu się już wypociliśmy z argumentami przeciw bojkotu Google, teraz ty coś napisz, napisz nam dlaczego mamy bojkotować, przekonaj nas, że ten czyn jest słuszny i zbawienny. Dyskusja jest to chyba przedstawianie argumentów obu stron a nie jednej a druga odpowiada "skończyły wam się w końcu argumenty?!"...
Cytuj:
Czy ktoś powiedział,ze biznes ma być moralny? Tak, dawno temu np. Adam Smith i wielu innych. Jedynie w doktrynie libertarianizmu biznes jest pozbawiony jakiejkolwiek moralności.
|
Własnie - dawno temu... Dlaczego nie zbojkotujemy Microsoftu za monopolizm... UE obarczyło MS za monopolizm i wymusiło udostępnienie kodu źródłowego Windowsa, za każdy dzień zwłoki MS płaci UE ładne pieniądze jako karę, ale czy to ich rusza? i tak są na plusie, i tak zyskują kasę, więc czemu nie zbojkotujemy MS?! Gdzie tu moralność?...
Po raz kolejny piszesz, że NIE chodzi ci o chiny i tybet, napisz w końcu o co tak naprawdę w tej całej akcji (twojej czy nie twojej) ma chodzić, po co mamy bojkotować największą i najlepszą (względnie) wyszukiwarkę?!
@SuPeRMAN: Ogólnie bojkot chyba nic nie da, bo co to zmieni, że z młodych gniewnych zrobią się starzy w******ni ;)*
@Khazar[down]: św. Racja ;)
--------------------------
*-tak, wiem, to nie ma nic wspólnego ;)