Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jak poradzić sobie z atakiem PK (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7531)

Nordin Frostbane 08-01-2005 23:53

Stary ! Ty rządzisz w pisaniu poradników ! Jest ich już kilka i wszystkie strasznie mi sie podobają ! GRATULACJE !

Gipath8o
18 lvl
26 mlvl
Sorcerer:mag:
Elysia
Venore
Pozdro:P

Razzor 09-01-2005 11:48

Obrona przed PK

I tu bardzo bym chciał podziękować autorowi tego poradnikia, ponieważ pare dni po przeczytaniu tego poradnika zaatakował mnie PK. niemiałem się jak bronić więc wyrzuciłem BP za siebie i uciekłem. (Tak chyba było napisane w poradniku tym lub innym,ale nieważne)

:D :D :D ALE JA ŻYJE :D :D :D

Razzor 09-01-2005 11:51

THx

"Dobrym pomysłem na zażądanie bp, jest natomiast rzucenie jakiegoś pustego plecaka daleko za siebie(na sam kraniec ekranu).PK prawdopodobnie zawróci po rzekomy okup a ty zyskasz cenne sekundy" I tak właśnie zrobiłem i udało mi się uciec.

THX za dobrą radę

Tibiasz 25-01-2005 01:40

czasami wszystkie te rady na nic kiedy jakis shackowany evulPK o 60 levelów więcej niż ty cie dopadnie to śmierć jest tylko kwestią czasu. Heh ale i tak jestem dummny ze tak długo wytrzymałem :D pozdro

Izka 25-02-2005 19:15

no, ale///....

Hmm...dzisja mnie zabili i z tym to chyba nie da sie poradzić.....wracam do carlin 14 lvl a tu 57 royal chyba 7 razy mnie z boltow i padam. Nie było gdzie ucieic to było koło amazonek i valkirii. ja knight bez uh bez niczego i padlam. Ale za to.....zemscialm sie...! ;) , ale jak poradzic sobei z takim atakem??

Pola 25-02-2005 19:42

Ja sobie dzisiaj poradziłam z głupim Pk. X( Czekałam na resp wild warriorów a tu idzie red skul na red hp :P i wali mnie ze strzał. (Ja 12lvl drutek, on 18lvl pal). Dostał 3 razy z gbf i ded. :cup: Jakaś szmata wzieła loot ale jej odpuściłam B)

p.s moje 1 morderstwo na graczu.

AdamS_ 09-05-2005 19:32

Fajny troche poradnik.......... ale mogłeś się bardziej postarać.Napisz jak poradzić sobie gdy ma się facc!! X(

Mirime 09-05-2005 20:17

No właśnie, te poison, fire czy inne fieldy... dziś zginełam przez jednego gościa właśnie w ten sposób. Rzuciła się na mnie zgraja dwarf soldierów i guardów, broniłam się jak mogłam. Teraz już nie mam litości dla żadnego skullowca. Precz z PK !!!

Moder 11-05-2005 18:57

fajne mysle ze przyda sie wielu graczom....

Maciosek 16-05-2005 15:39

Cool poradnik, mi się za bardzo nie przyda, bo gram teraz na Calmerze (non PvP), ale może kiedyś...

Pietru 28-06-2005 15:47

Nieprzeczytalem poradnika ale moj sbosob to niezbednik czyli kilka rzeczy w plecaku(lub w kilka plecakach :D).Moj niezbednik dla ryczrza to:
- 10 uh
- 10 sd :D(katurga 15 mlvl)
- 5 hmm
- 8 explosion
- 2 gfb
- 5 fire wall
Dla druida i sorca to:
-10 uh
-10 sd
-5 fire wall
-5 hmm
Dla paladyna polecam:
-10 uh
-10 sd
-10 hmm

żaczek 12-02-2006 22:12

fajny poradniczek;) pomogłeś tym samym pisząc go wymyślić PK sposoby jak zabić żeby nie s*******iłB) na szczęśćie nie musimy się bać wszystkch PK, sam PK na 14 lvl drutem z nudów bez jakiegokolwiek przygotowania (jedyne co było to żarcie)B) i lałem słabszych ode mnie. Pierwsza ich reakcja to było s*******anie przede mnąB) więc polecam przeczytanie tego poradnika a przynajmniej sprzedać PK jeden hit na spróbowanie czy on wogóle sie bawi czy leje na serio ( ale tylko w pobliżu miasta i jeśli nie ma jeszcze red skulla bo prawdopodobniebedzie sie bałwejśćza tobą do miasta a jak ma RS to s*******aj ile sił w klawiszach do dp albo świątyni) B) bo jeśli na serio cie leje to na ogół masz małe szanse s*******eniaB) ja nie miałem żadnego eq jak nabiłem RS (oprócz różdżki rzecz jasna;) ) i śmiać mi sie chciało jakwidziałem zwiewających przede mną ludzików:D i dobra rada!!!!! nie upijajcie sie jak nie jesteście w bezpiecznym miejscuB) zabiłem kolesia który sie upił i nie mógł przede mną spierdzielićB) on był w jaskiniach

rev ixo 08-06-2006 19:17

good poradnik

kórczak killer 08-06-2006 20:03

Poradnik jak go napisać aby nie został usunięty:

-nie pisać bzdur
-musi wyczerpywać temat
-musi być pooddzielany różnymi podtematami
-musi być ciekawy
-musi odkrywać Amerykę

Wszystko łamiesz, gdzie znajdziesz knighta z 15 mlvl, który powinien bać się pk? - bzdura
Czy na pewno napisałeś wszystko co się przydaje do ucieczki/walki z pk? - nie
Czy oddzieliłeś części dla różnych profesji - nie
czy jest ciekawy - nie
odkryłeś Amerykę? - nie

Słowem popraw go i dodaj inne utemy, które się mogą nam przydać, nie pisz, że knight potrzebuje sd do obryny przed pk, i wymyśl coś co odkryje Amerykę.
Acha co do sd to 15 mlvl dużego użytku z niego nie zrobi (max 50 hp(nie wiem dokładnie bo nie sprawdzałem)).

I pomyśl, że pk może być jedną z 4 profesji, po co celować z hmm do palka?, więcej on strzałami ci zrobi w czsie kiedy ty będziesz używał run - efekt 10 sek życia i tyle.

Podsumowując, poradnik jest niezbyt pomocny, nierozbudowany i mało ciekawy oraz ciężko się w nim połapać. Rozbuduj go to będzie lepiej ;) Nie obrażaj się na mnie ale jak bierzesz się za pisanie poradników, to weź się porządnie :) Ja napisałem jeden poradnik, ale pracowałem przy nim bardzo długo, nie mówię tu o pisaniu tylko wybrałem sobie taki temat, że musałem przeprowadzić serię ćwiczeń i testów, potem wszystko zsumować i obrać w słowa. Popracuj nad poradnikiem :)

Zgredeczek 07-07-2006 13:15

nawet nawet, a poradnik pisales z doswiadczenia? :)

Master Destroyed 07-07-2006 16:25

Czytelem 2 poradniki jak niedać się Pk.Ale ten jest na 2 miejscu.Dosuć ciekawy i interesujący,ale zawarte w nim informacje niedokońca ,są prewdziwe!:evul: Ale jest niezły.Najgożej gdu wracamy z lottem a tam Pk ale cóż.............;( Damy rade

Brudzio 11-07-2006 09:42

Przydatny...

Przydatny ten poradnik :) ;) :]

..........:::::::: POZDRO DLA AUTORA TEGO PORADNIKA ::::::::::::...........

Thchuridam 12-07-2006 22:08

old story

Pamietam jak w 04 r. ogladalem filmiki Itheliosa jak pk`owal z 2 fd albo zabijal na polu. Hehe pzdro dla ciebie Ithelios na tobie sie wzorowalem .

Nie widzialem twojich postow pewnie juz nie grasz,ale nic .

always in my memory.

Mati Lasoux 30-07-2006 08:39

spoko poradniczek

B) Spoko poradnik (KoCham PKować)

Shocky 31-07-2006 18:20

dopisał bym jeszcze ze warto uciekając przezucić się na sterowanie numeryczne ( te cyferki na prawym koncu klawiatury :P ) .. dlaczego ? ... ponieważ mozemy dostać niespodziewanie jakis kociołek, skrzynke albo fielda przed twarz i warto przejsc na ukos :) , jest to naprawde bardzo przdatne zarówno do pk'owania (blokowanie ucieczki ofierze poprzez chodzenie na ukos) oraz do uciekania ... proponuje zaktualizować i wziąść poprawkę na zmiiany zaszłe w update'ach (juz mozna sie ropac na smieciach etc. )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:06.