Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Sondy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=128)
-   -   Czy uważasz, że jesteś uzależniony od Tibii? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=75559)

Tomek Samuraj 03-05-2006 17:09

zawsze byłem uzależnony od tibii i będe

Gatho Gokhinin 03-05-2006 17:21

Nieee nie jestem. Trudno jest sie do tego przyznac, niektórzy są uzależnieni ale chcą oszukac samych siebie i zaznaczają opcję "nie" ;). Ja mogę z czystym sumieniem powiedziec, że nie jestem! Jakby coś mi sie stało z postacią (czego nie chce ;P szkoda czasu który and nia poswiecilem) raczej nie rozpaczałbym nad tym.. I jakoś tak luźniej jest ;]

Marciniek 03-05-2006 17:25

To jest ciekawa ankieta, z dnia na dzień straciłem stałe łącze i nie gram w tibie już od 2 miesięcy, ale raz na jakiś czas po prostu musze się zalogować żeby zamienić dwa zdanka ze znajomymi z gry. Na szczęście już niedługo będzie internet :]

Chetszot 03-05-2006 17:37

Nie

Stanowczo i pewnie mogę stwierdzić, iż nie jestem uzależniony. Gram w Tibie jak w każde inne gry - z umiarem, nie pogorszając się w nauce. Teraz czekam z niecierpliwością na wrzesień, bynajmniej nie z powodu nowego roku szkolnego, lecz z zapowiedzianej premiery Gothica 3 ;].

Darth Cloud 03-05-2006 17:39

Ja naszczęscie nie jestem uzależniony od Tibii chociaż czasem troche przesadzam ;) . Ogólnie gram regularnie <30-150 min.>

Maksiu 03-05-2006 18:00

Nie byłem i nigdy nie zamierzam.

Mr.Ofca 03-05-2006 18:03

Uzaleznienie od tibi to nie tylko gra po 15h dziennie. Nalogiem jest granie z umiarem w tygodniu lub weekendy ale granie stale. Jezeli gracie po godzince dziennie lub co jakis czas to jestescie uzaleznieni. Jezeli gracie po 10-15h dziennie bo poprostu MUSICIE pohuncic, poskillowac, poPKowac itd to jestescie juz chorzy psychicznie. Brava dla Gatho Gokhinina ktory widzi prawde o tibi.

Togashi Yokuni 03-05-2006 18:07

Nie jestem uzalezniony, nie gram bagatela od 3-6 miechów i nawet mnie do Tibii nie ciągnie. Uzależnienie to raczej problem mentalności ludzkiej... Bądź kompleksów wywołanych np. brakiem kasy - czyli gram w Tibie by sobie dorobić.
Ehh... zdaje mi się, a właściwie jestem pewien, że RL World jest ważniejszy od Wirtualnego Świata.

barfield87 03-05-2006 18:08

hmm kiedyś uważalem, że jestem ale gdy moja żonka z tibi przestała grać mi też już się niechce.Teraz jestem pewien, że jestem uzależniony od Niej a nie od tibi;)

Miedziaq 03-05-2006 18:16

:)

Kiedys bylem uzalezniony:) ale tibia mi sie znudzila teraz zaczelem znowu grac ale juz bardzo zadko:)

majk 03-05-2006 19:41

Wole isc na impreze ale jak niemam co robic to gram i gram i gram:P w czasie szkoly tez i po nocach:P lipaaa uzalezniony ze szkoda gadac:P

Master Rincewind 03-05-2006 20:33

Big LOL! Dziwni wy wszyscy jesteście! Jak to sonda: ,,Czy uważasz, że jesteś uzależniony od Tibii?"??? LOL! Przecież każdy, kto jest uzależniny od Tibii (czyli wszyscy na tym forum (-.-')) mówi, że NIE jest uzależniony...

ReMM 03-05-2006 20:44

Taa , ciekawe ile osób tu juz powiedzialo ze nie jest uzaleznionym od tibii a tak naprawde jest? Ja juz wiem ze jestem gram 5lat i czekam az to minie mam nadzieje ze jak najszybciej , i czuje pomaly ze nadchodzi bo coraz bardziej nudzi mi sie tibia :p

Janiolek 03-05-2006 20:50

nigdy

Nigdy nigdy niejestem uzalezniony

Kwiatek1324 03-05-2006 21:20

Gram duzo w weekendy ale w tygodniu wogole. Potrafie przesiedziec cala noc ale nie tylko na tibi ;p Jak mam nowa gre to tibia idzie w kat. Moze i jestem uzalezniony ale jak mi sie raz znudzilo to usunelem postac :confused: i odinstalowalem :) Powiedzmy uzalezniony ale nie do konca :baby:

Frapper 03-05-2006 21:53

niestety tak, ale rzucam tak jak rzuciłem fajki

Vaqumen 03-05-2006 22:15

Stanowczo potrafie nie grac w tibie i to przez dlugi okres czasu ( rekord to 3 miechy ) :) tibia jest dla mnie gra a nie nalogem

Juve kibol 03-05-2006 22:27

hehe

Gra jak gra.. ale czuje waleczek czytajac te wszystkie teksty ze mozecie nie myslec o tibi i wam to zwisa niektorzy sie probuja oszukac 8o no ale fakt z tym uzaleznieniem to lekka przesada zdarzaja sie wyjatki ale to tylko wyjatki nie okreslajace wszystkich graczy :]

Sebasectt 03-05-2006 22:58

Ja nie jestem uzależniony od Tibii.:p
Czasem mam ochotę grać, a czasem nie.
Wole iść na dwór niż grac :] Grając w Tibie odprężam się po całym dniu.:]

Manfredo 03-05-2006 23:21

Ludzie prawda nie boli :D

Kiedyś--TAK i to bardzo;/ Moje myślenie ograniczało się do tego który wbije dzisiaj lvl, albo jakie skille;( i co mi z tego przyszło?? Absolutnie nic, no niestety.

Dzisiaj-- NIE, a dlaczego?? Bo gram żadko, gram dla przyjemności (tylko i wyłącznie), wolę iść na polo niż siedzieć przed kompem i płakać przy dedzie, nie wyklinam ludzi i co najważniejsze zrozumiałem, że TIBIA MOŻE UZALEŻNIĆ, a zręczam was, że do tego potrzeba czasu, straconego czasu;(

Prawda jest taka, że wielu z was podchodzi do tibii bardzo emocjonalnie.
Tylko zastanówcie sie ludzie czy warto??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:10.