![]() |
Robienie lootbagow na guardach jest bez sensu i tu wcale nie chodzi mi o taszczenie lootbaga do dp/skrzynki tylko po prostu podczas expienia na samych guardow bez przerwy podchodza noobki 8-13 lvl ktorzy z wandow/rodow tam expia i oni lootbagi zabieraja, a ciagla walka o lootbag powoduje zerowy exp (czyli szybciej expic i wiecej kasy byloby na ratach). I nie ****dolcie ze wystarczy szybka reka i nooba mijamy bo co mozna zrobic jak on chodzi za nami i tylko czeka kiedy sie zatrzymamy i ciagle nas szuka?
Nie mam nic przeciwko robieniu lootbagow ale nie w kazo i nie na dwarfach!!! |
A co z Blue Robe? Na większośi filmów widze że palowie noszą właśnie Blue Robe P Legi BoHy i C Helmeta bo to są chyba najlżejsze z itemów. A co z moim wcześniejszym postem :p
@Orshabaaall Nie wiem na jakim servie grasz ale ja w kopalniach na soldach nie mam większego problemu z lootbagami i z guardami podejzewam ze bedzie podobnie. No i najlepiej jest jakoś umiejętnie schować lootbaga pod jakimiś itemami które można wylootować z potowrów które się bije, ale też nie przykrywać 8 itemami bo to odrazu wygłada podejżanie. Ja zawsze wywalam loot z mobów do czysta i nie podejżewam żeby komuś chciało się przerzucać tysięcy itemów żeby znaleść lootbaga :p Tachanie lootbaga za sobą na expowisku jest bezsensu bo odrazu widać że to lootbag bo kto normalny tacha za sobą zwykłego baga :) A jeśli przeszkadzają ci nooby/newbie postaraj się go zblokować a na takim lvlu Guard ubije go w pare sek i jeszcze będziesz miał z niego kożyść a jak koleś zginie pare razy zrozumie że nie ma się co trudzić bo więcej traci niż może zyskać B) EDIT: Zapomniałem dodać że osobiście odradzam oczywiście 2 pierwsze kopalnie bo tam jest zawsze tłum ludzi, najlepsze są te przy rzeczce bo szybko wychodzisz z lootem przerzucasz przez rzekę logujesz się na chara za rzęką(jeśli masz 2 chara :p)i wysyłasz zadowolony "pocztą terenową" :) |
@Nephar
no możesz nosić ale mówie p set starcza :P zamiast blue robe możesz noble arma nosić bo ma tyle samo defa tylko capem się różnią. chodzi ci o tą odległość? no nie wiem sam wypróbuj coś koło ~3-4 sqm |
Cytuj:
A te itemy co wymieniles to nie sa najlzejsze. Bo duzo lzejszy od c-helma jest hat of the mad. Cytuj:
Cytuj:
|
Chodziło mi o najlżejszy w miare dający Arma sprzęt :p C Helmeta możnaby później wymienić jeszcze na Ancient Helmeta który jest max lekki w porównaniu do Arma. Jeśli będe nosił Blue Robe to raczej wyciągnę go z questa :) Tak z tym Noble Armorem to nietrafione bo już lepszy by był C Armor jeśli nie Blue Robe. Tak Orshaaball nie zrozumiałeś :p. Ja to robie tak że np. jeśli jest kopalnia w kształcie pająka to w środku ukrywam jakoś ładnie baga i ide do odnogi. Wytłukuję potwory i wracam do baga z lootem pakuję baga i idę do następnej odnogi. Z Soldami działa ale nie wiem jak to będzie z guardami bo podejżewam że one częściej zostawiają loota, ale w najgorszym przypadku stracisz jedynie loota z "odnogi" a nie z całego huntu
|
Moze i nieglupi pomysl ale to i tak nie zwalnia z obowiazku kupienia pacca i wykonania postmana bo naprawde bardzo ryzykowne bedzie potem targanie takiego baga do celu
|
Większość ludzi kupuje PACCa dopiero po Guardach bo później już za bardzo nie ma gdzie expić. Ja wynosze lootbaga na powierzchnie i przerzucam przez rzeczkę a tam bieże go inny char i niesie na "terenową pocztę" :)
|
@orshabaall
chyba nie nic głypszego jak wyciągnąć kawałek wypowiedzi z kontekstu i cytować. pisałem że równie dobrze może wziąć noble zamiast b robe, bo na początku i tak nie będzie miał tyle pieniędzy żeby to kupić(chyba że na starym świecie), a pozatym z początku pisałem o psecie-.-" Cytuj:
|
Może uchyl rąbka tajemnicy jak nosiłeś te lootbagi :p I kolejne głupie pytanie: Czy jeśli nie jestem w party z kolesiem i mam odznaczoną "pięść" to runa obszarowa np. GFB zada mu dmg?
|
Cytuj:
|
No i kolejne pytanie do kogoś doświadczonego. Gdzie będzie większy exp/zysk w kopalniach na Guardach czy w którymś tombie na Ghoulach?
|
Raczej w tombie...
|
Cytuj:
|
Z tego co wiem to obrażenia runami wchodzą i w normalnego niewinnego jak i w party-nera :p
Btw. Pisałem o sytuacji gdzie NIE jestem w party :) |
W party obrazenia ida tak samo jak bez party jesli jest to swiat pvp/pvp-e, a jedyny bonus jest taki ze nie ma skulla, ale twoj towarzysz z party dostaniesz tak samo jak bez tego.
|
Dobra lekkie odświerzenie tematu ale przecież nie będe zakładał nowego.
Więc jestem 22lvlowym Palkiem skille 65/5x ( będą :p) i po zakupie Pacca mam zamiar wybrać się do Tarpit Tomba na 1 ew. 2 poziom i mam parę pytań: 1.Czy wogóle jest sens tam iść czyli czy sobie poradzę? 2.Od jakiego lvla Paladyn i na jakich skillach jest w stanie zabić Beho/Scaraba/Crypt Shamblera błąkające się tam co jakiś czas w miare szybko(żeby nie przejść z nim pół Tomba zanim padnie) 3.UHy/Manasy? A może sama Exura Vita wystarczy? 4. Zabrać ze sobą jakieś runy? 5. Zabrać jakieś pierścionki/amulety na truciznę/drain? 6. Zabrać ze sobą jakieś jedzenie czy gady tam występujące dają go wystarczająco dużo? 7. Czy wyprawa powiedzmy na 5h zwróci się przynajmniej? 8. Czy jest szansa na jakiś w miare item czy wszystkie hurtem do sklepu? 9. Strzały/Bełty? Mam nadzieję że ktoś będzie tak łaskawy i odpowie choć na pare pytań :) |
Cytuj:
|
1.Czy wogóle jest sens tam iść czyli czy sobie poradzę?
-Poradzisz, ale jak będzie ich[crypt shamblerów] kilka to może być cięzko. 2.Od jakiego lvla Paladyn i na jakich skillach jest w stanie zabić Beho/Scaraba/Crypt Shamblera błąkające się tam co jakiś czas w miare szybko(żeby nie przejść z nim pół Tomba zanim padnie) Na takich jak ty, możesz bić spokojnie. Ja na 17 lvl i 55 dista tam łaziłem. 3.UHy/Manasy? A może sama Exura Vita wystarczy? Weś troche manasów żeby mieć mane na exure vite i kilka uhow na wszelki wypadek, jakbyś miał nie zdązyć się manasować. 4. Zabrać ze sobą jakieś runy? -Możesz hmm'y 5. Zabrać jakieś pierścionki/amulety na truciznę/drain? -Nie trzeba 6. Zabrać ze sobą jakieś jedzenie czy gady tam występujące dają go wystarczająco dużo? -Weż, ale z ratow odrobina wypada ;p 7. Czy wyprawa powiedzmy na 5h zwróci się przynajmniej? -No jasne 8. Czy jest szansa na jakiś w miare item czy wszystkie hurtem do sklepu? -Hmm, szansa to zawsze jest.. 9. Strzały/Bełty? -Sprawdz z czym Ci wygodniej. Ale radze strzały - skille bardziej rosna. |
Cytuj:
|
@Elvena
Na taką odpowiedź liczyłem, bardzo dziękuje :) @Royal Lazarus radze zmienić podpis bo będzie źle :p No i kolejne pytanie na jakim lvlu można expić na vampach pod Tarpitem? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |