Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Koniec ery botow? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76391)

Hupe 11-05-2006 08:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner
Nie raczej, bo na pewno. :p

A ja mam nadzieje ze zaden bot nie bedzie dzialal.

Cytuj:

Tylko wtedy trzeba calymi dniami grac w tibie i nic innego nie robic.

Mozna poprostu lvlowac/skillowac troche wolniej?

Cytuj:

Ale tibicam to nie bot.

Sluszna uwaga....ale ma niedzialac podobnie jak boty

Cytuj:

Muhahahahahahaha fajnie pomarzyc co? Sam gram od 3 lat na cave botach i jakos mi skurczybyki, patrzcie, dzialaja! Mimo nieudolnej ofensywy cipsoftu. ;)

Dont worry, moze wkrótce nie beda i pvp wielu wspanialych graczy okaze sie bliskie 0.

Cytuj:

Tylko ze jemu chodzilo o brak macro. :p

Nie, jemu chodzilo o brak bota.

hide 11-05-2006 10:12

Szyfrowanie szyfrowaniem ale to w miare oczywiste że każdy idiota potrafi ustawić własnoręcznie zrobione makro [chociażby Taskera albo coś w tym stylu...] na Anni~ albo do robienie run...

Nie wiem jak działają Aimboty [największy problem :/] więc prosiłbym poisonera [ty o botach wiesz wszystko, lata praktyki...] o krótkie wytłumaczenie :>

Poisonerr 11-05-2006 10:18

Cytuj:

A ja mam nadzieje ze zaden bot nie bedzie dzialal.
Nadzieja jest matka glupich.
Cytuj:

Mozna poprostu lvlowac/skillowac troche wolniej?
Po co mam grac w tibie 10 godzin dziennie i miec 50 lvl, skoro moge grac 0 godzin dziennie i miec 70 lvl?
Cytuj:

Sluszna uwaga....ale ma niedzialac podobnie jak boty
Czyli bedzie dzialac dalej podobnie jak boty
Cytuj:

Dont worry, moze wkrótce nie beda i pvp wielu wspanialych graczy okaze sie bliskie 0.
Na otsach bez bota gram lepiej niz niejeden gracz z botem. A do rl tibii uzywam botow, bo tu jest wiecej do stracenia, a ja nienawidze odrabiac strat po dedzie.
Cytuj:

Nie wiem jak działają Aimboty [największy problem :/] więc prosiłbym poisonera [ty o botach wiesz wszystko, lata praktyki...] o krótkie wytłumaczenie :>
OMG, tak trudno sie domyslec? Odczytuja wspolrzedne gracza, na ktorego dalismy atak i strzelaja w to miejsce runa. :p

emilok 11-05-2006 10:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poisonerr
Po co mam grac w tibie 10 godzin dziennie i miec 50 lvl, skoro moge grac 0 godzin dziennie i miec 70 lvl?

Niegrasz=niemasz, grasz=masz, ale ty jesteś widocznie na to zagłupi. Może t tego wyrośniesz, może.
btw. ban dostaje osoba, nie konto, więc bądz tak dobry i nie zakładaj 40 kont aby tylko móc sobie wkliknąć 50 razy 'cytuj'.

Matek 11-05-2006 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poisonerr

LOL? Dziecko, ty pytasz powaznie czy kpisz?

Cytuj:

Na otsach bez bota gram lepiej niz niejeden gracz z botem. A do rl tibii uzywam botow, bo tu jest wiecej do stracenia, a ja nienawidze odrabiac strat po dedzie.
A swistak siedzi i zawija. A przechwalka matka glupich itp, itd. Co nas obchodzi jak grasz na OTS, skoro na normalnym serwie jestes nikim i nie potrafisz grac uczciwie?

@topic: nie wierze, ze boty przestana dzialac. Nie ma takiej mozliwosci, nawet w przypadku omawianego szyfrowania.

@Scor: nie ma w licencji MS niczego o tym, ze akceptujac warunki zgadzam sie na grzebanie w moim kompie (vel wysylanie jakichkolwiek informacji z mojego kompa nie zwiazanych z procesem aktualizacji).

Frapper 11-05-2006 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sifu M.S.

Na kazdej wojnie mozna znalezc ludzi uzywajacych aimbota, wogole wojny teraz to wyscig zbrojen w botach, kilku sorcow z akmbotami prubuje zabic knighta z uhbotem, i cala walka konczy sie w momecie w ktorym ktorejs ze stron koncza sie runy... masakra

Nie jak się skończą runy tylko jak knightowi nawali uhbot :)
(np. Knightsolo jak wszedł w bande i bot się ściął :<)

Wiedźmin 12-05-2006 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lith
Nie wiem jak wy, ale ja cholernie cieszyłbym się, gdyby boty nie działały. Nie znosze cheaterów i lam.

Nie gadaj, niektóre są fajne. Stoi taki afk i powiedzmy runy robi a ty masz z niego fajny loocik :P.

bombek 12-05-2006 15:06

Cytuj:

Nie gadaj, niektóre są fajne. Stoi taki afk i powiedzmy runy robi a ty masz z niego fajny loocik .
:D:D::D zabiłem tak kuzyna jak robił runki - mial TBI i opcje wyloguj gdy ktoś podejdzie
ale wiedziałem o tym i 19 druidem zabiłem 22 elder druida:D:D wpadłem dałem atack i po bocie:DD loot to 3 uhy,2 manasy 38ihow,shovel,342gp, pare bp :D:D:
BOTY TRZEBA TĘPIĆ

Sesef 13-05-2006 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hide

Właśnie aim bot dziala na podstawie wysyłania pakietu.

Wpierw odnajduje się osobę na battle liscie np zaznaczoną jaki cel do ataku albo po name. Potem mając juz x,y,z osoby wystaczy na niej urzyć runy wysyłając odpowiedni pakiet.

Myślę że jak pokaże ten pakiet to się nic nie stanie bo ten kto ma zrobić bota to i tak będzie umiał, a reszta i jak nic z kodu nie zrozumie.

Kod:

procedure UseItemAtPosition(Item: Integer; Backpack: Integer; Slot: Integer; ToX: Integer; ToY: Integer; ToZ: Integer);
var Buffer: array [0..18] of Byte;
begin
  Buffer[0] := $11;
  Buffer[1] := $00;
  Buffer[2] := $83;
  Buffer[3] := $FF;
  Buffer[4] := $FF;
  Buffer[5] := $40+(Backpack-1);
  Buffer[6] := $00;
  Buffer[7] := Slot-1;
  Buffer[8] := Lo(Item);
  Buffer[9] := Hi(Item);
  Buffer[10] := Slot-1;
  Buffer[11] := Lo(ToX);
  Buffer[12] := Hi(ToX);
  Buffer[13] := Lo(ToY);
  Buffer[14] := Hi(ToY);
  Buffer[15] := ToZ;
  Buffer[16] := $63;
  Buffer[17] := $00;
  Buffer[18] := $01;
  sendPacket(MProcessID, @Buffer, 19);
end;

Wystaczy tyllko podać numer itemu, bp i slot w bp oraz koordynaty :) i leci uh w ciebie albo sd w kolege :) I tak było do teraz, po update ma być to zaszyfrowane i kod nie będzie działać wogóle.

Earl 13-05-2006 12:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Boot - program ktory odczytuje przesylane pakiety i odpowiada pakietami bez ruszania myszka.

Taki program to bot. Boot to pojecie zwiazane z ladowaniem kernela do pamieci operacyjnej.

Programy symulujace ruch kursora z powodzeniem zastapia uhboty i afktrainery. Z przeprowadzonych przez mnie testow wynika ze odpowiednio skonfigurowane moga zastapic tez aimboty dopoki celem nie bedzie 150 ms z gran hurem.

Mozna byc jednak pewnym ze przynajmniej caveboty na jakis czas znikna ze sceny. Stworzenie takiego bedzie wymagalo albo podpiecia sie do Tibii jakims dll i uzycie wewnetrznych funkcji klienta albo odnalezienia w pamieci klucza szyfrujacego.

Wraz z nadchodzacym updatem zapowiada sie bardzo ciekawe wyzwanie dla programistow...

Podraz. 14-05-2006 00:35

Cytuj:

Programy symulujace ruch kursora z powodzeniem zastapia uhboty i afktrainery. Z przeprowadzonych przez mnie testow wynika ze odpowiednio skonfigurowane moga zastapic tez aimboty dopoki celem nie bedzie 150 ms z gran hurem.
Moze i tak ale bedzie to bardzo wyrazna zmiana na gorsze, bo takich zwyklych makr typu tasker nie mozna wystarczajaco skonfigurowac. Bazuja one jedynie na nagranych ruchach myszki, a nie na rzeczywistej grze, wiec wiele funkcji odpada juz na starcie, inne mozna bedzie zrobic ale naprawde nie wydaje mi sie zeby dzialaly tak samo jak boty. A co do aimbota, to jesli ma sluzyc do celowania w 30 lvl knighta to ja juz wole recznie celowac.
Cytuj:

Wraz z nadchodzacym updatem zapowiada sie bardzo ciekawe wyzwanie dla programistow...
Prawde powiedziawszy (aczkolwiek moge sie mylic) to wydaje mi sie ze ci ludzie co robia boty sa lepszymi programistami i znowu zabawa potrwa 30 minut, aczkolwiek nie mialbym nic przeciwko temu jakbym sie mylil.

Vanzi 14-05-2006 18:24

Cytuj:

Also, there have been a couple of people claiming that the new encryption for the Tibia client is going to be difficult to break. This is simply not true. The encryption is not meant to prevent cheating. It is only there to protect the data from being intercepted by other people on the same LAN. <nazwabota> 4.0 is still set to be released on schedule within 24 hours of the update.
Cytat ze strony pewnego komercyjnego bota... czy to prawda? Pewnie wkrótce się okaże...

Nieugiety 14-05-2006 18:52

Nie łudzcie się, boty były, są i będą po kres tibii.
Z kazdym updatem wchodzą nowe anty botowe zabezpieczenia, i z kazdymi zabezpieczeniami wchodzą nowe boty omijające je. Czemu dalej nie mialo by tak być? Puki spleen (hail) na strazy boty będą!.

Zresztą nie wiem oco wam lazi z tymi botam, ja uzywam tbi do jedzenia fooda bo mi sie nie chce klikac i czasami jak torch zniknie to swiatlo włączam. (torch-lepszy efekt) ;)

Hupe 14-05-2006 19:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vanzi
Cytat ze strony pewnego komercyjnego bota... czy to prawda? Pewnie wkrótce się okaże...

To jest cytat ze strony rozprowadzajacej bota: tibia ng. Nie wiem czemu zamazales nazwe...

Vanzi 14-05-2006 19:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hupe
To jest cytat ze strony rozprowadzajacej bota: tibia ng. Nie wiem czemu zamazales nazwe...

Żeby moderatorzy nie mówili że propaguje boty. I TibiaBot NG jak coś.

Hupe 14-05-2006 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Tutaj powinny byc takig <ironia> albo usmieszek na koncu :)

Oczywiscie chodzilo mi tylko i wylacznie o to ze nie warto ryzykowac bana. Nie zebym na bocie jechal. :)

My991 14-05-2006 20:28

Skoro nie da sie uzywać botów (przynajmiej narazie) to moze usuną soule (które guwno dają) i zmiejszą poziom potrzebny do czarów na wcześniejszy?!?!

Sesef 14-05-2006 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez My991
Skoro nie da sie uzywać botów (przynajmiej narazie) to moze usuną soule (które guwno dają) i zmiejszą poziom potrzebny do czarów na wcześniejszy?!?!

Nie licz na to bo wystaczy zwykly takser wtedy albo hybryda bota i macro. Trudne takie cus do zrobienia nie jest:), aim bota tez da tak sie zrobic.

King Mati 18-05-2006 01:47

Jak uzywalem bota to tylko do swiatla reszta byla za bardzo lamerska uhanie i itp

Earl 18-05-2006 18:27

Zgodnie z przypuszczeniami, w ciagu pieciu godzin od wlaczenia serwerow opublikowano pierwszego aimbota kompatybilnego z 7.7. Szkoda, ze zabezpieczenia wprowadzone przez CipSoft okazaly sie tak malo skuteczne. Podejrzewam ze 2-3 dni i boterzy znow zagoszcza na serverach :(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:56.