Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Konkurs SMS! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81392)

Midarth 18-06-2006 12:15

Do ludzi piszących o komercjalizacji... Komercha coraz głębiej wchodzi tibii.pl w d***, najlepiej żeby strona znajdowała się na republice.pl, a na forum działał jeden mod, który by wszystkich banował. Jeżeli serwis ma się rozwijać, to coś takiego jest potrzebne, chyba że wolicie oglądać stronę o 2 rano, kiedy można ją odpalić [darmowe serwy rox]. Ehh... po prostu szkoda gadać jak tacy ludzi wypowiadają się na temat komerychy np. raperów. Niech będzie Mezo, chłopak się dorobił i co? ma przestać nagrywać płyty i wrócić do piwnicy, ale nie robić komerchy. Tak samo jest z tibia.pl, ciężką pracą udało im się stworzyć wspierany przez CipSoft serwis o grze, a nie jak org.pl serwis dla lamerów, którzy wszystko robią na skróty i mikrofalówki nie potrafią bez macra włączyć.

@Topic
Wysłałem jednego smsa, szanse mam nikłe, ale cho_lernie mi się podoba idea konkursu właściwie dla wszystkich.

bosal 18-06-2006 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Łuk4sz
No no tibia.pl bardziej zaskakuje(pozytywnie oczywiście).Wczoraj Tibian Earth, dzisaj konkurs smsowy!Gratuluję pomyśłów.
Rozumiem, że te informacje z czerwoną gwiazdką są obowiązkowe?Nr gg i nr tel to na wszelki wypadek gdyby były jakieś komplikacje?

tak gg i telefon w razie problemow

jesli chodzi o komerche to gdzie tu komercha, konkurs jest dowolny.

eerion 18-06-2006 12:37

ehhh
widze że dzieci prawią dalej swoje.
No, ale cóż - możemy przynjamniej podziwiać zdrowe okazy dzieci IV rzeczpospolitej...
@Topic:
Miałem wysłąć SMS, ale mi kom padł :P
poczekam troche jeszcze
Cytuj:

Do ludzi piszących o komercjalizacji... Komercha coraz głębiej wchodzi tibii.pl w d***, najlepiej żeby strona znajdowała się na republice.pl, a na forum działał jeden mod, który by wszystkich banował. Jeżeli serwis ma się rozwijać, to coś takiego jest potrzebne, chyba że wolicie oglądać stronę o 2 rano, kiedy można ją odpalić [darmowe serwy rox]. Ehh... po prostu szkoda gadać jak tacy ludzi wypowiadają się na temat komerychy np. raperów. Niech będzie Mezo, chłopak się dorobił i co? ma przestać nagrywać płyty i wrócić do piwnicy, ale nie robić komerchy. Tak samo jest z tibia.pl, ciężką pracą udało im się stworzyć wspierany przez CipSoft serwis o grze, a nie jak org.pl serwis dla lamerów, którzy wszystko robią na skróty i mikrofalówki nie potrafią bez macra włączyć.
Dobry xD
No, ale wiesz
PRzez te dzieci przemawia zazdrość oraz masa kompleksów jakie się nabaiwły siedząc pół dnia przed kompem...
Nie poradzisz nic na to - bo to się lecz tylko ołowiem
Cytuj:

Btw. Pytanie wrecz smieszne ;D
Tu chodzio sciagnięcie klientów.
Jak juz pisałem
więcej chętnych = wiecej kasy = więcej nagród = jeszcze więcej chetnych...
Cytuj:

Zauważcie że jakoś wcześniej sobie nasza ekipa radziła bez tych smsów, reklam, pacców.
Poprostu wasi kochani adminowie chcą sobie zarobić i tyle na jelonkach a jeleni nie brakuje, słychać ich i widać na forum i nie tylko.
Paranoja =.=

:evul: KoMeRchA :evul:
Owszem, tylko popatrz z innej strony - jak często wcześniej były konkursy i inne możliwości wygrania PACC?
A ile jest teraz i pomyśl ile będzie jeżeli część kasy z SMS (jeżlei będzie dużo) pójdzie także na konkurs - będzie na tyle dużo konkursów żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie i żebyście rpzestali marudzić że nie dla was konkurs bo to nie wasza dziedzina...
Cytuj:

Wy już dobrze wiecie ile tych smsów dojdzie a dla ściemy przedłużycie czas wysyłania smsów żeby hajs scharpić. Jeszcze zobaczymy ; ))

Pozdrowionka bosalku i nie wiem kto tam jeszcze to wymyślił... śmieszne ; d

Straszne. Nie wyobrażałem se was takich... Jak zacząłem czytac forum to było jeszcze jak się odezwać do moda admina a teraz wielcy królowie i tylko hajs by zgarniali ; ]
Żaaaal!
Wracaj dziecko do Giertycha - bo jak tamten wszędzie widzi homoseksualistów i SLd to ty zaczynasz wszędzie komerche widzieć.
ehhhh...
A najgorsze jest to, że my się tu nagadamy, a ten dzieci i tak to oleją i będą dalej swoje.
No, ale cóż - przynjamniej próbowałem ;)
edit:
@Sir EMilio:
Przeczytaj wcześniejsze posty z łaski swojej, albo zapoznaj się na jakiej zasadzie działa opłacenie przez SMS i ile pieniedzy zostaje zabranych m.in. przez operatora sieci
Jak mnie denerwują lduzie którzy przeczytali topic i nie czytając innych wypowiedzi piszą to co juz było xxx razy poruszany...

Sir Emilio 18-06-2006 12:47

szczeze powiem: 6 zl to przesada jezeli sms wysle 15 osob to juz macie na pacca a mysle ze chetnych bedzie wiele tysięcy rozumiem ze kasa idzie na utrzymanie serwisu itp. ale bez przesady!

Ashlon 18-06-2006 12:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Senon
Zauważcie że jakoś wcześniej sobie nasza ekipa radziła bez tych smsów, reklam, pacców.

Zauwaz, ze jakos wczesniej strona miala 1000 odwiedzin na dzien, a teraz pewnie wyjdzie ponad 10 000...A teraz, misiu kolorowy, pomysl, ile kosztuje utrzymanie serwera, ktory to pociagnie.
Cytuj:

Poprostu wasi kochani adminowie chcą sobie zarobić i tyle na jelonkach a jeleni nie brakuje, słychać ich i widać na forum i nie tylko.
Odkryles ten okrutny spisek, o ktorym wiedzieli tylko nieliczni!!!!!!!!!!1111111oneonejedenjedenraz
Cytuj:

Wy już dobrze wiecie ile tych smsów dojdzie a dla ściemy przedłużycie czas wysyłania smsów żeby hajs scharpić.
Dokladnie. Przeciez gdyby wylosowali kogos i zaczeli nowy konkurs, zadnego smsa juz by nie dostali! :<
Cytuj:

Straszne. Nie wyobrażałem se was takich... Jak zacząłem czytac forum to było jeszcze jak się odezwać do moda admina a teraz wielcy królowie i tylko hajs by zgarniali ; ]
To ty nie slyszales o tej slynnej dynastii Bosallow?
Cytuj:

przenieśmy to w czasy średniowiecza. Jest sobie Bosal ( kasotech), jest on królem i ludzie się buntują bo nie chcą u niego "pracować" (klikac w szpanerskie linki allegro) no i nasz król się zbuntował i wszystkich wziął podstępem. Powiedział im że dostaną więcej ziemi jak będą mu dawać więcej ziemniaków ( hasju ) no i tak się ludzie wrobili bo myśleli że król jest uczciwy a niestety nie był bo nawet w sredniowieczu byli cfaniaki.
A teraz wyjawie ci jedna, wielka, straszna tajemnice. Sluuuuchaj uwaznie, skoncentruj sie, to moze byc dla ciebie baaardzo trudne. Wdech, wydech. Gotowy? Tarararara....nikt ci nie kaze tych smsow wysylac, ani klikac na bannery. Ba, nawet nikt ci nie kaze odwiedzac tej strony! Straszna tajemnica, nie?!

A tak na serio : debilizm u niektorych mnie dobija...

Raul 18-06-2006 13:00

Cytuj:

Rozpoczynam akcje Jelenie w terenie !!!
Akcja dla wielbicieli smsów za żenione 7 zł

Skończ bo nudny jesteś, a nie śmieszny. Przez takich jak Ty bosal mniej zarobi i co za tym idzie, mniej wpadnie do mojej kieszeni na czysto.

Edray 18-06-2006 13:04

Moim skromnym zdaniem 6zl (a wlasciwie 7.32 zl) to troche za duzo. Proponuje zmieniac ceny smsa ( 2-5 zl) co miesiac i znalezc optimum. Wg mnie smsa za 2 zl na pewno wysle wysle 3 razy wiecej osob niz za 6 zl. Ktos mowil ze sie ludzie pluja bo ich nie stac - owszem nie stac. A smsa za 2 zl mozna zawsze sobie wyslac zamiast kupic batona albo czekolady.

Phoelerius 18-06-2006 13:05

Ogolnie to nic nie mam przeciwko takim konkursa, kto chce to sobie bedzie wysylal SMSy, kto nie bedzie chcial to nie bedzie wysylal, nikt nikogo do niczego tutaj nie namawia... tylko czy czasem nie powinno tam byc napisane ze zeby wziasc udzial w konkursie trzeba miec ukonczone 18 lat?:)

Edit:
Ile tak naprawde macie z takiego jednego SMS? Zawsze mnie ciekawilo ile firmy przez ktore mozna dokonywac platnosci za pomoca SMSow zarabiaja, polowe z tej kwoty?:P
Juz wiem, 40%, lol!

Dan the Automator 18-06-2006 13:08

Cytuj:

@2up:
hehe pozytywnie ; )

Paranoja =.=

:evul: KoMeRchA :evul:

Wy już dobrze wiecie ile tych smsów dojdzie a dla ściemy przedłużycie czas wysyłania smsów żeby hajs scharpić. Jeszcze zobaczymy ; ))

Pozdrowionka bosalku i nie wiem kto tam jeszcze to wymyślił... śmieszne ; d

przenieśmy to w czasy średniowiecza. Jest sobie Bosal ( kasotech), jest on królem i ludzie się buntują bo nie chcą u niego "pracować" (klikac w szpanerskie linki allegro) no i nasz król się zbuntował i wszystkich wziął podstępem. Powiedział im że dostaną więcej ziemi jak będą mu dawać więcej ziemniaków ( hasju ) no i tak się ludzie wrobili bo myśleli że król jest uczciwy a niestety nie był bo nawet w sredniowieczu byli cfaniaki.

7 zł za sms PaRaNoJa spoko i miałego wysyłania smsów haha

Fajny jesteś!!! Napisz to w swoim blogu.

bosal 18-06-2006 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Emilio
szczeze powiem: 6 zl to przesada jezeli sms wysle 15 osob to juz macie na pacca a mysle ze chetnych bedzie wiele tysięcy rozumiem ze kasa idzie na utrzymanie serwisu itp. ale bez przesady!

czytaj to co piszemy, mamy 40% z tego
dla tych co mysla ze naciagamy mowie po raz n ty. Pierwszy konkurs bedzie trwal dwa tygodnie. Zaleznie od jego statystyk, bedziemy planowali nastepne... np. moze tak byc ze konkurs bedzie co tydzien i beda rozne kwoty smsow, np wysylasz za 6 zl to grasz o pacca na rok/pol wysylasz za 3 to grasz o pacca na 3 miechy.

Dwimenor 18-06-2006 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edray
Moim skromnym zdaniem 6zl (a wlasciwie 7.32 zl) to troche za duzo. Proponuje zmieniac ceny smsa ( 2-5 zl) co miesiac i znalezc optimum.

To jest optimum. 40% idzie do nas-resztę zgarniają pośrednicy. Gdyby sms kosztował 2zł+vat nie miałby to sensu. Im wyższa cena tym mniej(%) zgarniają pośrednicy.
I przyjmijcie do wiadomości, że moderatorzy nie mają absolutnie żadnych korzyści materialnych z wykonywanej pracy.

Ozon18 18-06-2006 13:30

A co mi szkodzi, wspomozemy stronke. Wyslalem 2 ;d

Sadzac z zainteresowania starczy wam na kilka paccow ;d
Moze nawet kilkanascie...

-=DanieL=- 18-06-2006 14:03

Po co się modki kłucicie z nimi? Ci co bojkotują ten konkurs pewnie nie mają kasy na sms'a i im krew po twarzy spływa, że nie mogą wygrać pacca albo, że tibia.pl się rozwija bo oni by chcieli starą "dobrą" tibia.pl z 100 osobowymi odwiedzinami dziennie :(.

Lithen 18-06-2006 14:08

Problem !!

Ja wysłałem SMS, uzupełniłem wszystkie rubryki, ale kiedy dałem "OK" żeby wysłało zgłoszenie to strona wygasła .... I teraz nie wiem czy moj kod przepadł :(

CO teraz Bedzie ??

Dwimenor 18-06-2006 14:23

Wejdź jeszcze raz i spróbuj użyć swojego kodu jeszcze raz.

Sperow Knight 18-06-2006 14:46

a była by możliwość kupna pacca np. na 90 dni poprzez wysłanie kilku (kilkudziesięciu) sms-ów???

kołbaś 18-06-2006 14:49

a ja wyslalem moze wygram fajnie by bylo chociasz i tak po wakacjach sobie kupuje

Dwimenor 18-06-2006 14:59

@Sperow Knight
Nawet gdyby...to policz sobie ile by cię to kosztowało.

Jeden SmS ściąga ci w tej chwili 6 zł+Vat (7.32zł).
My dostajemy około 40% z tych 6 złotych(czyli 2.40).
Pacc przez firmę Drom kosztuje 95 złotych(na 90 dni).
Oznacza to, żebyś musiał wysłać prawie 40 SmSów(przymijmy 40)
Wydałbyś na to: 292 złote 80 groszy.
Trzy krotnie byś przepłacił.

Teoretyczne wyliczenia, ale dojść dokładne.

Kulikos 18-06-2006 15:44

Fajnie by bylo gdyby wiecej ludzi moglo wygrac, zamiast pacca na 6 miechw to kilka po 3... Wieksze szanse ;p

Ozon18 18-06-2006 16:29

Pacc na 3 miechy bylby lepszym rozwiazanie + losowanie zawsze gdy sie zbierze kwota, a nie po jakims czasie (raz moze byc mniej raz wiecej).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:48.