![]() |
Wole ...
Cytuj:
|
Wbrew pozorom nie tak latwo jest wybrac lepsza profesje.
Po updacie, kiedy wprowadzono rozdzki troche sie po zmienialo. Sorcerer moze od 33lv wymiatac bardzo szybko guardy (chociaz z uwagi iz tylko na 2 kratki jest ciezko mu uciekac). Z kolei druid od 33lv moze atakowac rozdzka energii dzieki czemu moze wymiatac niezle cale respy na OF i GhoustLandzie uzywajac niewidki. Wiec wedlug mnie na rozdzkach wychodzi lepiej druid. Jesli masz PACC to moze Cie przyciagnac UE, ale pamietaj iz prawdopodobnie uzyjesz go tylko kilka razy i to pewnie na wojnach. Co do SD i UH. Bardziej sie oplaca robic UH i je pozniej sprzedawac w duzych ilosciach. Skille rosna troszeczke szybciej dla druida. Generalnie ja bardziej bym obstawal na druidzie. |
a ja gram magiem...
A ja gram magiem i bardziej polecam maga niz druidka szczegolnie na paccu!
|
Cytuj:
jest tylko jedna mozliwa odpowiedz...KNIGHT 8o |
Sorc jest potenrzniejszy od Druta ale to okazuje sie dopiero na wyszych lvl ;p zwlaszcza teraz po update
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Po update zaszło wiele zmian. Przede wszystki głównym zarobikiem niskolevelowego sorka przestały być SD (bo one dopiero od 45 levela) ale HMM. Druid naomiast dalej męczy HMM i UHy. Druidem dalej niezwykle ciężko jest wykonać annihilatora (jak to ujął Gremlin: Potrzeba 3 sorków level 120+, którzy są gotowi na poświęcenie i spróbowanie z druidem zrobić anni). Przy czym gdy się zbierze 4 sorków (level 120+) jest to całkiem możliwe. Różdżki - one przydadzą sie przed wszystkim do nabicia levela poniżej 40. Można sie potem bawić i dalej expić z różdżką, ale lepiej zostawić mane i ewentualnie walić z "exori vis". Dalej zostaje przy moim zdaniu - Jeżeli chcemy do czegoś w tibii dojść lepiej zrobic porządnego sorka. |
Obie dobre profesje, polecam bardziej sorca, gdyz juz nie mozna od 11robic uhow ... wiec .. czy stary czy nowy serv i tak sorc rox
@mc-krzysiu to fajnie masz jezeli robisz druta tylko po to zeby sobie uhy porobic ;p (30lvl+ teraz, kiedys to bylo oplacalne) |
Cytuj:
|
Wiesz To ZaleŻy Co Wolisz Sdki Czy Uhy.
|
W sumie to nawet Druid lepszy niż mag
Ja patrze na to tak, pragniesz kiedyś mieć 150lev tylko zastanawiasz sie
czy sorc czy druid... sorc ma Ue ale akurat na takim wysokim lev to ma malo do rzeczy... Sorc na 150lev i 80mlev.... obrażenia jakie zadaje z Ue to od 850 do 1750 na potworku czyli na czlowieku od 425 do 875... Druid na 150 lev ma 895 życia... każdy kto troche gra w tibie umie użyć magicznego czaru :) EXURA VITA :) ktora daje full przy podobnych wartosciach jak u sorka czyli 150 lev i 80mlev... minus tego UE puszczonego przez Sorka to to że stracił niewiem jak po update chyba 1000many cos okolo tego... a sork zaledwie 280 na Exure Vite.... Sork na tym lev ma mane na puszczenie mniejwiecej 4 UE i ma po mannie a Druidowi zostalo jeszcze okolo 3/4 many.... teraz juz spokojny o wszystko Druid dobija Sorka z SD... to jak sork długo sie utrzyma zależy tylko od ilości UH... to która profesja jest silniejsza jest niemal nie do roztrzygniecia.... to kogo ktoś wybierze zależy tylko od kwesti gustu... ps. Rozwalają mnie wypowiedzi typu jak widze 40 drudia to sie nie boje a jak 40 sorka to mam nalane w gaciach.... sorc czy druid moze używać SD i bije z niego z takom samom siłom... Więc co za różnica.... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
ale naprzykład pod czasn wojny lub checi zabicia druida sorc nie podleci i ne zacznie spamowac ue chyba ze jest idiata albo podejdzie walnie sd i ue albo przyleci z kims i ktos najpier walnie sd a sorc wtedy dkonczy ue druid nie zdazy nic zrobic.... Ja polecam sorc ale jak wiele postaci magicznych 3eba wkladac w obie profesje duzo pieniedzy i czasu. Nie jest latwo ale powyzej 80 lvl są tego skutki Nie zapominajcie jezeli bedziecie szybko expic na nowym swiecie sorcem lub druta zawsze zostaniecie wciagnieci w jaka wojne albo poprostu zabici bo stwarzacie za duze niebezpieczenstwo w przyszlosci mysle ze jak bedziecie miec juhs wmiare wysoki lvl wszystkie męki zostana wynagrodzone :D |
[quote=TheThunder]Obie dobre profesje, polecam bardziej sorca, gdyz juz nie mozna od 11robic uhow ... wiec .. czy stary czy nowy serv i tak sorc rox
Druid moze robic Uhy od 24 LVL natomiast sorc SD robi od 45 jak sie nie myle. To druid ma duzą przewage. Pomysl zanim napiszesz X( |
człowieku wiesz że był UPTADE? Teraz Druid robi Uhy bodajże od 26 lvl. Ja preferuje sorca.
|
"MF w ilosci kilku/kilkunastu bp."
- No tak ale zycze powodzenia wypić "kilkanaśćie BP manafluidów podczas walki -.- "Strzelales kiedys w biegnacego gracza 60+ z sd ?" -narazie nie :), ale nie jest to niemożliwe... ale to żaden argument który przeważa na strone sorka.... któremu też nie będzie prosto walnoć w druida "Jesli nie atakowal pierwszy i nie ma pzlocka zwieje bez problemu do najblizszego pzta." -no no zależy który miał gorszy dzień =] |
Zmiana wypowiedzi.
Gdzieś napisałem że druid jest lepszy. Otóz FAŁSZ!!! Mam taka malą takytke która sprawuje się wyśmienicie:
Robimy druida i lecim nim do 24lvl (dużo czasu ale warto) Na 23lvl mozemy zrobic ze 2bp GFB i expić. Aha ródżki używamy do 23lvl. POtem albo robimy GFB albo do 24lvl i Uhy. Żeby zrobić SP wystarczy troche posiedzieć na rotach np. POtem robimy sorca. Gramy Gramy itp. A co z uhami?? Mamy uhmakera! on nam dostarcza uhy i tyle. Jednak decyzja należy do was. |
Druid ! Kasa , kasa , kasa za Uhy ...
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Pall najlpszy bo? Wali combo? A druidowi bozia burstów nie dała albo rumuni mu pokradli? Cytuj:
...I wtedy stała sie światłość... Owszem ludzie sie boją sorców ale 70+ ue to mit w wiekszej walce niz 1 na 1 ew trapowanie 1 osoby. Cytuj:
|
Gosu pomysl z expieniem 2 bpkami gfb. Koles chyba w zyciu z run nie strzelal.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:58. |