Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   skille u knighta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=93911)

noobowaty mistrz 30-09-2006 11:09

@Banovic
Gratz bota.

Stożek 30-09-2006 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 1010305)
@Banovic
Gratz bota.

-Puk, puk
-Kto tam?
-Gm Xadam
-no ban plx
-Banovic banished for illegal software using.

@down
Zedytuj-screenow sie nie cytuje.

Volan Rookstayer 30-09-2006 14:44

Haha xD ale wpadłeś. Tibia black ice :D ja bym uważał, bo : "Xadam patrzy ..."

BaxCrow 02-10-2006 16:19

Lool?!

Nie no nie mam pytań. Ja na moich 71/70 expilem na Guardach, a a 80/80 to masz Guarda na 3-4 szlagi, wiec jaki w tym problem?

@Noobowaty to, że Vil jest moderatorem to nie znaczy, że ma większe pojęcie o Tibii ode mnie. Gram w Tibie juz 5 lat i zawsze grałem najtem i mam pojęcie co jest dobre, a co złe.

Anzirus 02-10-2006 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1013882)
Nie no nie mam pytań. Ja na moich 71/70 expilem na Guardach, a a 80/80 to masz Guarda na 3-4 szlagi, wiec jaki w tym problem?

@Noobowaty to, że Vil jest moderatorem to nie znaczy, że ma większe pojęcie o Tibii ode mnie. Gram w Tibie juz 5 lat i zawsze grałem najtem i mam pojęcie co jest dobre, a co złe.

W tym problem, że guard też nieźle wali, pozatym żeby dobrze expić a nich 50 knightem( expić a nie zarabiać) to trzeba wchodzić w niezłe respy, a one wtedy mocno walą. Pozatym po co na nich expić, skoro są elfy? ;p LoL

Zeltus 02-10-2006 20:28

lol?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 988166)
pokaz filmik jak "dobrze" expisz na guardach

Jak coś jeżeli masz postać w tibi to pójdz sobie na guardy i zobaczysz conajmniej pare hlv. Najtow ktorzy expia na guardach.
Przy dobrych skillach i ilosci HP z jednoreczna bronia jest bardzo łatwo na nich expic -.- widac ze jestes troche nniedoswiadczonym graczem jesli chodzi o Najta o ile kiedys nim grales -.-!X(

Vil 02-10-2006 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zeltus (Post 1014378)
Jak coś jeżeli masz postać w tibi to pójdz sobie na guardy i zobaczysz conajmniej pare hlv. Najtow ktorzy expia na guardach.
Przy dobrych skillach i ilosci HP z jednoreczna bronia jest bardzo łatwo na nich expic -.- widac ze jestes troche nniedoswiadczonym graczem jesli chodzi o Najta o ile kiedys nim grales -.-!X(

Malo kto tam _expi_, wiekszosc _zarabia gotowke_.

Fagaro 02-10-2006 22:56

Cytuj:

Ja mam 93 level, 88/86, rh, dsm, g legs, sb, mms, i sca.Od jakiego levelu i skili moge chodzic na guardy?:baby: bo narazie mam tam hu... exp i jescze bardziej hu.. loot. polowa expa co w of i jedna trzecia loota z of, a na dragach mam lepszy zysk i exp niz w of.

Szaryy 03-10-2006 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1014663)
Ja mam 93 level, 88/86, rh, dsm, g legs, sb, mms, i sca.Od jakiego levelu i skili moge chodzic na guardy?:baby:

GUARDY Są NIE OPLACALNIE DLA KNIGHTA!!.Ile razy ma być to wałkowane.
Po co masz chodzić na guardy jak mówisz, że ci fajnie się expi na Of lub na dragach.

Cadonis 03-10-2006 20:52

@Szaryy
To była ironia, trepie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1013882)

Wiesz, GSy z energy bomb też się kiedyś zabijało... tylko co z tego? Teraz guardy są w ch*** nieopłacalne i trzeba z tym żyć.

Diddy 04-10-2006 21:37

Cytuj:

Taa, zobaczę hlvl-i ale drutów,sorków ewentualnie palków, a no i jeszcze paru 15 lvlych postaci magicznych.

P0nury 05-10-2006 03:18

Osobiście wbiłem skille 60/59 i od tego czasu skillowałem góra 4h. Po pierwszym wypadzie na scaraby miałem ochotę dociągnąć jeszcze do 70/70 (mam 63/62). Trochę wolno się expiło i w ogóle sporo używania manasów. Poszedłem na -2, poexpiłem 2 godzinki, wbiłem lvl. Spoglądam na skillbara ile mi tam w clubach urosło. To był znak, żeby olać skillowanie. Samo się wbije podczas expa.

Przed 45-50 lvl'em raczej nie zamierzam zmieniać scarabów na inne expowisko. Jak już, to minosy i elfy. Tylko do tego czasu, to, jak już pisałem, skille same zdążą się wbić.

Vil 05-10-2006 08:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1017603)
Przed 45-50 lvl'em raczej nie zamierzam zmieniać scarabów na inne expowisko. Jak już, to minosy i elfy. Tylko do tego czasu, to, jak już pisałem, skille same zdążą się wbić.

jesli chcesz zmieniac na elfy proponuje sprobowac juz od 30 levelu.

noobowaty mistrz 05-10-2006 13:32

Scaraby maja jeden wielki atut ktorego nie maja inne expowiska - nie trzeba robic lootbaga. Dlatego osobiscie uwazam ze warto tam chodzic jesli mamy taki lvl i skille ze nam sie koszty zwracaja. (czyli zarobek = 0+)

Stożek 05-10-2006 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 1017795)
Scaraby maja jeden wielki atut ktorego nie maja inne expowiska - nie trzeba robic lootbaga. Dlatego osobiscie uwazam ze warto tam chodzic jesli mamy taki lvl i skille ze nam sie koszty zwracaja. (czyli zarobek = 0+)

Expiac na dworcach nigdy nie robilem lootbaga a loot i exp przy skilach 77/75, lvl od 45-64 byl wiekszy niz na scarabach: ukrytych i tych zwyklych. Probowalem tam expic ale scaraby naleza jedynie do kategori dostatecznie dobrych.

Cossma 06-10-2006 11:58

hmm ja aktualnie mam knighta <nie wale z axa> na 44 lvl ze skillem 80/80 (34% do 81 sword i 21% do 81 shield) trenowalem od pamietam jak na małym lvl trenowalem do 70/70 gdzies w granicach 27 lvl wbilem te skille, nastepnie troche pogralem a ze nie jestem PG to gralem sobie spokojnie wiecej czasu tracac na rozmowy z kumplami na guild chat

nastepnie w granicach 35 lvl mialem skille 75/75 wbilem 40+ lvl (w miedzy czasie byla matura :p ) kiedy po maturze zaczolem pracowac i wieczorami nie musialem sie juz uczyc postanowilem wbic jakies przyzwoite skille wiec na 44 lvl mam 80/80 mialem zamiar i mam wbic 85/85 przed 45 lvl i kupic pacc aby szybko wbic lvl, ale aktualnie praca nie pozwala mi nia granie (16h dziennie w pracy) wiec moj plan legl w gruzach.

Nawet w pracy trenowalem na slimach wracalem do domu dalej trenilem na slimach i w niecale 2 tygodnie z 77/76 wbilem 80/80 wiem nie rewelacja ale wszyscy wiedza ze slimy nei sa tak dobre jak trening na monku. Teraz przestalem skillowac w pracy kiedy bo crash'u neta padlem na slimach i 1 skill poszed w du*e

Uwazam ze przyzwoite skille na dany lvl to
10lvl - 35/35
20lvl - 55/55
30lvl - 65/65
40lvl - 75/75
100lvl - 90/90

ale każdy treni do takich skilli z jakimi mu sie bedzie dobrze expic

@NOOBOWATY
kazdy sie może pomylic

P0nury 06-10-2006 12:21

@Vil

Po kolejnym expieniu na scarabach coraz bardziej przychylam się do tego, żeby jak najwcześniej spróbować elfów. Dobije lvl i czas spróbować. Nie bez powodu chyba tyle osób się wypowiada w superlatywach o elfach?

Mam tylko nadzieje, że koszty takiej wyprawy nie będą zbyt wysokie? Już raz na elfach byłem, koło 22 lvl'u (61/60, 4 mlvl), ale wiele tam nie ugrałem i wróciłem na minosy.

Vil 06-10-2006 15:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1019025)
Mam tylko nadzieje, że koszty takiej wyprawy nie będą zbyt wysokie? Już raz na elfach byłem, koło 22 lvl'u (61/60, 4 mlvl), ale wiele tam nie ugrałem i wróciłem na minosy.

Od okolo 25 levelu zaczynasz po trawie biegac wystarczajaco szybko aby nie gonic scouta przez odleglosc calego ekranu, co zwykle konczy sie niezlym laniem. Baaardzo w EF przydaja sie bohy.

P0nury 06-10-2006 15:14

Bohy oczywiście mam. Próbowałem chodzić głównie po murach (tj. na +1 chyba) i bić tam zwykłe elfy i scouty. Lanie dostawałem głównie od scoutów. Mimo wszystko z ciekawości wybiore się tam w nocy, o ile odpowiedni ping dopisze i nie będzie zbytniego tłoku. 2handed chyba brać nie muszę, wystarczy 1h+tarcza? Poprzednio zazwyczaj ubijałem tak scouty, jak i zwykłe elfy 1-2 hitami.

Diddy 06-10-2006 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1019205)
Bohy oczywiście mam. Próbowałem chodzić głównie po murach (tj. na +1 chyba) i bić tam zwykłe elfy i scouty. Lanie dostawałem głównie od scoutów. Mimo wszystko z ciekawości wybiore się tam w nocy, o ile odpowiedni ping dopisze i nie będzie zbytniego tłoku. 2handed chyba brać nie muszę, wystarczy 1h+tarcza? Poprzednio zazwyczaj ubijałem tak scouty, jak i zwykłe elfy 1-2 hitami.

W nocy jest słaby resp dlatego, że mało ludzi gra.Wez jednoręczną broń.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:34.