Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Reklamy telewizyjne i nie tylko (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=94734)

ripper 18-09-2006 14:45

Cytuj:

Wydaje mi się, że bardziej Ci chodziło o Jarosława, bo Lechu ma żonkę, a Jarosław sam
Jedno drugiego, z tego co wiem, nie wyklucza ; ) Poza tym, jak ja bym miał taką żonkę, to bym się chyba na panów przerzucił ;pp

Abbondanzieri 21-09-2006 13:43

Dobra, reklama byla Media Marktu na niemieckich kanałach podczas MŚ, jak ukazali Polaków jak usciskują się z pracownikami tegoż sklepu, nastepnie odchodza A niemiecki pracownik:
-Nawet mili Polacy jeszcze zegarek mam na ręce, gdy kamera oddala obraz, widać ze ziomkowie od tego sklepu nie mają spodni,

Ale tez byla Reklama tej wersji o Arabach którzy zawsze sie targują, Francuzi to Casanowy, A Holendrzy to jaracze :P.. etc A w Polsce wlasnie ktos wymienil reklame o Toyocie, Coca Coli, Biedronki, No i ja lubie wlasnie cos pilkarskiego to czesto Pepsi, daje cos z tego nurtu.

Kwaso 21-09-2006 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuraj (Post 993203)
No to masz babo kwasek. :D

Haha to jest tez wypasione :D
A czemu ?? Bo moj kumpel wymyslil na podstawie tej reklamy opis moich narodzin...Kiedy sie urodzilem , tzn lekarze ,,wyciagneli mnie'' (xD) na swiat, stary rzucil text do starej ,, No i masz babo Kwasa''
Caly dzien sie z tego basowalem a jak widze ta reklame to jestem we łzach normlanie xD

Jochny 21-09-2006 14:03

http://www.maxior.pl/?p=index&id=29268&18 - o Jezu ta reklama mnie rozwala :D
a tu jest coca-cola i GTA http://www.maxior.pl/?p=index&id=29386&18 dobry ten motyw z rowerzystami i jak daje forsę biedakowi. A wszyscy naokoło spieprzają przez płot :D

Dark Sven 21-09-2006 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Empire (Post 992639)
Co ma wspólnego kot z kaczką?..

Jaro ma kota... Jak jest samotny to nie wiesz co tam kot przeżywa ^^

Yoh Asakura 21-09-2006 20:13

Nie ma co, reklama "telewizja o jakości DVD" wymiata. A ten kto będzie się śmiał z kunsztu tego chłopaczka...będzie miał u mnie cole w puszce.

Chobits 22-09-2006 15:47

- Baryla skocz po frugo!
- Jest frugo?
- Niema, wyszlo.

Pamietacie? Fajna jest jescze piosenka Harnasia (ide do pracy...) lub reklama lotto "teraz to mi to lotto".

Bambuko 22-09-2006 16:56

Baryła skocz po Frugo, samo nie przyjdzie.
Przyjdzie...
I przychodzi :-)

Ta była lepsza.

Glacial 22-09-2006 20:50

No kurde nikt nie wspomniał reklamy hayaha (czy jakoś tak ;p ). Ta pierwsza ich reklama mnie rozwaliła "pozdrawiamy drogich konkurentów” ;p. Albo czerwony kapturek, czy to z tą dźwignią, oni mieli kiedyś reklamy i to właśnie dzięki tym reklamą plus zaczął też robić reklamy komediowe.

Bambuko 22-09-2006 21:20

Plus po to zaczął robić reklamy komediowe, żeby więcej zarobić.

DRoN 01-01-2007 13:20

Jaki jest podkład muzyczny z reklamy Heinekena, gdzie jakaś dziewczyna sięga to piwo, a podchodzi koleś, patrzy na nią i sam sobie bierze i idzie?

@ down
Thx.

@ 2 down
Ja słuchałem tej muzyki na sylwestrze i się zastanawialiśmy z jakiej to reklamy.
Były takie propozycje
1. ubezpieczenia
2. kredyty
3. Skoda
4. Carlsberg (blisko byłem :P)
A koleżanka wchodzi i mówi "o to z Heinekena, co ta dziewczyna sięgała(...)"
I wkółko to słuchaliśmy.

Bambuko 01-01-2007 14:16

Pomogą ci tutaj - http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=96218&page=3.

Quezacoatl 01-01-2007 14:35

@DRoN
Właśnie też tego kiedyś szukałem.

@Topic
Pamięta ktoś te reklamy dębowego mocnego? Zawsze miałem nadzieję, że tych gości jednak zgniecie ta beczka :p

A pamięta ktoś taką reklamę, już nie pamiętam czego. Jest wysoki mur i jakiś facet idzie wzdłuż niego, a za murem słychać jak jakiś tłum krzyczy (bodajże to było) dwanaście! dwanaście! dwanaście!... I gość zaciekawiony tak idzie przy tym murze i szuka jakiejś luki, żeby podejrzeć co się tam dzieje, aż w końcu znajduje dziurkę i przykłada oko. Po czym dostaje palec w to oko i upada trzymając się za nie, a za murem zaczynają krzyczeć trzynaście! trzynaście! trzynaście!... :D

Jeszcze reklamy żywca ownują... jak ta tutaj (prawie jak wokalistka...)
Czy też reklama drogiego piwa, lub dobra reklama telewizorów... No i penholder :]

Co tam jeszcze... Coca-Cola, plus, heyah itp. itd. Można jeszcze wymienić harnasia, dog in the fog, lech (-ale to miała być zwykła reklama... -dla lecha? Niemożliwe!).
Jest jeszcze pełno tak starych, że już nikt prawie ich nie pamięta mimo, że były dobre.

Thomas 01-01-2007 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 999293)
Plus po to zaczął robić reklamy komediowe, żeby więcej zarobić.

Wszystkie reklamy sa po to, zeby wiecej zarobic

Capality 01-01-2007 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1167174)
Jaki jest podkład muzyczny z reklamy Heinekena, gdzie jakaś dziewczyna sięga to piwo, a podchodzi koleś, patrzy na nią i sam sobie bierze i idzie?

Nie jestem pewien ale chyba o tą chodzi: Teddybears sthlm- Cobra style
Topic:
Mi się podobają reklamy coca-coli i ta reklama Lecha
(-...a na tych żyrafach...
-te słonie!!)

Soul's 01-01-2007 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 1168380)
Nie jestem pewien ale chyba o tą chodzi: Teddybears sthlm- Cobra style
Topic:
Mi się podobają reklamy coca-coli i ta reklama Lecha
(-...a na tych żyrafach...
-te słonie!!)

ta, to cobra style, swietna nuta...

mnie podobały sie sprite niektóre, noi plus ;]

matiiii 02-01-2007 10:02

A reklame Tigera widzieliscie? Puszczaja miedzy bajkami!!:evul:

Wyjasniam:
lozko skrzypi babka krzyczy "ach!" potem z koldry cos staje wszyscy mysla ze to ... a to napoj energetyzujacy Tiger. jest otwierany pity i nagle lozko zaczyna szybicej skrzypiec a dziewczyna szybciej wydawac odglosy:D

Rooker666 02-01-2007 13:17

jedne z najlepszych reklam
-pan kierowca i ...
Oraz ta w której wysyłają brygadę antyterrostyczną aby zdobyć ukradzionego malucha

Tomciu 02-01-2007 14:01

@up ta z maluchem roxi :D"Ej no chlopaki ruszcie sie to jakas rodzinna pamiatka jest"
Fajna byla reklama peugota z tymi dwoma biedronami =)

Robee 02-01-2007 14:29

Przypomniały mi się 2 fajne reklamy, które były już dawno, ale nadal mi się podobają. :P

Pierwsza to reklama Pepsi, jest mecz, bodajże Brazylia-Chiny, mija pierwsza połowa, widać Carlosa jak schodzi do szatni. Tam spotyka dzieciaka z Chin, który prosi go o autograf. On mu daje, dzieciak wręcza mu butelkę Pepsi i się kłania. Druga połowa meczu, rzut wolny, w murze stoją piłkarze Chin. Carlos podchodzi do strzału, ale kłania się najpierw piłkarzom w murze. Oni się kłaniają również, a Carlos w tym momencie strzela, piłka przelatuje nad nimi i gol. :P Bramkarz Chin jeszcze się tak fajnie uśmiechnął xD

Druga reklama: Idzie jakiś piłkarz(nie pamiętam który) Realu Madryt. Zagląda do pokoju, patrzy a tam Ronaldo ze złamaną nogą. Przechodzi dalej, Casillas ma dwie ręce w gipsie. Idzie dalej, automat z Coca-Colą. Przyciska przycisk, aby wyleciała mu puszka i nic. Zdenerwowany kopie to, aż mu się noga złamała. Przychodzą lekarze, i zabierają go do reszty :D Potem jeszcze przychodzi jakiś dzieciak w koszulce Manchesteru, podłącza automat do prądu, bierze puszkę, wyłącza automat i odchodzi :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:01.