Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=98804)

Cadonis 26-10-2006 21:30

Chcesz expić z monkami - zwolnij kopalnię komuś kto z niej skorzysta efektywnie...

Geez, zrozumcie że guardy z summonami to gorszy exp od rotów. Zarobek zresztą też.

sat 26-10-2006 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez móc (Post 1048350)
Jestem trollem bo moderator jest knightem? Mozna i tak. Szkoda tylko ze prawda do innych nie dotrze i nadal beda sie upierali ze kniight nie jest gorszy od sorca/druta.

a wiec expij swoim druidem czy sorcem na demonach bez blokera. no bo po co ci knight? czy wy jestescie malymi dziecmi, ktore nie potrafia dostrzec tej dyskretnej roznicy pomiedzy profesjami? najt jest od blokowania, palek od strzelania a sorcowie i druidzi od wytwarzania i wysokowydajnej "konsumpcji" run.

Vil 26-10-2006 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1049049)
a wiec expij swoim druidem czy sorcem na demonach bez blokera.

po co expic na demonach ?

btw idz sobie knightem poexpuj na hydrach bez shootera.

prawda jest taka, ze jakkolwiek po updacie w ktorym mozna bylo kupic runy w sklepach kazda profesja mogla sie swobodnie obyc bez druidow na serwerze, o tyle po wprowadzeniu wandow i masowym uzywaniu visow kazdy caster moze sie przez 90% czasu gry obywac bez blokera i do tego baardzo szybko expic.

Knight nie jest nikomu do niczego niezbedny.

=Pekin= 26-10-2006 23:41

Przez to zjebali Tibie :S sorc / druid co z tym exori visem wyprawia to juz jest przegięcie .......
N/C

Frapper 28-10-2006 10:46

up@ to tak jak kiedys z drutem/sorcem. do 40 lvl z w hammerem na rotach bylo siedziec.

Knight to najgorsza profesja. Zadaje smieszne obrazenia z melee, tam gdzie druty robia 50k exp/h na podobnym lvl knight ma w ciul waste(zolwie,scaraby,ef,dworce) i juz nikomu nie jest potrzebny.

pr0xor 29-10-2006 12:37

Na knighta trzeba miec duzo czasu (skille) jednak gdy zrobisz dobre skile mowie tu o 75+ z gs lub d lance siada naprawde dobrze...
Po drugie najt nie jest profesja na pvp i jego hity na 100 lvlu sa podobne jak na 50 ale... knight ma duzo hp i naduzym lvlu uha sie naprawde sporo z Sov lub Sca jest juz potezny + ma baardzo duzo capa ...
Wezmy 60 knighta i 60 sorca:
Knight - masz prawie 1k zycia i okolo 1700 capa ! bierzesz duzo uhow siedzisz i zbierasz kase nie musisz sie wracac do dp przez naprawde dlugi czas + majac duzo uhow trudno jest ubic takiego rycka...
Sorc - masz okolo 450hp.. i z 1500 many a capa ? nawet chyba nie ma 1k..

Pozatym cipy poprawily sytuacje sorca dajac rozdzki i tanie manasy co pozwala na expienie z vis bo kiedys kiedy tego nie bylo najt byl duzo lepsza profesja i lepiej sie nia expilo przyklad najwyzszy lvl eternal~ and sero~
Jak wprowadzili rodzki i tanie manasy expienie sorcem stalo sie szybkie bo kiedys trzeba bylo kupic/zrobic hmmy teraz kupujesz manasy i jedziesz..

W sumie to tyle acha i nie ma lepszej profesji kazdy lubi co innego
proste ? ;f

ripper 29-10-2006 16:04

Cytuj:

W sumie to tyle acha i nie ma lepszej profesji kazdy lubi co innego
proste ? ;f
Są profesje lepsze i gorsze, zależnie od tego, pod jakim kątem patrzymy. I nie pieprz, że wszystkie są tak samo dobre, bo wyżej sam temu zaprzeczasz. Ale fakt faktem - każdy lubi co innego. Proste?

pr0xor 29-10-2006 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1053730)
Są profesje lepsze i gorsze, zależnie od tego, pod jakim kątem patrzymy. I nie pieprz, że wszystkie są tak samo dobre, bo wyżej sam temu zaprzeczasz. Ale fakt faktem - każdy lubi co innego. Proste?

ja temu nie zaprzeczam chcialem pokazac tylko ze sorc ma tez minusy bo ktos wczesniej pisal ze jest on wspanialy itp itd ze duze hity itp a najt to scierwo a chcialem pokazac ze ma tez minusy :) wiec troche zle mnie zrozumiales :P

ripper 29-10-2006 17:49

IMO to ty źle się wyraziłeś. Pisanie w sposób klarowny ułatwia odbiór.

Mehh 29-10-2006 18:24

Lubie knighta . Jak ma lvl 20 i skille 70/70 + do tego k-secik vampka , fa i warriorke i eq boszki . Wtedy exp jest przyjemnoscia .

lajtn 30-10-2006 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mehh (Post 1054112)
Lubie knighta . Jak ma lvl 20 i skille 70/70 + do tego k-secik vampka , fa i warriorke i eq boszki . Wtedy exp jest przyjemnoscia .

Błagam. Albo piszesz z interpunkcją, albo nie. I do tego: ,,warriorke i eq boszki". I z tą przyjemnością też jest różnie, bowiem ja prawdę mówiąc uważam knighta za najnudniejszą profesję. Zaraz, mój dobór sensownych expowisk na 60 lvlu jest równy 3-4 ? W czym połowa wymaga/daje większe możliwości z postmanem. W ogóle to dziwie się, że bez pacca dałem rade wbić 60 lvl, gdyż na nim jest druga połowa normalnych (35k/h, dla knighta to jest normalne, sork robi 50k/h i ma większy wachlarz expowisk, w tym może wbijać lvl na prawie wszystkich knighta z większym powodzeniem) expowisk.

Xavery 30-10-2006 22:19

No niestety knight to teraz nie jest zbyt atrakacyjna postac do przyjemnego grania. Ja na 80 lvl epxie w miejscach gdzie expilem na 60 lvl, i to niewiele szybciej niz wtedy. PvP lezy i kwiczy... czasami ciekzo zabic ~30 sorca, jak ma wystarczajaca ilosc manasow do leczenia ( a taki sorc na moim lvl ma 30 sorca na strzala ). Kiedys knighci byli niezbedni na hunty, a dzisiaj juz sobie sorce/druty sami radza... Poprostu porazka.

Wszystko przez update z rozdzkami/tanszymi manasami, bo teraz sorc/drut juz na starcie expi szybciej niz reszta, a im wyzej tym szybciej - w przeciwienstwie do reszty klas. Najlepsze byly czasy jak postacie magiczne expily sobie na rotach/larvach do 40+ lvl.

Maderi 03-11-2006 23:16

Moim Zdaniem Jest Git na 8 lvl walnolem 50 wiecej niemoglem po szkilet padl

Cristiano Lisek 04-11-2006 00:32

jak dla mnie to zle ze z tymi rozdzkami cipsoft wyjechal bo przynajmniej taki knight mogl sie cieszyc ze przynajmniej na malym lvlu szybciej expi niz reszta profesji a teraz lipa bija sobie tymi rozdzkami zawsze trafiaja hity nawet ladne jeda na full defie wala z dystansu i sie wiecej wkurzajach noobow zrobilo. noobow zawsze bylo duzo ale tych wkurzajacych mniej bo kiedys te nooby to byli knightci ktorzy nawet nie wiedzieli co to skille wiec jak chcieli nam ubic naszego potworka to nie dali rady i nikomu krzywdy tak naprawde nie robili a teraz co wyprawiaja ci sorcowie i druty z rozdzkami to masakra bo kiedys najfajniejsze expowiska dla facc teraz sa przeludnione. moglbym wiecej napisac ale w sumie po co...

Cristiano Lisek 04-11-2006 09:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1062179)

Chyba powinienes porownywac sorca na 80 vs rycerza na 30... wtedy nagle ten sorc na 80 tez nie ma rycerza na strzala

ale chyba duzo latwiej ubic takiego knighta na 30 lvlu przez 80 sorca!!
sam kiedys mialem taka sytuacje jak mi 60 lvl sorc na 30 lvlu tak przywalil chyba 3 albo 4 razy z sd i nawet nie zdazylem baga z uhami otworzyc

Diamonic 04-11-2006 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cristiano Lisek (Post 1062277)
ale chyba duzo latwiej ubic takiego knighta na 30 lvlu przez 80 sorca!!
sam kiedys mialem taka sytuacje jak mi 60 lvl sorc na 30 lvlu tak przywalil chyba 3 albo 4 razy z sd i nawet nie zdazylem baga z uhami otworzyc

Otwierales baga ponad 8 sekund? Gratz. _/

Cristiano Lisek 04-11-2006 11:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diamonic (Post 1062364)
Otwierales baga ponad 8 sekund? Gratz. _/

2 s zanim sie zczailem ze pkuje 2 s zanim znalazlem bag 1 s zanim otworzylem jak juz widzialem uhy ujrzalem napis "you are dead"

Vil 04-11-2006 11:27

powinszowac skilla ._./

Diamonic 04-11-2006 12:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cristiano Lisek (Post 1062434)
2 s zanim sie zczailem ze pkuje 2 s zanim znalazlem bag 1 s zanim otworzylem jak juz widzialem uhy ujrzalem napis "you are dead"

Z tego wynika, że zabił cię w około 5 sekund, a wcześniej mówiłeś 3-4 sd, czyli 6-8 sekund. Gratulacje! Właśnie sam sobie zaprzeczyłeś. ;)

Czubek 04-11-2006 14:44

A mi 102 ms pizgnął ue i na 35 lvlu zrobil mi black hp i wandem dobil i tez niezdonzylem uhow otworzyc :I

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:47.