Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Death of Saddam Hussein (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=101014)

jack_O 08-11-2006 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez czuk85 (Post 1068713)
Wyrok jest sprawiedliwy, zamieszek w Iraku nie będzie gdyż to też Irakijczycy wydali ten wyrok,

cóż za dedukcja, tylko czemu jest tyle zamachów na irackich urzędników organizowanych przez samych irakijczyków ?
czemu ginie tylu irackich policjantów z rąk rodaków ?
chyba nikt nie wierzy że Irak pogodzi sie z tym wyrokiem

a śmierć dla Saddama to nie jest kara, kolejny męczennik który zginie z rąk USA, może nie bezpośrednio ale zawsze
pozatym Saddam mordując 'szyitów' postępował zgodnie z prawem, które obowiązywało wtedy w iraku

Rabanbar 08-11-2006 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eivrel (Post 1069233)
Trochę się pogubiłeś w tym co mówisz bo już go osądziłeś ;p

Psia krew, czy ja naprawde jestem dla wszystkich zbyt inteligentny? Mówie że na podstawie tego co wiem skazałbym go na śmierć, ale wiem że należy dokladnie zbadać sprawe zanim by sie kogoś skazało na śmierć, wiec gdybym faktycznie miał go sądzić, to dokladnie bym wszystko sprawdzil.

janek@ 08-11-2006 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rabanbar (Post 1069336)
Psia krew, czy ja naprawde jestem dla wszystkich zbyt inteligentny? Mówie że na podstawie tego co wiem skazałbym go na śmierć, ale wiem że należy dokladnie zbadać sprawe zanim by sie kogoś skazało na śmierć, wiec gdybym faktycznie miał go sądzić, to dokladnie bym wszystko sprawdzil.

Homo sapiens! Reszta to neandertalczyki XD hehe

Jesli prawo by mialo dzialac w stecz to za zabijanie/gwalcenie niewinnych cywili w wietnamie powinni wszystkim zolnierzom jaja z piiiii powyrywac. XD hehe

Wyrok nie sprawiedliwy. A dlaczego? zaraz powiem/napisze:
Ten czlowiek jak umrze bedzie mial esy-floresy po smierci i bedzie mial dobrze, nawet nie bedzie musial isc do sklepu po p. toaletowy.
A co da jego zabicie? bedzie mial lepiej po drugiej stronie swiata oo nie lepiej zeby odcierpil swoje TU na ziemi, a nie spieprzac i zostawic taki burdel bez rachunku. Niech go zamkna w pomieszczeniu z pedalami lub przygniesc go kartonami z lajnem. :D
Nie wiemy co bedzie po smierci (niebo/pieklo) wiec lepiej kierowac sie tym co my znamy, a nie klasc tylko na jedna karte.(bo kto wie co bedzie po smierci)

P.S
Ja sie tu nie kieruje agresja tylko "rownowaga" (bierzesz, zaplac).

Eivrel 09-11-2006 15:34

Cytuj:

Mówie że na podstawie tego co wiem skazałbym go na śmierć, ale wiem że należy dokladnie zbadać sprawe zanim by sie kogoś skazało na śmierć, wiec gdybym faktycznie miał go sądzić, to dokladnie bym wszystko sprawdzil.
Jeszcze bardziej się pogubiłeś. Zacznijmy od początku. Najpierw napisałeś o śmierci z szacunkiem dla Saddama. Co jest błędne. Tłumaczyłeś się tym że ta opinia jest taka bo opiera się na faktach z telewizji a ta kłamie. Dlaczego to jest błędne już tłumaczyłem. Teraz mówisz że gdybyś faktycznie miał go osądzać to zbadał byś sprawę czyli ten pierwszy post nie był faktycznym osądzeniem czyli oznaczał twoją prawdziwą opinie opierającą się na wszystkich dostępnych informacjach. I tu wracamy do punktu wyjścia i koło się zamyka. Radzę ci nie drąż tego już bo z każdym postem coraz bardziej się gubisz.
Cytuj:

Psia krew, czy ja naprawde jestem dla wszystkich zbyt inteligentny?
Tak. Od samego siebie zaczynając.

Dregar 09-11-2006 15:40

Ponad 90% z was zgadza sie z wyrokiem, a ja mowie nie, nawet najwieksi terrorysci na to niezasluguja. Irakijczyk jest terrorysta dla nas, amerykanow i innych krajow, a my jestesmy terrorystami dla nich. Terrorysta zwalcza terroryste proste. Dla nas Saddam Hussein byl terrorysta dla nich Bush. Oczywiscie nie dla wszytkichm w sumie mozliwe ze nawet dla mniejszosci tak bylo, nie zastanawialiscie sue czeny amerykanie pojechali do Iraku? Saddam to byl tylko pretekst, oni pojechali tma dla ropy. Czy naprawde uwazacie ze smierc jednej osoby przywruci zycie tych wszytkich ktorzy zgineli? To sie mylicie. Nauczcie sie wybaczac, pamietacie swietej pamieci Jana Pawla II mimo ze jestem osoba niewierzaca w Boga to uwazam ze to byl najwiekszy czlowiek XX i XXI w. potrafil przebaczyc osobie ktora probowala go zabic.

Pozdrawiam.

Tehshiat 09-11-2006 17:55

Śmierć jest za lagodna kara dla niego. Wg mnie powinien wyladowac w wiezieniu o naprawde ostrym rygorze, wtedy dostalby po dupie. A tak pomeczy sie kilka chwil i koniec.

kamosblue 09-11-2006 18:21

A mają go powiesić czy otruć?

Vanhelsen 09-11-2006 18:25

@Kamos: stryczek...

Rabanbar 10-11-2006 16:26

Cytuj:

Jeszcze bardziej się pogubiłeś. Zacznijmy od początku. Najpierw napisałeś o śmierci z szacunkiem dla Saddama. Co jest błędne. Tłumaczyłeś się tym że ta opinia jest taka bo opiera się na faktach z telewizji a ta kłamie. Dlaczego to jest błędne już tłumaczyłem. Teraz mówisz że gdybyś faktycznie miał go osądzać to zbadał byś sprawę czyli ten pierwszy post nie był faktycznym osądzeniem czyli oznaczał twoją prawdziwą opinie opierającą się na wszystkich dostępnych informacjach. I tu wracamy do punktu wyjścia i koło się zamyka. Radzę ci nie drąż tego już bo z każdym postem coraz bardziej się gubisz.
OMFG. Tak, osądziłem go na podstawie dostepnych mi informacji bo to niczego nie zmienia. Gdzyby od tego zalezalo jego zycie lub smierc, to zbadałbym sprawę.

Eivrel 10-11-2006 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rabanbar (Post 1072043)
OMFG. Tak, osądziłem go na podstawie dostepnych mi informacji bo to niczego nie zmienia. Gdzyby od tego zalezalo jego zycie lub smierc, to zbadałbym sprawę.

A widzisz. Na przyszłość się tak nie bulwersuj bo to potem głupio wygląda jak się nie ma racji. A to że nasze opinie nic nie zmieniają jest oczywiste. Nie znaczy to jednak że mają być pisane na odwal się ot tak po prostu żeby tylko były.

Caer 11-11-2006 11:51

@Dregar:
Nauczmy się wybaczać, wypuśćmy wszystkich morderców z pierdla, może się zmienią, co nie?;p

@Topic:
Bawia mnie ludzie, którzy piszą, że śmierc przez powieszenie jest zbyt brutalna, że cofamy się do średniowiecza, ze to nie humanitarne itd... a potem pisza zeby wsadzić go do klatki o wymiarach 1mx1m, 10m pod ziemią i dawać mu do jedzenia gówno.

To jest dużo bardziej humanitarne, no nie?

Dregar 11-11-2006 14:41

@up
a czy zamachowiec ktory atakowal Jana Pawla II wyszedl? nie mialem na mysli wypuscmy wszystkich mordercow ... tylko po co na swiecie kara smierci wyobraz sobie jak by ktos z twojej rodziny (niekoniecznie najblizszej), albo jakis dobry znajomy zabil kogos, tez powinni go powiesic ? no chyab raczej nie.

Eivrel 11-11-2006 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1074532)
Kazdy walczy w imie czegos, moze to byc:
Wolnosc - ciekawe czy przecietnego zoldaka obchodzi duzo czy bedzie w sluzbie tego czy tamtego?
Wartosci materialne - znowu, przecietny zolnierz i tak nic z tego nie bedzie mial
Poglady - dla przecietnego czlowieka jest to znacznie lepszy powod niz dwa pozostale... i mowiac poglady nie mowimy konkretnie o teroryzmie, mowimy o demokracji, komunizmie, faszyzmie, monarchi i czym tam kolwiek innym.

No tak masz racje. Ale to nie przeczy temu co mówiłem. Nawet jeszcze bardziej potwierdza moje słowa.

hoomik 30-12-2006 13:10

no i stalo sie (podobno). klik

I jak? I nijak. To ja tylko czekam na doniesienia o zamachach w krajach europejskich/usa w ramach odwetu...

Walekifa 30-12-2006 13:15

Dostałem na gg łańcuszek,że o 04:00 Nad ranem jest transmisja na Polsacie,ale sprawdziłem na stronie Polsatu i ch**o było.

Edit:
Cytuj:

Świadkowie powiedzieli, że były dyktator Iraku do ostatniej chwili zachował spokój. Nie chciał, by na głowę założono mu kaptur.
Przynajmniej zginął godnie.

hoomik 30-12-2006 13:18

czek dis ałt:
http://youtube.com/watch?v=hVk155U1mF0

Allatar 30-12-2006 13:32

Pewno sobowtora powiesili.Teatr medialny.

Hellraiser 30-12-2006 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Allatar (Post 1162250)
Pewno sobowtora powiesili.Teatr medialny.

Też chodzi mi to po głowie. Ale na pewno to Husajn, co to za slumsy, gdzie go powiesili !

Fejkowiec 30-12-2006 13:44

Ma to na co zasluzyl.. jesli to nie kant z tym jego powieszeniem ;X

PiXik 30-12-2006 13:47

dobrze się stało,z resztą nie tylko takich jak on powinno się wieszac , chociaz żadna kara w tym wypadku nie byłaby dobra ,bo on powinien zginąc tyle razy ,ilu zabił ludzi:)

janek@ 30-12-2006 13:50

Koniec
teraz juz tylko czekac a odwet irakijczykow i powieszenie: Busha, kczynskich i Giertycha..

TehRegent 30-12-2006 14:04

To się bardziej powinno nazywać śmierć przez złamanie karku, a nie powieszenie. Gdy ktoś wisi umiera powoli...a takie coś to wsiu kręgi szyjne poszły i koniec.

VeLvet 30-12-2006 14:17

Ciężko mi osądzić sprawę...

Saddam był kawałem gnoja...ale żeby zabić...bleee

Smetana 30-12-2006 14:32

@Velvet
Nie ma to jak napisać dwa praktycznie identyczne posty w dwóch praktycznie identycznych tematach? ;P

@topic
Dla mnie to żadna kara. Wierzył w to co robił i pewnie umarł bez żalu, jak wielu innych muzułmanów np. terrorystów.

Empire 30-12-2006 14:45

A mi się zdaję, że jednak Saddam Hussain dalej żyje, to było zwykłą zagrywką...

Jakoś nie chcę ufać tym Amerykanom..

Rupert 30-12-2006 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Empire (Post 1162470)

Kolejna osoba
szukam_spisku_gdzie_sie_da ?

De'sH 30-12-2006 14:48

teraz tylko czekac na zemste...

PiXik 30-12-2006 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Empire (Post 1162470)

Irakijczycy go skazali
;|

hoomik 30-12-2006 14:53

no, i zaczelo sie: klik

Ryłek 30-12-2006 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 1162480)
Irakijczycy go skazali
;|

A przez kogo rząd irakijski jest kierowany jak nie przez Amerykanów, bystrzacho?

Kasahi 30-12-2006 14:56

Niby skąd wiecie że to sprawiedliwa kara? Skąd wiecie co on takiego zrobił?
To mógł być równie dobrze spisek U.S.A ^.-

VeLvet 30-12-2006 15:08

Cytuj:

Nie ma to jak napisać dwa praktycznie identyczne posty w dwóch praktycznie identycznych tematach? ;P

Dokładnie...

Ale teraz kotku porównaj o czym był tamten temat...o tym czy jesteś za karą smierci...

A ten o czym jest?

O Saddamie...

Tompior 30-12-2006 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rege-N-tuS (Post 1162336)
To się bardziej powinno nazywać śmierć przez złamanie karku, a nie powieszenie. Gdy ktoś wisi umiera powoli...a takie coś to wsiu kręgi szyjne poszły i koniec.

Wszystko zalezy jak sie kogos powiesi...
Mozna wieszac aby umarl odrazu przez zlamanie karku albo zeby sie meczyl i sie udusil.

PiXik 30-12-2006 16:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1162495)
A przez kogo rząd irakijski jest kierowany jak nie przez Amerykanów, bystrzacho?

ale mnie pojechałeś,wierzysz w ploty?a może masz jakieś dowody?ja generalnie lubie na faktach się opierac

Korektor 30-12-2006 16:57

Śmierć przez powieszenie następuje po skręceniu karku na wskutek zbytniego obciążenia unieruchomionej szyi. Czasami zdarza się, iż człowiek się "dusi". Nie jest to jednak świadome duszenie się, jak np. mając zatkane usta i nos, ale takie, w którym zwój zacieśnia się tak szybko i mocno, że krew nie dopływa do mózgu. Po kilku sekundach następuje zgon. Podsumowując, albo umrzesz natychmiast, albo zajmie Ci to kilka sekund.

PS. Nie podważajcie tego co napisałem, bo mogę to poprzeć artykułami na wikipedia.pl, reportażami z Discovery itp.

Kwadratowe Koło 30-12-2006 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1162495)

Iracki :S <10 ZzNnAAaCcZZkkOo00FfF>

Rooker666 30-12-2006 20:37

No i gdzie mamy demokrację jak człowieka na śmierć skazują czy nie lepiej byłoby go zostawić w tej celi kilka lat aby sam umarł.wiem że saddam husajn był złym człowiekiem ale powieszenie go było przesadą.a ten kat obok to wyglądało na średniowiecze a nie XXI wiek.

Ryłek 30-12-2006 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 1162733)
ale mnie pojechałeś,wierzysz w ploty?a może masz jakieś dowody?ja generalnie lubie na faktach się opierac

Nie chodzi tu o żadną, bzdurną teorię spiskową, Lożę Żydo-masonerii czy coś w tym stylu. Chodzi, o to że Irak jako świeże państwo demokratyczne kierowane jest przez swoich "wyzwolicieli".

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kwadratowe Koło (Post 1163136)
Iracki :S <10 ZzNnAAaCcZZkkOo00FfF>

Anyway. Mea culpa

Korektor 30-12-2006 21:08

A wyzwoliciele są kierowani przez USA.

Problem w tym, że nie ma kraju, w którym możnaby go osądzić tak, żeby nie było w związku z wyrokiem kontrowersji. Nie jestem zwolennikiem kary śmierci, bo wg. mnie to krok w tył i zjawisko bardzo niechrześcijańskie.

Lifter 30-12-2006 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rooker666 (Post 1163532)
a ten kat obok to wyglądało na średniowiecze a nie XXI wiek.

Dokładnie... Powinien krzesełko dostać a nie wieszać ludzi...
Niedługo w centrum miast ustawiom szubiennice i będą ludzi wieszać...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:44.