![]() |
Bosheeee poprostu każdy lubi swoją muzykę i myślę, że o to chodziło w tym temaciea nie o to która jest lepsza...
Każdy człowiek jest inny, inaczej się ubiera i innej muzyki słucha dlatego "o gustach sie nie dyskutuje" Ja słucham HH i czasem nawinie się jakieś Techno a jednak nie mam nic do metali bo rozumie, że oni lubią swoją muzykę tak jak ja HH. PROSTE ! |
kichakichakicha
|
Polcay niestety nie umieja robic dobrej muzyki. Wieszkosc ludzi woli nawet nie slyszec o polskiej muzyce np tak jak ja wole sobie posluchac czegos pozadnego z zagranicy glownie rock i hip-gop ;p
|
Cytuj:
14letni wierny fanie hip hopku ;] muzyka Polska w niektórych dziedzinach idzie do przodu w niektórych się cofa proste,nie wszystkim będzie się to podobało |
Cytuj:
Hip-Hop moj drogi slepo zapatrzony w techno przyjacielu jest muzyka duzo bardziej ambitna od tego twojego umc umc umc umc jaaazdaaaa! Chociaz i tak jej nie trawie to mimo to techno ======================== hip-hop. Taaaaaaaka roznica. |
Teraz:
C4, Tlen, Red emperez, Xanax, Grajstasiek, Inga and Szerszen, Helicobacter, Transfuzjon, Legwan, Zova, Lilu, the poise rite, Deathcamp Project, Bracia Vanitas, Haiku Fristajl, kOnFuZz, Ploosh, Les bigos, Kombajn do zbierania kur po wioskach, Kolorofon, Oranzada, Yeshe, Hetane, Children, Freak of Nature, Her, Materac, Bukartyk and Sekcja, teatr Kotelioty, Jeszcze raz, Thuoc, Poza cisza, letko, Drewno from las, Iwo, Smoj je wafel. I tak pewnie nie znacie żadnego z nich. |
Znam aż 2 słownie dwa zespoły które wymieniłeś i nie przemawiają do mnie swoją muzyką...
|
Cytuj:
Nie wypowiadaj się o muzyce o której nie masz pojęcia. Nie mam zamiaru prowadzić dyskusji z jakimś idiotą który myśli, że pozjadał wszystkie rozumy, broniąc swojej "świetnej" muzyki. Wielki fan, ambitnej muzyki ;o Cytuj:
|
Cytuj:
AP to jest EP'ka ;) Czyli mozna rzecz tak jak Jade minialbum :) |
@PiXiK
Nawet średni hiphop jest lepszy od najlepszego tekno. Ma przynajmniej szansę, żeby nieść przesłanie. No, ale skoro ty wolisz 'imadżinejszyn!', to twoja sprawa. |
A ja się nie zgodzę. Bo spora część muzyki techno wywodzi się z modów sceny komputerowej, które niejednokrotnie niosły przekaz.
|
A czy muzyka koniecznie musi niesc przeslanie? ;]
|
Cytuj:
|
Taaak... A Rock & Metal niosą przesłanie o szatanie :d.
|
Cytuj:
Cytuj:
A to odrazu musi byc jakies przesłanie? Pare "gwiazd" hiphopu mogło by się opanowac ze swoimi "głębokimi kawałkami z przesłaniem" - chociażby stołeczny Hemp Gru... Znacznie bardziej do mnie przemawia przesłanie z rock'n'rolla, czyli pij piwo, rób imprezy, uprawiaj seks. |
o HG nie mówmy, kiedyś ich słuchałem, ale doszedłem do wniosku, że właśnie oni tylko thcthcthc i hwdp :s
|
A ja lubię/słucham nadal. Kocham ocenianie rapu na podstawie 1 piosenki z płyty (o policji oczywiście)... Mają wiele dobrych kawałków...
@ DOWN Twierdzisz,że tworzenie techno jest prostą sztuką? No na pewno trudniejsze to od metalu.... Pozatym mimo iż od jakiegoś czasu słucham coraz mniej techno,i coraz więcej rapu,to vekegi is lame w tym temacie. I zamknij ktoś ten temat,bo źle się skończy... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
tworzenie techno jest trudniejsze od metalu? lol, leze
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
A widziałeś kiedyś program do tworzenia tego typu muzyki? Oczywiście,da się na nim coś powłanczać,i już lecą jakieś nutki.Ale tak samo mogę pobrzdękać na gitarze.A jak wiadomo,by wyszło coś lepszego,trzeba się wiele pouczyć.
|
Gra na instrumencie to nie tylko rozwój wiedzy na ten temat, ale również rozwój swojego ciała, żeby podołać graniu trudnych technicznie rzeczy. IMO o wiele łatwiej nauczyć się obsługi jakiegoś tekno-mejkera, niż nauczyć się gry na przykładowej gitarze w takim stopniu, by móc grać zaawansowaną technicznie muzykę (improwizacje itd) - tu potrzebna jest wiedza (i to naprawdę obszerna) i odpowiednio wytrenowane palce.
|
Cytuj:
Nie uważam metalu za szczyt wirtuozerii, sztuki przez duże S, nic z tych rzeczy, jednak jest to "muzyka", a techno to dla mnie "produkt". |
Metal... Z metalu można zrobić sztukę przez wielkie "S", ale nie zdaża się to często.
|
Cytuj:
|
Allatar - nie w MM anymore? :O
|
@Allatar
Powiedziałem, że to możliwe, ale rzadkie. Osobiście to nie tego szukam w metalu, więc wymienić niezbyt potrafię. Sam to zrobiłeś, potwierdzając moją tezę. |
No to teraz dodam swoje 5 groszy,..
No tak jesli wlaczam radio normalne, zadne internetowe i polskie stacje to powaznych rzeczy nie ma, chyba ze te starsze fajne nutki, tak jak Autor tego posta napisal Budka Suflera i inne te tez moga wpasc w ucho nowej generacji. :P Ale reszta to tak, wpisanie sie na hama w rodzaj super gwiazdy typu Amerykanskiego lub innego Globalnego Kraju, szkoda,.. bo kiedys byly fajne nutki, ale teraz nikt nie umie skomponowac niczego w dobrym stylu i uniwersalna nutke =/ |
Cytuj:
|
Techno - Nie chcę się z nikim kłucić, ale wg mnie muzyka "robiona na paincie". Muzyką tego nazwa nie mogę ;x ( bez urazy dla wszystkich urażonych )
Hip-Hop - Zasada "Zamień wszystkie znaki interpunkcyjne na kurwy" i inne wulgaryzmy świetnie się tu trzyma. To jest modne \m/ Wszystkie Plastikowe Gwiazdeczki - To już jest przegięcie. "Pozwól żyć, nanana" Wzór dla nowego pokolenia dziewczyn - moja 8 letnia siostra powiedziała że chcę być jak Gosia, Kasia czy inna dupa, to aż mi się smutno zrobiło. Staram się ją nawracać od tamtej pory ^_^ Rock - Jako tako, choć zaczyna być mocno komercyjny, i ( nie każde ) idą za modą... Po wiekszą kase ;/ Metal - Aktualnie go nie ma. Byli, ale nie mają komu przekazać pałeczki. A ci którzy byli, byli świetni. Podsumowanie - Muzyka w Polsce kiedyś była dobra, teraz nadzieja tylko w kilku zespołach, które jednak nie zostaną pokazane w telewizji bo nie są na topie. Reszta to debile/silikonowe idiotki. Help plax ;( ( U mnie w szkole z 4 osoby słuchają innej muzyki niż techno. Reszta boi się odrzucenia, bycia niechcianym. Przez to sięgają po fajki, browary i co tam jeszcze, żeby być kul. A potem w autobusie słyszy się " ZAJEBAŁEM JEJ KURWA KRZESŁEM, JOŁ " Żal.pl ;( pomocy |
Cytuj:
Cytuj:
|
O droge pytam ;/
Już przestałem się interesować ;x zamknąłem się w sobie i nie szukam. A głośno o nich nie jest ;/ Podasz przykłady? Widzisz dlatego ty jesteś w Metal Militia a ja nie ;x "Mylisz hh z hiphopolo?" Byćmoże ;/ Btw. Chodzi mi o nowe zespoły metalowe, nie te u "szczytu kariery" |
Czyżby znowu wojna Metal vs Techno vs Hip Hop i rap?
Polska muzyka puka w dno od spodu. Szczególnie czołowe popowe zespoły typu Blok:p 27. Pop nie jest ZUY. POPu da się słuchać, chociaż bardzo często jest krytykowany. Jedyne, czego nie znoszę to polski POP. Innych da się słuchać... Przynajmniej ja mogę Rock? Może być lepiej, ale nie jest tragicznie Rap i hiphop? Pozostawię bez komentarza. Większość POLSKICH utworów opiera się na "kto da więcej przekleństw". Zostaje tylko kilka utworów godnych jakiejkolwiek uwagi. Techno? Umciu, umciu. Mała słuchałem tego gatunku. W sumie jest niezły, ale nie mówię o polskim(nie słyszałem polskiego techna) Disco w polu? Ync, ync. Białeeeeego misiaaaaaa... Inne? Słucham jeszcze troszkę muzyki tanecznej i latin popu, ale nie polskiego niestety. |
@Ghost
1. Ghost, gdybym chciał dać ci bana zrobiłbym to, możesz być tego pewien. 2. Pragnąłbym zauważyć że ja wyrażam swoją opinię, a nie wyrokuję, ani też nie staram się nikogo przekonać. Jest to moje zdanie i niewiele mnie obchodzi jak się inni do niego odniosą. 3. Nie wiem jak ty, ale ja już wyrosłem z bycia anty wszystkiemu co się rusza. @Kald Złamać ci te palce? ;P Prostestuje jakobym słuchał tylko o najtach itp. Dobrze wiesz że lubie też np. Kult, ostatnio nawet na ich koncercie byłem i bylo zajebiście. A manowara i hammerfalla lubie sobie czasem puścić, grają przynajmniej mile dla mojego ucha. Jeśli szukam ambitnego tekstu, zwykle puszczam sobie Kaczmarskiego. @Oxyś Pewnie, ty tylko czekasz aż ci ktoś poślady wypniesz, ja Cię znam! |
Cytuj:
dla Ciebie może tak być dla innych nie to proste.Przesłanie?dużo textów w techno ma przesłanie ,coraz więcej powstaje textów w tej muzyce przy które chciałbyś śpiewać tylko te słowa , a bit to drugorzędna sprawa,zacofanie zacofanie i jeszcze raz zacofanie Cytuj:
Cytuj:
PS.bycie djem to nie tylko tworzenie kawałków przedewszystkim gra na konsolą która wymaga umiejętności wyczucia i dobrego ucha;) i widać różnicę czy ktoś gra rok i jest dobry a ktoś gra 10-20lat i jest bardzo dobry(są przypadki grające cały czas beznadziejnie no ale) Cytuj:
PS.temat o muzyce jak zwykle nie mógł obejść się bez bezsensownej dyskusji,bez idiotycznego pisania:ta muzyka sux ,ta lepsza i lepszy przekaz ma Mogło ,ale ktoś musiał zacząć,trudno, jeśli chodzi o sprawy muzyki to nie potrafię tego olać i pozwolić żeby ktoś idiotycznie obrażał muzykę, mówił że jest ona gorsza itp. PS2.” Skrajna tolerancja, czyli akceptowanie każdego bez względu na kolor skóry, wiek i wyznawane poglądy - ale pod jednym warunkiem - że ten ktoś chce uczestniczyć we wspólnej zabawie, lub chociaż w niej nie przeszkadza” Przeszkadzaniem jest nazywanie muzyki chłamem , pisanie o niej dużo chociaż nie ma się pojęcia i obraza edit. Scream :dobrze powiedziane |
nie ma zlej muzyki, sa tylko niedorozwinieci odbiorcy *
nie dotyczy disco-polo |
kichakichakicha
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:14. |