Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Harry Potter and the Deathly Hallows (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107303)

Smetana 22-07-2007 23:12

Ukryty tekst:
O kurde :D. Ron zginął! Dziś przeczytałem!

Ostrzeżenie za spoiling.

Calen Futh 23-07-2007 11:39

@up:
Ukryty tekst:
Jesli Ron umiera to jakim cudem w epilogu wysyła on swoje dziecko do Hogwartu?

Cytuj:

Ostrzeżenie za spoiling.
Ale mi to spoiling xd

Ryłek 23-07-2007 11:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1564108)
Ukryty tekst:
Jesli Ron umiera to jakim cudem w epilogu wysyła on swoje dziecko do Hogwartu?

Ukryty tekst:
Bo to było w jakimś fejku, z tego co doczytałem to Lupin też żyje i ma się dobrze

Żal mi ludzi czytających denne tłumaczenia w necie.

Czarna_Mamba 23-07-2007 11:49

Ja już w tym tygodniu dostaję książkę. Resztę udało mi się dostać przed Bożym Narodzeniem i przeczytać - czy siódma część jest trudniejsza do czytania niż poprzednie części? Jeżeli jest taka sama to dam radę, tylko te magiczne neologizmy mnie czasem do szału doprowadzają.

.Matrik. 23-07-2007 12:08

Z początku ledwo co rozumiałem, ale jakbym się "rozgrzał", i teraz idzie jak po polsku.

Ukryty tekst:
The Ministry has fallen. Scrimgeour is dead. They are coming.

I trochę mnie irytuje, że

Ukryty tekst:
Chyba nie będą w ogóle w Hogwarcie (się uczyć) :/

To zawsze było w garncarzu najlepsze.

Ryłek 23-07-2007 12:27

Ukryty tekst:
Gdyby Rowling miała dorzucić Hogwart ta książka była by dłuższa niż Order of the Phoenix

$corcerer 23-07-2007 13:57

Okej biczes, powolni jesteście.
Książka (Harry Potter and the Deathly Hallows [PDF] [CLEAN][REAL].pdf) był dostępny na thepiratebay.org w piątek około 16 (po 7 minutach już było 500 seedów)
teraz SPOILERY
Kto zginie?
Ukryty tekst:
Szalonooki, potem w kolejności: Ted Tonks,Zgredek,Snape (TAK!),Fred,Remus,Nimfadora,Collin,Bellatrix,Voldy
A stary Albus jest SZTYWNY i taki pozostanie, tutaj nie można przywrócić zmarłych do życia.

Kto się (ekhm, ten tego, hajtnie) z kim?
Ukryty tekst:
Remus z Nimfadorą (i będą mieli synka, Teda :D),Bill z Fleur(i będą mieć córkę Victorię czy jakoś tak), a po time skipie Harry z Ginny i Ron z Hermioną

I jescze takie inne:
Ukryty tekst:
Stworek jest uniżonym sługą Harrego
George traci ucho
Harry przeżywa jeszcze dwie Avada Kedavra :D

Pleciecie takie głupoty ze głowa mala...

Gogar 23-07-2007 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba (Post 1564127)
tylko te magiczne neologizmy mnie czasem do szału doprowadzają.

Mnie też ;s

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik.
Z początku ledwo co rozumiałem, ale jakbym się "rozgrzał", i teraz idzie jak po polsku.

U mnie to samo, jak czytałem ten wstęp na boku wewnątrz okładki to musiałem się trochę głowić, ale myślę, że jak się wczuję to nie będzie problemu, tak samo jak z anime i filmami.

Vekegi 23-07-2007 20:14

może mi ktoś powiedzieć kto przeczytał hp7 (kolega chciałby wiedzieć) co bądź kto to RAB (bo była wzmianka o tym, bądź o nim w hp6) może więc wytłumaczyli to w hp7? wie ktoś coś?

Smetana 23-07-2007 20:54

Lol ja nie czytałem tylko tak sobie napisałem i widzę, że się przejeli ludzie :D.

Kajusz931 23-07-2007 23:55

jestem na stronie 150 i jak na razie mi się podoba :D

morwi 24-07-2007 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vekegi (Post 1565098)
może mi ktoś powiedzieć kto przeczytał hp7 (kolega chciałby wiedzieć) co bądź kto to RAB (bo była wzmianka o tym, bądź o nim w hp6) może więc wytłumaczyli to w hp7? wie ktoś coś?

Ukryty tekst:
r.a.b-Regulus Arcturus Black, czyli brat syriusza

haki1990 24-07-2007 06:07

Link

Moze mi ktos wyslac link do pirackiego (fanowskiego) tlumaczenia ? :D Tylko zeby bylo prawdziwe ja cale dzien szukalem i znalesc nie moglem ! Z gory thx to dla mnie bardzo waze !

Vekegi 24-07-2007 10:36

dzięki morwi ^^,

Ryłek 24-07-2007 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 1564576)
Mnie też ;s

Jedyne co mi sprawiło problem w całej książce to "spinched"
Ukryty tekst:
Ron został ROZSZCZEPIONY po ucieczce z Ministerstwa Magii

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 1564576)
U mnie to samo, jak czytałem ten wstęp na boku wewnątrz okładki to musiałem się trochę głowić, ale myślę, że jak się wczuję to nie będzie problemu, tak samo jak z anime i filmami.

Jeżeli te teksty Ci sprawiły problem to żal mi Ciebie.

Erhion 24-07-2007 11:38

Do ludzi gadających coś tam o komercji. Jebane lamusy do pracy robić np. telewizory. Jak już zrobicie taki telewizor to telefon do mnie sobie go wezme za darmo. A dlaczego? Bo to by była kurwa komercja jakbyście go sprzedali. Co tam ze pracowaliście nad nim kilkanaście godzin. Nie ma być komercji !!!11one one

Co do książki długo tłumaczą. Pół roku. No ale poczekam.

Yassek 24-07-2007 12:44

@Ryłek
Ukryty tekst:
Mi problemy zrobiły te cholerne nazwy zwierząt, typu "doe" i "lynx", bo po użyciu czarów mogłem poznać, którego akurat używali

//edit
Co do Bellatrix
Ukryty tekst:
Fred jest jedynym Weasleyem, który ginie w książce

Dawergo 24-07-2007 15:04

moze ktos dac link do streszczenia? bardzo bym prosil ;> jak cos pw albo post tutaj

Gogar 24-07-2007 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1566034)
Jedyne co mi sprawiło problem w całej książce to "spinched"
Ukryty tekst:
Ron został ROZSZCZEPIONY po ucieczce z Ministerstwa Magii

Jeżeli te teksty Ci sprawiły problem to żal mi Ciebie.

Jeśli nie jest się jak wcześniej mówiono "rozgrzanym" to może to sprawiać trudność, jak oglądam anime z angielskimi napisami to też czasem muszę się wczuć, bo jeśli jestem rozproszony albo czytam na szybko to muszę czytać to po kilka razy, żeby w końcu zrozumieć, dlatego do czytania/oglądania po angielsku potrzebuję spokoju ;)

Dzisiaj mam zamiar zacząć w końcu czytać :P

Memorientes 24-07-2007 18:00

Rowling w sprawach magi jest ignorantką. Wszyscy używający magi w HP to magowie pierwszego poziomu. Tego potężnego Voldemorta zrobiła tak że jest do niczego, biedaczek nie może nawet podpisać cyrografu bo go szatan wyśmieje.
Lubie tą serie tylko dla tego że aktualny papież stwierdził że jej czytanie jest grzechem.
@down:
Nie czytałem.

Re006 24-07-2007 18:05

Nie przepadam za HP, moim ulubionym fantazy jest http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=3722 .
@up:
Czytałeś to?

Uther92 24-07-2007 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memorientes (Post 1566805)
Lubie tą serie tylko dla tego że aktualny papież stwierdził że jej czytanie jest grzechem.

Psze księdza, zgrzeszyłem...obejrzałem ekranizacje HP na tvn'ie ;(;(;(;(

Dego 24-07-2007 18:08

Hmm Nie czytałem i chyba nie będę czytał byłem kilka razy w kinie na HP ale nie czytałem książek.
Mam nadziej że ten ton będzie najlepszy z całej sagi.
Pzdr.

Lupus 24-07-2007 18:43

Ja jestem ciekaw kiedy wyjdzie Spolszczone wydanie tej ksiazki ,a co do Calej Serii jest naprawde wciagajaca chociaz J.K.R zdazaly sie bledy np.w 6 czesci
skrzaty domowe sie deportowaly w Hogwarcie ( a przeciez nie mozna tego robic ) wiec mysle ze jej juz sie znudzilo pisanie o Harrym.

Calen Futh 24-07-2007 18:45

@up: A mi się wydawało, że magia skrzatów jest inna od magii czarodziejów, a co za tym idzie skrzaty się mogą w Hogwarcie deportować.

.Matrik. 24-07-2007 19:58

W 7 części mnóstwo razy jest dosłownie mówione, że magia czarodziejów jest inna niż skrzatów.

Dawergo 25-07-2007 12:22

chcialbym prosic jeszcze raz o streszczenie 7. czesci hp, jakis link tutaj albo pw prosze :(

.Matrik. 25-07-2007 22:06

Skończyłem. Dziwne, że już nie będzie Pottera. Chyba, że jak ktoś zapowiedział, Rowling napisze ciąg dalszy. Już widzę te zapowiedzi...

Harry Potter: 45 years later

Mimo, iż sławny Harry Potter, Chłopiec ,Który Przeżył, jest już stary i zgrzybiały, musi ruszyć do akcji - gdyż na horyzoncie pojawił się nowy przeciwnik. Mając w zamiarach przejąć Ministerstwo Magii, by wprowadzić darmowy Proszek Fiuu dla emerytów, Geriatryk Prostata , potężny czarnoksiężnik zagraża światu. Czy Harry, chwytając swą magiczną laskę, razem z przyjaciółmi - Wymioną i Runem - powstrzyma złego maga?

I z tyłu:

Jeśli myślisz, że sztuka czytania zanika, zwłaszcza wśród staruszków, to niezawodny znak, że jesteś...

Nieomylnym!
Ale wciąż mugolem.

Tja.

Ricalone 27-07-2007 02:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 1569290)
Skończyłem. Dziwne, że już nie będzie Pottera. Chyba, że jak ktoś zapowiedział, Rowling napisze ciąg dalszy. Już widzę te zapowiedzi...

Harry Potter: 45 years later

Mimo, iż sławny Harry Potter, Chłopiec ,Który Przeżył, jest już stary i zgrzybiały, musi ruszyć do akcji - gdyż na horyzoncie pojawił się nowy przeciwnik. Mając w zamiarach przejąć Ministerstwo Magii, by wprowadzić darmowy Proszek Fiuu dla emerytów, Geriatryk Prostata , potężny czarnoksiężnik zagraża światu. Czy Harry, chwytając swą magiczną laskę, razem z przyjaciółmi - Wymioną i Runem - powstrzyma złego maga?

I z tyłu:

Jeśli myślisz, że sztuka czytania zanika, zwłaszcza wśród staruszków, to niezawodny znak, że jesteś...

Nieomylnym!
Ale wciąż mugolem.

Tja.

RESPEKT _/

Heidar 27-07-2007 11:21

Wydaje mi się, że to wycinek z Barry'ego Trottera ;) Póki co mi zostało czekać na spolszczenie do października, bo za cholerę nie mam zamiaru wydawać 100zł na nowego Pottera :P

Meryba 27-07-2007 12:14

Dzisiaj idę do kina na Szarego Portfela i Zakonnice Feliksa. Książkę kupie na 100 %, ale dopiero po spolszczeniu.

.Matrik. 27-07-2007 13:27

Ja sam to napisałem...

Calen Futh 27-07-2007 19:24

Ma ktoś link do strony z tłumaczeniem Harrego ? Wszystkie trzy site'y, z których korzystałem zostały po kolei zamknięte ;x Jakby ktoś mógł pomóc to PW czeka.

Ryłek 27-07-2007 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1572607)
Ma ktoś link do strony z tłumaczeniem Harrego ? Wszystkie trzy site'y, z których korzystałem zostały po kolei zamknięte ;x Jakby ktoś mógł pomóc to PW czeka.

Może się przydać dla następnych. MR wynajęło detektywów, którzy mają za zadanie wyszukiwanie pirackich tłumaczeń w sieci i doprowadzenie do zamykania tych serwisów a imo i tak lepiej przeczytać w oryginalne, choćby w pdfie.

Czarna_Mamba 27-07-2007 20:22

Co do filmu, o Bony, ale pocięty. W końcu w ponad dwugodzinnym filmie nie ma miejsca na 949 strony czystej epiki.

Poza tym, nie mogę już się doczekać mojego siódmego tomu. Ciekawe co mnie napadło, aby mieć egzemplarz z Londynu?

Heidar 27-07-2007 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 1571965)
Ja sam to napisałem...

Zwracam honor i przepraszam!

Calen Futh 27-07-2007 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1572660)
Może się przydać dla następnych. MR wynajęło detektywów, którzy mają za zadanie wyszukiwanie pirackich tłumaczeń w sieci i doprowadzenie do zamykania tych serwisów a imo i tak lepiej przeczytać w oryginalne, choćby w pdfie.

No i właśnie dlatego mi 3 strony z których korzystałem zamkneli xP

Ryłek 27-07-2007 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba (Post 1572690)
Co do filmu, o Bony, ale pocięty. W końcu w ponad dwugodzinnym filmie nie ma miejsca na 949 strony czystej epiki.

Poza tym, nie mogę już się doczekać mojego siódmego tomu. Ciekawe co mnie napadło, aby mieć egzemplarz z Londynu?

Ciekawe jak zamierzają wyciąć cokolwiek z ekranizacji Deathly Hallows - tam nie ma miejscu na bzdury w stylu czyszczenie Grimmauld Place ;-)

Co do OotP, widziałem z cienkiego telesynca, w przyszłym tygodniu jadę do Gdańska, to może jak będzie czas skoczę do kina, żeby nie było, że narzekam a widziałem w gównianej jakości ;p

Gogar 28-07-2007 00:03

Film fajny, czy poobcinany to nie wiem, bo nie pamiętam całej 5 części, w październiku zbiorę jeszcze raz wszystkie tomy i przeczytam serię od początku.

Ryłek 28-07-2007 02:00

Ta, ja teraz 'zaliczam' wszystkie po angielsku, zaczynam od numer #2 na mojej liście (bo Deathly Hallows 'niestety' zbiło ten tytuł z podium) - Więźnia Azkabanu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:52.