Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   SoF Done! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=113291)

Quezacoatl 26-01-2007 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1222430)
A skąd wiesz że to nie jes "specialny" SS ;P?
Ja tam wierze..

Michoss ty we wszystko uwierzysz... kiedyś nawet w UPa w Beasts wierzyłeś :p

Będzie to na YouTube? Rook wprawdzie nie jest moim obszarem zainteresowań, ale chętnie bym coś o tym obejrzał.

@Down
Nie każ mi tego mówić ***Mistic***
BTW. cuś ostatnio się wyczerpały twoje chęci do spamowania... Wiesz może kto sprawia, że jak się zagląda to wciąż widać ludzi online? Jacyś niewyżyci marzyciele... lol

Michoss 26-01-2007 00:09

@Up
Ej! Nieprawda! Nie wierzyłem w UPa w beasts! Dupek! Zdrajca!

Postanowiłem
Nie wierzę, i mam szczerą nadzieję że to nieprawda :P

Res Khmer 26-01-2007 00:10

@4up:
1. Solucja Master Slayera
2. Sama jego nazwa wskazuje, że miecz ten mogą zdobyć tylko najbardziej pokorni. A więc trzeba zrobić coś co wymaga pokory i cierpliwości,
3. Nie tylko ja kręciłem
4. A po co mielibyśmy, sami rozwiążcie.

Rookstayer'ek 26-01-2007 00:11

Gdziejest solucja master slayera?

Kokolupia 26-01-2007 00:14

No to sie wam udalo ja tam wierze
__________________________________________________ ________
cytuje"Czy to mozliwe zeby mniec z mino poision dager"
"Chba cie jeblo na mozg jak zobacze ze ktos pisze ze ma spike to go zaj****"
NoobyX(

-Per- 26-01-2007 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 1222878)
@up:
1. Solucja Master Slayera
2. Sama jego nazwa wskazuje, że miecz ten mogą zdobyć tylko najbardziej pokorni. A więc trzeba zrobić coś co wymaga pokory i cierpliwości,
3. Nie tylko ja kręciłem
4. A po co mielibyśmy, sami rozwiążcie.

Założyliście ten temat, a teraz nie chcecie nic więcej powiedzieć, żebyśmy wam uwierzyli, czy to nie jest bez sensu? Prawie nikt wam i tak już pewnie nie wierzy.

@edit
Ja zawsze myślałem, że Cipy chcieli pokazać co jest na mainie i tym zachęcić graczy, żeby wyszli na maina i odkrywali tamtejsze tajemnice i stworzyli mino maga, ghoula i spike sworda na rooku, dlatego zainteresowałem się tym tematem.

Freyu 26-01-2007 00:15

@up:
Res Khmer moim skromnym zdaniem SoF Quest Nie istnieje chciał bym w to wierzyć ale to nie takie proste bo jak narazie nie ma pożadnego dowodu na to by istniał.
Trzymam sie tego że to wszystko PIC.
Walnijcie jakiś powalający dowód to uwierze.

Hynu 26-01-2007 00:17

Proszę o usunięcie posta (double post)

Hynu 26-01-2007 00:18

@Rookstayer'ek
W tym temacie.

@Res
Bez obrazy ale twój najnowszy post w tym temacie kojarzy mi się z postem jakiegoś noobka w historii tego forum który opisywał że wykonał bardzo ciężki quest na long sworda (na 11 lvlu).

@Kokupulja
Takie komentarze se wsadź w zwieracza. -.-

Pan Klocek 26-01-2007 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Per- (Post 1222846)
A teraz się uspokujcie...

Mam kilka wątpliwości :

1. Skąd wiedzieli jak wykonać tego questa?
2. Nie chcą nikomu pokazać SoF'a
3. Jest filmik, ale mało znaczący.
4. Nie dali żadnych mocnych dowodów.

No i dlaczego mamy im wierzyć?! Ja to przemyślałem spokojnie i nie wierze w to, że de'bove zdobyła SoF'a.

Takie jest moje zdanie.

Sluch ty i cala reszta ktora neidowierza. Instynkt, Milan i jeszcze pare sob ktore w tym uczestniczyly sa wiarygodnymi osobami. Spedzilem na tym forum sporo czasu, moze ni widac tego po ilosci postow, ale nie bawie sie w nabijanie. Mysle ze troche juz znam te Osoby i wierze im. Sadzicie ze zaprzepascili by caly swoj dorobek dla jakiejs tam pogloski i slawy? To nei sa jakies tam n00bki! Skoro pierwsi wykonali ten quest to bardzo sie ciesze, widocznei zasluzyli na to i tak mialo byc. Niech nie przemawia przez was zazdrosc.

Ja watpie zebym zdobyl ten miecz. Nie potrzebuje go, chce tylko do kolekcji bo jak niektorzy wiedza cenie tylko i wylacznie Katane. Poza tym na Titani mamy niedobor PRAWDZIWYCH rookstayerow, a watpie czy ten quest da sie zrobic samemu.... Przez ten caly czas widocznie szukalem zbyt daleko skoro go nieodnalazlem.... czuje sie troche zawiedziony, ale skoro Sword of Fury wybral Ich znaczy to ze sa bardziej humble :]

Jeszcze raz wam gratuluje! Ja teraz nie spoczne dopuki tego nie odnajde! Chocbym mial to przyplacic smiercia.

Michoss 26-01-2007 00:26

@up
Nóż, toporek, czy kałacha Ci użyczyć?

Jak to mawia mój dobry kumpel:
"Wiarą to se dupe podetrzyj"
(Bez obrazy, to tylko cytat)

-Per- 26-01-2007 00:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1222925)
Sluch ty i cala reszta ktora neidowierza. Instynkt, Milan i jeszcze pare sob ktore w tym uczestniczyly sa wiarygodnymi osobami. Spedzilem na tym forum sporo czasu, moze ni widac tego po ilosci postow, ale nie bawie sie w nabijanie. Mysle ze troche juz znam te Osoby i wierze im. Sadzicie ze zaprzepascili by caly swoj dorobek dla jakiejs tam pogloski i slawy? To nei sa jakies tam n00bki! Skoro pierwsi wykonali ten quest to bardzo sie ciesze, widocznei zasluzyli na to i tak mialo byc. Niech nie przemawia przez was zazdrosc.

Ja watpie zebym zdobyl ten miecz. Nie potrzebuje go, chce tylko do kolekcji bo jak niektorzy wiedza cenie tylko i wylacznie Katane. Poza tym na Titani mamy niedobor PRAWDZIWYCH rookstayerow, a watpie czy ten quest da sie zrobic samemu.... Przez ten caly czas widocznie szukalem zbyt daleko skoro go nieodnalazlem.... czuje sie troche zawiedziony, ale skoro Sword of Fury wybral Ich znaczy to ze sa bardziej humble :]

Jeszcze raz wam gratuluje! Ja teraz nie spoczne dopuki tego nie odnajde! Chocbym mial to przyplacic smiercia.

Może i masz racje, ale czemu nic nie chcą powiedzieć. Ja im nie uwierze dopuki nie będę miał dowodów, lub nie zobacze tego sworda na trade.

Pan Klocek 26-01-2007 00:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1222933)
@up
Jak to mawia mój dobry kumpel:
"Wiarą to se dupe podetrzyj"
(Bez obrazy, to tylko cytat)

A ja slyszalem ze wiara mozna gory przenosic.....

Dla mnie szklanka zawsze jest do polowy pelna, a nie pusta......

Zito 26-01-2007 00:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1222925)
...Sadzicie ze zaprzepascili by caly swoj dorobek dla jakiejs tam pogloski i slawy? To nei sa jakies tam n00bki! ...

Jakby Ci to powiedziec....
Na obecna chwile to nie powinno byc pytanie tylko stwierdzenie.
Uczestnicza w trollowaniu w temacie w ktorym nikt nie podal najmniejszego dowodu. Nikt nie potrafil wlaczyc tibicam, zrobic screena... nic.. Poprostu zniknol miecz z wyspy. I nawet jesli bylo to wywolane celowo to nie musi to miec nic wspolnego z questem.

Pan Klocek 26-01-2007 00:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zito (Post 1222964)
Jakby Ci to powiedziec....
Na obecna chwile to nie powinno byc pytanie tylko stwierdzenie.
Uczestnicza w trollowaniu w temacie w ktorym nikt nie podal najmniejszego dowodu. Nikt nie potrafil wlaczyc tibicam, zrobic screena... nic.. Poprostu zniknol miecz z wyspy. I nawet jesli bylo to wywolane celowo to nie musi to miec nic wspolnego z questem.

Nie wierze ze Instynk i kilku szanowanych forumowiczow zrobilo najzwyklejszy w swiecie TROLLING. A poza tym znam jedna osobe ktora bylo online w trakcie trwania questa, jesli on mnie oklamal to juz chyba nikomu nie mozna zaufac w tych czasach.

Zrobie zaraz sobie wielki plakat z Rookguardian de'Bove i spike swordem a pod spodem napis "I want to believe" taki jak w X-Files mial Molder, bo widze ze tylko ja w to wierze.....

abdull1 26-01-2007 01:00

Nom zamieszanie się zrobiło jedni proszą o 'spojler' drudzy się zachowuja jak 'nooby' na rynku <plax itens> :/ :D tak jak już ktoś wyżej napisał u niektórych odzywają się negatywne cechy : zawiść , zazdrość , pycha
Jeżeli został zdobyty to prędzej czy później będą screeny a intuicja mi podpowiada że ktoś(de'Bove) jest/był szczęśliwym posiadaczem legendarnego miecza
tak więc gratuluje

edit
@down
poprawiłem się ;)
ale tak jak napisałeś jak będzie de'Bove dowiemy się czy go ma czy jednak straciła

Ameriov 26-01-2007 01:02

@up

A czytaj uważniej, de'bovej owca "zjadla" SoFa... jutro pewnie dowiemy sie czegoś więcej^^

kuba1324 26-01-2007 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan klocek
widze ze tylko ja w to wierze.....

Nie tylko ty. Również spędziłem na tym forum dość długi czas i nie wierzę, żeby tacy ludzie jak Instynkt, Milan Ognia czy Prodigy odważyliby się na coś takiego(tj. na fake).

Co się tyczy zniknięcia Sof'a po użyciu, to to by pasowało do mojej teorii. Na tym questowym mieczu widnieje napis ~"You see a spikesword. Only the humble may touch the sword of Fury". Dopiska ta oznacza, że SOF nie jest tym samym itemem co Spikesword(na zwykłym SS nie ma takiej wzmianki).
Sof jest więc głównie dla ozdoby, gdyż nikt,kto podnosi ręke na inne istoty nie jest godzien posiadania tego przedmiotu(nie jest pokorny). Dlatego po jednokrotnym użyciu miecz ten znika.

Rookstayer'ek 26-01-2007 01:26

na 99,99 % wiem jaka dzwignia jest od spikey'a
Jutro klocek wpadnij pogadmay

Rookstayer'ek 26-01-2007 01:34

ja mam taka informache ze szok.... ale jest problem jeden
ostatnia czesc questa jest mi znana (tak uwazam) pokombinujcie
Jedyna wskazuwka - GO PACC ARENA

Rycerski Cinek 26-01-2007 02:07

Powiedz mi rookstayer'ek, czy na tej jednej focie gdzie sie "pojawiaja schody", to to jest na pacc arenie, czy facc??
Bo ja tak w ogole to juz mam caly plan jak all zrobic, ale nie mam pacc ^.^.

Warlord 26-01-2007 08:54

Ja jakoś nie wierze. Czyżby Rookguardian de'Bove chciała zrobić jakieś zamieszanie wokół swej osoby bo jak wiadomo miała na jakiś czas odejść od tibi. I jakoś dziwnie pisali że od razu jej znikł jak uderzył potworka dziwne.

mysql 26-01-2007 09:35

Powiadasz ,że był był i się zbył? Hmmm to jest jednak możliwe? Cip~ może nietolerują rokstaylerów? Może ten miecz miał ich tylko sprowokować do pujścia na main? A może bug?
Teorii jest wiele ale- nie są wiarygodne.

Pozdrawiam mysql.

Smailer 26-01-2007 10:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mysql (Post 1223210)
Powiadasz ,że był był i się zbył? Hmmm to jest jednak możliwe? Cip~ może nietolerują rokstaylerów? Może ten miecz miał ich tylko sprowokować do pujścia na main? A może bug?
Teorii jest wiele ale- nie są wiarygodne.

Pozdrawiam mysql.

Ja mówie ,że bug a jak naprawią to ciekawe czy oddacą Sofy

Midarth 26-01-2007 10:11

Jedyny logiczny wniosek do jakiego doszedłem to taki, że jeżeli to był żart, to będzie ciągnięty jak najdłużej tylko po to, aby nie stracić swojej opinii i statusu na forum [ludzie, którzy pisali posty, że zdobyli SoF'a, longsworda etc. i dawali zdjęcia byli banowani], tak więc jeżeli okaże się, że to głupi żart, to Instynkt powinna stracić moda i dostać bana takiego jak każdy, założyciel tematu powinien dostać bana + jeszcze kilka osób.

Smailer 26-01-2007 10:14

A może trzeba było go nie używać tylko byłą jeszcze 2 część questa bo np. jak sie nie zrobi całego to zniknie

jerrry 26-01-2007 10:24

moze sie to wyda śmieszne ale nikt jeszcze nie powiedział tego...więc
wg mnie spike znika kiedy ktoś wylootuje go albo zdobędzie z questa... zauważyłem że spike na luminerze znika dosyć często i wiele osób potem go selluje.
CO o tym sądzicie? :confused: <to przypuszczenia>

stryju 26-01-2007 10:25

Jezu kiedy wy zrozumiecie, to jest jak Ice Rapier, nie zaden bug czy cos tam. Przeciesz wyraznie jest napisane ze tylko wybraniec moze go dotknac. A pozatym jak SoF pojawia sie po kazdym restarcie, byc moze tego questa mozna wykonac pare razy ;)

Pholtus 26-01-2007 10:30

@Up
LOL, sellają spike sworda i nikt go nie kupuje ekhm...

@Rookstayer'ek
Pickowałem tą "rybe", popiół, szukałem na faccu, paccu... Naprowadź mnie na najmniejszy trop...

Kaldelias 26-01-2007 10:37

Moim skromnym zdaniem, samo zdobycie SoF'a nie jest końcem... Gdzie sens w tym, że najpotężniejszy miecz Rookgaardu znika po jednym ciosie? Ten cios ma swoje przeznaczenie.... Tylko w kogo/co trzeba go wykonać :P.

stryju 26-01-2007 10:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaldelias (Post 1223270)
Moim skromnym zdaniem, samo zdobycie SoF'a nie jest końcem... Gdzie sens w tym, że najpotężniejszy miecz Rookgaardu znika po jednym ciosie? Ten cios ma swoje przeznaczenie.... Tylko w kogo/co trzeba go wykonać :P.

de'Bove powiedziala ze walnela w owce, niewinne zwierzotko.

Vansider 26-01-2007 10:54

Mam pytanie.Czy De'bove gręciła filmik? ;D

mysql 26-01-2007 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez stryju (Post 1223259)
Jezu kiedy wy zrozumiecie, to jest jak Ice Rapier, nie zaden bug czy cos tam. Przeciesz wyraznie jest napisane ze tylko wybraniec moze go dotknac. A pozatym jak SoF pojawia sie po kazdym restarcie, byc moze tego questa mozna wykonac pare razy ;)

-My tylko przypuszczamy, że tak jest.
-A niby skąd Ty to możesz wiedzieć?
-Pojawia się.(nawet czasami znika:mag: )

Nierozumiem skąd Ty możesz być pewny w 100%, że Sof jest jak Ice Rapier?
Skąd wiesz, że to niejest jednak bug?

A co do tego czy oddadzą-Cip~odda? Łudzisz się.

Pozdrawiam mysql.

jerrry 26-01-2007 10:57

@3x up

:confused: ty sam jesteś Ice Rapier :confused:
moja teorie mam jak poprzec. rookslayerem stanalem przy SoF a na mainie poszedlem wykonac quest. I co? przy relogu SoF-a na rooku nie bylo. Wiem może to zbieg okoliczności ale wg mnie moja teoria jest słuszna

Smailer 26-01-2007 11:04

A ja lubie Instynkt/Rookguardian De'Bove i bym chciał żeby to był bug i żeby CipSoft oddał jej tego SoF'a B)

jerrry 26-01-2007 11:12

czy De'bove pokazała komukolwiek że ma ten miecz? ja jej wierze bo w sumie nie ma powodu do kłamstwa ale nikt go chyba u niej nie widział. I łatwo mogła powiedzieć że zniknął i pozbyła sie wszelkich oskarżeń i że nie pokazuje bo nie ma tylko zniknął :p
<oj bezsensu :P>

Coray 26-01-2007 11:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Midarth (Post 1223246)
Jedyny logiczny wniosek do jakiego doszedłem to taki, że jeżeli to był żart, to będzie ciągnięty jak najdłużej tylko po to, aby nie stracić swojej opinii i statusu na forum [ludzie, którzy pisali posty, że zdobyli SoF'a, longsworda etc. i dawali zdjęcia byli banowani], tak więc jeżeli okaże się, że to głupi żart, to Instynkt powinna stracić moda i dostać bana takiego jak każdy, założyciel tematu powinien dostać bana + jeszcze kilka osób.

W 100 % się zgadzam ... Nie wierzę i wierzyć nie będę, bo nie ma żadnych konkretnych dowodów ... A to, że Instynkt mówi, że to nie podrobiony filmik to może se mówić ^^ ja powiem, że mam MPA na rooku na rly. Dziwne, zdobyła spike i na owce poszła tak ? i tak jej znikł ?? czemu go na trade nie pokazała z kumplami, którzy też podobno go mają. Sorry ale w tej sprawie jest dużo nieścisłości i tylko jeden (nie)wiarygodny dowód - filmik, który też pokazuje tylko jak spike znika ... Apropos : Quest był zbugowany tak ? podobno na innych światach nie był ... to jak mógł być na tym świecie (?)

@up

A czy zawsze trzeba mieć powód do kłamstwa ?

@down

No to prawda, chyba każdy to wie ^^ Apropos: we przecinki stawiaj bo ja miałem trudności w przeczytaniu tego.

jerrry 26-01-2007 11:25

nie zawsze z tym sie zgodze. Mogła to zrobić dla sławy ale mając już 90 lvl jest wystarczająco znana. Wszystkie teksty w których pisze "wiem jak dojść do Spike Sworda" nie muszą być kłamstwem. Może i wiedzą ale nikt jak dotad tego nie wykonał. Nikt nie pokazywał spike sworda na rooku. To samo mino mag. Sunrise jedynie na OTS mógł tam wejść. Nie ma filmu nie ma screenów oprócz fake'ów

Res Khmer 26-01-2007 11:42

Zapraszam na Xerene... Com napisał napisałem...
Słowo klucz: Wyspa

http://rapidshare.com/files/13450494/Xerena2.rec

Smailer 26-01-2007 11:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 1223366)
Zapraszam na Xerene...

O co ci z tym chodziło ?:o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:05.