Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   "Znikanie" Spike Sworda (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=113722)

Smailer 28-01-2007 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szkut (Post 1228660)
Przyjrzyj sie filmikowi z luminery

CHodiz ci o to że jak zaczoł atakować wolfa to znikl ? Bo zaatakowanie potwora jest banalne :D

Atin Cler 28-01-2007 12:34

mnie tylko zastanawia dlaczego mieli nie zabijac pajakow i czy to ma jakis zwiazek z questem ?

Smailer 28-01-2007 12:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atin Cler (Post 1228686)
mnie tylko zastanawia dlaczego mieli nie zabijac pajakow i czy to ma jakis zwiazek z questem ?

Jak Mowicz Rookstayer chiał zniknąc spika i z nim szedłem (musiał mnie przeprowadzic ja 1lvl i kreciłem w tibicam) to też kazał nie zabijac spiderow , ale mu coś nie wyszło bo spikey jak był tak jest :p

Szkut 28-01-2007 12:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smailer (Post 1228683)
CHodiz ci o to że jak zaczoł atakować wolfa to znikl ? Bo zaatakowanie potwora jest banalne :D

Chyba nic w twoim przypadku z tego nie bedzie..

Smailer 28-01-2007 12:46

1 rzecz to pewno zrobil w podziemiach a druga to pewno przy wysepce :confused:

Atin Cler 28-01-2007 12:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szkut (Post 1228660)
Przyjrzyj sie filmikowi z luminery

ogladalem ten filmik pare razy, i dowiedzialem sie tylko co to za miejsce ale czy to o miejsce chodzi czy moze o tego wilka ?
@edit:
banalna rzecz kolo wyspy to moze byc zaatakowanie wilka w a w podziemiach moze zapalenie torcha ?
Ale nie wydaje mi sie ze o to chodzi bo wilka zaatakowal kto inny a w podziemiach byl ktos inny

MasterTusk 28-01-2007 12:48

banalna rzecz?

plx free itans lub plx no kill:D

druidek13 28-01-2007 12:52

Smailer, możesz nie pisać posta zaraz jak ktoś napisze nowy? Edytowanie boli?

Mery_Knight 28-01-2007 13:02

Do Wszystkich!!

uwaga niektozy wchodza na ostatnia strone tematu (patrza tylko na tytul) i mysla "ja wiem jak to zrobic " a gó... wiedzą bo inni mysla wciaz to samo i gadaja o glupotach ze trzeba zabic wolfa i znika bum... TRZEBA ZROBIC COŚ prostego co jest banalne a nie przyszyszlo nam do glowy (Przynajmniej ja tak mysle ) jeszcze raz uczulam tych ktorzy nieczytaja tematu od poczatku i pisza a moze zabic wolfa? to koniec to chcialam powiedziec dzieki ...

a moze tzreeba pogadac z jakims br? co?? eh...

Kshaq 28-01-2007 13:04

Temat do skasowania

Kic~ 28-01-2007 13:12

Zaraz się zdenerwuję na nich i tam im pełną solucję tego shitu....
(bite 11 stron jest o błaganiu Kshaqa, żeby wam pomógł i co jest tą banalną rzeczą <.< ) Myślta kurde.... Ja przy jakundafie siedziałem parenaście dni zanim doszedłem tam gdzię juz oficjalne treści ci nie pomogą...

Sorry Kshaqu...

Smailer 28-01-2007 13:12

Chodzi o tą jaskinie z Spiderami tam został Jeden z 2 kolesi Wiec to chyba 1 miejsce:cup:

Mery_Knight 28-01-2007 13:15

No tak i jak mozna zauwazyc to niezabijaja spiderów chyba kazdy to widzi ze lataja z redem moze to nastepna wskazówka do solucji? moze gdy niezabijemy spiderów mozna zrobic cos w tamtym pomieszczeniu? wiem wiem zaraz kazdy bedzie pisal ale ja juz to pisalam... ale ja juz to pisalam to jest moje zdanie :cup:

@down
tez tego nierozumiem na poczatku patzre temat "znikanie spike sworda to sobie wchodze myslac ze to juz jest cala solucja powiedziana a tu sklada nam wszystkie wskazówki w kupe z tematu Sof done nierozumiem tego tera musimy sie z tym,m glowic zamiast by powiedzial to i owo :P

Xedram 28-01-2007 13:17

Rozumiem cie Kshaqu ze nie podasz wiecej wskazowek i z tym sie zgadzam bo coto za przyjemnosc zrobic cos co bylo napisane na forum a nie samemu to odkryc i przezyc rox przygode :D

Ale nie rozumiem poco zakłądałes ten temat ? -.^ najpierw piszesz ze chcesz zlozyc cala zagadke w calos a po 2 dniach piszesz zeby nie pisac swoich teori itd!..
to ze tak zapytam o czym mamy tu pisac B) ?

Teraz mamy w tym temacie pisac GZ KSHAQ :o jak tego dokonales jestes misterzem! etc

Xzizz~

Kshaq 28-01-2007 13:21

Temat do skasowania

Atin Cler 28-01-2007 13:23

juz 2 h siedze nad tym latam po roznych miejscach na rooku i albo jestem na to za glupi albo cos, pozatym samemu mi sie nie chce szukac jest moze ktos chetny do pomocy ? ktos kto ma postac na iridi ?
@edit:
pierwsze miejsce znalazlem jak ogladalem film po raz 1
a drugie nie mam pojecia.

Smailer 28-01-2007 13:25

A ja chyba odnalazłem 1 miejsce
8o
i wymyslilem nazwe dla tego znikania "Spik Trick"

Kic~ 28-01-2007 13:26

@Kshaq

Nie pisze tego tylko dlatego, że mam czasunek do twojej włożonej pracy i heroicznej postawie pomocy "innym" ( dwuznaczność obowiązkowa )

Tak przy okazji : piszcie sprawozdania z tego co robicie, a na pewno Kshaqu nie omieszka wam pomóc. Tylko nie robcie zdań typu :" Myśle, że trzeba to i to". <---- co jedno znacznie wywieracie komentarz se strony Autora.

Pozdrowienia i życzę powodzenia

Drzamich 28-01-2007 13:27

Mam pytanie: czy da się "zniknąć" Spike Sworda samemu, czy ktos musi pomagać?

Smailer 28-01-2007 13:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drzamich (Post 1228806)
Mam pytanie: czy da się "zniknąć" Spike Sworda samemu, czy ktos musi pomagać?

chyba ktos musi pomagac bo jak byl film z luminery to 1 z ekipy zostal ze spiderami a drugi poszedl do wyspy i caly czas gadali na prv

Mery_Knight 28-01-2007 13:33

uwaga kto chce zemna rozwiazywac zagadke czekam na guardi lub przylacze sie do kogos na innym swiecie prosze pisac jak coB)

Kshaq 28-01-2007 13:33

Temat do skasowania

Smailer 28-01-2007 13:37

dobra ale zgadłem z tym pomieszczeniem ze spiderami ?

Atin Cler 28-01-2007 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smailer (Post 1228816)
chyba ktos musi pomagac bo jak byl film z luminery to 1 z ekipy zostal ze spiderami a drugi poszedl do wyspy i caly czas gadali na prv

ten drugi poszedl kolo spike sworda zeby nagrac jego znikniecie :p

Smailer 28-01-2007 13:41

W dość niedalekiej odległości leży jaskinia ze snakeami z filmu z liminery i potem z trollami gdzie jest popiół

- Prodigy - 28-01-2007 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1228791)
A powiedz mi czy pisanie swoich teorii jest pomocne? Raczej nie... Po co pisać "Myślę, że idziesz tu i tu musisz zabić jednocześnie dwa potwory z kumplem i Spike zniknie". To jest bezsensu, ponieważ nie tędy droga. Temat założyłem, żeby zebrać te wskazówki. Czy wy nie rozumiecie, że ja chce wam pomóc. Te wasze teorię mogę wprowadzić w błąd kogoś kto jest na dobrej drodze. Zresztą róbcie co chcecie... Nie pisać tylko Odpowiedzi do Solucji... :/

Twoja pomoc, to zabawa w kotka i myszkę, grasz sobie z ludźmi. "Ciepło, ciepło... zimno, zimno, arghh, nie tu, kretynie! mówiłem, że to banalne ma być!". Nie wiem ilu ludziom pomogłeś do tej pory w ten sposób, ale przejrzyj sobie posty od początku tematu i policz tych, którzy jednoznacznie dzięki Twojej "pomocy" wpadli na dobry trop.

Cytuj:

Nie pisać tylko Odpowiedzi do Solucji... :/
Masz zamiar tak przytakiwać i zaprzeczać, aż do końca (?) tematu? A gdy ktoś w swoim poście poda właściwy sposób wykonania obydwu seali, to przytakniesz? Wszyscy wtedy będą już wiedzieli, co należy zrobić, a to będzie równoznacze z "zamieszczeniem solucji", a z drugiej strony, chyba nie zaprzeczysz komuś dobrze podanego rozwiązania? Jak już zaczynasz temat z chęcią pomocy, w nadziei, że po wszystkim będziesz uchodził w glorii dobroczyńcy, który w przeciwieństwie, do tych zuyh, pomógł ludziom wpaść na trop, przemyśl niektóre rozwiązania kilka razy, bo dobrze wiesz, że jak już ludzie dojdą do czego trzeba, nikt nie będzie się krył z publicznym spoilowaniem (co bardzo by mnie cieszyło, bo jak każdy zacznie na siłę próbować podpowiadać innym, to temat dojdzie do 84758375 stron. A właśnie... jak długo masz zamiar dawać tu wskazówki? Aż każdy z forumowiczów jednoznacznie stwierdzi, aż wie o co chodzi?). Poprostu odpowiedz mi krótko - jak chcesz zrobić tak, żeby każdy wiedział o co chodzi (Bo chyba taki masz zamysł, prawda?), a jednocześnie uniknąć spoila?

Nethalis 28-01-2007 13:45

LOL Przed chwilą próbowałem sprawić, aby zniknął. Skończyło mi się jedzenie, więc poszedłem coś upolować. Wracając poszedłem drogą gdzie są szczury. Wylogowałem się, zalogowałem postacią, która stoi przy spike i patrze, a go nie ma. Wszystko to wydarzyło się przypadkowo na Danubii :)

Gallar 28-01-2007 13:46

Kshaq, więc jednak się nie myliłem na początku co do Ciebie.
Debilny dzieciak, który wybłagał od kogoś spoila do znikania spike sworda i robi z siebie guru na forum.
Ja przepraszam - ale skoro w temacie 'SoF Done' ludzie pisali, że da się go znikać, to na cholerę założyłeś ten temat? Skoro nie masz zamiaru nic a nic konkretnego powiedzieć, bo te Twoje podpowiedzi są nikomu nie przydatne, to po co?.
Myślisz, że to Ci coś da?.
Powiem szczerze - żeby nie to że wiem, jak się przymilasz do niektórych moderatorów, to już dawno bym kilku zaspamował skrzynkę, żeby przejrzeli ten temat.
Normalny luser dostałby za to bana - robisz z siebie mastaha.
"HAHAHAH KTOS MI POWIEDZIAŁ, WIEM JAK TO ZROBIC WIEM, ALE WAM NIE POWIEM'. To ma mieć sens?.
Proszę Cię, przeproś i wyjdź, zachowując jeszcze resztki honoru.

Krakers 28-01-2007 13:48

@3up

Dobrze gada dac mu herbaty!

Coray 28-01-2007 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krakers (Post 1228846)
@3up

Dobrze gada dac mu herbaty!

Piwa mu ! :) Prodigy rządzisz ...

Smailer 28-01-2007 13:55

WIEM ! Trzeba isc tam gdzie sa spidery i kamerzysta sie rozloczyl z tym drugim lolem no i trza zjechac spiderom do red hp zeby nas nie atakowaly potem czekamy az nam x zniknie i sie wylogowujemy a nastepnie wlogowywujemy 2 banalne rzeczy Yeahh....
Sry ale chyba nie działa x(

Coray 28-01-2007 14:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smailer (Post 1228864)
WIEM ! Trzeba isc tam gdzie sa spidery i kamerzysta sie rozloczyl z tym drugim lolem no i trza zjechac spiderom do red hp zeby nas nie atakowaly potem czekamy az nam x zniknie i sie wylogowujemy a nastepnie wlogowywujemy 2 banalne rzeczy Yeahh....

nie działa ....

@down
Zadzialalo ?!

Mery_Knight 28-01-2007 14:00

a jak zadzoalalo to graty
@ee moze tzreba dac loga w jakims miejscu wyznaczonym jak niedziala to kupa szukamy dalej

@up niedziala niestety..

Atin Cler 28-01-2007 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smailer (Post 1228864)

a moze wylogowujemy sie w tej jaskini gdzie mowisz a drugim charem wlogowujemy sie do tej drugiej ;) - gdziekolwiek ona jest

MasterTusk 28-01-2007 14:25

A więc Kshaq:

Założyłeś temat dosyc kontrowersyjny.Powinienes liczyc sie z tym ze dla niektorych wiedza innych jest czyms nie do zniesienia.Jak Ty wiesz to znaczy ze jestes gorszy[dla większosci] dlatego mówią że zle zrobiles itp.

gdybys powiedzial prosto z mostu "trzeba zrobic to i to" to wiekszosc pisalaby poco to napisales,a w myslach "lol ale frajer thx"

Wg mnie powinienes ciągnac to co zaczales do konca.Sam probuje rozwiazac te zagadke,ale narazie jestem zbyt roztrzepany:)

Gobii 28-01-2007 14:26

Odwalcie się all od Kshaqa to spx ziom że chcę powiedzieć coś pomóc a nie tak jak wy siedzicie cicho i "Ja wiem ale ci nie powiem buhahhahaha bo ja chce być mastah i wiedzieć tylko ja"
On przynajmniej się starał wam pomóc a nie tak jak ci co zrobili wkręta a potem się tym szczycili a wy po nim jeździcie.
Zastanówcie się trochę....

Smailer 28-01-2007 14:29

Kszaq chciał poprostu dać nam pare wskazuwek albo...zaszpanować 8o

W.S.F. 28-01-2007 14:32

Szpanowali ci, którzy was wkręcali w istnienie questa na spike'a. Póki co to Kszaq podsumował zdobyte wskazówki i pomoga nam podpowiadając czy idziemy słusznym torem. I skończcie offtopować najeżdzając na Kshaqa bo to nudne i niepotrzebne.

Coray 28-01-2007 14:34

PRZYWRACAM POST KRZAKA ! :
Nie przyjmuję żadnych PW ani wiadomości na GG!!! Pisanie postów odnoście swoich teorii i odpowiedzi do solucji są zabronione!!!

Witam.
Każdy gracz, dobrze znający wyspę Rookgaard wie, o istnieniu małej wysepki leżącej na morzu przy północnym brzegu naszej kochanej wyspy. Na tej oto małej, zwykłej wysepce jest coś niezwykłego. Wśród ogni, na kamieniu znajdującym się mniej więcej na środku wysepki leży mieczy. Z wyglądu niepozorny miecz jest obiektem westchnień wszystkich Rookstayerów.
Ostatnio na forum powstał temat "Sof Done!". W tym temacie grupa kilku osób z Rookguardian de'Bove na czele, oszukała całe forum mówiąc, że zrobili questa na Spike Sworda. Jak oni to mówią "Wkręt roku 2007". Oczywiście sprawę wyjaśnili i przyznali się, że Spike Sworda nie posiadają. Temat zamienił się w kłótnie czy ukarać ich banami czy nie.
Mimo tego, w kilku jego postach są podpowiedzi co do "znikania" Spike Sworda z wysepki. To czarodziejskie "Puf" jest prawdziwe. Kilka filmów to potwierdza. Potwierdzam to też ja, jako że jakąś godzinę temu sam to zrobiłem.
Temat założyłem po to, aby zebrać wszystkie wskazówki dotyczące tego czarodziejskiego "znikania" i pomóc wam rozwikłać tą zagadkę (Widzisz Milan, jakoś pomagam... :/). To nie jest QS, ponieważ to nie jest quest (na razie przynajmniej nie wiadomo co robić dalej). Nie będzie tu konkretnych informacji, tylko zebrane pomoce od innych. Złożone w całość podsuwają do głowy ciekawe pomysły i rozwiązania. Być może traficie na to poprawne.
Jak dla mnie to "znikanie" jest bezsensowne i z niczym nie połączone... To tak jak iść do kuchni, potem do pokoju, a woda w kiblu sama się spłucze...

Solucja Master Slayera:

Cave - dirt - poison - bite bite - ouch - step twice - flames down

Niby nic nie znaczące słowa określają mniej więcej miejsce do którego należy się udać. Dość ciężka do zrozumienia...

Solucja Rookguardian de'Bove:
Cytuj:
nalezy wykonac 2 banalne czynnosci
No tak... Banalne... Ale co może być tak banalnego. No właśnie co jest jedna z najprostszych rzeczy w tibi???

Solucja ode mnie (widać, że tępość nie pomaga):

Odbywa się to na Facc Area. Po pierwsze przetłumacz sobie solucje Master Slayera i mniej więcej w jej środek wrzuć solucję Instynktu. PAMIĘTAJ, że nie wszystko ma dosłowne znaczenie. Powiem, że ostatnie hasło w solucji Master Slayera odnosi się do zniknięcia Spika (chodzi o to, że ognie w dól, po prostu przygasają). Jeśli masz już przetłumaczone i połączone solucje pomyśl o miejscu, które opisuje 1 i 3 hasło. Wtedy wykonaj jedną z najprostszych rzeczy w tibi (potrzeba na to dużo kalorii, ale na rl -.-"). Lecz to nie wszystko. Musisz zrozumieć co oznacza "Step twice". Opisuje to mniej więcej kolejny krok... Co jest kolejnym krokiem? Popatrz jeszcze raz na te dwa słowa... Przyda się znajomość matematyki xD Te dwa słowa przydadzą się one również, gdy będziesz wykonywać tak jakby drugą cześć zadania...Gdy obie "banalne czynności" zostaną wykonane Spike zniknie z wyspy.

Warto obejrzeć sobie filmik z luminery. Mi on pomógł bardzo. Reszta, to już logiczne myślenie i łączenie faktów.

LINKI:
Film z Luminery na www.video.google.pl
Moje "znikanie" Spike sworda. Plik .Rec
Moje "znikanie" Spike sworda, na www.youtube.com (wersja skrócona)
Temat "SoF Done!

Pliki do ściągnięcia są czyste. Reszta filmów znajduje się w temacie "SoF Done!)
Ten, jak ja to mówię "Trik" ze zniknięciem Spike sworda, może wydawać się bezsensowny i nielogiczny, ale taki właśnie on jest. Wielu z was sprawi on trudność w rozwiązaniu. Ja siedziałem nad nim cały piątek, lecz w sobotę się udało.

Podziękowania:
Po pierwsze chciałbym podziękować Zillkowi (Oran) Edonkowi i Thorowi of heaven za wytrwałość w kręceniu filmików (-.-)", oraz Isarze czyli m.in. Mowicz Rookstayer, Gandalf Rzebrak, Lord-Yakuza, Oran Kryn, Wesoly Rookstayer on Isara, Ameriov Rookstayer oraz Gobi i Pell Prodigy. Jak o kimś zapomniałem to pisać xD

W sumie ktoś powie, że temat nie potrzebny i że szpanuję. Nie, ja po prostu staram się zebrać wskazówki i złożyć je w całość. Takie znikanie niby głupia rzecz, ale jednak cieszy i ma się z tego jakąś satysfakcję.
Proszę również nie pisać pełnej solucji dotyczącej Spike Sworda, ani gdybania na temat solucji.

NIE WSZYSTKO JEST BO Z WORDA TO DALEM ....

Gobii 28-01-2007 14:35

Kurwa pierw krzyczycie na tych co wkręcali.
"Dać im bana bo wkręcali" itp.
Potem błagacie żeby powiedzieli jak zniknąć spike sworda.
A jak Kshaq pomaga to najeżdżacie na niego....
Ja tym ludziom radzę wybrać się do psychiatry.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:25.