![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ja osobiście powitałbym radośnie jakąś opcję, która pozwalałaby uczynić skillowanie palka/knighta o wiele przyjemniejsze, bo teraz to po prostu skandal, bo zanim zacznie się normalnie grać, trzeba sobei wyskillować minimum coś około 50/50 knightem. A to "troszkę" zajmuje. Ktoś tu wspominał o jakiejś opcji, dzięki której skillowałoby się 10x szybciej, ale żadnego loot ani exp z moba, a po wyłączeniu tejh opcji wszystko wraca do normy. To jest to! :] |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zeby na poczatku, wybierac sobie 2 swiaty. Jeden pvp, drugi non pvp. Wtedy mozna by sobie podrozowac pomiedzy swiatami, oczywiscie za nieskromna oplata. I zeby ne bylo tak, ze ktos se robie 8 lvl noob chara na non pvp, tylko granica to 50, 60 lvl.
|
a ja zrobie zamieszanie i rozpetam haos.
Gram teraz druidem a nie najtem jak zawsze:pp I zeby dali coś dla druidow np.....EB albo....SD a dla knightow skile 60 na początek i niech im sie skiluje 10 razy wolniej:PP <lolek>Tak jak na tym fajnym otsie:PP:D 8o |
A ja chciałbym żeby przywrócili tibie 7.5 i taki klimat wakacji 2005 :PPP
|
Wieksze prawa dla gamemasterow, oraz ostrzejsze kary
|
Ja bym proponował ( myśle ze to będzie bardzo realne ): Wprowadzenie nowego expowiska dla knighta, wprowadzenie questa dla knighta :D ( np knightem za 200 many robimy "rapier ring" , a później u jakiegoś npc wymieniamy naprzykład 20 rapier ringow na ice rapiera :D ). Następna sprawa: Za uzywanie czarów powinny sie pojawiać krzyzyki, battle. Skoro knighci niemoga skillowac na bocie i wylogowac sie jak ktos przyjdzie to dlaczego sorc trenia mlvl moze tak zrobic? 8o .
Chciałbym również, aby powstał antynoob-system. Skoro jest anyluring system to dlaczego niemoże powstać anynoob-system. Przy tworzeniu konta byłby taki czujnik no i.... ten czujnik... Rozpierdolil all noobow xD |
Zwiększenie atk spear do 35 i zmiejszanie tego co jeden rzut ( gdy spear ma 0 to sie łamie ), to samo tyczy się innych broni rzucanych. Cena speara w sklepie zmniejszona do 6,7 gp. Wg. mnie fajne.
|
Cytuj:
|
z checia zobaczyl bym w update dodatkowa opcje skillowanie z summonem na non-pvp . Chodzi o to zeby mozna bylo atakowac potworka tylko na party ale potworek ciebie nie mogl :p B) Przydalo by sie to najta i palla na non-pvp
|
Cytuj:
|
@up
a ktos z neo rozlacyz neostrade i zalozy nowego chara:) i bedzie gral dlugo i szczesliwie a cale osielde odetna od tibii bo jeden idiota dostanie bana (zakladajac ze maja jedno ip:) ) gratz pomyslu:) |
Cytuj:
A co do pomyslu to nie popieram go( a bynajmniej to na jakich zasadach mialby byc) |
Cytuj:
Powinno byc tez prawo dawania kar na podstawie filmikow (nie screenow) |
Z tymi ostami mam na myśli to, że jak na przykład do GMa dojdzie raport z tekstami na trade tyu "Free itemz! www.xxxxx.pl!"; za masowe zabijanie lub za spamienie tekstami typu "Spamspam (...) spamspam" non-stop lub "Giw friii itamz!" dostaje się osta. Z tymi zmiennymi IP na neo... No, jak powiedział Lord Dreathan, za którymś razem by podziałało. A jak ktoś ma osiedlowe łącze i zbanują... Jeszcze bardziej ucierpi od sąsiadów ( :kat: <- to właśnie reakcja sąsiada na informację o banie )
Jak widzicie, same plusy tego pomysłu xD btw. Ja bym chętnie powitał więcej (mnóstwo!) nowych rodzajów pancerzy/broni/w ogóle przedmiotów, gdyż pod tym względem Tibia to bida z nydzą. No i w końcu ceny byłyby bardziej dynamiczne (zmieniałyby się częściej), gdyż byłaby konkurencja wśród przedmiotów. Edit. Albo zmienić ten chory interfejs, bo ten sidebar, na którym ma się pomieścić otwarte okienko "battle", "skills", "eq", mapa oraz multum backpacków to chyba mało... Ja bym powitał coś w stylu WoWa (oczywiście nie skerowany). |
nowe update
Moze w koncu by wpadl ktos na pomysl zeby za atak na summona pojawial sie white skull ?
Chyba kazdy ma dosc noobow z 10 lvl co bezkarnie atakuja summony ....... |
Up. Niezłe.
Przed chwiląmiałem olśnienie! Nirvana normalnie! Żeby Cipy wprowadziły... Oraniczenie wiekowe! Żeby można było grać w ogóle od 15 roku zycia. Każde z istniejąych kont, którgo właściciel ma poniżej 15 lat, byłoby kasowane. A jak ktoś chciałby poszukać, to sprawdzałoby się, jakie informacje ma na meilu, etc. |
A dlaczego od 15 lat? Pewnie dlatego ze ty sie akurat ledwo co miesczisz >.<, -.- . Bez sens... A jak niby ma sprawdzac ile kto ma lat? Moze po tym co noobek wpisze w formularzu :D ?
|
Wiem co hcialbym w nekst uptejt :] :] :] :]
Poprostó "FRI ITANS FOR AL " B) B) :p Ale by bylo sóper :p :p :p |
Ja bym chciał, aby szybciej szły skile :P i przy dedzie mniej itemek żeby leciało :D bo mam złe wspomnienia po dedach :P
@Down ale pacca niekupie bo szkoda mi kasy możliwe że konkurs smsowy. Ale wątpie czy wygram, przeważnie chce, aby te skile leciały szybciej. :P |
Cytuj:
|
przede wszystkim fajnie byłoby zrobić więcej czarów, armorów etc. bo te które są już nudzą...albo po update poprustu zamienić wygląd takiego c armora lub p armora i innych itemów...
|
mogloby być wiecej domków i jakieś nowe potwory jak zawsze, zmiana wygladu neiktorych itemów jak i jakas nowa rozdzka dla sorc i rod dla druidow
|
Znając Cip-soft to wprowadzą dużo ulepszeń.. i oczywiście dla pacc i najwięcej dla sorca.
|
Cytuj:
|
Chciałbym osłabienia magów. NIE POLEPSZANIA KNIGHTÓW/PALLADYNÓW tylko osłabienia magów. Po prostu po ostatnich updatach miarka się przebrała. Kiedy zaczynałem grać magowie mi imponowali, byli naprawdę świetni w PvP, niezastąpieni w PvM, po prostu cud. Trudna profesja, i owszem, ale bardzo dochodowa. Jednak Knighci i Paladyni wcale nie mieli gorzej. Wiele huntów bez blokera i paladyna było bez sensu, nieopłacalnych. Wszystko zmieniło się na gorsze w grudniu 2005r. Wtedy to przyszedł update 7.6, zimowy update. CipSoft
wprowadził rózgi. Od tamtego czasu knight i paladyn to gatunek na wymarciu. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Żeby w quest logu zapisywały sie wszystkie questy a nie tylko niektóre
|
to tak
najpierw cos dla profesi knight : opis : ( knight nie powinien miec duzo dobrych czarow poniewarz to taki z lekka duren co macha bronia ale macha nia dobze ) nowe czary : - cos co zwieksza hity od 10-30 ( na 1 mlv ) 20-40 ( 2 mlv ) 30-50 ( 3 mlv ) 40-60 ( 4 mlv ) 50-70 ( 5 mlv ) 60-80 ( 6 mlv ) 70-90 ( 7 mlv ) 80-100 ( 8mlv ) '' ten czar pomogl by bardzo dla knightow dzialal by przez 5 minut zabieral by hmmm. 100 many = wytlumaczenie dla nie kapujacych = jezeli knight ma 1 mlv i zaluzmy ze udezy 15 w rota a zazuci ten czar to udezy 25-45 - szarza : przez 10 kolejnych ciosow wali kombo ( 2 ciosy naraz ) " to dalo by knightowi efekt jaki ma sorc vis + ruzdzka zabieralo by 50 many = wytlumaczenie dla nie kapujacych = jezeli knight ma udezyc 15 to walnie 15+15 co daje 30 to tyle czarow dla knighta bo mowilem ze knight to taka profesja ktura jest silna ale glupia umiejetnosci : - mozliwosc wladania 2 jednorecznymi bronmi ( atakuje kombo z 2 broni ale dostaje sie wieksze hity ) - troszke szybciej rosnace skile tak o 20 % - mozliwosc nalozenia 2 tarczy co nie atakuje tylko 2* wiecej defa przydatne wczasie blokowania - mozliwosc udezenia tarcza -use i w cel- i wtedy potwor / czlowiek nie atakuje tylko stoi w bez ruchu na 10 sekund ( oczywiscie tym lepszy potwor tymwiekszego shieldingu wylaga zeby udezyc demona trzeba by bylo miec 100 shielidng a i na to jest extauzed ze mozesz tylko raz jednego potwora udezyc bo pozneij bedziewiedzial co zrobisz i zablokuje cios to tyle dla knighta inne profesje opisze jak bede mial czas narq pozdro |
Moim zdaniem powinni zrobić bagi, które można było by kupić u NPC w miastach, np. za 50 gp, które mógłbym otwierać tylko ja i osoby w party. Nie było by wtedy problemu ze złodziejami lootbagów...;)
|
Cytuj:
|
Ja aktualnie gram palkiem chcialbym:
- Mniejsza czestotliwosc łamania sie broni dystansowych -Distance Ring Bardzo uciazliwe sa kamyki tzreba duzo kasy w to pakowac a szczegolnei ze gram na non-pvp |
Cytuj:
Za dużo nagrałeś się w Diablo i MuOnline... Cytuj:
|
no z tymi lootagami to dobry pomysl! ale tez co ziomek wyżej napisal o tym ze przez 5 minut knight ma wieksze uderzenia to potwierdzam! przydalo by sie!!
|
Cytuj:
Wystarczy troche rozumu i sprytu i lootbaga przetransportujesz do najblizszej skrzynki a nie zawsze isc na latwizneX( @ o knajcie Mysle ze to bylby spoko pomysl |
lootbag:
to jest jeden z bardziej znanych cech tej gry --- "Drag your lootbag" nie powinno się go zmieniać, ale noobki które kradną loota mnie wkurzają + ułatwi zdobywanie kasy - w takim razie po co nam cap? - nadal można nam go wrzucić do wody @edit - i jeszcze zniżka na pacc dla polaków ^^ w końcu 90zł to u nas nie jest tak mało jak w USA xP <joke> |
hmm a wiec ja bym dużo zmienił.
Napewno było by to wyrównanie profesji i więcej expowisk na faccu i paccu to by szybko pomogło wbic wszystkim lvl'e. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:42. |