Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Grudniowy Update?!?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=11481)

Pasorzytek 30-10-2004 09:54

niewiemczywiecie ale nowyteren tez z ? to bedzie swiat podobny do wysp lodowych owstana nowe potworki typu ice quen [krolowa lodu[]

Ostra-paladynka 13-11-2004 22:09

Czy ktoś może sie spotkal z nowymi bronmi na update? Jesli tak to czy wejdzie jakis club podobny do skull staffa ale z wieszym defem ? np. silver mace
:baby:

Zamkniety w domku 14-11-2004 12:05

Silver mace juz jest (chyba). Maja go podobno 2 osoby (polecam artykul Gremlina o rzadkich przedmiotach). Ale mozliwe, ze po update silver mace stanie sie powszechnym przedmiotem jako loot z silniejszych potworow lub jakiegos questu. ;)

[]Artimos[] 15-11-2004 18:20

Ja mam small pytanko

Czy wie ktoś może KIEDY będzie ten update wiem że będzie w grudniu ale czy pierwszego czy może 24 8o czy może jescze jakiegoś innego :tongue: ??

Arathil 15-11-2004 19:12

eee....co to skillbar?

Cpls moglibyscie mi powiedziec co to skillbar jakt to wyglada i do czego sluzy?? z gory thx.

Pasorzytek 15-11-2004 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathil
Cpls moglibyscie mi powiedziec co to skillbar jakt to wyglada i do czego sluzy?? z gory thx.

to bylo setki razy mowione bedzie to pasek pod kazdym skilem ktory sie wypelnia i jak jest pelen to bedzie adv i skill rosne i pasek sie robi pusty ;p

Fajowaziomaleczka 23-11-2004 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez []Artimos[]
Czy wie ktoś może KIEDY będzie ten update wiem że będzie w grudniu ale czy pierwszego czy może 24 8o czy może jescze jakiegoś innego :tongue: ??

Na tibianews jest artykuł "Skillbar na Boże Narodzenie" więc update będzie chyba w święta

Gromko 23-11-2004 19:39

Teraz już trenowanie nie będzie sprawiało przyjemności gdzy skill bar będzie... ;(

Soratches 23-11-2004 21:03

Ale bym sie smial ze to o czym wy tu tak namietnie piszecie bylo tylko dla PACC. CIP czasami bardzo zaskakuje wiem bo gram w tibie 2 lata i mozecie sie grubo rozczarowac...
SKILL BAR-never...Kolejna zabawka ktorej pragna nOOby...A gdzie przyjemnas gdy jestes na HUncie I skacze z Ci sword gdy lejesz Dl??Dzieki temu takim rzecza tibia wyzwala w nas takie emocje...Ostnio wlasnie skoczyl mi dist z 74/75 i czulem sie tak jak 3 miechy temu jak dostalem Elktryka na 18...

Walekifa 23-11-2004 21:48

gitas

Super!Ja tez coś słyszałem że w święta ma ruszyć nowy server,i sie tam przenosze i bede knightem ^^.Co do nowych stworków to powinni stworzyć cos jeszcze silniejszego od demona bo ludzie na 160lvl (a będa tacy kiedyś:P)już nie mają gdzie chodzić bo wszystko dla nich zasłabe.

Vanhelsen 23-11-2004 22:39

Update już się zaczyna :D, spujrzcie na avatary, wielu z nas pozmieniało się w mikołaje 8o8o8o

Timothy 24-11-2004 15:38

Update wkracza juz niedlugo :)

Dla mnie skill bar to swietny pomysl do mlvlu i skilli przecierz jak widzisz skill bara ,okreslisz czas jaki ci brakuje do skilla a do mlvlu ile jeszcze mana fluidow kupujesz i nie zaplacisz za wiecej niz potrzeba.
Druga sprawa to monety 100 platynek na jedna crystal wiecej miejsca itp itd
Powinni CIPowie zmienić trade zeby wiecej niz 50 itemow bo teraz jest beznadzieja...
Dobrze ze jakies nowe potworki tylko zeby nie bylo jak pojde na draga ze umie walic z ue... :p
Przydałyby sie nowe bronie,jakieś lepsze np. cos lepszego niz skull staff,albo lepsze niz bright sword atak 42 ale jednoreczny,axe lepszy niz fire axe jednoreczny z atakiem 40..
Po za tym dobra tarcza z shieldingiem 40
Oraz armor lepszy niz e-plate i jakis lekki armor dla magów z armorem 15 noi oczywiscie jakies legi pomiedzy knight/c-legami a g-legami bo nie każdego stać na g-legi a k/c-legi to za malo...sam nie wiem z armorem 9 ale czesciej wypadajace,i jakies legi z armorem 12 i bylo by super.... wystarczy czekac i miec nadzieje :) :mag:

PiXik 24-11-2004 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Soratches
Ale bym sie smial ze to o czym wy tu tak namietnie piszecie bylo tylko dla PACC. CIP czasami bardzo zaskakuje wiem bo gram w tibie 2 lata i mozecie sie grubo rozczarowac...
SKILL BAR-never...Kolejna zabawka ktorej pragna nOOby...A gdzie przyjemnas gdy jestes na HUncie I skacze z Ci sword gdy lejesz Dl??Dzieki temu takim rzecza tibia wyzwala w nas takie emocje...Ostnio wlasnie skoczyl mi dist z 74/75 i czulem sie tak jak 3 miechy temu jak dostalem Elktryka na 18...

Sroby nie noby 90%graczy nie jest no0bami aż tak wielu ich nie jest,pozatym pewnie można będzie włączyć wyłączyć.no i przykład nabijam dista jestem prawie przy adv ginę i wreszcie zobaczę ile się traci w %(lub na oko)

Iras 25-11-2004 17:12

Czy bedą nowe servy

ciekawe czy bedą nowe servery po update niemoge sie doczekać bo chcę sie przenieść na nowy server niemiecki z włączonym PvP

Sasek62 25-11-2004 17:50

kiedy bedzie nowy klient co ile updatow?

no wlasnie kidy nowy klient oznaczony numerkiem Tibia 7.4

Lord Angar 25-11-2004 18:04

Jak bedzie skill bar to bedzie wypaśnie, a nie teraz trenisz nawet nie wiesz ile ci brakuje do skila albo mlvl. :confused: :confused:

Dwimenor 25-11-2004 18:11

@Iras
Już jest nowy, Niemiecki sev, ale z wyłączonym PvP
@Sasek62
W połowie gródnia. Trzeba było przeczytać cały ten temat
@Lord Angar
Patrz mój podpis.

Tc Masta 25-11-2004 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Soratches
SKILL BAR-never...Kolejna zabawka ktorej pragna nOOby...

Skomentuje to tylko tak: sam jesteś n00bem który nie jest w stanie pojąć tego że nie będziesz musiał tego oglądać :baby:

Tofik 25-11-2004 19:15

Popieram mojego przedmowce =/

Poniewaz kazdy zaczą byc przeciwko skilbarowi itp gdy zobaczył z naczek ze moderator jest przeciwsko skilbarowi , i oni aby pokazac jacy są pożądni i zeby moderator zobaczył ze oni mają tak jak on i oni myslą ze moderator pomysli ze oni są jacys cool.

a teraz jak. np. trenia goscie to sie zastanawiają i ich to denerwoje czego ten skill nie wskakuje

zastanówcie sie najpierw ludzie X(

Klikowski 25-11-2004 21:56

Mi sie tam pomysł z skill barem zbyt niepodoba bo tibia to rpg a nie jakies niewiadomo co, to ma byc takjakby symulator zycia w swiecie fantasy, wiec powinien byc jaknajbardziej do prawdziwego zycia podobny, wiec wedlug mnie postac niepowinna wiedziec kiedy sie czegos "nauczy" tylko po prostu tak jak jest, czyli dopiero jak sie "nauczy" to o tym wie. Ale, kazdy ma swoj gust, "Rozne są gusta i smaki" jak to ktos tak mowil. Ale dobrym rozwiazaniem byla by mozliwosc wylaczenia skill bara. Taka jest moja opinia o skillbarze. Ale kazdy ma swoja.

Gtyk 29-11-2004 00:42

hmmm skillbarom stanowcze nie..... :>

One odbiora tibii wieeeeele realizmu..... to jest przeznaczone do ludzi ktorzy w to graja tylko po to zeby miec jak najwiekszy lvl, jak najwieksze skille i nerwowo tego wyczekuja... teraz tibia straci wiele ze swojego uroku, nie bedzie juz czekania na to "KIEDY WRESZCIE MI SKOCZY TEN CHOLERNY SKILL!!!!":P tylko wszystko pokazane...

Jezeli czegos nie rozumiecie z tego co napisalem to sie nie dziwie, na pol spie bo wczoraj do 3 nad ranem siedzialem :]

Stern 29-11-2004 09:10

Skoro wszyscy są przeciw SkillBarowi to najlepiej usunąc informację o ilości punktów doświadczenia. To pozwoli wam na radowanie się z niespodziewanego awansu na lvl 40 po zabiciu przydrożnego szczura.

Gieras 29-11-2004 09:25

Mnie tam sie podoba ten pomysł ze skill barem... Nie bede musial myslec "@%#^$ kiedy wreszcie bede se mogl skonczyc ten trening i isc na cyce?? !@^%#!@" :P

tibia.cv 29-11-2004 15:12

mi sie pomysl ze SkillBarem podoba :) bo teraz trenuje i trenuje i sobie mysle kiedy bede mógl zaczac chodzic na DS i Dragi ( a mam juz skille 63/61 :) ) a tak ladnie mi pokarze ile mi brakuje treningu zeby ubic draga :)

Pasorzytek 29-11-2004 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.cv
mi sie pomysl ze SkillBarem podoba :) bo teraz trenuje i trenuje i sobie mysle kiedy bede mógl zaczac chodzic na DS i Dragi ( a mam juz skille 63/61 :) ) a tak ladnie mi pokarze ile mi brakuje treningu zeby ubic draga :)

kolejny noob ...... skilbar ci pokaze ile do nastepnego skila a nie ile do skila bys mogl dragi lac ;|

alanlol 29-11-2004 16:57

Nic NIemówie .
Powiem Jedno Zobaczcie na mój avart,to zobaczycie co ja sobiemysle (AVART TO ZDIECIE NA LEWO) jak ktos niewie

Gumez 29-11-2004 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasorzytek
kolejny noob ...... skilbar ci pokaze ile do nastepnego skila a nie ile do skila bys mogl dragi lac ;|

nie n00b kolego tylko pewnie kolega mu powiedzial ze solnie draga na skillach 65/65 i sie chlopak nie moze doczekac, pomysl zanim cos napiszesz bo takie posty nie maja sensu

tibia.cv 29-11-2004 17:13

dokladnie mi o to chodzilo Gumez ;) a tamten to zaraz od noobów wyzywa X(

MS_nake 29-11-2004 17:23

:/

Widze że rozmowa o (jak mówią Cipowie ) dużym grudniowym updacie przeszła
na rozmowe o skillbarze . No ale cóż jak wszyscy to ja takrze . Nie wiem czemu
nie chcecie tego skillbara przecież będzie widać kiedy skill skoczy a jeśli komuś
się to nie podoba to niech nie włancza okienka skills i czeka aż mu skill urosnie
chodz jest to debilne .

bartias 29-11-2004 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alanlol
Nic NIemówie .
Powiem Jedno Zobaczcie na mój avart,to zobaczycie co ja sobiemysle (AVART TO ZDIECIE NA LEWO) jak ktos niewie

A to nie jest AVATAR, kolego;)???

Pasorzytek 29-11-2004 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gumez
nie n00b kolego tylko pewnie kolega mu powiedzial ze solnie draga na skillach 65/65 i sie chlopak nie moze doczekac, pomysl zanim cos napiszesz bo takie posty nie maja sensu

patrz uwaznie
Cytuj:

a tak ladnie mi pokarze ile mi brakuje treningu zeby ubic draga
jakby napisal ile treningu brakuje mi do 65/65 to bym sie zgodzil a z tego co on napisal pokazac powinno .. if you train xxx hour xxx minuts xx seconds you can kill dragon

tibia.cv 30-11-2004 07:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasorzytek
patrz uwaznie jakby napisal ile treningu brakuje mi do 65/65 to bym sie zgodzil a z tego co on napisal pokazac powinno .. if you train xxx hour xxx minuts xx seconds you can kill dragon

gosciu moze zle to ujolem ale nie oto mi chodzilo 8o

PiXik 30-11-2004 08:13

Mnie się wydaje jak prawie każdemu że skill bara będzie można było zamknąć:Ppozatym mam nadzieję że wprowadzą półroczne bany dla oszustów,usuną blocked ip:)I ja będę szczęśliwy:D

Eleander 30-11-2004 09:11

Update

Hmm... z czesci postów widze tesknote graczy za czyms w rodzaju Diablo, to jest graficznie zwizualizowany MUD.
Co do powtarzania do znudzenia jak ktos napisal ze to dzieki pacc-om mozna grac na free acc. to uwazam ze ze akurat tę oczywistą prawdę mozna do znudzenia pisac.BO TAKIE SA REALIA- GRUSZKI NIE ROSNA NA WIEZBACH A KTO MA KASE TO WYMAGA :)
Jaka jest rola facc w Tibii? Ano jako wypełniacza serwerów ( fajniej grac jak widzisz ze na serwie jest 800 graczy a mniej fajnie jak widzisz że 80 np.)i ew. jako przyszłych pacc-ow.I tak to wyglada - nie mogli zostawic tylko platnych kąt bo by gra nie byla taka popularna.
Co mozna poprawić ?
1.Ekonomie.wiecej sklepów skupujących przedmioty za jakąś sensowną kasę.Ja np. mam 4 scale armor i co ja mam z nimi zrobić?Przecierz nie będę stał godzinami i sprzedawał.Wole teraz do bagna wrzucic, niz znosić do depo.
2.Uciecie oszustw,multiclientów, Tibia GG i podobnego badziewia.Wyłapywanie gości grających w kilku jedną postacią.
3.Nie podawanie skilbara.

Pasorzytek 30-11-2004 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eleander
Hmm... z czesci postów widze tesknote graczy za czyms w rodzaju Diablo, to jest graficznie zwizualizowany MUD.
Co do powtarzania do znudzenia jak ktos napisal ze to dzieki pacc-om mozna grac na free acc. to uwazam ze ze akurat tę oczywistą prawdę mozna do znudzenia pisac.BO TAKIE SA REALIA- GRUSZKI NIE ROSNA NA WIEZBACH A KTO MA KASE TO WYMAGA :)
Jaka jest rola facc w Tibii? Ano jako wypełniacza serwerów ( fajniej grac jak widzisz ze na serwie jest 800 graczy a mniej fajnie jak widzisz że 80 np.)i ew. jako przyszłych pacc-ow.I tak to wyglada - nie mogli zostawic tylko platnych kąt bo by gra nie byla taka popularna.
Co mozna poprawić ?
1.Ekonomie.wiecej sklepów skupujących przedmioty za jakąś sensowną kasę.Ja np. mam 4 scale armor i co ja mam z nimi zrobić?Przecierz nie będę stał godzinami i sprzedawał.Wole teraz do bagna wrzucic, niz znosić do depo.
2.Uciecie oszustw,multiclientów, Tibia GG i podobnego badziewia.Wyłapywanie gości grających w kilku jedną postacią.
3.Nie podawanie skilbara.

scale armory sprzedasz w outlawcamp chyba za 75

Dagobert III 30-11-2004 15:37

Heh, zauważyłem, że przeciw wprowadzeniu skillbara są przede wszystkim Paccowie. Czyli ci, którzy mogą zalogować się o każdej porze dnia i nocy. Ale taki facc, zwłaszcza o słabych skillack, dzięki skillbarowi może sobie obliczyć czas potrzebny do treningu, i wyliczyć kiedy najkorzystniej jest mu się zalogować.

Co do cheatów, jestem przeciw, niech tylko pozostawią Tibię Proxy ;p

tibia.cv 01-12-2004 13:40

mam pytanie skoro to ma bys drudniowy update to dokladnie kiedy ma sie pojawic ? bo juz jak wiecie mamy 1 XII wiec alda dzien powinien juz byc :)

Pienkna Knight 01-12-2004 16:21

Skill Bar

Słuchajcie...Czy to jest takie pewne już na 100%, że ten skill bar będzie?? Bo póki co były sondy,ale nie słyszałem, zadnej wypowiedzi, że to napewno będzie:/ Zależy mi na tym by były skill bary osobiście,ale nie zachwycjamy się jeszcze póki jego nie ma...takie jest moje odczucie....

Legiion 02-12-2004 20:02

Super

LOL bardzo sie ciesze t6ylko ze Skillbara bo wreszcie bedzie mozna doczekac sie lub popracowac nad skilami LOL :D

Pawus 02-12-2004 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dagobert III
Heh, zauważyłem, że przeciw wprowadzeniu skillbara są przede wszystkim Paccowie. Czyli ci, którzy mogą zalogować się o każdej porze dnia i nocy. Ale taki facc, zwłaszcza o słabych skillack, dzięki skillbarowi może sobie obliczyć czas potrzebny do treningu, i wyliczyć kiedy najkorzystniej jest mu się zalogować.

Święte słowa...
aha i Pacc powinien być tańszy.. to by więcej ludzi kupywało :) B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:02.