![]() |
jeśli masz z kim spedzic to czemu glupie? bo komercja? sprzedawcy jajek zarabiaja w wielkanoc, w swieta tez wszyscy zarabiaja 3x wiecej wiec w czym rzecz? czemu tylko w walentynki placzecie?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Mam z kim spędzać? A czym się różni ten dzień od innych? Mi chodzi raczej o durne, zbyt szybkie, mówienie "kocham Cie!", szukanie sobie osoby na walentynki na siłę. By potem nic z tego nie wyszło. Zresztą... Hej, przecież nie muszę uznawać tego święta, prawda? Ja np. nie znam prawie nikogo kto uznaje Polski Dzień Przytulania (24 czerwca). A ja lubie to święto! I nie jest komercyjne w dodatku!(huehuehue) |
ja ze znajomymi obchodze Dzien Przytulania, generalnie czesto wyszukuja jakies 'dziwaczne' swieta i obchodzimy je razem xD
|
Cytuj:
|
A ja czegoś nie rozumiem. W czym wam przeszkadzają 12-14 letnie debilki uganiające się za chłopakami? Aż takie macie powodzenie, że nie możecie się od nich odgonić? Większość nie lubi walentynek głównie dlatego, że nie ma z kim ich spędzić. A sama idea specjalnego dnia dla zakochanych jest równie dobra jak obchodzenie urodzin, czy świąt bożonarodzeniowych.
|
Zostaw ich. Zobacz, jacy są sfrustrowani. :)
Dość ostro i nie do końca się z tym zgadzam, ale... http://kominek.blox.pl/2006/02/ANTYWALENTYNKOWCY.html |
Cytuj:
ale nie raz i nie dwa taka dziewczynka się do mnie przyczepiła , naprawdę nic miłego... Najbardziej mnie frustruje to ze dziewczyny w wieku 17 + nie są mną zainteresowane , tylko same gówniary... Ale tak akurat ma 3/4 moich kolegów , chociaż nie wiem czy jest się czym chwalić ale wśród tych młodych mam większe powodzenie... Oni to chociaż pól na pól ze starszymi , a u mnie 98% młode... Z A L I wes i tu znajdź dziewczynę na walentynki... Toz nie będę z 13 latka... Bo jeszcze mnie za dzieciojebce wezmą. |
Haha, fags!
|
Cytuj:
Albertus, na jaki Ty świecie żyjesz? Od kiedy pamietam 15-18 uganiały się za starszymi od siebie. Rówiesników uważają za dzieci (nie mówię o wszystkich, sa dziewczyny które jednak patrzą obiektywnie), a starszy facet to jest taka super rzecz!!1 |
Cytuj:
no i ze tak powiem D U P A i denerwuje mnie w nich to ze uważają się za takie ze mogą być ze starszym chłopakiem. Przecież taka 14-15 latka nie da rady zaspokoić potrzeb seksualnych 17-18 latka , ona się położy jak kłoda i rób co chcesz... a przecież od sexu oczekuje się żeby oboje byli bierni a nie pchasz aby pchać , to samo można z gumowa lalka robić... tak wogle to czytałem ze kobieta w wieku 38 lat ma taki popęd seksualny jak nastolatek. Wiec to powinno być na odwrót i taki 14 latek powinien się uganiać za 17/18. |
:D:D:D hah...
|
Cytuj:
|
Wiem ze można mieć dziewczynę w swoim wieku , bo sam miałem dziewczynę 3 miesiące ode mnie młodsza (tyle ze ja z Listopada) Ale problem widzę w tym ze czepiają się mnie i moich kolegów małolaty a szczególnie w walentynki jest to meczące.
ale wiesz dla mnie jest bardzo głupia sytuacja gdy widzę 16-17 latka z dziewczyna co ma 13-14 , nie wiem jak dla was , ale dla mnie to pedofilia. Nie wiem co oni widza w tych dziewczynkach? Kiedyś chyba tego nie było... co to teraz jakaś moda ?? Bo to ze takie hot 13 sie w każdym zakochują itp. to nie nowość , ale ze Chłopaki 16-17 je chcą to już naprawdę nie normalne. Moze są na tyle sfrustrowani ze widza w nich łatwy cel? Beznadzieja iść tak na łatwiznę... Tutaj ja osobiście mam żelazna zasadę "Lepsza moja graba niż małoletnia baba" |
Cytuj:
|
A ja dostałam walentynkę od siostry i mamy i nie narzekam. ; D
Kiedyś dostałam nawet różę. Biedny, chyba nie widział mnie bez tynku. ; p A samo święto jest przyjemne. |
Albertus, czasami się zastanawiam, czy specjalnie grasz tą 'rolę', czy naprawdę taki jesteś. Nieważne, przynajmniej nieźle się uśmiałam z twych postów.
Walentynki jako święto nawet mogą być, denerwująca jest jedynie ta sztuczna otoczka, zmuszająca wszystkich do takiego, a nie innego świętowania (z bożym narodzeniem, wielkanocą jest to samo). Nie zmienia to jednak faktu, że moje odbędą się za jakiś tydzień, bądź dwa. Zapewne nie będą także specjalnie różnić się od innych dni w roku :). |
Cytuj:
|
@Albertus: pozwolę sobie wrzucić:
http://img22.imageshack.us/img22/274...rmalpeople.jpg Sama prawda, nie wiesz, co tracisz, odrzucając te rzesze twoich trzynastoletnich fanek. |
Cytuj:
|
18nastolatkowie z 15nastkami? Nie jest to może IMO szczyt ambicji, ale jakoś jeszcze... Pamietam koleżanki które miały 15 i chodziły z 20latkami. Hmmm... Czyżby Ci panowie mieli zaburzoną samoocenę? Ciekawe jak to było się z nią pokazać w towarzystwie:)
|
Cytuj:
|
Gz, udanego związku;) Dla mnie to, może nie pedofilia, ale coś jest nie tak...:) I żadne argumenty mnie nie przekonają, że jest inaczej. Jak jemu tak dobrze i wszyscy sa zachwyceni to nie wnikam. Ja jestem na nie.
|
Cytuj:
ale w wieku 12-20 , 3-4 lata to jest OGROMNA różnica. I dziwi mnie to ze coraz więcej moich kolegów łapie się za młode takie... dla mnie to tak samo jak powiedzmy z samochodem , możesz mieć taniego zloma i nim jeździć przy czym dużo nerwów ci pójdzie , a możesz parę lat pochodzić piechota i zbierać kasę na dobre autko (tu raczej chyba mowa o zagranicy ;D bo u nas mało kto uzbiera) @down Gdyby tak było jak mówisz , a dziewczyny szukały by partnera do sexu to miały by tyle ochoty itp; co my :D Dziewczyna ma po prostu inne priorytety (chce ciepła , miłości itp) i do tego dochodzi głupia zasada. Ze jak chlopak spal z 10 to kozak a jak laska z 10 to ku..wa Chociaż ja osobiście bardziej szanuje te dziewczyny co spały z 10 niż żelazne dziewice i te które sztywno trzymają się zasad (misjonarska/ciemno/łóżko) |
Masz jakieś dziwnie pojęte zasady etyczne w tej sprawie. Sam preferuję dziewczyny mw. w moim wieku, ale też wiem, że związki zawierane przez osoby z różnicą wieku wynoszącą +/- 5 lat, to nic dziwnego.
Normalną rzeczą jest to, że dziewczyny szukają starszych chłopaków- dorastają szybciej niż swoi rówieśnicy a człowiek jest zaprogramowany na rozmnażanie, co przejawia się w szukaniu partnera. A partner, zgodnie z instynktami, powinien być jak najbardziej dojrzały, by zapewnić jak najlepszą ochronę itp, itd. Głupio to może brzmi, ale ja mam akurat taką przypadłość, że szukam rozwiązania wśród podstawowych instynktów i potrzeb u ludzi. To jest łatwiejsze niż operowanie takimi pojęciami jak miłość, potrzeba ciepła, pomocy itp. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Co do tych instynktów: Celem mężczyzny jest zapłodnienie jak największej liczby kobiet. Idąc tym tropem nie można linczować mężczyzny w związku który śpi z innymi. Przecież działa według instynktów! Tak wiem, czepiam się!:baby: Po prostu uznaję zdrowy rozsądek i moralność. A nie tylko "instynkty" czy gadkę "w tych czasach".. |
Cytuj:
A jest inaczej w rzeczywistości? Nie słyszałem o zbyt wielu parach, w których partnerzy nie mieli innych związków tego typu w przeszłości. Z tym, że teraz rzadko kiedy ma się kilku partnerów naraz (cywilizacja, kultura itp.). |
Kompletnie się nie rozumiemy. Skąd btw wzięło Ci się to, że w związku 20-25 jest idealnie? o_O
@down Ach to lubieżne "sexxxxxxxxxX". A nie można normalnie, po polsku? Seks? |
oj najważniejszy jest charakter wiadomo ze i taka 15 z 20 może być dobrana para.
Ale na pewno dużo zmienia , prędzej 20 się dogada z 20 chyba proste. tu oczywiście chodzi o związek bez sexu , bo jakby brać pod uwagę sex to 15 która potrafi spełnić potrzeby 20 latka to jest taka jedna na setki tysięcy. Wiadomo , sex w związku nie jest najważniejszy , ale nie oszukujmy się - JEST BARDZO WAŻNY!!! nie udane życie seksualne często kończy związki lub doprowadza do depresji któregoś partnera. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@down: kobiety to zlepek hormonów. Nie tylko 15-latki nie wiedzą, czego chcą. |
Cytuj:
Myślisz ze dużo jest takich 15 z którymi po sexie będziesz zaspokojony psychicznie a nie tylko fizycznie? Myślisz ze dużo jest takich które będą miały często ochotę? Poza tym ich podejście do samego faktu jak dla mnie jest głupie. Moja była dziewczyna gdy ostatnio rozmawialiśmy to mi mówiła , ze nie raz ma ochotę ale tego nie robi , a na pytanie czemu nie to ona odpowiada bo nie. To normalne podejście ? A jest ode mnie 3 miesiące młodsza. Nie wiem , może ja mam po prostu większe wymagania co do tego , może ja się mylę ale jestem pewien ze dziewczyny w wieku 15 lat nie będą w stanie spełnić moich potrzeb seksualnych. A jak moich to pewnie i większości chłopaków w moim wieku. |
Tak się składa, że dobry w łóżku może być każdy. To samo w drugą stronę. Beznadziejny partner seksualny wcale nie musi być młody(gdzie młody= <19). Są kobiety, mężczyźni którzy mają już swoje lata a jednak dalej są do kitu.
Ale z tego co wiem to nie jest temat o seksie tylko o walentynkach (niby się łączy ale..) więc nie wiem czy jest sens tutaj to kontynuować. Alb~, Ty się lepiej już weź za te napalone 15nastki niż za tę Twoją "sama nie wiedząca co chcąca" 17nastka jak chcesz umoczyć. Po prostu zrezygnuj z repertuaru BDSM i pewnie dadzą radę! |
Cytuj:
|
Lololololololol, że też Wam się to nie nudzi. Nudzi.. Ba! To jak powtarzanie "Ale, ze Dudka nie wzięli na mundial...!".
Piszę to jako okno co się nudzi w kopalni. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|