Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Mag, bardziej obeznani mogą spojrzeć... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=117407)

Kanaretto 27-02-2007 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1292487)
35+ postow na dzien, polowa bez zawartosci merytorycznej => troll.

forum sluzy do dyskusji na dany temat, do normalnej dyskusji sluzy GG.

Przesadziles teraz wiesz odpowiadam wszystkim na wszystko to jest to sam oco modek nawet ktos mi powiedzal ze ze mna sei jak z modkiem rozmawia a ty mnie masz za trolla ? bardzo mi przykro ze tak twierdzisz.. fakt dzisiaj duzo postow napisalem bo bylem dzisiaj zajety nauka i troche na forum odpowiadalem ... ale dzieki za zdanie o mnie

p.s modek ma obowiazki ale gada ze wszystkimi i o wszystkim o to mi glownie chodzilo

BaxCrow 28-02-2007 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1292487)
35+ postow na dzien, polowa bez zawartosci merytorycznej => troll.

forum sluzy do dyskusji na dany temat, do normalnej dyskusji sluzy GG.

No wiesz Vil może ty i jesteś modkiem, ale co do tego to nie masz racji, bo jak widzę jak ktoś podwala się pod moje zdanie to trudno się powstrzymać od skomentowania tego. Nie zawsze mam rację, ale jak ktoś mnie wyśmiewa to mnie krew zalewa. Bo większość komentarzy tu na forum to po prostu bzdety.

Kanaretto 28-02-2007 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1294169)
No wiesz Vil może ty i jesteś modkiem, ale co do tego to nie masz racji, bo jak widzę jak ktoś podwala się pod moje zdanie to trudno się powstrzymać od skomentowania tego. Nie zawsze mam rację, ale jak ktoś mnie wyśmiewa to mnie krew zalewa. Bo większość komentarzy tu na forum to po prostu bzdety.

Gadalem z toba wczoraj a on twierdzi ze jestem trollem ... jeszcze mi 10 punktow wlepi ale dzieki ze stanoles po mojej stronie ...

Vil 28-02-2007 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaxCrow (Post 1294169)

Nie Ciebie sprawa dotyczy.

Liper 01-03-2007 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1294598)
Nie Ciebie sprawa dotyczy.

Tak tak ty Vil wszystko zawsze wiesz najlepiej a jak Ci się post nie spodoba to kasujesz -.-

Kanaretto 01-03-2007 23:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 1295092)
Tak tak ty Vil wszystko zawsze wiesz najlepiej a jak Ci się post nie spodoba to kasujesz -.-

Jeden z najmaddrzejszych postow jakie sa ale go usuna i dostaniesz 5 punktow na klate zobaczysz ...=/

Vil 02-03-2007 01:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 1295092)

eee ? wytlumacz o co chodzi i w jaki sposob koresponduje to z moim postem ?

d4rqu 02-03-2007 01:59

Jeżeli o mnie chodzi to Vil nie ma kompetencji bycia moderatorem.

Kanaretto 02-03-2007 02:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1296114)
eee ? wytlumacz o co chodzi i w jaki sposob koresponduje to z moim postem ?

Ty myslisz ze jestes modkiem to ci wszystko wolno ... glupio mi to mowic ale obserwuje forum od dawna i jednak na to wychodzi a ze ja w 1 dzien napisalem duzo postow to naprawde jestem trollem czy ja codziennie tyle pisze ?

sat 02-03-2007 03:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1296145)

vil ma kompetencje.

Sozemego 02-03-2007 12:08

Imo, vil jest jednym z najlepszych modow tutaj, ale watpie zeby wasza dyskusja byla tez naszym interesem, wiec przeniescie to na pw?

Vil 02-03-2007 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1296145)

Nie tobie to oceniac.

Fagaro 02-03-2007 13:25

moderator forum jest od tego zeby pilnowac porzadku tutaj a nie zeby udzielac decydujacej i jedynie wlasciwej odpowiedzi na zadawane pytania.:baby:
Pozatym, chyba nie w kazdych dzialach ma "moc" moderatora. jest to jeden z niewielu moderatorow ktorzy tak walnie sie udzelaja na forum, to ze duza czesc troli polemizuje z nim nie argumentujac swoich wypowiedzi, szybko przechodza na agresywny jezyk wypowiedzi, oraz poprostu wala offtopy i spam to nie jest jego wina.

Freezy Eddie 03-03-2007 16:38

Cytuj:

Hoho odezwal sie znawca a moze bys pomyslal ze jak brakuje kasy drutom/sorcom to co robia ? robia runy tak wiem zaraz powiesz moga z wh na roty i runy ale... Nie Kazdemu sie chce
Jak brakuje im kasy grając sorcem to faktycznie lepiej żeby im się nie chciało i żeby nie grali w tą gre..
Vil jest dobrym MODem, (gdzieś tam w najlepszych użytkownikach tak napisałem) i każdy mądrzejszy użytkownik tego forum to powie..
Tak, przeszkadza mi to, że rozmawiasz sobie luźno na forum z Baxcrow od tego służy GG i nie, nie będę wychodził z tego forum, to raczej ty byś wyszedł za spam.

misiekblade 03-03-2007 20:08

:p

Mi się wydaje że lepiej się pochwialić du.zym magic levelem na małym lvlu, niż dużym lvlem a małym mlvlu!

Piotrek Marycha 03-03-2007 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez misiekblade (Post 1299052)
Mi się wydaje że lepiej się pochwialić du.zym magic levelem na małym lvlu, niż dużym lvlem a małym mlvlu!

Ta, jedenemu zaimponujesz a drugi cie wyśmieje że moglbys miec duzo wyższy lvl

Caelhan 03-03-2007 22:36

Przeczytalem caly post i doszedlem do jednego wnisoku :
" Rubta co chceta "
możecie mieć lvl np 80 z 40 mlvlem , albo 40 lvl z 60 mlvlem zależy co możesz robic. Ja osobiście przez hunta i lagi nie mogłem za duzo expac , ale lubie grać więc na 46 lvlu mam 52 mlvl . Nie wyskakiwać mi że mam ek bo musiałem zmienić serwa X( , lecz nadal posiam ms więc wiem. ale żal patrzeć jak 80 ms pada od 65 ms ( widziałem to osobiście ) powod? mlvl 80 ms był tragiczny.
Ja tam polecam jush od 45 lvla codzienie robic przynajmniej pol bp sd i zostawiać je na pożniejsze demon hunty :]

Vil 03-03-2007 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caelhan (Post 1299351)
żal patrzeć jak 80 ms pada od 65 ms ( widziałem to osobiście ) powod? mlvl 80 ms był tragiczny.

gdyby mnie nie bolal brzuch smialbym sie do rozpuku.

@@

Caelhan 04-03-2007 16:48

Odpowiedział wielki MS:evul:

Cadonis 04-03-2007 19:12

Za to żal patrzeć jak ~90 MS składa się od dwóch 40 S + kilku noobcharów które nawet SD nie mogą używać. I to bynajmniej nie dlatego że te 40 sorce miały wysokie mlvle albo ten 90 MS miał niski :)

A robienie SDków na "późniejsze demon hunty(?)" to faktycznie objaw inteligencji.

Fagaro 04-03-2007 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cadonis (Post 1300842)
Za to żal patrzeć jak ~90 MS składa się od dwóch 40 S + kilku noobcharów które nawet SD nie mogą używać. I to bynajmniej nie dlatego że te 40 sorce miały wysokie mlvle albo ten 90 MS miał niski :)

A robienie SDków na "późniejsze demon hunty(?)" to faktycznie objaw inteligencji.

na eterni byla sytuacja ze 166 ms padl w wojnie podczas bitwy a wieczorem noob chary go dorwaly w kazz jak kupowal blessy (i nie mial wszystkich wykupionych jeszcze)

Kanaretto 04-03-2007 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1296347)
Nie tobie to oceniac.

Vil dostane za to bana pewnie z 10 punktow za obrazanie medatora ale jakos ostatnio D4rqu zaczol do ciebie sie kozaczyc i stawac przeciwko tobie i dostal bana zaloze sei ze mu wjebales z 10 punktow za ch** wie co i jestem pewny ze to ty dla mnie jestes idiota zrobie sobie nowe konto a te mi banuj prosze :)
P.s za lizanie dupy powinnienes punktowac jak widze teksty "vil najlepszy mod "to mi sie zygac chce czemu za to nie punktujesz ?
Jak to D4rqu powiedzal "Jak ci post nei pasuje to usuwasz" buntowal sie dostal bana ja bede next i S-R-A-M na to :*

Vil 04-03-2007 22:21

Ide o zaklad, ze mniej wysilku kosztuje mnie banowanie twojego konta niz ciebie zalozenie nowego.

Kasuje wylacznie posty odznaczajace sie debilizmem lub naruszajace regulamin.

D4rqu dostal bana za caloksztalt robienia z siebie debila.

nock keciron 04-03-2007 22:56

Ja proszę o zamknięcie tematu i gdybym był modem, zrobiłbym tak... (wiem, wiem, wszyscy z Vilem na czele powiecie "ALE NIE JESTEŚ" ;)) Temat ten to jeden wielki offtop i nikt już nie odpowiada na pytanie zawarte w pierwszym poście tylko wszyscy kłócą się o to czy Vil sprawiedliwie kasuje posty czy nie...

K@lit@ 04-03-2007 23:36

Ja mam 79 lvl Ms .. mam 58 mlvl ...

To jaki chcesz miec mlvl to tylko kwestia twojego gustu ;) Każdy wbija mlvl jaki mu sie podoba mi sie podoba jaki mam ...

A tak wogóle Mlvl szybko sie wbija na Expie :p Więc Expij .. Mlvl sam ci sie wbije w odpowiednim czasie... Exp zacznie ciężej wchodzić a mlvl podgoni go, więc nie ma sie czym przejmować ;) Nie mówię żebyś nie robił żadnych runek :p Ale rób to stopniowo ... Ogólnie zajmuj sie expem :) Narq :D

sat 05-03-2007 04:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nock keciron (Post 1301327)
Temat ten to jeden wielki offtop i nikt już nie odpowiada na pytanie zawarte w pierwszym poście tylko wszyscy kłócą się o to czy Vil sprawiedliwie kasuje posty czy nie...

na ircu jest zasada: kto ma opa, ten ma wladze. na niektorych forach jednak moderatorzy przeginaja ( swoista autocenzura ) i nie pozwalaja pisac nikomu slow krytycznych wobec modkow ( obojetnie czy slusznych, czy nieslusznych ). ja osobiscie wszystkich uzytkownikow traktuje tak samo, bez wzgledu czy w podpisie jest napisane moderator, czy tez cos innego.

Vil 05-03-2007 10:09

Co innego slowa krytyczne wobec moderatorow a co innego konsekwencja w pisaniu glupot w praktycznie kazdym poscie i dopisywanie "pewnie zaraz moderatorzy skasuja bo nie chca przyznac ze knight wali noobskie hity".

Regulamin jest bardzo prosty do zinterpretowania i nie przypominam sobie zeby jakies posty zostaly skasowane wbrew temu co w nim jest. A teraz wrocmy do tematu.

misiekblade 05-03-2007 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1299107)
Ta, jedenemu zaimponujesz a drugi cie wyśmieje że moglbys miec duzo wyższy lvl

Czyli na to nie ma rady. gdybyś miał duży lvl na malym mlvlu to jeden cie wyśmieje a drugiem zaimponujesz. :P xD

Piotrek Marycha 05-03-2007 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez misiekblade (Post 1302471)
Czyli na to nie ma rady. gdybyś miał duży lvl na malym mlvlu to jeden cie wyśmieje a drugiem zaimponujesz. :P xD

no nie wiem... ja mam taki dziwny zwyczaj że nie wysmiewam ludzi z wiekszym lvl ;)

Zaknaifen 06-03-2007 11:45

A moim zdaniem to zależy od człowieka, jaki zechce mieć mlvl ;p
Można na 20 lvl mieć 40 mlvl, ale jak sie nieużywa HMMów, ani Visów itd. to na początek niejest to potrzebne aż tak bardzo, bo hity od wanda i tak niezależą od mlvl (no choć im większy mlvl tym większa Exura Gran i bardziej się leczymy=mniejszy waste ;p)

Masterex 06-03-2007 11:59

To w końcu robić ten mlvl czy nie ?? Mam 31 Ms z 37 i mlvl, bo trochę robie runek na expienie i czy opłaca mi się robić !!?? I co to da jak bd robił, a jak nie ??~~

Lexing 06-03-2007 13:33

UP: Nie opłaca się. Btw. Expiło z runami to się w Tibii 7.4.

Fagaro 06-03-2007 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Masterex (Post 1303183)
To w końcu robić ten mlvl czy nie ?? Mam 31 Ms z 37 i mlvl, bo trochę robie runek na expienie i czy opłaca mi się robić !!?? I co to da jak bd robił, a jak nie ??~~

M level daje Ci 3% sily magi, przeklada sie to na około:
1,1 dmg z hmm
7 hp mocy uha
5 dmg z sd
3 dmg z explo
1,5 dmg z vis

Jeden level daje 2% magi, czyli:
0.7 dmg z hmm
5 hm uha
3,5 sd
1 dmg vis
ORAZ 30 punktow many, 5 hp, 10 capa, 1% predkosci poruszania sie oraz prestiż wśrod innych graczy (moj druid na 27 levelu ma 53 m level wytrenowany kiedy nie mozna bylo kupic uhow w sklepie. Ludzie go nie szanuja a potem sie dziwia sdkami za 160 dmg. Mam tez sorca 40 level z 36 m levelem czyli nizsza moca czarow a nie jest on tak czesto zaczepiany)

Generalnie, powinienes wychodzic z zalozenia ze m level sam wpadnie. Jesli masz stac pod domkiem i sie nudzic robiac runa to lepiej isc na polowanie, ale jesli nie mozesz akurat polowac (lagi, malo czasu, zajety w rl, brak kasy) to nic nie stoi na przeszkodzie zeby pare run sobie zrobic.

Tayam 07-03-2007 13:05

heh

z rozdzki na malym mvl szybko leci :baby:

enderty 08-03-2007 09:07

najbardziej oplaca sie expienie bo i tak m lvl wchodzi przy nim

szmytek 08-03-2007 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez enderty (Post 1306199)
najbardziej oplaca sie expienie bo i tak m lvl wchodzi przy nim

no to rzeczywiście zabłysnąłeś swoim postem

Gwi@zd@ 08-03-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szmytek (Post 1306488)
no to rzeczywiście zabłysnąłeś swoim postem

Ty tez tak zablysnoles ze hoho -.- bez sensu takie komentarze to nic nie ma do tematu

Ascaron 08-03-2007 18:57

Ja na początku jak wbije 8lvl magiem lub druidem to bije 2 mlvl na lvl a potem jak mlvlem dobije lvl to tylko robie jeden mlvl na lvl to znaczy że zawsze mam wyższy mlvl od lvla o 1 czyli naprzykład mam 25 lvl i 26 mlvl o tak ciągle jak grałem druidem lub magiem to tylko mój sposób

Gwi@zd@ 08-03-2007 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ascaron (Post 1306878)
Ja na początku jak wbije 8lvl magiem lub druidem to bije 2 mlvl na lvl a potem jak mlvlem dobije lvl to tylko robie jeden mlvl na lvl to znaczy że zawsze mam wyższy mlvl od lvla o 1 czyli naprzykład mam 25 lvl i 26 mlvl o tak ciągle jak grałem druidem lub magiem to tylko mój sposób

Na dluzsza mete nie pociagnie :
1.80 lvl Nie wbijesz wiekszy niz hmm z 65 mlvl
2.Jak zabraknie ci kasy to zazwyczaj sie robi 2 dni runy i sprzedaje a za kase z run idze expic :)

bollo 11-03-2007 01:03

Ja mam obecnie 45 lvl i prawie 50mlvl i wbijałem mlvl tam że wbiłem około 25lvl robiłem mlvl z 10 mlvl w górę potem chyba 31 lvl i sie z mlvl wyrównało i robiłem mlvl chyba do... 43? potem już miałem z orki choć teraz jak kupiłem pacca to robie rukni szybko i mlvl wchodzi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:32.